Vytautas Sinica. Darbas Kremliui (atsakymas A. Kubiliui ir R. Juknevičienei)

Nežinau, kas galėjo nustebti, kad į kritiką konservatoriams partijos veteranai Kubilius ir Juknevičienė sureagavo išsitraukdami tiek metų n...

Nežinau, kas galėjo nustebti, kad į kritiką konservatoriams partijos veteranai Kubilius ir Juknevičienė sureagavo išsitraukdami tiek metų nenuvylusią Rusijos kortą. Trumpai ji veikia taip: „kas kritikuoja TS-LKD, tas dirba Rusijai“. Pastaruoju metu daug kritikuoju TS-LKD tiek dėl išduotų vertybių, tiek dėl atvirų sienų politikos migrantų krizės akivaizdoje ir – kaip netikėta – paaiškėjo, kad dirbu Rusijai. 

Kubilius, Juknevičienė ir svita pagrindžia tokį kaltinimą tuo, jog buvau pacituotas Baltarusijos valstybinėje televizijoje. Būti pasirinktam išnaudoti Baltarusijos propagandos nėra malonu, bet nieko daugiau, nes nei aš pirmas, nei paskutinis. Štai R. Šimašių Kremliaus televizijos ištisai patogiai citavo dėl istorijos politikos ir TS-LKD tame nematė jokio darbo Rusijai įrodymo, nes jau planavo su Laisvės partiją koaliciją. Mano gi kritika konservatoriams prieš valstybės interesus vykdant masiškai plūstančių migrantų neriboto įsileidimo politiką padaro mane valstybės priešu. 

Bet išsiverčiu, ką rašo Baltarusijos TV ir matau, kad jie mano pozicijos esmę cituoja teisingai. O esmė tokia, kad G. Landsbergis yra žalingas kaip Užsienio reikalų ministras ir turėtų atsistatydinti, NE TODĖL, kad nereikėjo kištis į Baltarusijos demokratizaciją, BET TODĖL, kad tai daryta  nepasiruošus – be Baltarusijos visuomenės daugumos palaikymo, be proeuropietiško ir galinčio laimėti rinkimus kandidato ir (Baltarusijos TV tą nutyli) neužsitikrinus sienos apsaugos nuo atsakomųjų veiksmų. Tai tikrai yra mano pozicija. G. Landsbergio pozicija Baltarusijos atžvilgiu apibendrintina kaip diletantizmas. Ne todėl, kad tikslas buvo blogas, o todėl, kad sužaista kaip smėlio dėžėje. Beje, analogiška situacija ir su migrantais iš Irako – gražus tikslas skristi ir tartis, bet jeigu iš tiesų ten nuskridus PRAŠYTA (pačios ministerijos žodžiai), tai buvo pasmerkta iš anksto. Dėl diletantizmo. 

Įdomu tai, kad Baltarusijos TV cituoja mane daugmaž tiksliai ir ta citata nėra jai visiškai patogi. Kiekvienas mąstantis supranta, kad tezė, jog demokratizuoti Baltarusiją reikia, bet tą daryti pasiruošus, nėra tai, už ką pagirtų Lukašenka. Bet net šitas diktatoriškas režimas turi skrupulų pacituoti tiksliai. Tuo tarpu Kubilius MAN priskiria tokį požiūrį, cituoju: „Lietuvos užsienio reikalų politika yra apgailėtina, ją reikia keisti kartu su visu ministru, Lietuva be reikalo remia baltarusių siekį gyventi demokratinėje Baltarusijoje“. Melas čia tarsi nedidelis, dėl to ir profesionalus: Lietuva remia baltarusių siekį gyventi demokratijoje ne „BE REIKALO“, o daro tai diletantiškai, neprofesionaliai. O tai yra du labai skirtingi dalykai, nes pirmu atveju nesutartume dėl tikslų ir Lietuvos orientacijos, antruoju atveju nesutariame dėl priemonių ir įgyvendinimo. Manau, kad rezultatai kalba patys už save – Baltarusijoje po visų Lietuvos pastangų, kurias TS-LKD noriai sau priskiria ir jomis didžiuojasi, Lukašenkos režimas susilpnėjo, turėjo kreiptis pagalbos į Kremlių, ją gavo, o mainais Baltarusijoje išaugo to paties Kremliaus įtaka. Lukašenka gali patikti ar nepatikti – man visai nepatinka – bet labiau suvereni Baltarusija Lietuvai yra naudingesnė ir reikalingesnė nei mažiau suvereni Baltarusija. Bandant demokratizuoti Baltarusiją susilpninti jos suverenumą yra nei daugiau, nei mažiau – užsienio politikos fiasko. Visai kaip ir neseniai vizito Irake metu. 

Lieka klausimas, kodėl net Baltarusijos propagandinė TV mano citatos neiškreipia, o Kubilius iškreipia. Po to, beje, bandydamas pagrįsti savo teisę į kitų iškreipimus, toliau selektyviai cituoja kitus tekstus ir kitas vietas, niekaip nepaaiškindamas, kuo gi prokremliška yra mano ką tik išdėstyta pozicija. Atvirai kalbant, tokio sąžiningo išdėstymo ir nebesitikiu. Rusijos korta veikia ne taip. 

