Įsteigta Laikinoji politinė taryba partijos kūrimui

Mindaugo Šernos nuotrauka Spalio 22 dieną įvyko Lietuvos pilietinės iniciatyvos forumo dalyvių susirinkimas. Išrinkta Forumo laikinoji ...

Mindaugo Šernos nuotrauka
Spalio 22 dieną įvyko Lietuvos pilietinės iniciatyvos forumo dalyvių susirinkimas. Išrinkta Forumo laikinoji politinė taryba, turinti koordinuoti tolesnę jo plėtrą ir nenomenklatūrinės pilietinės partijos steigimą. Kuriama partija turi padėti įgyvendinti pagrindinį forumo programinį tikslą – iš pagrindų atnaujinti Lietuvos valstybę. Aktyvi forumo narių parama partijos kūrimui ir dalyvavimas jos veikloje leis užtikrinti visuomeninę būsimosios partijos kontrolę.

Vienas svarbiausių išrinktos Laikinosios politinės tarybos uždavinių bus kontroliuoti partijos steigimosi ir narių atrankos procesus. Tai būtina, siekiant užtikrinti, kad partija netaptų Forumui vertybiškai svetimų perėjūnų sambūriu. Laikinoji politinė taryba vertins steigiamos partijos įstatų ir programos atitikimą Forumo principams ir tikslams. Jeigu partija bus įsteigta, visuotinis plėtojamo Forumo susirinkimas artėjant Seimo rinkimams turės vertinti partijos rinkimų programą ir rinkimuose dalyvausiančių kandidatų atitikimą partijos programinėms nuostatoms ir savo nariams keliamiems reikalavimams. Įsteigtoji taryba nėra partija ar partinis organas, o visuomeninė struktūra, reikalinga sklandžiam partijos atsiradimui nenukrypstant nuo užsibrėžtų principų.

Tarybą sudaro 46 asmenys: Lukas Arbočius, Vytautas Budnikas, Rasa Čepaitienė, Saulius Černa, Saulius Dambrauskas, Vytautas Daujotis, Juozas Dautartas, Juozas Dingelis, Kęstutis Dubnikas, Salomeja Fernadez Montojo, Giedrius Gataveckas, Viktoras Gerulaitis, Algimantas Jankauskas, Arvydas Janulaitis, Daiva Jakubonienė, Artūras Judžentis, Faustas Latėnas, Sofija Jūratė Laučiūtė, Aldona Marcinkevičienė, Marius Markuckas, Tomas Matulevičius, Eglė Mirončikienė, Audrius Murauskas, Raimondas Pankevičius, Romas Pakalnis, Kęstutis Pakštas, Agnė Paulėkienė, Dainius Petkus, Petras Plumpa, Rimantas Pumputis, Vytautas Radžvilas, Vygandas Raulinaitis, Darius Ryliškis, Algimantas Rusteika, Arnas Simutis, Vytautas Sinica, Donatas Stakišaitis, Linas Stankevičius, Almantas Stankūnas, Antanas Sviderskis, Arūnas Svitojus, Laisvūnas Šopauskas, Dalia Tarailienė, Alfonsas Vaišvila, Irena Vasiliauskienė, Benas Volodzka, Valentinas Žemgulys, Vaidotas Židanavičius, Albertas Žostautas. Tarybos sudėtis gali plėstis, įtraukiant naujus narius pačios tarybos sprendimu.

Taip pat patvirtintas įsteigtos Laikinosios politinės tarybos darbo reglamentas, pagal kurį tarybos funkcijos yra tvirtinti Lietuvos pilietinės iniciatyvos forumo steigiamos politinės partijos rinkimų štabą, štabo vadovą ir štabo darbo reglamentą, tikrinti steigiamos politinės partijos narių-steigėjų viešosios elgsenos ir vertybinių nuostatų atitikimą steigiamos politinės partijos deklaracijai pagal LPT patvirtintas steigiamos politinės partijos narių – steigėjų atrankos anketas, kontroliuoti ir tvirtinti (arba netvirtinti) politinės partijos narių – steigėjų pareiškimus (pareiškimų sąrašus) dėl priėmimo į steigiamos politinės partijos steigėjų gretas, padėti rengti steigiamos politinės partijos įstatus ir suvažiavimą. 




