Vytautas Sinica. Po mitingo

Riaušėmis paverstas mitingas prie Seimo buvo paskelbtas dėl protingo tikslo – prieštarauti vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo siūloma įt...

Riaušėmis paverstas mitingas prie Seimo buvo paskelbtas dėl protingo tikslo – prieštarauti vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo siūloma įtvirtinti drastišką nepasiskiepijusių atskirtį. Faktiškai atvirai pripažįstama, kad nutarimas skirtas ne spręsti kokias problemas, užtikrinti visuomenės sveikatos apsaugą, o tiesiog per baimę ir nepatogumus priversti žmones skiepytis. Visiškai pritariu, kad tokiam nutarimui reikėjo ir reikia prieštarauti. Visiškai suprantu į mitingą susirinkusius žmones, kurių absoliuti dauguma visiškai normalūs ir patyčios iš jų nepagrįstos, priešingai, pagrįstas jų reikalavimas. 

Tačiau mitingą paskelbė skandalais garsėjanti Astra Astrauskaitė, pridėjo reikalavimų paleisti Seimą, pristatė kartuvių ir holokausto parodijų, leido scenoje greta padorių profesorių (pagarba ir užuojauta joms) kalbėti visai eilei odiozinių ar net atvirai antivalstybinių veikėjų (Paleckis, Lėkštutis, E. Vaitkus, Celofanas, galima tęsti), o visą akciją finansuoti Uspaskichui, galiausiai nusišalino paskelbusi mitingo pabaigą ir palikusi per dieną įaudrintus žmones. Kiekvienas tada elgėsi pagal kultūrą – adekvatūs žmonės (absoliuti dauguma) išsiskirstė, neadekvatūs ėmėsi Seimo. 

Nemačiau jokių A. Astrauskaitės ar kitų organizatorių bandymų tą agresiją sustabdyti, priešingai, prieš vidurnaktį ji facebooke skelbė, kad liberalbolševizmas bus nuverstas, taip pat be jokių komentarų dalinosi straipsniu apie apsuptą Seimą. Kaip suprantu, agresorių niekaip neramino ir mitinge kalbėję ir šiaip buvę Seimo nariai, o kai kurios jų padėjėjos net sulaikytos už dalyvavimą riaušėse. Tai yra ne tik neatsakingas, tai yra nesveikas elgesys. Šešėlis dėl šių įvykių dabar bus metamas – Tapinas tą jau vakar darė – visiems taikiems ir adekvatiems mitingo dalyviams, nors jie, savaime suprantame, negali būti už tai atsakingi. Tokia proga valdžiai ir jos šalininkams ne kasdien nukrenta.

Nuoširdžiai užjaučiu visus vakar nukentėjusius pareigūnus. Dėl visai kitko, bet taip pat užjaučiu ir idealistus, kurie į šį mitingą sudėjo viltis, pastangas ir širdį. Gali būti, kad jūs taip nesijaučiate, kad jūsų įspūdis po vakar geras, bet po vakaro įvykių šalies akyse (taigi medijose) tai tikrai gerai neatrodys ir norėto tikslo nepasieks. Žiūrint grynai pragmatiškai, tai visgi yra svarbiausia - joks mitingas vienas pats valdžios sprendimų nepakeičia, lemiamas dalykas yra tai, ar jis patraukia dvejojančios visuomenės dalies palaikymą. 

Nors nuosekliai provokavo pyktį visuomenėje ir net, drįsčiau spėti, darė tai tyčia, būtent valdžia labiausiai laimėjo iš vakar dienos įvykių. Paradoksaliai Darbo partijos apmokėtas mitingas naudingiausias konservatoriams. Manau, taip buvo be galo pakenkta pačiam pirminiam mitingo tikslui – kovoti su privalomu skiepijimu ir juo paremtu visuomenės suskirstymu ir supriešinimu. Dabar visi kalba apie riaušes, net ne apie mitingą ir jau tikrai ne apie vyriausybės nutarimą, kurio dalis nuostatų mitingo dieną buvo Vidaus reikalų ministerijos atšauktos, bet tai niekam neberūpėjo. Dabar valdžiai rankos atrištos daug labiau nei buvo prieš mitingą. Kokį naratyvą ji norės kurti ir kaip įžūliai naudotis mitingą sekusiais įvykiais – pamatysime, bet galimybės plačios. Tobulas pavyzdys, kas nutinka su teisinga idėja blogose rankose. 

Bet viena aišku, protestai tikrai nesibaigs, įtampa visuomenėje tik augs, jeigu nesikeis valdžios elgesys. Jau kurį laiką daug kalbama apie tai, kokia supriešinta yra Lietuvos visuomenė, apie atėjusius kultūrinius karus, šeimos sampratas ir panašiai. Žiniasklaida nuolatos pila vandenį ant šio malūno patyčiomis iš tariamai pažangai nepritariančių žmonių, o dabar dar lyg pasityčiojimui pridėtas vyriausybės projektas faktiškai uždaryti namuose nepasiskiepijusius. Ne todėl, kad to reikalautų epidemiologinė situacija, ne. Tiesiog todėl, kad jeigu neapsikęs tokių sąlygų, tai net ir bijodami ar abejodami, nueis ir pasiskiepys. Ko pasiekiama tokiais veiksmais? Užspeistas į kampą ir viltį praradęs žmogus pasiryžęs bet kam. Tada vieni, kad ir labai bijodami, skiepijasi, kiti mėto akmenis. 

