Niujorko teisėjas uždraudė tėvui lankyti savo dukrą, kol šis nebus pasiskiepijęs nuo Covid

Šių metų rugsėjį, advokatas Evanas Scheinas, atstovaudamas motiną poros skyrybų byloje (šeimos pavardė neįvardinta) atkriepė dėmesį į tai, j...

Šių metų rugsėjį, advokatas Evanas Scheinas, atstovaudamas motiną poros skyrybų byloje (šeimos pavardė neįvardinta) atkriepė dėmesį į tai, jog šeimos tėvas yra neskiepytas. Tai lėmė teisėjo Matthew Cooper sprendimą sustabdyti tėvo teisę lankyti savo 3 metų amžiaus dukrą, kol šis nepasiskiepys nuo Covid-19. 

Anot teisėjo Cooperio, tėvas turi pasiskiepyti, kadangi tai tapo „būtina sąlyga norint visavertiškai dalyvauti mūsų visuomenės kasdieniame gyvenime.“ Pagrįsdamas šį teiginį, teisėjas rėmėsi valstijoje įvesta prievole skiepytis įvairių profesijų darbuotojams, tarp jų ir su vaikais dirbantiems mokyklų mokytojams.

„Savavališkas sprendimas nesiskiepyti, turint kontaktą su vaiku, kai Covid-19 virusas tebėra grėsme vaikų sveikatai ir saugumui, negali būti nuvertintas“, - teigė teisėjas.

„Nepaisydami sveiko proto, pakankamai didelė mažuma mūsų visuomenės narių, paveikta dezinformacijos, konspiracijos teorijų ir iškreiptos „individo laisvės“ sampratos, atsisakė visų mūsų raginimų pasiskiepyti“, - teisė teisėjas Cooperis.

Teisėjas Cooperis yra aukšto profilio teisėjas. Praeityje jis teisėjavo žymiausių garsenybių skyrybų bylose, tokių kaip Robertas De Niro, Uma Thurman ir buvęs NBA krepšininkas Lamaras Odomas.

Tėvui palikta galimybė testuotis brangiais PCR testais kartą per savaitę ir, šalia to, du kartus per savaitę testuotis greitaisiais antigeno testais. Paskutinis antigeno testas turi būti atliktas 24 valandas prieš kiekvieną savaitgalio apsilankymą.

Toks sprendimas susilaukė pagyrų iš motinos advokato, kuris jį pavadino „nepaprastai svarbiu sprendimu, atsižvelgiančiu į neįprastus laikus, kuriais gyvename, ir sustiprinančiu nuostatą, kad vaiko interesai yra aukščiau visko.“

Tuo tarpu tėvą atstovavęs advokatas Lloyd Rosen įspėjo, jog šis sprendimas sukuria neigiamą precedentą. „Mano klientas nėra konspiracijų teoretikas. Jis paprasčiausiai nerimauja dėl vakcinos. Jis girdėjo apie galimus šalutinius efektus. Seniau jis yra turėjęs neigiamą šalutinę reakciją nuo gripo vakcinos. Nesiskiepijimas – tai jo privatus sprendimas atsižvelgiant į jo asmeninius interesus dėl sveikatos.“, - teigė advokatas Rosenas.

Tėvas taip pat yra persirgęs Covid-19, o tai reiškia, kad jo organizme yra susidarę antikūniai, suteikiantys geresnę apsaugą nuo ligos nei vakcina, tačiau teisėjas į tai atsižvelgti atsisakė.

„Teisėjas tikriausiai mano, kad 80 milijonų suaugusių amerikiečių, kurie nėra paskiepyti, kelia savo vaikams tiesioginę grėsmę arba žalą, todėl teismai turi įsikišti ir atimti vaikus iš jų tėvų. Tai yra visiškai absurdiška pozicija“, - tęsė tėvo advokatas.

Jis teigė nežinantis ar tėvas pasirinks teikti apeliaciją.

Valdžioms institucijoms kuriant naujas skiepijomosi prievoles ar vakcinų pasus, tokios bylos kaip ši pamažu pradedamos visoje Amerikoje. Dar rugpjūčio mėnesį, Čikagoje esančios Cooko apylinkės teisėjas James Shapiro, atėmė vaiko globos teises neskiepytai 11-mečio vaiko motinai Rebeccai Firlit. Tiesa, teisėjas Shapiro vėliau pakeitė savo sprendimą ir atleido save nuo bylos.


Išversta iš summit.news



Susiję

Šiaurės Amerika 1021824047810265060

Rašyti komentarą

item