Ir dar trumpai. Rasa Juknevičienė (galbūt geriau žinomos Rimos Urbonaitės teta) irgi dalinasi kadru, kad buvau pacituotas, kalba kažką apie radikalią dešinę, o tada cituoja Karbauskį, kad jis pasisako už dialogą su diktatoriumi dėl migrantų. Jis gal ir pasisako, bet iš tokios jos įrašo visumos atrodo, kad tai neva panašumas, kad dialogą su Lukašenka siūlo ir Sinica. Bet aš priešingai jokio dialogo nesiūlau. Negalima priimti pagalbos kovai su migrantais iš žmogaus, kuris pats juos mums ir siunčia. Siunčia tyčia ir dar tyčiojasi. Bet negalima ir žaisti pagal jo primestas taisykles, t.y. visų tų pabėgėliais apsimetinėjančių nelegalų priimti, registruoti, apgyvendinti ir rūpintis lyg savo problema. Taigi negalima elgtis taip, kaip daro konservatoriai. Ne, juos reikėtų guminėmis kulkomis ar kitomis riaušių slopinimo priemonėmis įtikinti pasilikti Baltarusijoje ir TEN BŪTI PATIES LUKAŠENKOS PROBLEMA. O tada mes galėtume su tokia pat šypsena pasiūlyti jam pagalbą. 

Bėda, kad TS-LKD užsienio politikoje nuosekliai kalba prieš diktatorius, bet elgiasi rezultate jiems naudingai. Du pavyzdžius jau aptarėme, trečią galime pridėti: 

1) Baltarusijos demokratizacija. TS-LKD kovoja už opoziciją, bet sustiprina Kremliaus įtaką. Rusijos interesų pergalė; 

2) Migrantų krizė. TS-LKD kaltina Lukašenką (pagrįstai) ir kalba griežtai prieš migrantų priėmimą, bet realybėje vykdo „refugees welcome“ politiką, stato nelegalams stovyklas ir niekur net nežada jų nebepriimti. Viskas vyksta lygiai taip, kaip Lukašenka norėjo, tikriausiai tokio paklusnumo net nesitikėjo. Lukašenkos pergalė;

3) Astravas. Stabdyti Astravo statybas laikas buvo, žinoma, 2008-2012 metų kadencijoje, kada šis milžiniškas ir Lietuvai labai pavojingas Rusijos ir Baltarusijos projektas buvo tik planų stadijoje, o ne fizinis statinys, į kurį investuoti milijardai. Tačiau tada A. Kubilius su komanda grėsmės nematė, priešingai, su Baltarusijos premjeru aptarinėdavo galimą energetinį bendradarbiavimą ir prekybą elektra. Jokio pareiškimo prieš statybas neteko girdėti. Vos baigėsi jo kadencija premjero poste – mažiausiai aštuonis metus nuolat klausėmės parodomosios kovos prieš Astravo grabą. Kuri iš esmės teisinga (kaip dažnai teisingos konservatorių kalbos), bet pavėluota. Nes laikas veiksmams buvo, kai TS-LKD buvo valdžioje ir tada prieš Astravą nedarė nieko. Tiesa, kartais sako, kad kaip užkardymą statė Visagino elektrinę (iš to meto retorikos neatrodė, kad ji prieš Astravą, tačiau juk patys turėdami daugumą leido dėl jos iš anksto pasmerktą referendumą, taigi patys (gal gal netyčia) tą projektą ir nužudė. Laimėjo ir Lukašenka, ir Kremlius. Kadangi šia tema vis dar mažai žinoma, prieš komentuojant būtina perskaityti šį Laučiaus tekstą.

Pagaliau būtent konservatoriams priklauso pats didžiausias nuopelnas Rusijai Lietuvoje. Jie tiek be atodairos visus dėl visko kaltino darbu Rusijai, kad ši REALI RUSIJOS GRĖSMĖ buvo visiškai devalvuota didesnės visuomenės dalies akyse. Net kitos partijos praėjusį dešimtmetį pasigavo šią retoriką, A. Butkevičius net kaltino streikuojančius mokytojus... darbu Rusijai. Šis TS-LKD įdirbis Rusijai neįkainojamas. 

Juknevičienė, o paskui ją ir TS-LKD aktyvas, vis kartoja, kad protestai prieš konservatorių valdžią (arba dabar – prieš migrantų dalybas miesteliams) yra antivalstybinė veikla, o nuversti esamą valdžią labiausiai suinteresuota Rusija. Jeigu Rusijos interesas būtų maloni ausiai retorika, būtų tiesa, kad jiems neparanku konservatoriai. Bet kai žiūriu į veiksmų rezultatus – atrodo priešingai. 


Susiję

Vytautas Sinica 4147346638315008242

Rašyti komentarą

65 komentarai

Jotvingis rašė...

Vytuk, nedelsdamas pakeisk straipsnio pavadinimo formuluotę - blogesnę už dabartinę būtų sunku ir sugalvoti. Geriau rašyk ,,Kas iš tiesų dirba Kremliui Lietuvoje''.

Jotvingis rašė...

