Algimantas Rusteika. Kas yra zombiai ir kaip su jais kovoti

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.wordpress.com Mintis, šeimą ir valgio įpročius kontroliuojančioje valstybėj, totaliai bukinančios,...

propatria.lt nuotr.

Mintis, šeimą ir valgio įpročius kontroliuojančioje valstybėj, totaliai bukinančios, kryptingos informacijos ir bulvarinių nesąmonių vandenyne išjungiamas ne tik protas, bet ir žmogaus moralinis jausmas. Taip gimsta zombiai.

Ir zombiai tikrai tiki ir rimtais veidais aiškina, kad būti atimtam ir be šeimos uždarytam vienatvėje per naktis klykti iš siaubo ir ilgesio yra vaikelio gelbėjimas. Kad pragaras žemėje, kurio nei vienas iš zombių pats neįstengtų ištverti, yra vaiko gerovei.

Juos atpažinsi bematant – tavęs negirdi, akys bukos, lakstančios į šalis, tik ir laukia, kol nutilsi ir galės įjungti savo failiuką, kur viskas sudėliota į lentynėles pagal taisykles ir visas pasaulis išaiškintas viename puslapyje teksto.

Lūpose pranaši bepročio šypsena – juk kalba su nesusipratėliu, nesugebančiu suvokti modernių šiuolaikybių. Moralinio jausmo, visame pasaulyje, visais laikais ir visose kultūrose neklystančiai, per sekundės dalį atpažįstančio žmogaus ir vaiko kančią, zombio viduje nebėra – išinstaliuota.

Vietoj jo proto patamsiuose žybsi pora sektantiškų abstraktybių, vardan kurių paaukotų pusės pasaulio vaikų laimę. Tai ta pati totalitarizmo psichologija, kaip komunizmas ar fašizmas, kada sužvėrėję nuo savo teisumo zombiai griovė miestus ir žudė milijonus vardan žmonijos gerovės.

Zombių galvose egzistuoja tik instrukcijos ir savo subinės nauda. Ir ką nors supranta jie ne per mitingus ir reikalavimus, prašymus ar vaiko ašaras. Reikia perinstaliuoti programėlę, perkrauti – ir veiks kitaip. Reikės ką nors sušaudyti – sušaudys, lieps gatvėse dainuoti internacionalą – dainuos.

Juokingiausia tai, kad asmeniškai zombiai negyvena pagal kitiems nustatytas taisykles, jų aršumas – beveik visada savo pačių kaltės ir nevykėlių gyvenimo maskuotė. Jei kas pasiknaisiotų jų gyvenimuose – daug sužinotume.

Baisiausias dalykas, kurio zombiai žiauriai bijo – kad jiems patiems nebūtų pritaikyta zombių tvarka. Jei kas suorganizuotų anoniminių skundų laviną apie tai, kaip auklėja vaikus zombiai su visa jų plačiąja tetulių gimine visoje Lietuvėlėje – su jų sugalvotais klausimynais prisistatę zonderkomandos aptiktų ne vieną ir ne dešimt pažeidimų.

Tai būtų geras vaizdelis, kai rastų kokią nusipelniusią zombę per zombių baliuką su taure vyno šalia savo vaiko! Ar zombių šeimynėlę, išlėkusią į filmą ir palikusią vieną dukrelę prižiūrėti vyresniam broliukui! Ar zombienės tetulę kaime, kuri išėjo karvių melžti ir paliko atvežtą vasaroti zombytės atžalą žaisti sode!

Tada jau jokių globėjų nebeužtektų, reikėtų atimtiems vaikams skirti kokias kareivines ar mokyklų bendrabučius. Ir patikėkit, po to žaibiškai prasidėtų reformų reformos ir pokyčių pokyčiai.

Tokia šiandien mano idėja Lietuvai.

Susiję

Šeimos politika 3385675011264196809

Rašyti komentarą

8 komentarai

Skaitytojas rašė...

Kaip paprastai: daug dramatizmo ir nemažai skaudžios teisybės. Nors gal tokiai temai dramatizmas ir tinka.

