Arnas Simutis. Lietuva yra šaltojo pilietinio karo būklėje

Autorius yra Nacionalinio susivienijimo atsakingasis sekretorius Lietuva yra šaltojo pilietinio karo būklėje. Ši būklė iš šaltos fazės gali ...

Autorius yra Nacionalinio susivienijimo atsakingasis sekretorius

Lietuva yra šaltojo pilietinio karo būklėje. Ši būklė iš šaltos fazės gali nejučia peraugti ir į smurtinę fazę, į fazę, kai joks dialogas tampa nebeįmanomas, o nesiekti priešo fizinio sunaikinimo reikštų žūti pačiam. Kad artėjame link tokios būklės, rodo visur žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose sklindančios tezės, jog kita pusė nėra žmonės, kad jie yra šiukšlės, atmatos, kurias reikia arba sunaikinti, arba išmesti iš šalies, arba mažų mažiausiai ignoruoti. Tokios kalbos, deja, sklinda iš abiejų pusių. 

Kol kas ryškiausiai šis šaltojo karo vardo vertas susipriešinimas pasimatė per šių metų Sausio 13-osios minėjimą. Tiek pačioje aikštėje, tiek per visą Lietuvą nusiritusiuose vertinimuose skamba dažniausiai vieni kitiems adresuoti pasmerkimai. Jie neturi prasmės. Galima užsikasti diskusijoje „ar laiku ir ar vietoje buvo protestas“ ir taip užsikasus nebematyti esmės. O problemos esmė glūdi ne čia. Esmė yra bent jau pasistengti atsakyti į klausimus, kaip ir kodėl mes iki šito priėjome? Kas dėl šito kaltas? Ir svarbiausias – kaip iš šito išsikapstyti? Tik dėl jo apskritai svarbūs pirmieji du. 

Žvelgiant į pastaruosius metus, sunku nematyti, kad dėl susidariusios situacijos kalta yra dabartinė valdžia. Ji ir tik ji sugebėjo pasiekti tokį susipriešinimo lygį Lietuvoje. Jokia valdžia iki jos negalėjo pasigirti, kad jai valdant žmonės eina protestuoti Laisvės gynėjų dieną. Jokia ankstesnė valdžia taip nuosekliai to nesiekė. Pagaliau jokia, nors kiek protinga, valdžia neleistų sau tokiu mastu ir taip demonstratyviai supriešinti visuomenės iki tokio lygio, kai liejasi atvira neapykanta ir joks dialogas tampa nebeįmanomas. Mes Lietuvoje tą lygį pasiekėme. 

Bet kokia visuomenė be priežasties nepradeda protestų kultūringomis ar nekultūringomis formomis. Visuomenė tik reaguoja į valdžios veiksmus. Kuo baisesni atrodo ar yra protestai, tuo gilesnė yra valdžios sukelta krizė šalyje.

Šia tema tikrai verta paklausyti politologės profesorės Ainės Ramonaitės pasisakymo „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“, kur ji pateikė gilesnį žvilgsnį į mūsų visuomenės raidą nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo ir būklę šiandien. Nuo 46.30 įrašo minutės turėtų būti aktualu visiems, kam dar yra svarbi pilietinė taika šioje valstybėje. 

Ieškokime būtų tą taiką atkurti. Baisėjimaisi kitaminčiais ir jų niekinimas tik gilina ir toliau gilins šaltojo karo būklę. Vienintelė išeitis yra kompromisų paieška. Bet kompromisams pirmiausiai turi atsiverti valdantieji. Kamuolys ir iniciatyva jų rankose. Jeigu premjerė liks prie požiūrio, kad „jei nepatinka, per rinkimus išsirinksite kitą valdžią“, visiškai nėra aišku, ar taikioje šalyje tų rinkimų sulauksime. 



Susiję

Nacionalinis susivienijimas 2274941982829065295

Rašyti komentarą

13 komentarų

Lina rašė...

Taiklu, ksip pirštu į akį. Bet gerisusia, kad ši arogantiška ir kiršinsnti valdžia atsistatytų

Anonimiškas rašė...

Ką norėjo pasakyt šitas antivakseris putinoliubovas?

Saulius M. rašė...

Ne tamstai suprasti, ponas anonime - etikečių klijuotojau

Kazimieras rašė...