Dėl Astravo AE esmę galima pasakyti keletu sakinių. O ji tokia: vietoje bendro projekto su Hitachi Kubilius pasirinko Astravą, t.y. - kolaboravimą su Lukašenka, šitaip išduodamas ir Lietuvos, ir ES, ir NATO ingteresus - nėra reikalo aiškinti, kokią reikšmę elektros energijos gamyba turi karinėms struktūroms.
Kaip savaime aišku ir tai, kad Hitachi AE būtų klabai sustiprinusi Lietuvos politines pozicijas ir kartu tai būtų dar vienas unifikuojantis veiksnys tvirtam Lietuvos, Latvijos ir Estijos blokui.
Ir kai Kremliaus tarnybos su Karbauskiu ir ypač Tomilinu priešakyje liejo devynis prakaitus, kad sužlugdyti Hitachi projektą, tada ,,konservatoriai'' nematė reikalo nei skelbti nepaprastąją padėtį, nei siųsti spec. VRM dalinių išgaudyti aiškiai prieš Lietuvos valstybinę strategiją, konkrečiai - prieš Lietuvos energetinį nepriklausomumą veikiančius tikruosius Lietuvos priešus. Nėra neio mažiausios abejonės, kad iš Lukašenkso Kubilius už bendradarbiavimą sau į kišenę įsidėjo stambaus pinigo - o gal nbe tik jis, bet ir visass ,,konservatorių'' aktyvas - o tada išsinešdino į Briuselį i ten prisiplakė prie eurokomunistų naiviai manydamas, kad Lietuvoje niekos nieko nesusiprotės, kas įvyko iš tikrųjų.
Hitachi projektas, o kartu ir Lietuvos energetinis nepriklausomumas buvo sužlugdytas esant valdžioje būtent Kubiliui ir jo gaujai, ir dėl šito visi kaltieji - ir pirmoje eilėje Kubilius - turi būti areštuoti ir teisiami taip, kaip teisiami Sausio 13-osos žudynių organizatoriai ir dalyviai.

Anonimiškas rašė...

Jotvigis, idiote, ką nori apgauti? Koks dar Kubilius pasirinko? Mes pasirinkome per referendumą, pats dar balsavau ir gerai prisimenu.

Kaunietis rašė...

Referendumai rengiami kai tinks valdziai o kai netinka nerengiami.

Jotvingis rašė...

Kaip išvis buvo galima organizuoti tokį referendumą, kuris kvestionuoja savaime suprantamus Lietuvos energetinius interesus?
Kodėl Kubiliaus vyriausybė to nepareiškė tiesiai? Negi taip sunku suprasti, kad Lietuvai atominė jėgainė yra gyvybiškai svarbi reikmė ir Rusijai pastačius atominę jėgainę kur nors netoli Lietuvos - kas ir atsitiko Astrave - automatiškai iškils energetinės priklausomybės pavojus?
Ir - kartoju klausimą - kodėl tada vyriaisybė neįžvelgė tikrai akivaizdžios antivalstybinės veiklos ir kodėl tada policija neeliminavo visus to referendumo organizatorius ir vykdytojus?

Anonimiškas rašė...

Jotv, tai ar ne tu čia pastoviai rėkavai kaip Landsbergio diktatūra neleidžia žmonėms pasisakyti svarbiais klausimais, kad referendumai žlugdomi, bla bla bla, Landsbergis burnas vargšams užčiaupė. Tai davė pasisakyt, visi pasisakė labai didele persvara prieš elektrinę, tiksliau prieš jos statytojus Maximos vertelgas, tai kodel dabar nelaimingas? Tauta nori gi pasisakyt ir spręst, tai ir nusprende!

Jotvingis rašė...

Gudrus tu, kagbiste. Oi gudrus. Nori pasakyti, kad iš pradžių tavo KGBistinio Landsbegrio parankiniai susitarė su Lukašenka dėl Astravo AE statybos, o jau po to organzavote parodomajį referendumą, iš anksto žinodami, kaip bus parašyti referendumo rezultatai, nes ,,konservatoriams'' bus puiki proga pelnytis spekuliuojant elektra?
Tai kodėl dabar ne tik kad bijote šiandien reikalaujamo referendumo - pats žinia kokio - bet net ir neduodate leidimo dar vienam Šeimų Maršui? - nes pamatėte, kad susirinko ne vienas kitas šimtas žmonių, o 52 000. Ir išsigandote atgimstančios Lietuvos - juk taip?

Anonimiškas rašė...

Koks parodomas, kokie iš anksto parašyti rezultatai? Persisviesk galva po rentgenu ir pagarink acto, padeda nuo rinkimu klastojimo!!

Ir aplamai, apie koki tu cia atgimima kliedi , ligoni? Tie keli simtai chroniu is kaimu atgimimas? Paziurek i Orlausko, Dambrausko ir kitu pragertus snukius. Kuris is ju turi normalia seima? Klounas Grazulis gal pats seimyniskiausias? Niekam apart Latviu gatves tas marsas neidomus.

Anonimiškas rašė...

Elektrinės projektą numarino Kirkilas, sukūręs LEO LT ir į energetikos sektorių įleides Maximos aferistus. Jie ką, atominę būtų pastatę? Gerai kad ir nestatė. Jie Rygoje net parduotuvės nesugebėjo pastatyt kuri nesugriūtų ir neužmuštų virš 50 žmonių.

Anonimiškas rašė...

Bijai, kad išvaikius kagėbisto Landsbergio Maskvos apmokamus raudonuosius, ir tau užsirauks Maskvos pinigėliai?
O referendumas buvo parodomasis todėl, kad jau teistas už interesų supainiojimą Kreivys, dabar paskirtas energetikos ministru, jau seniai buvo numatęs, kaip spekuliuos elektra ir pristeigė visokių kontorų, kad lupti pinigus iš gyventojų už nieką - nejuokink su savo ,,nepriklausomais elektros tiekėjais''.
Tavo žiniai - KGB papulkininkis Audrius Linkus, kuris davė Vytautui Landsbergiui 100 000 litų prezidento rinkimams, ir kurio firmoje dirbo ,,konervatorių'' ministras D. Jankauskas ir būsimasis LRT generalinis Kęstutis Petrauskis, prieš tai buvo Vietname, kur pats tardydavo belaisvius, o paskui - Vokietijoje panašiai tuo metu, kaip ir Putinas.
O KGBisto Linkaus sūnus Antanas Linkus mokėsi vienoje klasėje su Sauliumi Skverneliu Marijampolės Jono Jablonskio vidurinėje mokykloje.

