Algimantas Rusteika. Klausimėliai

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.com Jeigu teisėją iki pat Aukščiausiojo Teismo gali nusipirkti sukčius, su kuriuo tas baliavoja ir...

propatria.lt nuotr.

Jeigu teisėją iki pat Aukščiausiojo Teismo gali nusipirkti sukčius, su kuriuo tas baliavoja ir aptaria jo bylos detales, tai ką gali ruso agentas? Kodėl tyli raselės ir kiti nacionalinio saugumo grėsmių trubadūrai?

Ar tai, kad valstybę galima nusipirkti, nėra didesnė grėsmė už išprotėjusias sekspertes? Kur žiūrėjo VSD ir kitos grėsmingos tarnybos šiuos dešimtmečius - ar tik rašė slaptas pažymas prieš tuos, kuriuos reikėjo pašalinti iš eilės prie lesyklos?

O Teisėjų taryba, Teisėjų garbės teismas, Teisėjų etikos ir drausmės komisija? Argi jie nežinojo to, ką visi iki vieno metų metais matė, suprato ir žinojo, kada visai teismų savivaldai vadovavo tas, kuris dabar už grotų?

O Jos Prakilnybė, dešimtmetį atsakinga už teismus ir kiekvieną rytą pradedanti nuo kavos ir pažymos paskaitymo apie tai, kas ką galvoja, ką kam pasakė, su kuo kas susitiko ir ką žvirbliai ant tvoros čirškia - to irgi nežinojo? O tos tarnybos, kur įvedus tavo asmens kodą atsidaro failas su visu tavo gyvenimu - irgi nieko nieko nebuvo girdėję?

O pati teisėsaugos sistema ir visi garbieji kolegos teisėjai su mantijomis ir advokatai su savo kontoromis, prokurorai, policijos žmonės ir kiti veikiantieji asmenys iki pat teismų sekretorės ir valytojos to nematė ir nežinojo? Ar su tuo nesusidūrė praktiškai kiekvienas, turėjęs reikalo su teisingumu?

Valstybės supuvimo ir žlugimo priežastis yra ne blogybės, kurių yra visur ir visada, o neteisybės ir nenormalumo tapimas norma ir įprasta kasdienybe. Kada visi žino, mato ir niekas nieko, nes taip juk yra - ir ką čia padarysi?

Nusiraminkit - niekas su liemenėmis į gatves neišeis. Ir jokių reformų, ir jokio visuotinio apsivalymo, jokių specialiųjų tyrimo komisijų nereikalaus ir kaltųjų neieškos. Jokių mitingų ir demonstracijų nebus - valstybę prakišti tai tau ne Eurolygoj pralaimėjus vitrinas daužyti.

Tai ne šiaip skandalas. Jei valstybė žlunga visiems - ir žmonėms, ir aukščiausiai valstybės valdžiai tyliai stebint - esam verti to, kas yra ir nusipelnėme to, ką turim. Ir toliau apie sistemines permainas niekas nei nežioptels - blogiečius pakeis geriečiais ir viskas liks po senovei. Metastazes pašalins, vėžys liks.

Susiję

Įžvalgos 4248249674011459597

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Deja skaudi tiesa, ir viltis yra tik tokia, jei laikas išgydys, kaip tai padarys atsakyti neįmanoma.

Gabrielė rašė...

Gerbiamas autoriau, jūs mokate labai tiksliai,teisingai ir trumpai suformuoti mintis, apibudinančias mūsų situacijas. Kiti apie tą patį rašo puslapius. Jums užtenka sakinio. Gal galite taip pat aiškiai suformuluoti mintį KODĖL NETEISYBĖS IR NENORMALUMO FORMA TAPO MUMS KASDIENYBE?

Anonimiškas rašė...

Jei rašome apie vėžį valstybėje, tai reiškia, kad tos valstybės dienos suskaičiuotos. Klausimas tik kiek temps. Norėčiau, kad tai būtų tik pūlinys.

Unknown rašė...

Priežasčių daug, vienos nėra. Pamąstymams akcentuočiau paradoksą - tai, kuo didžiuojamės. Maža tauta šitiek kartų sukilusi ir uždusinta savo kraujuose, skersai išilgai trypta užkariautojų ordų. Tie, kurie kovojo, netylėjo, neapsikentė - buvo išnaikinti. Mes - išlikusiųjų ir prisitaikiusiųjų palikuonys. Tas prakeiktas nuolankumas - mūsų genuose.

Skaitytojas rašė...

Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie sučiupti teisėjai dar sovietmečiu dirbo „Spalio rajono“ ispolkomo instruktoriais, ar panašiai. Ir jie laisvoje Lietuvoje buvo teisėjai ir sprendė žmonių likimus. Maždaug čia slypi šaknys, manau.

Unknown rašė...

Kur teisejai, prokurorai, advokatai kurie kurpe byla Venskienei ir iki siol tampo po teismus nekaltus zmones. Tai viena is baisiausiu bylu, byla kuri neturi pabaigos, dangstomi pedofilai, zmogzudziai. Manau si byla yra po Lietuvos Saugumo sparnu. Kad saugumas verbuoja kompromituodamas, tai nepaslaptis. Kad pedofilija yra pelningas biznis, taip pat niekam nepaslaptis. Matomai Stankunaite buvo itraukta i ta bizni, tarp pedofilu buvo ir saugumieciai. Deimante kalbejo apie Aidi, kuris dirbo VS. Vienintelis kelias issisukti - islaptinti sia byla. Padaryti Stankunaite VS kadru verbuotoja. Nuo ko ja tie kauketi vyrukai saugojo? Kad neissipasakotu. Si nusikalstoma veikla dangstoma kaip VS slapta operacija. Todel ir nenurodoma kur ,,saugumiete,, Stankunaite ir jos dukra Deimante - iskrypeliu saugumieciu, prokuroru ir teiseju aukos , manau jos nuzudytos, kaip kiti sios baisios bylos dalyviai. Galima tiket kad ir Grybauskaite nezino kur jos pakastos todel ir negali atsakyti i klausyma ,,Ar gyva mergaite,,. Kol nebus nuteisti tie teisejai, advokatai, saugumieciai - vaiku kankintojai, nebus teisingumo Lietuvoje, visa kas vyksta dabar - priesrinkiminis cirkas.

item