O šiaip iškelta gera mintis: kovoti su persekiotojais jų pačių ginklais. Tikslutėliai jų pačių, pagal jų pačių taisykles. Būtų smagus reginys.

Anonimiškas rašė...

Tie, kam „per 18” (skaičius sukeiskite vietomis) - pamenate Raikino laikų intermedijas? Viena buvo apie стукачius. - Anais laikais buvo paplitęs skundų rašymas. Kadangi už išsigalvotus „nusikaltimus” skundikų niekas nebausdavo, tai jie taip terorizuodavo pvz., nepatinkantį kaimyną. Ir to neslėpė, atvirai grasindavo „Да я тебя ЗАПИШУ!” O tai reiškė, jog rašys skundus į visas įmanomas kontroliuojančias institucijas, ir tu nespėsi durų atidarinėti pas tave plūstantiems „gauto signalo apie nusikaltimą” tikrintojams. Rašydavo bet kokią nesąmonę. O tu turėjai teisintis. Už mūsų tvoros gyveno kolonistas, gamyklos partkomo sekretorius. Jis pats užėmė pabėgusių (ar gal nužudytų) savininkų namo dalį. Mūsų tėvelis su dar mažais sūnumis savo rankomis gretimame tuščiame sklype pastatė namą. Tai štai keliasdešimt metų po porą kartų į metus pas mus gerojo kaimyno dėka tikrindavo visus namo statybos dokumentus, nes ir vėl „postupil signal”... Mat, savo rankomis pastatyti namą buvo nusikalstama, o užimti svetimą su visais baldais, rakandais, buvo teisinga, sąžininga, teisėta.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, "anie laikai" sugrįžo - tik šįkart "pažangūs pokyčiai" atėjo ne iš Rytų, o iš Vakarų. ;)

Anonimiškas rašė...

Šitas tipas stokoja blaivios nuovokos ir pilnas pagiežos ir keršto. Kaip jis gali atstovauti Kauno Forumą? Jis daro gėdą kauniečiams.

Problema opi, bet ar geriau palikt vaikus augti su narkomanais ir alkoholikais? Vaikų atskyrimas turi būt kraštutinis įrankis ir čia gal įvyko keletą klaidų dėl prastos programos ar nepakankamo specialistų paruošimo. Tai gal panaikinkime policiją nes kažkkuris policininkas prašo kyšio. Jeigu institucijoje dirbantys asmenys neadekvačiai vykdo savo pareigas, tai problema ne institucijoje, o individe.

Išminčius rašė...

Anonimai, jūs esate menkystos, pripratę pulti iš už nugaros...

Anonimiškas rašė...

Ir su peiliais.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Man šitas "Anonimiškas 2018-11-03 13:51" tiesiog "iki skausmo" primena marksizmo apologetus: "nu, įgyvendinant komunizmą "gal įvyko keletą klaidų dėl prastos programos ar nepakankamo specialistų paruošimo" - bet tai nereiškia, kad pati ideologija yra bloga! Negi norite, kad buržujai visus badu numarintų??? Jeigu komunizmą įgyvendinantys asmenys "neadekvačiai vykdo savo pareigas, tai problema ne institucijoje, o individe"! O ideologija - tobula!
Beje, dėl kokios nors genderinės Stambulo konvencijos ta fauna lygiai tokio paties lygio "argumentus" pateiks: "ar geriau, kad moteris vidury baltos dienos užmušinėtų??? Konvencija tobula, tik įgyvendinant kokių nors "keletas klaidų" gali būti - be abejo, dėl "nepakankamo specialistų paruošimo"." ;)

Anonimiškas rašė...

Puiki ideja:visiems kreipti ypatinga demesi i zombiu vaikus. Pasitaikius menkiausiai progai filmuoti, fotografuoti ir.... uzsiundyti ant ju visa "ekspertu" komanda, zurnalistus ir SUTEIKTI GALIMYBE PARAGAUTI SAVO DARBO VAISIU. Tik paragave tu vaisiu, zombiai supras, kad vaisiai nelabai skanus ir.... gal gal gal bus galima tiketis pokyciu.

item