Anonimiškas rašė...

Vel Landsbergio nuskriaustosios aukos rypauja. Nuskriaustuju kasta kazkokia, kuriems kolukius sugriove ir siferi nuo fermu nuplese. Varykit pas Batka nerypave, ten kolukiu rojus dar yra.

Anonimiškas rašė...

Reikia tiksliai žinoti, kas dirbo su ,,Hitachi'' projektu - viską iki mažiausių smulkmenų. Nebūtinai skelbti, tai turi būti griežtai saugoma valstybės paslaptis. Pats efektyviausias sprendimas - - atnaujinti ,,hitachi'' projektą ir pastatyti nuają atominę jėgainę Lietuvoje. Tada ,,nepriklausomi elektros tiekėjai'' išnyks savaime.

Anonimiškas rašė...

Tegul G. Landsbergis tiksliai ir išsamiai atsako į klausimą - kodėl ES atsisakė finansuoti tvoros Lietuvos-Baltarusijos pasienyje statybą?
Kur taip staiga dingo visos ,,europietiškos vertybės'' ir ES staiga panoro atsiverti Lukašenkai?
Juk ,,konservtoriai'' šitaip uoliai tarnavo ES biurokratams, ko tik nedarė, kad įtikti visimes Briuselio eurokomunistams - ėmė į burną visas ES rekomendacijas, trilinki pritarė taip ir nepriimtai ES ,,konstitucijai'', vertė kalnus dėl ,,partnerystės'' - žodžiu, arė liedami devynis prakaitus negailėdami nei savęs, nei Lietuvos.
Ir še tau kad nori! - vietoje dėkingumo iš ES - špyga taukuota tvoros pasienyje statybai.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Naivu būtų tikėtis, kad eurosajūzas, kuris seka visokiais kalergiais ir spineliais, siekdamas naikinti tautas ir valstybes, pritartų kam nors, kas galėtų tas tautas ir valstybes išsaugoti. Lygiai taip pat naivu manyti, kad valdžioje sėdintys neomarksistai suinteresuoti Lietuvos ir lietuvių išlikimu, o ne sajūziniais "eurorubliais" ir "šiltomis vietelėmis". Bent jau man toks įspūdis susidaro, vertinant aptariamųjų veiksmus ir pasisakymus.

Anonimiškas rašė...

Pikc, to ir nesitikiu, man toks įspūdis kad dabar - piktojo valdžios visame pasaulyje laikas.
Šiandiena - ir Lietuvos linberastai taip pat - primena žodžius iš Apreiškimo Jonui: ,,Ir aš išvydau angelą, nužengiantį iš dangaus, laikantį rankose bedugnės raktą ir didžiulę grandinę. Jis nutvėrė slibiną ­ senąją gyvatę, kuri yra velnias ir šėtonas, surišo jį tūkstančiui metų ir įmetė į bedugnę, užrakino ją ir iš viršaus užantspaudavo, kad nebegalėtų suvedžioti tautų, kol pasibaigs tūkstantis metų. Paskui jis turės būti atrištas trumpam laikui.'' (Apr 20, 1 - 3) - taip atrodo, kad dabar ir yra tas Šv. Rašte minima ,,trumpas laikas'', po kurio piktasis bus nugalėtas galutinai visam laikui.

Anonimiškas rašė...

-> Anonimiškas 2021-07-28 12:54

Pasakyk Delfyje, kad esi už Lieutvą be Landsbergių - būsi iškart užblokuotas pagal IP. Gindami KGB agentą Landsdbergį, Delfi parodo, kas jie patys yra iš tikrųjų ir ask yra jiems pinigus mokantys šeiminkai.

Anonimiškas rašė...

Balvonai, įstojus į Šengeną ir ES , Europa davė pakankamai pinigų ES išorinės sienos inžinieriniams įrenginiams. Ten ne tik sienai, viskam ko reikia pasienio apsaugai. Estai įsirengė, latviai įsirengė, o lietuviai protingesni už visus - čia bebrų vyriausybės pinigus tiesiog pasidalino. Ir dar atsiranda durnelių rėkiančių kad Europa duotų antrą kartą pinigų tam pačiam tikslui.

Anonimiškas rašė...

Net jei senolis butu KGB informatorius, bet Lietuvos laisve atkure ir iki 1991 vasaros itvirtino. O ka tavo Stalinas, Putinas ir Lukosenka Lietuvai gero padare?

Anonimiškas rašė...

17:01, teksto suvokimo problemos? paskaityk dar kartą kas komentare parašyta.

Jotvingis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Jotvingis rašė...