Susiję

Demokratija ir valdymas 7367767675793580651

Rašyti komentarą

28 komentarai

Anonimiškas rašė...

Ar čia kalbama apie tą pačią būsimą partiją, apie kurią kalba ir R. Dagys?

Anonimiškas rašė...

Paskaitykit, ar Dagys yra taryboje.

Anonimiškas rašė...

o kur Dagys?

Anonimiškas rašė...

Važinėja po Lietuvą ir reklamuoja naujai kuriamą KRIKŠČIONIŠKOS DEMOKRATIJOS PARTIJĄ.

Anonimiškas rašė...

Nieko jus nelaimesit, jei neapsijungsit. VISI NESISTEMINIAI. Su Dagiu, su Juozaiciu, su Puteikiu ir kt. Neivertinate pries Lietuva einancios priesu galybes - Soroso milijardu, neo-marksistu kolaborantu gausybes viduje, Santaros-Apsvietios iliuminatu propagandos avies kailyje bei kanibalistiniu verslo grupuociu Lietuvos ukyje. Net Vengrijoje laimejo Soroso epigonai, kai apsijunge. Lietuvoje bus tas pat! Mokykites is priesu. Neturedami laisvos LTV, eiliniam lietuviui busite, tik inteligentu bureliu - sankaupa. Eilini karta uzlipe ant to paties greblio - pralaimeje, tik irodysite savo arogancijas ir visiska negebejima strategiskai mastyti ir veikti!

x rašė...

Na toks reiklamuotojas daugiau atbaidys negu pritrauks.

Anonimiškas rašė...

Nežinau, ar tos tarybos reikia. Yra blogas analogas - ajatolų konsiliumas Irane.

SmikiZ rašė...

Juozaitis ir Puteikis yra normaliai sisteminiai. Taip kad nereikia :). O kas dėl Soroso ir jo „augintinių“, tai deja, tamsta esate teisus. Kas dėl Vengrijos, tai kiek supratau, Budapeste laimėjo mero postą ir turbūt savivaldybės daugumą. Budapestas sostinė ir didžiausias Vengrijos miestas, bet nevisa Vengrija.

Anonimiškas rašė...

O kuo Jums nepatinka Irano ajatolos? Jeigu jie šiandien būtų Lietuvoje, tai visiems Alytaus gaisro "herojams" taip lengvai reikalas nepasibaigtų. Ir tas yra siektina ir sveikintina. Tegul ir ne Irano, o savita - lietuviška - forma.

piktas rašė...

bijau, kad labai vyrukai vėluoja su partijos steigimu. Jeigu taip toliau judės tai Seimo rinkimams nespės, nes partija turi būti įsteigta ne vėliau nei 6 mėn iki rinkimų. Ir kodėl su tautininkais nedirbama nesuprantu- yra veikianti platforma reikia tik veikti ir tobulinti veiklą, o dabar visi po vieną už iš esmės tuos pačius tautos reikalus....

x rašė...

Tas būtų labai sveika ir sektina kol "šventė" neužsuktų ir į tamstos kiemą. Turtą rekvizuotų, juk Dievui jo labiau reikia. O patį į kalėjimą įmestų kokią bylą baltais siūlais susiuvę.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dėl Juozaičio nesu labai tikras - mano akimis žiūrint, pas jį kita bėda: daug "vatnykų", kurie prisijungė tik dėl to, kad jis kažkada prieš Landsbergį "pavarė". Na, o Puteikis jau įrodė, kad jo pažiūros yra tokios, kokios jam tuo metu atrodo patogesnės. :)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ne tik su tautininkais - gi iš pradžių ir su Dagiu, ir su Dzežuslkiu-Duoniu planų buvo. Bijau, čia vėl "ambicijų karo", kuriame asmenybės svarbesnės už vertybes, pasekmė. Karo, kurį visi pralaimės, eilinį kartą vieningai atidavę pergalę "sisteminiams", o paskui (irgi eilinį kartą) užsiims vieni kitų kaltinimu. LABAI norėčiau būti neteisus, bet bijau, kad... :(

nemo rašė...

Šičia galbūt retą kartą pritarsiu Pikcui - labai panašu, kad visi tarpusavyje susipyks ne tiek dėl turinio, kiek dėl asmeninių/psichologinių savybių.

