Algimantas Rusteika. Klausimėliai

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.com Jeigu teisėją iki pat Aukščiausiojo Teismo gali nusipirkti sukčius, su kuriuo tas baliavoja ir...

propatria.lt nuotr.

Jeigu teisėją iki pat Aukščiausiojo Teismo gali nusipirkti sukčius, su kuriuo tas baliavoja ir aptaria jo bylos detales, tai ką gali ruso agentas? Kodėl tyli raselės ir kiti nacionalinio saugumo grėsmių trubadūrai?

Ar tai, kad valstybę galima nusipirkti, nėra didesnė grėsmė už išprotėjusias sekspertes? Kur žiūrėjo VSD ir kitos grėsmingos tarnybos šiuos dešimtmečius - ar tik rašė slaptas pažymas prieš tuos, kuriuos reikėjo pašalinti iš eilės prie lesyklos?

O Teisėjų taryba, Teisėjų garbės teismas, Teisėjų etikos ir drausmės komisija? Argi jie nežinojo to, ką visi iki vieno metų metais matė, suprato ir žinojo, kada visai teismų savivaldai vadovavo tas, kuris dabar už grotų?

O Jos Prakilnybė, dešimtmetį atsakinga už teismus ir kiekvieną rytą pradedanti nuo kavos ir pažymos paskaitymo apie tai, kas ką galvoja, ką kam pasakė, su kuo kas susitiko ir ką žvirbliai ant tvoros čirškia - to irgi nežinojo? O tos tarnybos, kur įvedus tavo asmens kodą atsidaro failas su visu tavo gyvenimu - irgi nieko nieko nebuvo girdėję?

O pati teisėsaugos sistema ir visi garbieji kolegos teisėjai su mantijomis ir advokatai su savo kontoromis, prokurorai, policijos žmonės ir kiti veikiantieji asmenys iki pat teismų sekretorės ir valytojos to nematė ir nežinojo? Ar su tuo nesusidūrė praktiškai kiekvienas, turėjęs reikalo su teisingumu?

Valstybės supuvimo ir žlugimo priežastis yra ne blogybės, kurių yra visur ir visada, o neteisybės ir nenormalumo tapimas norma ir įprasta kasdienybe. Kada visi žino, mato ir niekas nieko, nes taip juk yra - ir ką čia padarysi?

Nusiraminkit - niekas su liemenėmis į gatves neišeis. Ir jokių reformų, ir jokio visuotinio apsivalymo, jokių specialiųjų tyrimo komisijų nereikalaus ir kaltųjų neieškos. Jokių mitingų ir demonstracijų nebus - valstybę prakišti tai tau ne Eurolygoj pralaimėjus vitrinas daužyti.

Tai ne šiaip skandalas. Jei valstybė žlunga visiems - ir žmonėms, ir aukščiausiai valstybės valdžiai tyliai stebint - esam verti to, kas yra ir nusipelnėme to, ką turim. Ir toliau apie sistemines permainas niekas nei nežioptels - blogiečius pakeis geriečiais ir viskas liks po senovei. Metastazes pašalins, vėžys liks.

Susiję

Įžvalgos 4248249674011459597
item