-> Anonimiškas 2021-07-59 12:39
Kai tikrieji Lietuvos Lasivės atkūrėjai - JE Sigitas Tamkevičius, kun. Juozas Zdebskis ir kiti - kovojo už Lietuvos laisvę, kentėdami lageriuose, o kunigai Zdebskis ir B. Laurinavičius buvo nužudyti KGB smogikų - senolis V. Landsbergis, įskundęs A. Sakalą, netrukdomai ir sočiai sau profesoriavo konservatorijoje kartu su J. Stalino anūko marčia D.Tamulevičiūte.
Tai, kad sovietinis saugumas leisdavo V. Landsbergiui susitikti su savo broliu iš Australijos, irgi daug ką pasako.
Ir apie V. Landsbergio disidentinę veiklą nėra jokių duomenų todėl, kad V. Landsbergis nėra ir niekada nebuvo joks kovotojas už Lietuvos laisvę. Jei jis būtų kovotojas už Lietuvos laisvę, būtų nedelsiant inicijavęs KGB agentūros paviešinimą ir kitus desovietizacijos įstatymų projektus. Tačiau V. Landsbergis nedarė nieko panašaus - ir todėl reikia iš visų liudininkų dirbusių su V. Landsbergiu, surinkti kaip galima daugiau liudijimų apie jo pareiškimus ir veiklą nuo 1987 iki pat raudonųjų sugrįžimo - 1992 metų.
V. Landsbergis puikiai žinojo, kad tskp'istė D.Grybauskaitė buvo išvyta iš JAV ir visitek siūlė ją Lietuvos prezidente, prie kurios į valdžią Seime atėjo ir prorusiškų Uspaskio, ir Karbauskio ešelonai, t.y. - Maskvos 5-oji kolona politiniame lygyje.
V. Ladnsbergis niekada viešai neišreiškė jokio nepritarimo komunistų vykdytai prichvatizacijai ir Lietuvos ūkio subjektų grobimui - kitaip sakant, netrukdė KGB užvaldyti Lietuvos turtą.
V. Landsbergio tėvui G. Landsbergiui-Žemkalniui sovietai atidavė Kazio Škirpos namą ir dar paskyrtė jį sovietiniu komunalinių paslaugų ministru - negali būti, kad V. Landsbergis nieko nežino apie savo tėvo nuopelnus okupacinei sovietų valdžiai, bet niekada viešai neišisižadėjo nei savo sovietinio režimo dovanų savo tėvui, nei sovietų jam suteikto profesoriaus laipsnio, nei sovietų valdžios duoto buto Žvėryne.
Tikrieji Lietuvos laisvės autoriai yra Bažnyčia - tuo metu tai buvo vienintelė Lietuvoje veikusi tarptautinė institucija ir pagrindinis informacijos kanalas į Vakarus. Ir būtent Bažnyčios tarnų - S. Tamkevičiaus, kun. R. Grigo, žymaus išeivijos vyskupo Vincento Brizgio darbai ir kentėjimai kartu su jiems padėjusiais tikrai Lietuvos patriotais ir yra tai, kas išvadavo Lietuvą iš sovietinės okupacijos.
O Landsbergis prisidėjo prie Lietuvos Laisvės kovotojų tik tada, kai jėgų santykis jau buvo aiškus ir kai pamatė, kad Bažnyčios ir paprastų, šiandien beveik niekam nežinomų Lietuvos žmonių iškovota Lietuvos laisvė jau yra čia pat.
Paskaityk kitus komentarus - kaip matyti žmonės žino gana nemažai.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2021-07-29 12:28

O kur buvai tu pats ir tavo landsbergistai, kai bebrai dalinosi pinigus, skirtus pasienio aapsaugai?
Kodėl V. Landsbergis nekvietė žmonių į ryžtingus protestus ir kodėl visa TSLKD tylėjo kaip pelė po šluota ir nekvietė žmonių reformuoti valstybę ir atkurti teisingumą?
kodėl TSLD neinicijuoja valstybės biudžeto audito ir kodėl Šimonytės ,,vyriausybė'' nesikiša dėl kylančių elektros ir dujų kainų?

Anonimiškas rašė...

-> Anonimiškas 2021-07-29 12:47

O kas tu toks, kad turėčiau tikėti tuo, ką rašai?

Anonimiškas rašė...

Chruščiovo valdymo pradžioj kilęs atšilimas palietė ne vien Landsbergį, tais metais iš Vakarų į Sovietinę Lietuvą buvo priviliota visa krūva inteligentų; visi gavo geras sąlygas, darbą ir galėjo padoriai gyvent kaip tam metui. Jokios garantijos kad visi ir plušo KGB rankoves pasiraitoję.

Jei Sąjūdžio lyderiu būtų tapęs Ozolas, Juozaitis ar pan. mėmės, nepriklausomybę būtume atkūrę kartu su Tadžikistanu ir Baltarusija, ir pasiekę tiek pat kiek Baltarusija. Tuo metu buvo reikalingas labai greitas vykdytojas ir darytojas, o ne veblenantys filosofai, kurie tik bezda į vandenį, bet nieko nesiima veikti.

Anonimiškas rašė...

Hitachi elektriniu nestato. Jie gamina atominius reaktorius. Kadangi lietuviai yra save apgavinejantys ubagai, tai Hitachi pasiule dar ir kredita ju paciu reaktoriui pirkti. Viskas is japonu puse.

O vat projektavimu, statyba ir eksploatavimu butu uzsieme kirkilo bebrai ir maximos zulikai. Pries tai ir balsavo per referenduma, o ne pries Hitachi ar at.elektrine kaipo tokia.

Anonimiškas rašė...

Šalia tokio Hitachi statytojas būtų atsiradęs bematant - pagaliau Hitachi projektą ne vėlu vykdyti ir dabar - tarkime, darbuojasi jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos statytojų komanda.

Jotvingis rašė...

Taigi, kad Ladnsbergį palietė dar žymiai anksčiau prieš Chruščiovo atšilimą - sovietai buvo stulbinančiai malonongi V. Landsbergio tėvui G. Ladnsbergiui-Žemkalniui - Kazio Škirpos namas ir ministro postas okupavus Lietuvą 1940 metais. Už kokius nuopelnus?
Tada klausimas, ar G. Ladnsbergis-žemkalnis buvo pirmasis Maskvos tarnas Ladnsbergių giminėje. Jei taip - kokiomis sąlygomis ir kodėl juo tapo? O jeigu G. Ldnsbergis-Žemkalnis - ne pirmasis, tuomet teks paieškoti Ladnsbergių giminės ryšių dar su caro ochranka?

Anonimiškas rašė...

