Algimantas Rusteika. Jūsų dėmesiui – naujas, valstybės lėšomis statomas spektaklis

propatria.lt nuotr. kaunoforumas.wordpress.com Turim naują, valstybės lėšomis statomą spektaklį – tragikomediją „Maištas laive Ind...

propatria.lt nuotr.

Turim naują, valstybės lėšomis statomą spektaklį – tragikomediją „Maištas laive Independence“. Pora vyrukų iš TSLK, kurios pagrindinė ir vienintelė pajamų rūšis yra kovoti ir loti prieš LKP, pasišovė skelbti nusikalstama organizacija LKP, kurios nariais buvo daugelis prieš ją kovojančių ir lojančių TSLK vyrukų.

Ir jaunasis, ir senasis kapitonai kaip mat susizgribo – taikomasi į šventąją šeimą ir į aukščiausius asmenis su surdutais! Maištaujantys TSLK vaikinai urzgia todėl, kad žino, kaip TSLK gina savuosius – niekaip, visada su pasitenkinimu atsižada ir atiduoda rykliams, o laivas po truputį jau pradeda grimzti.

Keleiviai laukia, kad baimė priverstų grobuonis ant kapitono tiltelio aršiai draskyti vienas kitą. Kad gali greičiau ir mažiau pavojingai baigtis, kas jau pradeda nusibaigti. Kad numirę gyvieji gali be kruvinos kovos atsikratyti jais mintančių gyvųjų numirėlių.

Situacija jau nebe ta, kai galėjai viską – šimtų tūkstančių juk neišmesi besišlapinančių pro langą. Tačiau ir fantastinei galimybei neduos šanso, net jei reikėtų laivą nuskandinti, ir nėra nusikaltimo, kurio jie dėl to nepadarytų.

Konkurentai jau pajuto kraujo kvapą, ir gal kibtų į bliūkštančius milžinus, išėjus iš jų orui, kurių šitiek metų baidėsi! Bet ir patys bijo, todėl prie ėdžių susijaudinę baisiai ir tankiai kriuksi.

Nenusiminkit, nieko nebus – visuomeninis manipuliuotojas to niekada neleis. Jie tobulai išmoko rėkti ir tylėti, ką reikia, kaip nurodyta dvaro pasitarimuose, kurių nebuvo, nors visi žino, kad būna:

1. Priešai puola – kasdien vis smarkiau ir baisiau. Išdavikai ir pavojai knibžda tarp mūsų kiekviename skersgatvyje, o priešus siunčia vis naujas, negailestingas taksistų kohortas.

2. Vienintelės galios pasaulyje, pajėgios apsaugoti mus nuo priešų, tautos išrinktas vadovas yra niekšas, kvailys ir visos žmonijos priešas. Toks – nei šis, nei tas, tačiau privalo mus ginti, aišku.

3. Visokie nepatenkintieji Šventąja Sąjunga – vengrai, lenkai, italai – yra niekadėjai, verti pajuokos ir baisių pasmerkimų, o britai gailėsis Brexit’o per amžių amžius.

4. Kol Briuselio girtuoklėlis gydosi nugarytę, buhalterė spalvotu švarkeliu su trumpuliu kaimynu išgelbės pasaulį, ir visa Afrika laisvai apsigyvens pašalpų rojuje, tačiau apie juos nesakysim nė žodžio, idant patys susiprastumėt.

5. Viskas, kas tikra, yra netikra, ir viskas, kas netikra, yra pažangu. Viskas, kas svetima, yra sava, o viskas, kas sava, yra tik senovės eksponatai, kurių negalima liesti.

6. Bankų Pelėda kartais suūbauja apie krizę, o didysis verslas seniai patyliukais tam rengiasi. Tačiau viskas vis gerėja, greit uždarysim paskutinę rajono ligoninę ir gimdyti skraidins į Varšuvą, o pagal prekybcentrių, dviračių takų ir trinkelių kvadratus vienam gyventojui ir emigrantui esam tarp lyderių.

7. Visi kuo nors nepatenkintieji yra populistai, vatnikai, rusofilai, marginalai ir kitokie mockiniai liberalai, keliantys grėsmę nacionaliniam saugumui.

Tegyvuoja sportas ir orai.

Likite su mumis ir mes liksime su jumis, tik jie neliks su mumis, nes mūsų seniai nebėra.

