Lenkijos premjeras: Lenkija bus geriausia vieta gyventi Europoje

Nauja vyriausybės ekonominė programa Lenkiją padarys geriausia vieta gyventi Europoje, – teigė lenkų premjeras M. Moravieckis. Ministras pir...

Nauja vyriausybės ekonominė programa Lenkiją padarys geriausia vieta gyventi Europoje, – teigė lenkų premjeras M. Moravieckis. Ministras pirmininkas atkreipė dėmesį į tai, kad emigruojančių srautai sparčiai mažėja, daugelis šeimų grįžta gyventi į Lenkiją.

„Lenkiškas susitarimas padarys mūsų šalį geriausia vieta gyventi ir plėtoti verslą visoje Europoje. Pirmuosius rezultatus jau matome – pastaraisiais metais apie 200 tūkst. lenkų grįžo namo, – teigė premjeras. „Žmonės mane užkalbina gatvėje sakydami, pone premjere, sugrįžom namo su visa šeima iš Airijos, Anglijos, Vokietijos“, – sakė politikas.

Lenkijoje inicijuota mokesčių reforma, kurios metu beveik 18 mln. mažiausiai uždirbančių, pensininkų ir kitų pažeidžiamiausių visuomenės grupių atstovai sulauks valstybės paramos. Taip pat vyriausybė planuoja didesnes išmokas už vaikus, 12 tūkst. zlotų paramą perkant pirmąjį būstą jaunoms šeimoms.

Kritikų teigimu tokia reforma apkraus mokesčiais Lenkijos verslą. Nepaisant to, Lenkijos ekonomika pastaraisiais metais auga sparčiais tempais. BVP vienam asmeniui jau pralenkė Portugaliją ir Graikiją, 2030 m. pagal šį rodiklį Lenkija planuoja pralenkti ir Italiją.




Susiję

Pasaulis 1203340643411223716
item