Lietuvos URM pasmerkė Vengrijos įstatymą dėl LGBT ideologijos draudimo mokyklose

propatria.lt nuotr. Birželio 22 dieną užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų ...

propatria.lt nuotr.
Birželio 22 dieną užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Liuksemburge. Šiame posėdyje 14 iš 27 valstybių pasirašė deklaraciją, kuria pasmerkė Vengrijos įstatymą, draudžiantį LGBT ideologijos sklaidą mokyklose.

Diskusijos dėl šio Vengrijos įstatymo kontekste 14 valstybių (Airija, Belgija, Danija, Estija, Ispanija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Nyderlandai, Prancūzija, Suomija, Švedija, Vokietija ir Italija) paskelbė deklaraciją, kuria išreiškiamas nepritarimas Vengrijoje priimtiems įstatymams, diskriminuojantiems LGBTIQ asmenis ir ribojantiems žodžio laisvę prisidengiant vaikų apsaugos pretekstu.

Vertinant naująjį Vengrijos įstatymą, Lietuvos vardu pasirašytoje deklaracijoje pažymima: Tai yra akivaizdi diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos, lytinės (gender) tapatybės ir išraiškos forma, todėl tai nusipelno būti pasmerkta. Įtrauktis, žmogaus orumas ir lygybė yra pagrindinės mūsų Europos Sąjungos vertybės, todėl mes negalime eiti į kompromisus dėl šių principų.

Susiję

Ugdymo politika 3275857168777922279
item