Kauno forumo vÄ—liava

Susiję

Įžvalgos 6213211277471801473

Rašyti komentarą

22 komentarai

Anonimiškas rašė...

kam tas pesimizmas ir cinizmas?
viskas valdoma ir kontroliuojama.
ir garas laiku nuleidžiamas ir valdoma demokratija puikiai veikia.
nusipelnę gyventi geriau ir gyvena geriau - tame tarpe VISI partiniai.
------
(o pamenu, kaip okupacijos metais į partinius neigiamai tauta žiūrėjo: "jis dėl karjeros stojo į partiją" - partiniai ir tada gyveno gerai)

Anonimiškas rašė...

rusteika, o uz kieno pinigus tu menkysta loji

Anonimiškas rašė...

Kažin ar tas "laivas" dar taip greit nugrims..? daug aplink gyvų numirėlių plaukia išvertę pulvus arba skūras ir neleidžia nugarmėti. Visuomeninis manipuliuotojas pūs ir pūs orą ir dujas į jų pilvus ir kaukoles, kad jie dar ilgai paviršiuje laikytųsi...ir smirdėtų, ir smirdėtų.
Reikia šermukšninio kuolo (ir ne vieno kuolo bei vampyrų medžiotojų komandos), kad jie nusibaigų!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Cha, štai ir kompartijos/konpartijos gynėjas išlindo! :D

Ramas rašė...

Būtent...Atrodė Šaunuolis A. Rusteika ir jo tas rašliavos stilius, bet dabar nupezo diedas. Vėjus rašo. jis tampa nebe analiktiku, žurnalistu, o tuo purvadergiu. kas iš to jo įvairiausių polemikų? tegu geriau parodo planą, ką ir kaip daryti, o ne kas blogai. Visai tai ne akli ir patys matome ir suvokiame...Kažkoks šūdinas darosi A. Rusteika, nes akivaizdžiai išlenda jo subjektyvumas ir priešiškumas.tai ne etiška tokiam profesionalui. Taip jis išduoda savo šeimininkus už kuriuos loja...

Henrikas Miuleris rašė...

Ramai, durnas klausimas, kas yra Rusteikos šeimininkai? Aš jo nei jo aplinkos netyrinėjęs, ir patį vertinčiau kaip šmaikštų alternatyvų tinklaraštininką, ne daugiau.
Ačiū už atsakymą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taigi Šv. Konpartiją beigi (o SEUBE!!!) jos dar labiau Šv. Vadus užkabino - ko stebėtis, kad konservatnykų fanatikai pajuto nenumaldomą niežulį atrėplioti čia ir išloti savo pasipiktinimą, nes gi "KAIP DRYSO???!!!". :D
O pikčiausia, kad ir atsakyti nėra ką - viskas taikliai surašyta, nepaneigsi. Tad kas belieka? Taip, tik putos iš nasrų. ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Ačiū, Pikčiau.

Jau buvau net pasiruošęs polemizuoti, bet atsižvelgiant į tavo antrą sakinį bei žinant tokių veikėjų elementarų nesugebėjimą gryžti prie komentaro (kas kartais gali atrodyti nors ir minimalus, bet vistiek - protinis iššūkis - žinant ProPatrijos interfeisą) nusiraminęs eisiu Dovydo žvaigždę išpiešiu.

Sveikatos visiems.

Anonimiškas rašė...

Ramo stilius labai primena anūko senelio kalbėsena.Labai primena...

Gabrielė rašė...

Ačiū autoriui už 5-ta punktą. Dar niekas taip tiksliai, trumpai ir iš esmės nėra apibudinęs šių dienų valdžiažmogių filosofijos, kuri reiškiasi per jų kalbas visuomenei ir jų veiksmus.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Henrikas Miuleris rašė...

Ramunas Sauliakas
2018-08-08 15:54 :

''Matau jūs dalbajobai nieko nesupratot,ką pasakiau'' - ir tai sako žmogus, kuriam buvo užduotas VIENAS klausimas, į kurį vietoj to, kad pateiktų trumpą atsakymą užargumentuot savo prieš tai pateiktą ''mintį'', pateikia ProPatrijos komentatorių 13-os eilučių apimties analizę netgi su švietėjiška pretenzija - pasiklokite lovą, pakelkite šiukšlę, panešėkite senuko nešulį.