Ar valdžia pasimokys iš to, kokią įtampą sukūrė jos visuomenės kiršinimas? Nemanau. Mitingo dieną Tomas Vytautas Raskevičius rašė: „Tai, kas šį vakarą įvyko prie Seimo, yra visus šiuos metus neapykantą kursčiusių šiknių atsakomybė. Valstybė negali tapti agresyvios saujelės įkaite.“ Suprantama, rašė apie mitingo organizatorius. Tačiau daugybė žmonių pastebėjo, kad jo tezė tobulai tinka ir valdančiųjų rateliui, kad jie patys yra ta agresyvi kurstanti saujelė. Vargu, šią išvadą jie sau pritaikys. Bet jeigu ne, rugsėjo įvykiai bus arba slopinami kaip kaimyninėse Rytų šalyse, arba bus dar baisesni. 

Blogiausia, ką dabar galėjo padaryti valdžia, tai kaip kokią liguistą bausmę ar kerštą vėl grįžti prie projekto, nuo kurio vakar jau atsitraukė. Ne skiepai ir ne dar kas nors, o visuomenės santarvė, pasitikėjimo svetimu žmogumi ir valdžia, susikalbėjimo, vadinamojo socialinio kapitalo auginimas šiandien turėtų būti valdžios politikos pirmas prioritetas ir į šį tikslą kreipiami, juo matuojami visi priimami sprendimai.

Apie tai, beje, mitingo dieną trumpai kalbėjome „DELFI dienoje“ – tuo metu mitingas dar buvo taikus, bet žurnalistė jau klausė, ar sulauksime smurto (nuorodoje nuo 1:31:30).  


Susiję

Vytautas Sinica 5555716385376441428

Rašyti komentarą

67 komentarai

Anonimiškas rašė...

Vytautai, labai nuvylėte. Jau anksčiau, kai komentavote šeimų maršo organizatorius, ieškojote krislo akyje... atrodė, kad suprantate, kaip kabinamos etiketės, sudirbama reputacija...
Žmogus gali turėti įvairias pažiūras, tačiau dėl bendražmogiškų, tikrai pamatinių žmogaus teisių, visi, įsikaitant ir uspaschiką ateiti... jis visur buvo kvieičiamas, net numavičiaus vestuves ir visi drebėjo iš laimės, kad prie jo pastovėjo.. Mitingas buvo atviras, galėjo ateiti... ir aš ten buvau... mes susirinkome, kad parodytume, kad mūsų nėra maža saujelė nukvakėlių, neišmanėlių, beraščių... kaip norima pateikti... aš esu trečios kartos vilnietė, seneliai jau buvo VU absolventai, pati baigusi kelis aukštuosius (ne dabartinius bukalaurus), vienas jų biologinis, ir matau didelį melą.. o apie suvaržymus, kokius rengia krašto administracija - jau numačiau 2020 kovo mėn., tik dar tad apsimetinėjo, o dabar, pasirodo, net ES sutartyje su eksperimentinio preparato gamintojais susitarė dėl 2,4 mlj dozių..., kai Europoje gyvena Europoje gyveno 740 mln. žmonių remiantis Jungtinių Tautų 2010 m. duomenimis,[1] 508 mln. – Europos Sąjungoje 2015 m. duomenimis.[2] PGR testas nenustato sarsv2 sukėlėjo, nes nėra sukurto etalono (izoliato), kuris galėtų sudaryti mėginių palyginimui reikalingus duomenis. Ligas reikia gydyti, visi virusai gali sukelti komplikacijas, joms gydyti yra vaistų, tačiau, dėl man nesuvokiamų priežasčių, kažkas nori va tokios visiškai feikinės, melagienos, situacijos. Ir jūs esate papuolęs į jos žabangas.... deja... nors tikėjau Jumis, nors prof. Čepaitienė jau prieš rinkimus buvo tarp eilučių užsiminusi.... labai gaila...

Anonimiškas rašė...

Riaušes sukėlė Landsbegrių apmokėti ir siųsti provokatoriai, kad landsbergyno klika turėtų pretekstą imtis represijų prieš patriotines Lietuvos jėgas.

Anonimiškas rašė...

Tereikia prisiminti kvietėjus į mitingą, kvietėjų iš anksto anonsuojamą kaip Maidaną.

Anonimiškas rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-12 13:01

Iš pradžių mitingas vyko ramiai, o provokacijos prasidėjo tik tada, kai buvo suvežtos vandens patrankos ir atvyko riaušių policija. Provokacijų moderatoriai pamiršo vieną paprastą dalyką: Lietuva per maža, kad būtų galima ką nors apgauti.

Anonimiškas rašė...

Jo, 100metis Landsbergis dar ir akmenu su karuciu atveze, kad nausedos ir karbauskio riausininkams nereiketu patiems jais rupintis.

Anonimiškas rašė...

Sinica juk pats yra antivakseris, visokiais absurdiskais pateisinimais gyne ir teisino virusu veisejus ir menkino teises tu, kurie nenori kad juos tokie veisejai apkrestu. Antradienio ivykiai tai ir jo paties svarus indelis.

