Page

2017-03-08

Kandidatui į Prancūzijos prezidentus F. Fillonui – nauji kaltinimai

Į skandalą dėl fiktyvaus žmonos įdarbinimo įsipainiojusiam kandidatui į Prancūzijos prezidentus Francois Fillonui metami nauji kaltinimai, praneša agentūra AFP. 

Prancūzų laikraštis „Le Canard Enchaine“ antradienį rašo, kad F. Fillonas iš savo draugo milijardieriaus gavo asmeninę 50 000 eurų paskolą, tačiau jos nedeklaravo, kaip reikalauja įstatymai. Be to, jis įtariamas kyšininkavimu. 

Laikraštis teigia, kad F. Fillonas 2013-aisiais pinigus gavo iš pažįstamo verslininko Marco Ladreit de Lacharriere. Tačiau dešiniųjų politikas apie gautą sumą nepranešė skaidrumu politikoje besirūpinančiai tarnybai, kuri stebi parlamentarų ir valdžios pareigūnų sąžiningumą.

Tyrėjai, anot laikraščio, spėja, kad F. Fillonas paskolą gavo už paslaugą: būdamas premjeras, jis 2011 metais siekė, kad verslininkas gautų ypatingą Prancūzijos garbės legiono apdovanojimą. Be to, ankstesniais laikraščio duomenimis, M. Ladreit de Lacharriere susijęs ir su afera dėl galimo fiktyvaus F. Fillono žmonos įdarbinimo viename laikraštyje. Už tai Penelope Fillon gavo 100 000 eurų.

Ir pats F. Fillonas įtariamas fiktyviai įdarbinęs savo žmoną ir du vaikus. Dėl to teisėsauga pradėjo tyrimą dėl valstybės lėšų švaistymo.