Aišku būtų, bet skaidrios elektrinės kur valdžiai nebyrėtų jokie otkatai, niekas nebūtų leidęs statyt. Kirkilas pasiūlė Bebrų ir Maximos "komandą", tauta per referendumą juos pasiuntė toli.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Anonimiškas 2021-07-29 14:37" Sakykite, dėl kokių priežasčių nusprendėte to "Anonimiškas 2021-07-29 12:28" pezalus priimti už gryną pinigą? Klausiu dėl to, kad eurosajūzo, kurio šulai jau seniai postringauja apie poreikį naikinti tautines valstybes, "šventieji" Kalergis ir Spinelis svaigo apie sienų naikinimą ir tautų bei rasių maišymą (ką eurosajūzas aktyviai propaguoja iki šiol - "gi įvairovė yra mūsų stiprybė"), sajūzo "sienos" ir dabar tebėra kiauros kaip rėtis, o atskirų valstybių sprendimai sienas statyti (pvz. Vengrijos atvejis) eurosajūzo politbiure sukelia tikrą isteriją. Atsižvelgiant į šį kontekstą, RIMTAI manote, kad eurosajūzas galėjo finansuoti VISIŠKAI jų ideologijai priešingą dalyką - sienos statybą? ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. Kai "konservatnykai" pradeda piktintis vogimu... :D :D :D

Anonimiškas rašė...

Pro Russia durneliai gali nuvažiuoti į Estiją ir Latviją, pažiūrėti kaip įrengtos jų sienos ir paklaust kas visa tai finansavo. Ir koks stebuklas - Evrosojuzas, kuris ale labai suinteresuotas ir tautas ir rases sumaišyti.

Anonimiškas rašė...

Tai dabar jūs esate valdžioje - tai ir leiskite statyti Hitachi elektrinę ir viską tvarkykite taip, kad niekam nebūtų jokių ,,otkatų''!

Anonimiškas rašė...

Kas tie jūs, šnekies su dvasiom?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2021-07-30 15:40

Dabar Lietuvos valdžioje yra Maskvos pakalikai - tavo KGBistė Čmilytė, KGB generolo Armono Armonika rir KFGB skundiko V. Ladnsbegio anūkas.
Ar aiškiai pasakyta? Ar paaiškinti kitaip?

Jotvingis rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Jotvingis rašė...

-> Pikc

O čia jau įdomiau. Taip išeitų, kad nei viena Lietuvos partija savo rinkiminėje programoje prieš 2020 Seimo rinkimus neskelbė, kad rūpinsis Lietuvos-Baltarusijos pasienio apsauga, nors puikiai žinojo, kad šiemet Baltarusijoje vyks prezidento rinkimai ir galimi visokie netikėtumai?
Pikc, kad kalergio ir spinelio tautų maišymo mechanizmas, dangstomas ,,tolerancija'', ,,kultūrų skirtumu'' ir panašiais kliedesiais - apie tau jau kalbėjome preiš kelis metus, prašau, daugiau tikrai nereikia, jau galva ūžia, viskas puikiausiai suprantama.
Taip išeina, kad ES atsisako finansuoti Šiaurės Rytų NATO sienos pasaugos įrengimą - įdomus kontrastas, tiesa?
Ir dabar Anūkas net nebando deklaruoti, kad bandys tartis su NATO, jog NATO tarpininkautų derybose su ES dėl Lietuvos-Baltarusijos sienos apsaugos finansavimo?
O kodėl nieko negirdime apie Anūko pasiryžimą prašyti JAV tarpininkavimo dėl tvoros Baltarusijos pasienyje finansavimo?
Tai kas čia išeina teisiniu požiūriu? - kad Seimo valdančioji dauguma pridarė aibę klaidų, vyriausybė pražiopsojo visus pavojus iš Baltarusijos? O ką buvo numačiusi daryti dabartinė vyriausybė hibridinių atakų iš Baltarusijos, kaip jie patys tai vadina, atveju?
Kodėl dabartinė vyriausybė nesiėmė sienos su Baltarusija apsaugos iškart, vos tik prasidėjo neramumai Baltarusijoje?
Kodėl Anūkas visiškai nei žodžio nesakė Lietuvos visuomenei apie Lietuvos gynybinius variantus nuo Lukašenkos režimo išpuolių?
Ir kodėl šiandien nieko negirdime apie vyriausybės bendradarbiavimą du tarptautinėmis kovos su terorizmu organizacijomis ir mūsų sąjungininkais, kurie saugo savo valstybes nuo teroristų antplūdžių?
Ar šarvuočiai ir patranka pasiųsti į Dieveniškes bei Rūdininkus tam, kad Maskva galėtų visa gerkle rėkti, kaip Lietuvoje ruošiamasi terorizuoti ,,vargšus pabėgėlius'' bei engti nuo teroristų besiginančią lenkų tautinę mažumą?
Ar VRM valdžia pagalvojo, kad tai Lukašenka dabar ims Europai rėkti: ,,Lietuva puola!''?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai, ką aš pasakysiu, bus mano asmeninė nuomonė, kuri gali būti klaidinga (nes totalitarinės ideologijos sąlygomis toks apsidraudimas yra privalus, jeigu nenori terorizmo savo ir savo šeimos atžvilgiu).
Dėl "Taip išeitų, kad nei viena Lietuvos partija savo rinkiminėje programoje prieš 2020 Seimo rinkimus neskelbė, kad rūpinsis Lietuvos-Baltarusijos pasienio apsauga, nors puikiai žinojo, kad šiemet Baltarusijoje vyks prezidento rinkimai ir galimi visokie netikėtumai?" BŪTENT, taip ir buvo, kiek žiūrėjau. Gudijos siena buvo laikoma "neproblemine", kiek supratau, kas buvo LABAI kvailas požiūris. "Fintas" buvo tame, kad Batka, norėdamas verčiau būti didele žuvimi mažame prūde, negu maža žuvimi dideliame prūde, rūpinosi savo valdžia ir bangų nekėlė - taigi, ir pavojaus sienai nebuvo. Dar daugiau - dabartiniai "progresyvistai" (Šimašius) Batkai anksčiau tvarkingai "pridavė" jo oponentus, kad "bangų nekeltų", tai jau kaip ir "draugai" :)
Valdžioje sėdinčios šutvės infantilumas, narcisizmas ir didybės manija mus atvedė ten, kur esame. O Anūko "sugebėjimai" puikiausiai atspindėti Irako sprendime dvigubinti nelegalų eksportą. Kaip galima DAR labiau apsiš...? Galų gale, būtent jis ir jo šutvė tą krizę išprovokavo - ir siunčia smogikus daužyti jų "šyzai" besipriešinančius žmones, o ne visiškai kiauros sienos saugoti. Tai "kažką" sako, ne? Taigi, KAM (tyčinis kalambūras) valdžioje sėdinti šutvė dirba? Ir KĄ jie daro piliečių lojalumui savo valstybei skatinti? Klausimai, tiesą, sakant retoriniai...