Anonimiškas rašė...

netiesa, buvau ten, buvo normalus mitingas, o be to, mus Konstitucija įpareigoja ginti jei Tėvynė pavojuje. O ji pavojuje. Jūs užmiršote, kad PIŠ pabrangino elektrą ir dujas 50 proc., kad leidžia visokiems perėjūnams kirsti sienas.. pažiūrėkite, kas darosi Vilniuje, jau tiek įvairiaspalvių arba ruskai šnekančių, kad nebeįmanoma.. žvelkite į pasaulį be akidangčių. Aš irgi stovėjau už Lietuvą, ir Landsbergis buvo lygu Lietuva ir atvirkščiai, klydau, dėl to apgailestauju, nes leidomės apgaunami, o dabar valdo kgb anūkai chuntos principais

Sinica, rašė...

kokia demokratinės šalies valdžia tyčia provokuos žmonių pyktį? Kam, kad sau kenkt, kad pralošt ateinančius rinkimus?
aplamai, rašant straipsnius loginis mąstymas būna įjungtas, ar matomas tik galutinis straipsnio tikslas (kuo riebiau apdergt konservatorius), o visa kita prie to tikslo pritempinėjama?

Anonimiškas rašė...

Išgerei 2 Žaibo bambalius ir ant baltų arklių tu buvai, o ne mitinge.

o kodel rašė...

Sinica neįvertino savo partietės Lago "perfomanso", ar gražiai kartu žiūrėjosi Lėkštučio kompanijoj ir ant scenos su Paleckiu? Tuo ji spjaudė Sausio 13d. aukoms ir jų artimiesiems į veidą, kitaip su Paleckiu kartu į sceną lipus nebūtų. O gal čia jau oficialus NS požiūris į tuos įvykius?

Anonimiškas rašė...

NS narė "istorikė" Čepaitienė ir neblogai žiūrėjosi VSD pažymų herojų šeimų maršistų scenoje su celofanais visokiais. Gerai atrod kai antradienį dvi "maršistes" policininkai tysė į zaką.

Anonimiškas rašė...

ŠMEIŽTAS? - Arkadijus Vinokuras. Kare kaip kare. Laikas nuleisti garą ir padėkoti Lietuvos diplomatijai
- delfi.lt/news/ringas/lit/arkadijus-vinokuras-kare-kaip-kare-laikas-nuleisti-gara-ir-padekoti-lietuvos-diplomatijai.d?id=87906709
Šiandienos Algio Greitai ,,Greiti pietūs" irgi neapsiėjo be Sinicos vardo paminėjimo.

Anonimiškas rašė...

V. Landsbergis įvertino A. Ažubalio pasisakymus: imasi bolševikų taktikos, tokį elgesį sunku suvokti
-lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2021/08/12/news/v-landsbergis-ivertino-a-azubalio-pasisakymus-imasi-bolseviku-taktikos-toki-elgesi-sunku-suvokti-20407756/

Anonimiškas rašė...

'Vienas asmuo šiame ikiteisminiame tyrime anksčiau jau buvo teistas 13 kartų, vienas asmuo – 14 kartų ir vienas asmuo – 12 kartų. Trys asmenys teisti po du kartus.', – žurnalistams ketvirtadienį sakė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Naujieji Lago, Čepaitienės ir Rusteikos bendraminčiai :))) )



Jotvingis rašė...

Tikėkimės, kad teisme samdyti provokatoriai įvardins savo užsakovus, kurie jiems mokėjo. Bus smagu paklausyti.

Anonimiškas rašė...

Kodėl niekas neatsiliepia apie 4 Wagner grupės stebėtojus ir dalyvius?

Anonimiškas rašė...

O ką tai pakeis? Mitingo organizatoriai sake, kad viską iki cento apmokėjo Uspaskichas. Tai gal ir teistiems vyšybaloms eurų sukrapštė.

Anonimiškas rašė...

Sinica dreifuoja link mainstrymo. Matomai paskola turi paemes, mainstryme uzdarbiai didesni.

Unknown rašė...

Kažkas panašaus. Kažkoks šleikštus dvokas atsiduoda iš straipsnio.

Anonimiškas rašė...

na ir skrandžio turinio išpavarė kai kurie.....lot. vomitus
dažnai vartoja pasirodo kažkokius gėrimus, būtinai 2, žino kaip būna, bet perkelia kitiems... apgailėtina neapykantos kalba ir žmogaus orumo žeminimas. Į Sinicos organizuojamus kvietimus atsiliepia geriausiu atveju 500 asmenų (ir aš ten buvau, alų midų gėriau, kaip žino tie vėmikai), o čia susirinko TAUTA ir tie, kuriems deleguotos mūsų atstovavimo teisės privalo atsižvelgti, o ne tramdyt. Kartojasi 2009 metų scenarijus, kai viską pabrangino (sic, šią vasarą irgi pabrangino 50 proc. viską, bet visi džiaugiasi, dabar pieno litras kainuoja parduotuvėje 4,79 lito, lito..., kas perka ne lenkišką iš LIDL (finansuojamo iš pasaulio banko globalistų), gal kas atsimena pažadą, niekas nebrangs: nebrango, tik kaina padidėjo 3,45 karto....
mokslinis komunizmas laimėjo, deja

Jotvingis rašė...