Ačiū gerb.A. Simučiui už teisingas mintis, ypač už kvietimą, kad valdžia pradėtų kalbėtis su Tauta. Ciceronas yra gražiai pasakęs: "Sedentes agamus" (sėskim ir pakalbėkim). Nors visi ženklai rodo, kad valdžia elgiasi kaip neišmanėlis mokytojas, kuris kerštauja mokinukams už tai, jog šie sukilo dėl jo paties nemokšiškumo, bet juk viltis visada miršta paskutinė...gal sėsis ir kalbėsis, gal susivoks ir praregės. Juk visiems mums labiausiai reikalinga ramybė.

Anonimiškas rašė...

O kieno pusėje jūs, p. Arnai? Dabar įsivaizduokite, kad visuomenė bus priversta imtis LR Konstitucijos garantuojamos būtinosios ginties nuo smurtinės valdžios. Su kuo eisite jūs?

Anonimiškas rašė...

Pritariu, per sunku tokiai personai bus suprasti, kai smegenys užzombintos buko liberalkonservatinio religinio fanatizmo, stokojančio logikos ir sveiko protelio.

Anonimiškas rašė...

Gražus pamokslas. O tuo metu žmogus, stovėjęs 1991 sausio 13 dieną prieš rusų tankus, šiandien NETURI TEISĖS užeiti į parduotuvę batų nusipirkti. Tai toks čia "nacionalinis susivienijimas"??

Anonimiškas rašė...

Taip, karo - naudojant hibridinę ataką. Vėl prisiminus, ištrauktos valstybinės raštvedybos NUTAUTINIMO patrankos! Valstybinė kalba nuspiriama nuo jos statuso laiptelio.
Antradienis lems,KUR STOVĖS kuoleliai? -
J. Vaiškūnas. Kalba ne apie kalbą – o apie tai, kur eis demarkacinė linija
− alkas.lt/2022/01/16/j-vaiskunas-kalba-ne-apie-kalba-o-apie-tai-kur-eis-demarkacine-linija/#comment-381883

Anonimiškas rašė...

Tikriausiai tai jau pastebėjote tarp savo draugų, šeimos narių ar bendradarbių, kurie gavo krešulinius skiepus. Prieš skiepus jie buvo normalūs, sveiki, laimingi žmonės. Tada jie pasiskiepijo. Atsirado asmenybės pokyčiai, padidėjęs agresyvumas ir gyvuliškas elgesys.
Tai požymiai, kad jų smegenyse pradeda formuotis kraujo krešuliai, nupjaunantys deguonį į smegenų dalis, atsakingas už aukštesnių pažinimo funkcijų apdorojimą. Jie virsta skiepų zombiais, nors to nesuvokia.
Kuo didesni asmenybės pokyčiai, tuo daugiau kraujo krešulių paveikia jų smegenis. Ir tuo mažiau laiko jiems lieka gyventi.
Išsamią informaciją rasite naujame straipsnyje ir podcast’e.

www.naturalnews.com/2022-01-07-now-witnessing-early-signs-vaccine-zombie-apocalypse-mask-karens-personality-changes.html

Anonimiškas rašė...

apie tai,kas mūsų laukia:

triusiourvas.info

Anonimiškas rašė...

ar NS yra nors vienas sveiko proto ar pas jsu visi su psichine negalia?

Unknown rašė...

Ar atidžiai skaitėte straipsnį? Matyt, maišydamas putrą užmetėte vieną akį ir skubiai padarėte išvadas. Ponas Arnas Tautos nekaltina, nekritikuoja. Ar neskaitėte, kad "kompromisams pirmiausia turi atsiverti valdantieji"? "Dabartinė valdžia ir tik ji sugebėjo pasiekti tokį susipriešinimo lygį Lietuvoje" ir t.t. Kodėl neskaitote atidžiau? Ar iš straipsnio neaišku, kas turi ieškoti būdų, kad susitaikytų su Tauta? Ar su kuo ponas Arnas?

Unknown rašė...

Straipsnyje išsakytos mintys teisingos.Ir kiti Propatrios autoriai rašo teisingai.Ir man, eilinei pilietei aišku, kad Vyriausybė kalta dėl tautos supriešinimo, dėl nevykusios užsienio politikos patiriamų milžiniškų ekonominių nuostolių, dėl žmonių nuskurdinimo ir jų niekinimo. Vyriausybė peržengė, kaip sakoma, visas raudonas linijas. Pasidaliname, padejuojame savo tinklapiuose. Bet vienas žmogus pakeisti padėties nepajėgus. Man kyla klausimas: kodėl Nacionalinis susivienijimas - kaip partija - nesiima veiksmų (pirmiausia teisinių) oponuoti Vyriausybei ir spręsti bent jau pandeminius apribojimus, kurie pažeidžia LR Konstituciją ir Darbo kodeksą.

item