Pasikartosiu: nuomonių laisvė yra nuomonių įvairovė. Nuomonių įvairovė yra nuomonių konfliktas.

Klausimas: kaip nuo nuomonių konflikto atkeliauti iki jų suderinimo ir sprendimų?

Tikrai ne kiekvienam "antisisteminiam" aiškinant, kad visi kiti yra kvaili, išdavikai, nupirkti, dirbantys priešui ir panašiai. O štai jis pats tai ne toks. Tokia retorika atveda prie mažų klanelių fomavimosi, kurie neperlaužia esamos būklės.

Povilas Jankunas rašė...

Gal,gal ir nieko nelaimes.Gal ir atims balsus is/ir pats pripazysti sistemines/konservatoriu partijos.Betgi ilgainiui gal ir konservatoriu partija/kurios vien vardas iparegoja ginti konservatyvias vertybes/gali buti priversta keisti partijos pizicija desinen ,jai nores islikti.Gal ji pirmiausiai turetu keistis,o nesivaikyti pigaus populiarumo ir sekti vokiskos seniai nebe desiniosios pakraipos KDP kurios lydere yra globalistu atrama.Gal is tikro turi nors viena partija atsovauti Lietuvos desiniasias jegas.Net neabejoju jega/partija/ilgainiui tures nuolatini savo elektorata ir atstovaus musu tauta tiek pries pasauline neoliberal globalistine,tiek pries rusiskaja imperialistine pasauleziura.

x rašė...

Apie ką šitas laikinasis politinis sovietas? Dar vieną partiją be jokio turinio kurs? Pvz. Sinicai atrodo kad labai svarbu sukurti naują partiją kuri kovos su neomarksizmu, liberastais, gal dar su konservatoriais. Neva tautai tik tokios partijos ir trūksta iki pilnos laimės. Tokių politikierių pilni patvoriai. Jei dar nieko nesuprato 2019 m. pavasarį, tai supras 2020 m. rudenį.

Anonimiškas rašė...

kokius pažiūros gali būti žmogaus, kuris dirba patarėju valstiečių partijai, žr. lrs lt tinklalapį

Anonimiškas rašė...

-> nemo'ui 12.42

Dėl kokių būtent asmeninių/psichologinių savybių bus pykstamasi?

Anonimiškas rašė...

Kokia bus naujoji partija - pamatysime vėliau, kol kas dar anksti spėlioti.
Tokie x'ai, nemo ir ale ausis ištempę laukia, kas bus pasakyta prpgnizėse apie būsimą partiją, o tada skubiai raportuos kremliaus tarnyboms: ,,Tas ir tas parašė tą ir tą" ir panašiai.
Kremlinėms partijoms Seimo rinkimai susiklostys labai nekaip - galimas dalykas, kad...ai, taigi sakiau susilaukyti nuo prognozių.

Anonimiškas rašė...

Ankstesniems Seimo rinkimams kremlius visada sukurdavo kokią nors ,,partiją".
Kremliaus projektas 2020-ųjų Lietuvos Seimo rinkimams - ,,Laisvės partija". ,,Laisvės", kaip ir ,,laisvas nepriklausimas kanalas", kito KGB padalinio - MG Baltic - grandis.

Anonimiškas rašė...

Kada pradesime vaju del $imasiaus atstatydinimo? Tauta laukia.

ale, rašė...

Žengia tiesiai, žengia drąsiai mūsų/iš tiesų - globalistų, tik mus įtikino, kad rusų, nes neva tik rusai turi įgalią armiją. Visi kiti, tame tarpe ir mes, armijų neturi, nes bijo vaiduoklių, tik su kuriais kariauti ir begali/ armijos kariai. Jiems nebaisūs jokie priešai, jokie karo sūkuriai/partijos. Yra toks metodas, labai senai išbandytas, kaip įveikti priešą. Paguldai savo bobą į priešo lovą, tai ta ir vadovauti priešui ima, ir apie priešo planus informaciją sužino... Moralas toks, kurkime kiek tik lenda tų partijų. Tas mūsų priešas "bobų" nepritrūks - į kiekvienos partijėlės lovas priguldys jų, ir ne po vieną.
Pamiršome, kad gamtoje kiekvienas gyvis turi odą, net lastelės plėvele atsiriboja nuo priešų patekimo į vidų. Tuo tarpu patikėjom priešo pasaka, neva, laisvi mes privalome būti, bet tik ne nuo jo... Taip ir kuriame tas "savo" priešui tarnaujančias partijas.