Protu nesuvokiama - kaip valdžia galėjo vaikyti mitingą, puikiai žinodama, kad tuo tikrai pasinaudos Maskva? Ir ne tik propagandai - dar blogiau: dabar Maskva sakys, kad Lietuvoje žmonės teisėtai protestuoja prieš vyriausybę ir Seimą todėl, kad ir Seimas, ir vyriausybė nesilaiko ES Parlamentinės Asamblėjos 2021m. sausio 27 d. priimtos rezoliucijos, kurioje nustatyta, kad piliečiai negali būti skirstomi į skiepytus ir neskiepytus, kad negali būti atskiriamos pilietinės skiepytųjų ir neskiepytųjų teisės. Žodžiu, Seimas ir vyriausybė pridarė daug žalos ne tik Lietuvos įvaizdžiui ES, bet galimai ir sankcijų paketui Lukašenkai. Kodėl Lietuvos Seimas ir vyriausybė ignoruoja minėtą ES Parlamentinės Asamblėjos rezoliuciją? O protestų malšinimas jėga - pati didžiausia valdžios klaida. VSD jau sakė, kad buvo įspėjusi Lietuvos valdžią dėl tokių diskriminacinių sprendimų keliamos rizikos ir netgi pavojaus - kodėl nebuvo atsižvelgta į valstybės saugumo tarnybos ir rekomendacijas? VSD galimai buvožinomi ir potencialūs provokatoriai - kodėl nebuvo imtasi priemonių smurto užkardymui? Užsienio reikalų ministro G. Landsbergio dabar bet kas gali tiesiai paklausti: ,,Kodėl nesilaikote ES p. a. rezoliucijos?'' - ir ką Lietuvos URM vadovybė į tai gali atsakyti?

Algis Kazlauskas rašė...

Protestas prie Seimo parodė , kad lietuviai politiniai bresta ir kaip avelės nebenulenkstinės savo galvų. Yra eilėje dar svarbesnių pragyvenimo reikalų kur seimūnai mulkina lietuvius. Esame 17 metų ES sąjungoje, o algos 4 kartus žemiau vakarų? Seimūnai net neįvardyja savo pareiga kelti sparčiai MMA, kad pasivytų. Dabar gal žmonės supras kaip būtina elgtis, kad išgirstų.

Unknown rašė...

Mane tai stebina kai kurie komentarai. Ar negalima apseiti be keiksmazodziu bei panašių pasakymų? Be to vieni sako, kad Sinica antivakseris, kiti, kad palaiko valdžią. Ne žmonės kalba, o emo ijos. Toks įspūdis, kad skiepų klausimas atėmė žmonėms protą. Aš net bijau, kad nebūtų prieita prie pilietinio karo, kaip kokioj Ruandoj. Ar negalima būtų atsigauti nuo emocijų ir pradėti mąstyti, o ne vien gyventi nuomonėmis be reikiamo įsigilinimo į tą ar aną klausimą?

Anonimiškas rašė...

Tai žmonės su diagnoze. Jie buvo prie Garliavos tvores, šeimų marše, antivakserių mitinge. Juos visada kažkas skraudžia, dažniausiai Landsbergis. Visada kovoja su "priešais", juos persekioja, Geitsas čipsus instaliuoja. Čia jau joks medikas nepadės.

Anonimiškas rašė...

Visame pasaulyje algas pakelia (privercia streikais) profsajungos. O vat lietuviui atrodo, kad gules ant peciaus, paskui pametys akmenis i Seima, seimunai pakels MMA ir gyvenimas taps geresnis uz svedu.

Anonimiškas rašė...

Kokį mitingą valdžia vaikė, vištagalvi? Ar neatskiri mitinguotojų nuo 12-14 kartų teistų recidyvistų kurie užsiėmė riaušėmis vidury nakties?

Stinger rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-13 22:49

Kad jau sakai, jog nepadės joks medikas, tai ką darysime? - šnekame dalykiškai. Žinau, kad tai, ką dabar parašysiu, perskaitysi iki galo - ir gerai, turėsi apie ką pagalvoti. Kažin visą šitą košę užvirė vien senelis - nepanašu į jo stilių. Greičiausiai davė pasireikšti savo jaunimui - ,,Parodykite, ko išmokote universitetuose už Sorošo pinigus''. Abiem atvejais - šleivarankių darbas, gal net ir tu geriau suplanuotum, jei tave įsileistų į manufaktūrą. O dabar - pokšt Seimui į panosę ES PA 2021.01.27 rezoliuciją - ir visi draugiškai duodame Seimą į Strasbūro teismą už ES nutarimų nesilaikymą. Samdyti provokatoriai viešame teismo procese garsiai pasako, kas, kada, ką ir už kiek užsakė - niekuo dėtų pakišti negalės, nes tai bemat išaiškės, ir tu tai puikiai supranti. O čia dar Uspaskichas staiga pasišovė būti parodomuoju kankiniu - ,,Už viską mokėjau aš!'' - aišku, kad čia ne jo mintis tokiu momentu šitaip pasakyti - toks sumanymas perdaug toli siekiantis, tai ne santechniko galvai. Išeitų, kad Uspaskichui reikia dėti antrankius ir teisti už riaušių finansavimą. Bet neišeina. Neišeina todėl, kad Uspaksicho žmonės formuojant valdančiąją Seimo daugumą balsavo už dabartinės koaliacijos sudarymą, t.y. Viktoras laiko už cibulių ir anūką, ir senelį, ir visą jų partiją. Reikia pripažinti - meistriškas ėjimas, Maskva iš riaušių sau išpešė kone maksimumą, o ką jau ir bekalbėti apie džaugsmu trykštantį Lukašenką - ,,O va pas jus kaip muša! - ir dar už ką: pati valdžia nesilaiko ES nurodymų, o...'' - žodžiu, tu ne mažas vaikas, supranti. Kur manote nuvairuoti su tokiais patarėjais ir su tokia strategija? - iki rugsėjo 10 liko ne tiek daug, prasidės ,,Zapad'' manevrai, jiems pasibaigus, imsitės, aišku, ,,partnerystės'' įstatymo - tikroji šventė dar tik prasideda. O kas mokės už balių? - nuo tvoros pinigų gali ir neatlikti. Antroji 2021 pusė, iki savivaldybių rinkimų - maždaug pusantrų metų. Ką ten ketinate veikti? Paaukoti Šimašių nepakaks, teks atiduoti daugiau. Gal numosite ranka ir savivaldybių rinkimuose išvis nedalyvausite? Tada tie jūsų partiečiai, kurie per jūsų vadovų bukumą lėks iš darbo savivaldybėse po savivaldos rinkimų, gali labai nekaip nusiteikti dėl prarasto gero. Kada prasidės susirėmimai dėl faktinio vadovavimo partijai? - parodomojo cirko dabartinėmis sąlygomis neleis tie jūsų partiečiai, kurie teisingai vertina susidariusią situaciją. Net ir senelis mato, kad taip, kaip dabar, toliau nieko nebus. Kas papildys?