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Jotvingis rašė...

Rusai neprileidžia Lukašenkos arčiau Maskvos, nes ten bemat susiprotėta, kad tapęs Rusijos piliečiu Lukašenka iškart balotiruotųsi Rusijos prezidento rinkmuose ir ką gali žinoti?
O tas ,,kvailumas" nesirūpinti sienos su Baltarusija apsauga gali būti gerai apmokėtas - tk mūsų tarnybos nepagavo už rankos, kam, kas ir kiek davė grynais. O kad davė - neabejoju.

Anonimiškas rašė...

Ei, ligoniai, parodykit medikams savo komentarus, gal parinks jums tinkamus vaistus! Nes dabartiniai neveikia!

Rytinę sieną matot jiems atsisako finansuoti. Finansavimą skyrė seniai, dar 2003 metais. Premjeras tuo metu buvo Brazauskas, o pietų Lietuvoje neršė tokie gerai įmitę bebrai kaip Malinauskas, Krasnickas (taip taip, tas pats kur viešai sakė kad iš valstybės p..ins milijoną!). Spėkit kur Europos pinigai kurie buvo skirti sienai.

Kaunietis rašė...

Pis turi po uzpakaliu milijarda .Kiek Siena kainuoja gudruoli?

Anonimiškas rašė...

O tu jai davei tą milijardą? Nes tu vienintelis apie tai žinai.

Anonimiškas rašė...

Haha eiciau lazybu kad tas vata Kazinkiewicz Sputniko portalo darbuotojas pasiustas cia "padirbet", rauda kruvinom asarom, kaip lietuviai fasyyystai vargsus tomaszevskio autonomininkus ir koloradus skriaudzia, baisus lietuviai smogikai juos dauzo :)))) Dabar tik Putinas dabar mus isgelbes. Kokie primyvus Sputinko ir Paleckio propaGANDONAI.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2021-07-31 13:00

Prieš eidamas lažybų, vardink faktus. Nebijai, vata?

Stinger rašė...

Ar NAtO žino, kad dabar Lietuvoje - prorusiška valdžia su KGBistiniu Ladnsbergiu ir jo anūku priešakyje?
Tegul Nacionalinis Susivienijimas išdėsto NATO struktūroms viską: ir apie KGB generolą Armoną ir Armonaitę, apie KGB leitenentą Ęmilį ir jo dulterį Seimo pirmininkę Čmilytę, ir apie Landsbergio tėvui sovietų atiduotus K. Škirpos namus bei sovietų jam duotą mnistro postą - NATO atruktūros jau žinos, ką daryti.
Svarbiausia - kad NATO struktūros, ES institutai ir - tai ypač svarbu - Vyšegrados sutarties šalys - žinotų kaip galima daugiau apie represijas ir nuolatinį viešą psichologinį spaudimą Lietuvos piliečiams už priešinimąsi KGBistų Landsbergių režimui Lietuvoje - faktiškai tai yra Maskvos režimas, vykdomas per Landsbergius.

Anonimiškas rašė...

O aš net džiaugiuosi, kad Delfi užblokavo mano komentarus - visas dideliais pinigais aprūpintas ir parsidavėlių prisirinkęs melo, šmeižto ir bjaurasties pumpavimo monstras bijo vieno žmogaus.
Teko girdėti, kad Delfi yra Estijoje įsitaisiusių rusų produktas, todėl nieko nuostabaus, kad Lietuvoje į valdžią atėjus KGBistams, prasidėjo stalininė cenzūra.

Anonimiškas rašė...