Anonimiškas rašė...

Krikščioniškosios demokratijos jėgų - dvi. PRIVALO APSIJUNGTI. Tada sugrįš ir tie kurie dar vegetuoja pas konservatorius

supratingas rašė...

Nei jūs mielas, nei širdingas, be to, dar ir per daug susireikšminęs leisdamas sau manyti, kad galite būti kažkuo įdomus, išskyrus kai kuriuos komentarus, nes didžiosios dalies jūsų "paklodžių" jau seniai nebeskaitau. ;)

ale, rašė...

Anonimiškui -10-27 09:06

O Jums neatrodo, kad krikščioniška demokratija, yra tas pats, kas pilna tuštumos?
Juk Krikščionybė (pagal savo esmę) vadovaujasi (turi vadovautis) suvokimu, kas turi prasmę, o kas ne; kas yra siekiamybė, o ko privalu vengti. Demokratija gi, suvokimą ignoruoja išvis. Ji gi, paremta neišmanumu ir iliuzija. Demokratų-opologetai-sukčiai naudoja tokį kalambūrą, kaip kad "kiekvieno nuomonę privalu gerbti". Ir suprantama kam, kad toks pasiūlymas-pagunda "išlaisvintų" daugelį nuo nemažų pastangų reikalaujančio suvokimo siekio. Taip lieka kiekvienas prie savo kvailumo, taip sutrukdoma pasiekti objektyvią tiesą, tuo ir suskaldoma visuomenė lengvam valdymui/išnaudojimui.
Krikščionys jau yra vienas kūnas - viena Bažnyčia. Kurti demokratiškas/demonokratiškas partijas/vėžines ląsteles/ gali tik apsimetėliai krikščionimis. Tikrasis kriščionių veikimas į visą žmoniją yra misijinė veikla - integruojantis į pasaulietiškas struktūras, kad jose objektyvią tiesą savo meile liūdytų, o ne kariautų, su, neva, priešais. Krikščioniškos misijos esmė vesti žmones į išganymą/sąmoningą gyvenimą/ yra, o ne lieti tuščiai savo tulžį ant neišmanėlių.

Unknown rašė...

Man panašu, kad vėl kamikadzinis projektas jei nesugeba net su J.Dagiu susivienyti!kiekvienas už save o ne už Lietuvą! Absurdas

liudvikas rašė...

Čia kaip sielų gaudytojai - kuria tinklą į kurį paklius amžinai svyruojantys ir niurzgiantys bei iš kitų politinių gaujų ir sąjungų išmiežti, arba valdžios ištroškę, arba nesugebėję patekti prie valdžios lovio! Kas tos 48 asabos, kuo pasižymėję ir ką nuveikė Lietuvos labui, apart to, kad 30 metų nesusigaudė ką daro jie, ar jų partagenosai ir pan.? Iš šios rašliavos gal kelios pavardės pažįstamos, bet kas jie: ar tik bendrapavardžiai, ar kažką kažkada nuveikė ar suveikė? Negi vėl, eilinį kartą Tautai reiks nusivilti naujausiais mesijais? Jei ir vėl taip nutiks, tai vėl lietuviai balsuos kojomis iš Lietuvos!!! Jokių buvusių - nei komunistų, nei sąjūdistų, nei vieno valdžioje buvusio, nei vieno bent kiek nusidėjusio Lietuvai ar asmeniškai, ar su kokia nors kokia politine gauja!!!

Anonimiškas rašė...

VIENYBĖ LABAI GERAI. GERAS PAVYZDYS MŪSŲ INTELEKTUALIEJI MOKYTOJAI - KELIOLIKA "PROFSAJUNGŲ" IR JOKIO REZULTATO. TAIP PAT IR JOKIO NORO JUNGTIS. TIK ATSKIRŲ KAIMŲ VADUKAI MATANTYS NE TOLIAU RAJONO KRAŠTO. GAILA.

item