Jotvingis rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-13 23:33

Nelaiko nervai, babudži? Buvo užremtos Seimo durys - matei? Kada buvo šaudoma dujomis į klūpančius žmones - matei? Yra videoįrašai - FB jų vežimu neveši. Gal dar sakysi, kad valstybines vėliavas nešė irgi recidyvistai?

Anonimiškas rašė...

> Anonimiškas 2021-08-12 13:47
teisingai sakote ir nekreipkite dėmesio į ožio pakalikus

Anonimiškas rašė...

O tu kiek valandų tuo metu buvo matei, ar vištos galva nepažįsta laikrodžio parodymų?
O dėl vėliavų taip, jas nešė ir recidivystai, zekas už atlygį viską padarys, neš ir lavonus, jei reikės.

Anonimiškas rašė...

Nežinau su kuo ten šnekiesi, nes nesu valdžiūnas ar kokios partijos narys.

Sprendžiant iš Karbauskio ir kitų valstiečių paramos riaušininkams, aiškėja kad jie ir organizavo, ir vadeles tampė. Gal dar su Nausėda. Bet kadangi Karbas skūpas kaip tas dramblys kuris niekada nemoka, sumokėjo pasipiarint užsimanęs Uspaskichas.

Svarsčiko žmonės Seime yra nuliai, už nieką jie nebalsavo ir daugumai nereikalingi. Konservai+liberalai patys turi 74 balsus.

Riaušės sukėlė ir kai ką teigiamo. Į paviršių išplaukė visos fekalijos; dabar visi suprato kam darbuojasi gražuliai, valkiūnai, kepeniai, puidokai, ta pa širinskienė su karbu. Ir kas stovi už šeimų ir antivakserių maršo - pasirodo visas penktosios kolonos aktyvas: nuo Lėkštučio iki Paleckio.

Anonimiškas rašė...

netikri tie klupotojai, samdytos tituskos. "Malcika krestili!" kaip ukrainoj.

Unknown rašė...

>> "Paskutinė pastraipa..."
O kaip dėl tautininkų? Jie su Gražuliu?
Pas Goriene kalbėjęs tautininkas Marius Kundrotas kaip ir džiaugėsi mažų partijų vienybe...
Net Buškevičių paminėjo...
Kuom betikėti?
Ateis rinkimai... už ką balsuoti?!! Paskutiniuose rinkimuose tauta bokotavo, tedalyvavo 48%. Kapokit į gabalus, bet nematau už ką balsuoti...Matyt eilinį kartą vėl nebedalyvausiu. 10 metų balsavau už (dabar prakeiktus) landsberginius. Dar 18 metų balsavau įvairiai, tik ne už konservus. Galite drabstyti purvais, bet NĖRA už ką balsuoti!!! NS, ir tas nevertas...
Kur nusirito, kur nuridenta tauta? Doram žmogui nebėra į ką atsiremti, nėbėra kuom pasitikėti.
Ir panašu kad visiems pofik.
O man nepofik, ir man skauda, ir mano skausmas liejasi raidėmis.

Anonimiškas rašė...

Į parduotuvę ne bet kas pateks - tikrins, ar tinkamas ten ką nors veikti.
O į valdžios struktūras be jokio tikrinimo patenkama. Tik patartina partaifiurerio sąraše būti.

Maldeikis atkirto Nausėdai: tai visiškas absurdas
- delfi.lt/news/daily/lithuania/maldeikis-atkirto-nausedai-tai-visiskas-absurdas.d?id=87950173

Anonimiškas rašė...

