Algimantas Rusteika. Back in USSR

propatria.lt nuotrauka  Visa valdininkija, dar svirduliuojanti ir nespėjusi išsipagirioti po naujako , sausio 1 d. suguža prie išgelbėt...

propatria.lt nuotrauka 
Visa valdininkija, dar svirduliuojanti ir nespėjusi išsipagirioti po naujako, sausio 1 d. suguža prie išgelbėto nuo gelbėtojų Gedimino kalno pagerbti Trispalvės, kurią iškėlė rizikuodami gyvybe kariai savanoriai, vadovaujami K.Škirpos. Ponija gyvybe nerizikuoja ir jiems leidimų nereikia.

O kada keturi žmonės kitą dieną ateina su vėliava ir uždega keletą žvakučių kariams savanoriams pagerbti, atvažiuoja kiekvienam po policijos ekipažą. Moteris sulaikoma „už mojavimą vėliava, nes tai yra vėliavos negerbimas“.

Kaip didžiulė nusikaltėlė nuvežama į nuovadą, panaudojant kovos veiksmus, užlaužus rankas jėga iškratoma, bus „atsakomybė“. Patenka dėl smurto į gydymo įstaigą, patiria šoką. Vėliava atimama kaip „nusikaltimo įkaltis“.

Net KGB per mitingą prie A.Mickevičiaus paminklo nedrįso žmonių vaikyti, vežti ir bausti, naudoti jėgos. O “laisvoj ir nepriklausomoj“, kai jokio mitingo nebuvo ir jokio susirinkimo nebuvo, tik keturi žmonės nešini vėliava uždegė žvakutes kariams savanoriams pagerbti, prieš piliečius naudojama jėga ir jie bus baudžiami.

Partokratams nervai nebelaiko, daro klaidas. Užuot panaudoję prieš kritikus išbandytą metodą – viešas patyčias, kurias po to galima pamiršti, jie paleidžia šunis. Ir kritikus daro kankiniais. Na, taip dar caras tėvelis 1905-siais darė. Ir Janukovičius 2014-siais. Ir Šimašius 2020-siais.

Tai vis dar galvojat, ką daryti? Ir kad nėra jėgos ir būdų viską pakeisti? Kad sistema nenugalima, turtinga, galinga ir baisi? Kad reikia kažkokių rinkimų, kažkokių mistinių išgelbėtojų, milijardų ar visai tautai ant kelių suklaupus nušliaužti į Jeruzalę?

Sistema supuvusi iki gyvuonies ir ją nuo griūties vargiai telaiko keli ramsčiai. Ir todėl juos gins iki paskutinio lietuvio ir euro, todėl visos mūsų deklaracijos, rezoliucijos ir reikalavimai – tuščias oro virpinimas. Didžiausia jų baimė – kad žmonės nustotų bijoti, nes tai pagrindinis likęs ramstis, kurį praradus jie bus nušluoti.

Hey, I’m back, I’m back in the U.S.S.R
Hey, it’s so good to be here
Yeah, back in the U.S.S.R

Yeah I’m back in the U.S.S.R.
You don’t know how lucky you are boys
Back in the U.S.S.R.


Susiję

Įžvalgos 2166608673242680547

Rašyti komentarą

item