-> Pikc Kažinkavičius 2021-07-31 04:15

Pikc, o kas čia? - cituoju: ,,nes totalitarinės ideologijos sąlygomis toks apsidraudimas yra privalus, jeigu nenori terorizmo savo ir savo šeimos atžvilgiu''
Ar jau yra požymių, kad tave persekioja ir galimos kokios nors nusikalstamo režimo akcijos?
Tokiais atvejais tavo priešų priešai yra tavo draugai. Detaliai ir nuosekliai įsižiūrėk, kas yra tavo priešų priešai, ir žinosi, į ką kreiptis pagalbos kritiniu atveju. Ar išvardinti?
Nekreipk dėmesio ir prisimink šv. Jokūbo laiško žodžius: ,,Taigi būkite klusnūs Dievui; Priešinkitės velniui, ir jis bėgs nuo jūsų.'' (Jok 4,7)
Taip pat prisimink senovės egiptiečių patarlę: ,,Šuo garsiausiai loja, kai bijo'' - nekreipk dėmesio į čia atsivilkusių vatinių sapaliojimus - juos ima pasiutimas, kad Lietuva kyla, o vatiniams Maskvos ,,zadanijas'' reikia vykdyti bet kokia kaina. Pažiūrėk, kokius drąsius komentarus čia rašožmonės - su vardais ir pavardėmis. Tik adresų trūksta, bet jei jau pasakė tiek, tai greičiausiai gali pasakyti ir daugiau. Tad jauskis drąsiai ir žinok, kad melasklaida ir rimo šalininkai - viso labo nedidelis būrelis proto neturinčęių fanatikų. Pažiūrėk, koks jų žodynas: jokios racionalios mnities, keiksmažodžiai, įžeidinėjimai, jokios logikos - vien chaosas ir pakrikimas - liberastai patys savimi skleidžia tą chaosą, kuriam pritaria. O jei tave pradės persekioti už pažiūras ar iškils kokia grėsmė tavo šeimai - neduok Dieve, aišku - tai žinok, kad gynėjų rasi ne tik Lietuvoje, bet ir mūsų kaimyninėse ir šiaip Lietuvai palankiose šalyse bei pas mūsų sąjungininkus. Kreipkis į Vyšegrados Sutarties šalių ambasadas, kultūros draugijas ir panašiai - dabartinis režimas mirtinai bijo Lenkijos, nes žino, kad lenkams apie dabartinius KGBistus valdžioje yra žinoma viskas, neabejoju, kad lenkai turi apsčiai savo žmonių ir Landsbergio aplinkoje. Be to, Lietuvos visuomenė remia Lenkijos valdžią ir gali ja pasitikėti aplinkybių komplikacijos atveju - ir lenkai tai puikiai žino, tad jauskis drąsiai ir nieko nebijok. Užtenka vieno viešo proceso dėl persekiojimo už įsitikinimus Lietuvoje - ir iškart bus prisiminas Karlo Oseckio procesas nacistinėje Vokietijoje bei kiti dalykai. O viešas procesas dėl persekiojimo už įsitikinimus bus vanduo ant patriotinių Lietuvos jėgų malūno, ir dar koks.

Anonimiškas rašė...

...turi būti - ,,režimo šalininkai''

Gabija rašė...

O man isvis yra kognityvinis disonansas, nes mano paziuros yra Conservative, bet Lietuvos konservatoriu partija visiskai neatitinka sio zodzio. Iskreiptu veidrodziu karalyste.

Jotvingis rašė...

-> Pikc Kažinkavičius 2021-07-31 04:17

Maniau, kad esi drąsesnis.

Anonimiškas rašė...

Šitai labai teisingai pasakė JE S.Tamkevičius - pats žymiausias kovotojas už Lietuvos laisvę.

Anonimiškas rašė...

O kurios partijos atintinka, gal žalių valstiečių ar socdemų? Visos partijos yra lovio partijos.

Anonimiškas rašė...

Ei vatos, apsimetatantys nacionalistais, ar jau visas ašaras išraudojot dėl "smogikų mušamų" Tomaševskio kontrabandininkų?

Anonimiškas rašė...

Cmilyte dar vaikas buvo, kai Lietuva nepriklausomybe atkure. Koks dar KGB, gal tu galva actu issitrink ir pagarink.

Anonimiškas rašė...

Vilku gimęs, į girią žiūri. Augo KGB aplinkoje ir auklėjimas bei aplinka buvo kGBistiniai ir ji vsitiek KGBistė - Lietuvos priešė.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas 2021-08-02 11:19

O tu ne nacionalistas? Tai kas tu toks?

Anonimiškas rašė...

Vaikas kgbiste lietuvos priese :))) Ligoni, pries rasinedamas vaistus sugerk!

Anonimiškas rašė...

Nacionalistas, bet ne fufaikinis, rėkiantis kad rusai mūsų draugai ir verčiam anūką. Nei Stalinas, nei Zeligowskis, nei jų palikuonys man ne draugai. Net kai 2016 absolučią valdžią gavo Naisių imbecilai ar dvarponis agitavęs prieš NATO (už pasilikimą rusų įtakoj) nerėkiau kad juos reikia versti, juolab Kremliaus rankomis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Anūko šutvė - patriotai, "Anonimiškas 2021-08-02 12:51" - nacionalistas, o Šiaurės Korėja - demokratinė respublika. :)

Anonimiškas rašė...

Кажинкевич Йошка, Исаакович = Лиетувос патриотас националистас, Д́зержинскио анукас.

Anonimiškas rašė...

1940 čia tik dėl vaizdo kelis ministrus-buržujus į vyriausybę pakvietė. Kad okupaciją geriau užmaskuot.

Jotvingis rašė...

O kodėl į tą ,,vaizdą'' pateko būtent G. Landsbergis-Žemkalnis?
Jam ne tik davė ministro postą, bet ir Kazio Škirpos namą - kodėl būtent K. Škirpos?

Jotvingis rašė...

Anonimiškas 2021-08-02 12:34

Draskaisi, Maskvos žiurke?

Jotvingis rašė...

-> Anonimiškas 2021-08-02 14:54

Dabar aišku, kodėl bijai susikurti Google paskyrą ir rašinėji anonimu.

Anonimiškas rašė...

Пердунов Йотвингис Иванович = патриотас-рункелис, слаптас Путино гярбеяс.

item