Kai 30 m. būsi stumdomas ir niekinamas (juk pats žodis ,,tautininkas", kaip ir Vytis Lukiškių a., kone cenzūros draudžiamu tapo, ,,pažangūs" bijo jį ištarti) - stebiesi, kad dar yra valingų žmonių, neatsisakiusių žodžio Tauta, ir besistengiančių prikelti naujai veiklai, suteikti naujos dvasios, išsaugoti iš praeito a. pradžios kilusią partiją, kaip vieną iš mūsų Tautos nematerialaus paveldo subjektų.
Na, kad per tiek metų nebūtų klaidų padaroma veikiant tokioje ,,neekologiškoje dirvoje" - kada kažką supainiojus ar kažkieno apgautam, kada iš nervų, nevilties - tik dar gyvenimo stipriai nepamokytas gali įsivaizduoti, jog įmanoma be klaidų gyvenimą nugyventi. Nebent šventesniems už šventuosius.
O mums, Žemės eiliniams, PRIVALU klystančiam, nepajėgiančiam pačiam išsilaikyti, IŠTIESTI PAGALBOS RANKĄ, kai jis to prašo. Jei kažkas pagalbos prašo - tai ir TAU EGZAMINAS. Kiek iš tiesų esi toks stiprus ir teisuolis, koks manaisi esąs. Jei neištiesi - PATS PRISIDĖSI prie to, kad šiuo metu už tave silpnesnis, nepajėgęs pats išsiropšti, dar žemiau nuslys. Nepadėjęs - PRISIDĖSI prie to, kad dar labiau sumažės gretos tų, kam Lietuvą skauda, kas pasirengę dėl jos darbuotis.
Kas dėl Gražulio... -
Gal reiktų labai stipriai pagalvoti, ar tikrai tik tautininkų ,,nuopelnas", kad yra, kaip yra? Kad kažkada pseudokonservatoriams tautiškumas ir tautininkų frakcija trukdė - labai jau nerealpolitiška atrodė, planuojant partijos vedlių ateitį EP, EK ir pan.? O juk tiek ir taip šūkavo apie gražią ir dorą Tautą, jos turtingą istoriją turinčią kalbą, kai į Sąjūdį mus visus kvietė! Bet partija, norinti dirbti, kad Tautą, viską, kas su jos paveldu susiję, prikeltų, puoselėtų ir plėtotų šioms partijoms nepageidaujama, tartum raupsuota? Nekyla klausimų?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Jotvingi, turbūt sunku būtų rasti "žygiais, o ne žodžiais" Kremliui naudingesnę šutvę negu dabar sėdinčioji valdžioje. Visi paleckiai, lėkštučiai ir pan. veikėjai nervingai rūko kampe. Apsikvailinimas tarptautiniu mastu (Anūko "vojažai" Irake ir Pavilionio "benefisas" su rusų pranksteriais), susiėdimas su praktiškai visais kaimynais (ir ne tik), Baltarusijos (ir Gruzijos) stūmimas į Rusijos glėbį, nelegalų krizės sukėlimas ir užaštrinimas, etninių grupių supriešinimas su valstybe (Rūdninkai ir Dieveniškės), realios Rusijos grėsmės pavertimas farsu (net jeigu rusai TIKRAI užpultų, dauguma pagalvotų, kad čia eilinis "konservatnykų" isterijos priepuolis), visuomenės sukiršinimas tarpusavyje bei supriešinimas su valstybe (tarkim, tos šutvės "pastangos" duoda vaisių, prasideda rusų invazija, Šv. Landzbergis iš balkonėlio pakviečia: "akšekit daba mūsų ir mūsų televizijos gint!" - KAS eitų? Tulžimi ir vėmalais besitaškantys internetiniai chamai, "progresyviai" vadinami "influenceriais"? Užzombintas hipsterinis chunveibynas, taikliai pramintas "lapjaunimu"? Čia komentaruose vemiantys fanatiški neadekvatai? Kitų kandidatų kaip ir nelabai...) - jų "nuopelnus" galima būtų vardinti ir vardinti...
BET nemanau, kad jie Kremliui tarnauja SĄMONINGAI. Jiems tiesiog nusispjauti į pasekmes - infantilaus narcisizmo ir didybės manijos apimti, jie mato tik save ir jaučia nenugalimą niežulį "parodit, kas če valdže". Dėl to ir apsikvailinimai, nesąmonės, tyčinis žmonių erzinimas, po kurio seka užsiundymas smogikais ("kat žinotū ir bijotū!"). Lygiai dėl tos pačios priežasties ir tas idiotizmas su skiepais bei "galimibiū pasais": nusispjauti jiems į žmonių sveikatą, gerovę ar kitas pasekmes - jiems tai žmonių kontrolės ir savo valdžios demonstravimo priemonė. Tik tiek. Tokie "wannabe Big Brother" iš Orvelo "1984". Bent jau toks įspūdis susidaro, jų elgesį stebint.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Unknown 2021-08-13 19:16" - neplakite visko į viena: tie, kurie kritikuoja Sinicą (pagrįstai ar ne - atskiras klausimas), apsieina "be keiksmazodziu bei panašių pasakymų", o vienas ar du (sunku pasakyti, nes tokio tipo veikėjai yra identiško mentaliteto, kaip nuo konvejerio) ypatos , kurie čia dergiasi, savo srutas taško ant visų ir visko, nepriklausomai nuo temos. Ir taip - jeigu šitie būtų "paleisti nuo grandinės" ir gautų ginklus, būtų tas pats, kaip stribų siautėjimas pokariu.

Stingeri, bijau, barstote perlus... Na, supratote. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Unknown 2021-08-14 13:56" - suprantu Jus (ir man taip pat "ne pofik"), bet problema ta, kad idealios partijos nėra ir, bijau, nebus. Apsisprendimas nebalsuoti reikš, kad vietoj Jūsų balsuoti nueis tokie, kaip čia purvais besitaškantis agresyvus fanatikas - ir į valdžią vėl atsisės agresyvios mažumos išrinkta ta pati šutvė, kuri naikina tautą ir valstybę dabar. Ar TIKRAI to norite? Kartais tenka rinktis mažesnę blogybę, nes alternatyva - DAUG didesnė blogybė.

