Page

2017-03-08

Kandidatui į Prancūzijos prezidentus F. Fillonui – nauji kaltinimai

Į skandalą dėl fiktyvaus žmonos įdarbinimo įsipainiojusiam kandidatui į Prancūzijos prezidentus Francois Fillonui metami nauji kaltinimai, praneša agentūra AFP. 

Prancūzų laikraštis „Le Canard Enchaine“ antradienį rašo, kad F. Fillonas iš savo draugo milijardieriaus gavo asmeninę 50 000 eurų paskolą, tačiau jos nedeklaravo, kaip reikalauja įstatymai. Be to, jis įtariamas kyšininkavimu. 

Laikraštis teigia, kad F. Fillonas 2013-aisiais pinigus gavo iš pažįstamo verslininko Marco Ladreit de Lacharriere. Tačiau dešiniųjų politikas apie gautą sumą nepranešė skaidrumu politikoje besirūpinančiai tarnybai, kuri stebi parlamentarų ir valdžios pareigūnų sąžiningumą.

Tyrėjai, anot laikraščio, spėja, kad F. Fillonas paskolą gavo už paslaugą: būdamas premjeras, jis 2011 metais siekė, kad verslininkas gautų ypatingą Prancūzijos garbės legiono apdovanojimą. Be to, ankstesniais laikraščio duomenimis, M. Ladreit de Lacharriere susijęs ir su afera dėl galimo fiktyvaus F. Fillono žmonos įdarbinimo viename laikraštyje. Už tai Penelope Fillon gavo 100 000 eurų.

Ir pats F. Fillonas įtariamas fiktyviai įdarbinęs savo žmoną ir du vaikus. Dėl to teisėsauga pradėjo tyrimą dėl valstybės lėšų švaistymo.


3 komentarai:

  1. „Le Canard Enchaîné“ - satyros ir skandalų dvisavaitinis žurnalas, kuris, kaip rašoma, "kilęs iš kairės" ir yra "kairiosios pakraipos", bet save pristato kaip "politiškai neutralų". kažkaip man to Fijono atvejis stoja į vieną gretą su Trampo ir Karbauskio atvejais - ypač atsižvelgiant į tai,kad šita "skandalinga info" išlindo kaip sykis po to, kai Fijonas patvirtintas kandidatu. Aišku, gana didelė tikimybė, kad jis išties "įklimpęs", bet tikrai nemanau, kad jis šiuo atžvilgiu smarkiai skiriasi nuo savo konkurentų, tad, mano galva, čia vykdoma politika "eliminuojam šitą progreso priešą - o paskui bendrom jėgom "nudusinsim" Le Pen".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežiniukas2017-03-08 20:55

      Gali būti ir Jūsų scenarijus, bet gali būti ir tai, kad jis iš tiesų įklimpęs.

      Jei taip būtų iš tikrųjų, tai tikrai būtų neskanu, nes tokiu atveju sunku būtų atsakyti bedieviui žmogui, kam reikia bėgioti į bažnyčią ir glėbiais garbstyti Dievą, jei už bažnyčios tas dievotas žmogus nesiskiria nuo bedievio.

      Tokiu atveju savęs pozicionavimas kataliku tampa vien tik jauku naiviesiems rinkėjams.

      Panaikinti
    2. Aš jokiu būdu neatmetu "įklimpimo" varianto - aš tik sakau, jog abejoju, ar tokiu atveju jis būtų išimtis tarp kitų kandidatų, tad čia gali būti abiejų scenarijų sintezė.

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.