Nacionalinis susivienijimas: palaikome šalis, besipriešinančias LGBT ideologijos primetimui

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas, reaguodama į Europos Parlamente priimtą rezoliuciją dėl LGBT asmenų teisių Europos Sąjungoje, ...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas, reaguodama į Europos Parlamente priimtą rezoliuciją dėl LGBT asmenų teisių Europos Sąjungoje, išreiškė solidarumą su Lenkijos, Rumunijos ir Vengrijos tautomis ir paskelbė remianti šių valstybių vadovus kovoje prieš tariamų LGBT teisių invaziją į nacionalinių valstybių teisines sistemas. Europos Parlamente pasigirsta raginimų Europos Komisijai imtis represinių veiksmų prieš Lenkiją, Rumuniją ir Vengriją, esą tose šalyse galimai šiurkščiai pažeidžiamos pamatinės ES vertybės.

Nacionalinis susivienijimas atkreipia dėmesį, kad vienodos šeimos sampratos Europoje nėra, o šeimos teisiniai santykiai nėra Europos Sąjungos teisės reguliavimo sritis. Ši ypač svarbi teisės sritis priskiriama ES nacionalinių valstybių diskrecijai. 

„Lisabonos sutartyje nurodyta, kad ES veikia pagal jai suteiktą kompetenciją, o visa Sąjungai nepriskirta kompetencija priklauso valstybių narių kompetencijai (5 str.). Sutartyje ir kituose tarptautiniuose susitarimuose nurodyta, jog Sąjunga veikia neperžengdama ribų kompetencijos, kurias jai suteikė valstybės narės. Taigi ES nesuteikiama teisė vienodinti kolizines taisykles šeimos kūrimo teisinių santykių srityje, nes ji yra įpareigojama paistyti valstybių narių valios, laikydamasi proporcingumo ir subsidiarumo principų. Tad Ši Europos Parlamento rezoliucija yra akivaizdus ES kėsinamasis į suverenių nacionalinių valstybių vidaus teisę ir suverenių valstybių konstitucijose įtvirtintų pamatinių tautų vertybių kvestionavimas“, - teigiama partijos išplatintame pareiškime.

Nacionalinis susivienijimas reiškia solidarumą su Lenkijos, Rumunijos ir Vengrijos tautomis, taip pat remia šių valstybių vadovus kovoje prieš tariamų LGBT teisių invaziją į nacionalinių valstybių teisines sistemas. Politinė partija kartu ragina Lietuvos Respublikos Prezidentą ir Lietuvos Respublikos Seimo narius nepasiduoti minėtų EP narių vykdomam ideologiniam spaudimui ir šantažui.

„Šalies Konstitucijos 2 straipsnis skelbia, kad „Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.“  Būtent Tauta, o ne šie apgailėtini keli šimtai EP narių, kurių, tikėtina, po kelerių metų jau nebebus Europos parlamente, Prezidentui ir Seimui suteikė teisę atstovauti Tautai. 

Todėl kviečiame ją ginti ne tik nuo išorės grėsmių, bet ir nuo panašių mėginimų paminti mūsų piliečių konstitucines teises ir laisves, atimti  iš tėvų teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus. Primename, kad absoliuti dauguma Lietuvos piliečių (apie 80 proc.) atmeta tos pačios lyties asmenų santuokas ir šių porų teisę įsivaikinti vaikus“, - dėstoma Nacionalinio susivienijimo pareiškime.

Nacionalinis susivienijimas primena, kad Vidurio ir Rytų Europos šalys, tarp jų ir Lietuva, XX a. patyrė ir vis dar jaučia demagogiškais visų žmonių ,,laisvės, lygybės ir brolybės“ lozungais sukeltos ir įvykdytos komunistinės ,,proletarinės revoliucijos“ katastrofiškus padarinius. Prireikė ilgų dešimtmečių tautų kančių ir daugybės nekaltų gyvybių, kol buvo atsikratyta ankstesniosios komunistinės vergijos jungo. Todėl išgyvenusių praeito amžiaus komunistinio eksperimento košmarą mūsų regiono šalių piliečiai lengviau, negu totalitarinių režimų valdymo nepatyrusios tautos, atpažįsta ES aukščiausiu politiniu lygmeniu  vykdomą nusikalstamos komunistinės ideologijos gaivinimą ir lygių teisių LGBT bendruomenės nariams lozungais dangstomas pastangas apgaule ir prievarta primesti šią ideologiją visoms ES šalims ir tautoms.



Susiję

Šeimos politika 5486519590056547593
item