Stinger rašė...

> Pikc Kažinkavičius 2021-08-14 18:21

Pikc, aišku, kad supratau. Ir jų vietoje nenorėčiau būti už visus pasaulio turtus. Jie atrodo išdabinti ir pasiturinčiai gyvenantys, bet šitai jie atidirbinėja kasdien.

Jotvingis rašė...

Pikc, pagalvok pats: V. Ladsnsbergio tėvui G. Ladnsbergiui-Žemkalniui sovietiniai okupantai dar 1940 metais atidavė K. Škirpos namą ir paskyrė jį jomunalinių pasulaugų ministru. Ir šito net nebando neigti Anonimiškas 2021-08-14 11:38 bei kiti jo buteliadraugiai - nes šito paneigti neįmanoma. Pats pagalvok: už kokius nuopelnus Maskvai sovietai taip apdovanojo V. Landsbergio tėvą ir dar taip skubiai - iškart po Lietuvos okupacijos? Vadinasi, yra kažkas tokio, kas Lietuvoje gali būti žinoma tik vienetams, o Maskvos archyvai mums kol kas nepasiekiami.
Pikc, neapsigauk: dalis iš jų Maskvai dirba sąmoningai, jie puikiai žino, kam ir kodėl dirba, ir kol kas atsivertimo ženklų nematyti. Taip, dėl akių išlaikoma ir nemąstančių vidutinybių ir visokių negalvojančių parsidavėlių masė, kuri dirba Maskvai išties nesąmoningai. Bet jų vadovai Maskvai dirba sąmoningai. Kodėl libkonų partijos priešakyje tokie negabūs vidutiniokai? - todėl, kad jie yra tikrųjų veikėjų ir jų faktinių sprendimų arba galimai Maskvos įsakymų vykdymo priedanga.

Jotvingis rašė...

Tu tik žiūrėk, kad pasiketus vėjui tie patys policininkai į zaką nenutįstų ir tavęs.

Anonimiškas rašė...

Tuos areštuotus ir kaltinamus provokatorius reikia saugoti kaip svarbius liudytojus - jie gali įvardinti tuos, kas juos pasamdė - va čia tai būtų neeilinis laimikis.

Anonimiškas rašė...

Unknown, Gražulis nieko bendro su tautininkais neturi. Bet akivaizdžiai dirba rusams. Marių pažįstu ir asmeniškai; jis jau išėjęs iš tautininkų ir dabar Puteikio partijoje. Intelektualus, bet tarp nupušėlių ar išdavikų pranašu būt jam nesigauna.

Jei manai kad dabar yra blogai, tai giliai ikvėpk ir balsuok už mažiausią blogybę. Nes po 10 metų bus dar blogiau.

Anonimiškas rašė...

Vienas apie ratus, kitas... ne, ne apie batus. Apie Landsbergius. Genijus tas Landsbergis, taip runkelius traumavo, kad tie ir po 30 metu vis kliedi.

Jotvingis rašė...

Sveikinimai su Žoline!

Anonimiškas rašė...

Kaip išmokti dirbti LIETUVAI, o ne vien partijai, jos lyderiui, jam šlovę kaupiant? Kai to išmoksime, kai bent daliai jų netrukdys tikslų siekti Napoleono sindromas, nebus sunku dėl naudos Tėvynei jei ne visam laikui, tai dėl kokio nors vieno kito svarbaus tikslo sujungti pajėgas, surengti net ir kelių partijų talką, aptarti efektyviausius kelius į tikslą, suderinti veiksmus ir pagaliau PADARYTI TAI! Kad žmonės pamatytų - va, pagaliau, po 30 m. bent tiek įstengė - šios gumos daugiau nebetampys iš kadencijos į kadenciją, nervų žmonėms negadins ir nedemonstruos, kad jiems galima nebaudžiamai Konstituciją trypti. Kiek prie nevilties auginimo šalyje, prie nepasitikėjimo politikais, prie emigracijos galutinai nusivylus viskuo, prisideda nepadori partijų konkurencija ten ir tais atvejais, kur ir kada vienytis PRI-VA-LO? Net jei kam nors kitos partijos lyderio nosis ar šukuosena nepatinka.

unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

Jotvingi, kiek akmenų į pareigūnus paleidai? Gal užsidirbai medalį su Putino atvaizdu?

Anonimiškas rašė...

Mitingo ir riaušių apmokėtojas pats apsiskelbė, tai Uspaskichas klička Svarsčikas.
Prie ko čia tie konservartoriai išvis, jie ką, mitingą prieš pačius save galėjo remti? Faktas kad nerėmė ir scenoje jokių kiršintojų iš valdančios daugumos nebuvo.

Zenonas rašė...

Sinica ir vėl teisingai suprato situaciją - organizatoriai nesugebėjo užbaigos mitingo gražiai apiformint. Iš kitos pusės, konservatliberalams buvo reikalingos provokacijos. Ir filmuotoje medžiagoje tie būsimi riaušių provokatoriai matosi, kaip kalbasi su policininkais, sukiojasi prie vartų. Pamaniau -šitie VSD samdiniai tikrai bandys sukelti riaušes. Bet nemaniau, kad tiems pavyks - nežinojau, kad organizatoriai irgi nori daug spaudoje paskleisti triukšmo. Prakeikti narcizai - viską sugadina. visas partijas griauna narcizai ir voždizmas(kova dėl valdžios)..