Ačiū, kad paaiškinai, nes dabar tai tikrai visi suprato viską.

Henrikas Miuleris rašė...

Kątik Ramunas Sauliakas pašalino minėtą savo analizę, matyt suvokė, kad žmonės pamatys ant tiek viduj perpuvusį degradą, kokių čia retai pasitaiko.

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Henrikas Miuleris rašė...

Aš tas, kuriam tu turi atsakyti į klausimą : kas yra Rusteikos šeimininkai - tai tavo iškelta prielaida. Jeigu nori, kad žmonės į tave reaguotų rimtai - tai ir dalinkis įžvalgom, o ne zonsku bazaru atėjęs akis plėšyk dar kažką apie gatvę myžčiodamas.

Henrikas Miuleris rašė...

o, kas tu toks esi su neaiškiu profiliu. ?Nelabai, ką veikti turi, kad sulindęs į komentarus. paknisti giliau reikia apie tave...

Pikc rašė...

Teip! "Paknisti" ir "pranešti, kam reike!" :D

Henrikas Miuleris rašė...

Paknisk, paknisk, žiū ką ir įdomaus rasi.

Henrikas Miuleris rašė...

Rasim, kad in a fake account, sėdintį nusivylusį, neįvertintą ir paguodos ieškantį dykaduonį marginalą, kuris naudodamąsis neoliberalizmo suteiktomis galimybėmis ir "papūvusia demokratijos forma Lietuvoje",-ieško "tusčios" ginčų dirvos ir noro pasiplūsti...Įrodyti savo reikšmę. Juk dar mažai LR Seime 141 legitymus tautos atstovas pasikeikia ir vos ne kaip in the Ukraine Radoje pasimuša. Kokia tauta- tokia ir Valdžia,- matyt geresnės ji neverta...

Henrikas Miuleris rašė...

Na va, ir fanklubas pajudėjo. Gaila tik, kad visiškas mankurtas, net savo amplua susigalvot nesugeba. Nespręsk apie kitus pagal save, nėra man čia ką atsakyt ir motyvai tavo neaiškūs, vaikigali.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nebūtinai vaikigalis - gali būti ir senas marazmatikas (konpartijos "fanklube" tokių nupušėlių tikrai ne viena palata prisirinktų). Beje, verta atkreipti dėmesį į tai, kaip šitas konservatnykų fanatikas sklandžiai koloradikų stovyklon "čiuožtelėjo" - sakyč, gana iškalbingas faktas. ;)
O ir tos faunos kagėbistinio stiliaus "paniatkės" iš serijos "rasim, išsiaiškinsim, tarnyboms pranešim" (plg. su "soobščim, kuda sledujet!", "ja ne donosčik - no dolžit obiazan!" ir pan.) DAUG ką pasako.
Galiausiai, pasižiūrim, DĖL KO Partijos Generalisimusas, Anūkas ir Ko. bei kita šutvė ir jų fanatikai puolė isterijon: https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/2541e410958e11e8aa33fe8f0fea665f?positionInSearchResults=0&searchModelUUID=9bee4db8-4811-402e-af83-14e47fcd2fd0
Kas tingi skaityti, susumuoti galima dviem punktais: 1. Kompartija buvo nusikalstama organizacija ir 2. Valdžios siekiantys kompartijos šulai (NE eiliniai komunistėliai) privalėtų paskelbti info apie savo narystę ir pareigas. VISKAS. Jokių bausmių, jokių persekiojimų, jokių kiršinimų - tiesiog, kad žmonės žinotų, KAS juos valdyti taikosi. Ir štai, kokia "sisteminių" (o labiausiai - "didžiųjų komunizmo priešų" konservatnykų) ir juos aptarnaujančių debilų fanatikų isterija kilo. Kaip manote, KODĖL? ;)

Henrikas Miuleris rašė...

Gerai esi sakęs - kai jau galvojai, kad esi matęs visą šitų padarų debilumo spektrą, atsiranda vienas, kuris pateikia naujų perlų. Atėjo, lygioj vietoj pats sau susistatė diagnozę dar man paslaugą padarydamas, ir užbaigė pasirodymą išvada, nieko bendro neturinčia nei su straipsnio mintimis, nei su savo, nei su mano. Kažkoks paradoksas. Čia tie vadinami libtardai ar jau naujas, ūmesnis porūšis atsiradęs?

item