Anonimiškas rašė...

Tai ko Bilotaitė nededa Uspaskichui antrankių? Landsbergis neleidžia?

Jotvingis rašė...

> Anonimiškas 2021-08-15 19:09

Bandai išklausti, ar aš ten buvau - argi ne taip? O kaip tau atrodo? Aaa, tiesa: Jotvingis iš karžygys.lt ir aš - du skirtingi asmenys.

Jotvingis rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-15 02:18

Tu savaip teisus - Maskvai naudngesnių už Ladnsbergius dabar ir su žiburiu nerastum.

Anonimiškas rašė...

Lyg pats nezinai, kodel nededa. Jis turi ES parlamentaro nelieciamybe.

Anonimiškas rašė...

Fekalijų krūvai joks gražus apiforminimas nepadės, vis tiek smirdės.

Stinger rašė...

Anonimiškas 2021-08-16 14:45, nu čia tai tu turbo suvartei! Tai pagal tave išeina, kad Maskva Lietuvoje štampuos šitokius europarlamentarus Uspaskichus, o jie už pinigus mitingais bombins senelio partiją? Aaa, o kodėl prie konservatorių taip nutilo visi reikalai apie MG Blatic, Kurialnskį ir Darbo partijos buhalteriją? - ką, teisėsauga atidėjo darbus , nes dabar stengiasi atspėti, į kur palinks vėjas? - kad apie anūko sklypą u1 eurą nutilo, jau sakė garsiai o ko nieko nesako apie Kurlianskį, MG Baltic ir darbo partiją? Kas ten per konservatorius Kurlianskis Šilalės miesto taryboje? Ko taip staiga išjungtos visos šitos bylos? Maskva grasina V.Landsbergiui, kad jei judins Kremliaus žmones Lietuvoje, tai Maskva paviešins, kas V. Landsbergis yra iš tikrųjų?

Unknown rašė...

Gerb.Sinica....Yra toks rusiškas posakis "Jablom ščiolkat".....Nes jūs taip ir elgiatės.KLAUSIMAS...Ką jus padarėte, apart to mano aprašomo proceso ????? Tik papezėjote kaip reikiėjo daryti...REIKĖJO EITI IR DARYTI....

Jotvingis rašė...

> Unknown 2021-08-17 17:56 Puiku!! - sakykite, kur reikia eiti ir ką reikia daryti? Vardinkite papunkčiui, kad būtų suspėta iki rugsėjo 10.

Anonimiškas rašė...

O kokia prasmė rugsėjo 10d. organizuoti riaušes ar valstybės perversmą? Juk valdžia to tikisi ir bus tam pasiruošusi su kaupu.

Anonimiškas rašė...

>to Anonimiškas 2021-08-17 22:24

iš kur ištraukei, kad rugsėjo 10 dieną organizuojamas būtent valstybės perversmas ir/ar riaušės?

Anonimiškas rašė...

O kaip tau atrodo, ko ten eina po 14 kartu teisti teisti asmenys ar kikboksinkai? Himno pagiedot ir arbatėlės pagert?

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Anonimiškas 2021-08-18 12:06" - radote, su kuo diskutuoti... ;)

Anonimiškas rašė...

Kas čia per debilas ilindo, tai čia tipo su juo reikia diskutuot?

Anonimiškas rašė...

Nuvylėte... Buvau šitame mitinge, tai buvo mitingas už tėvynę (PRO PATRIA!). Ar jūs ten buvote? Ar jūs dabar tik iš aukšto ir kritikuosite žmones ginančius tėvynę? Tas ne toks, tas anoks ir t.t. Ir nereikškite užuojautos pasisakiusiems, geriau jau sau pasakykite, kad esate per daug atsargus, politkorektiškas... Nesielkite kaip fariziejai, kurie smerkė Jėzų, kad vaikšto su muitininkais ir nusidėjeliais. Argi nepastebėjote, kad Lietuva dabar vėl kaip Jėzus eina Kryžiaus kelią link Golgotos kalno? O kaip pasielgsime mes - ar liksime iki pat kryžiaus ištikimi Jėzui, Lietuvai? Ar bailiai stebėsime už kampo, kas vyksta? nes ten juk neišmanėliai, skandalistai, nusidėjėliai, nes ten su jais nelygis kalbėtis ir kartu stoti į kovą?
Tikiuosi suprantate, kad riaušės po mitingo yra landsbergių totalitarinio režimo suorganizuotos?
Gerb. Vytautai Sinica, QUO VADIS?
"Nebijokite!"

Anonimiškas rašė...

Ar durnyno sanitarai praziurejo kad ismanuji telefona su internetu turi?

Sėlis rašė...

Viso šūdo nekomentuosiu, nes neverta, bet dėl "partietės" tai pirmiau pasidomėk prieš vapėdamas, abugeli.

Sėlis rašė...

Smagu stebėti, kai lopams smegenys (ar bent menki jų likučiai) svyla. Tiek vienos pusės, tiek kitos. Vieni baubia, kad esi liandsbiraghystaas, o kiti, kad vaacnykaass, kriamleus rankaa!! Oi sunku bukapročiams suprasti, kaip yra iš tikrųjų. Svarsto, suka galvas, tai kas tas Sinica ir jo bendražygiai iš tikro yra??! Ajajajai, kaip svyla neuronai, bet tokia mankurtų, kolaborantų išperų dalia. 😀

item