Lietuvos URM pasmerkė Vengrijos įstatymą dėl LGBT ideologijos draudimo mokyklose

propatria.lt nuotr. Birželio 22 dieną užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų ...

propatria.lt nuotr.
Birželio 22 dieną užsienio reikalų viceministras Arnoldas Pranckevičius dalyvavo Europos Sąjungos (ES) Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) posėdyje Liuksemburge. Šiame posėdyje 14 iš 27 valstybių pasirašė deklaraciją, kuria pasmerkė Vengrijos įstatymą, draudžiantį LGBT ideologijos sklaidą mokyklose.

Diskusijos dėl šio Vengrijos įstatymo kontekste 14 valstybių (Airija, Belgija, Danija, Estija, Ispanija, Latvija, Lietuva, Liuksemburgas, Nyderlandai, Prancūzija, Suomija, Švedija, Vokietija ir Italija) paskelbė deklaraciją, kuria išreiškiamas nepritarimas Vengrijoje priimtiems įstatymams, diskriminuojantiems LGBTIQ asmenis ir ribojantiems žodžio laisvę prisidengiant vaikų apsaugos pretekstu.

Vertinant naująjį Vengrijos įstatymą, Lietuvos vardu pasirašytoje deklaracijoje pažymima: Tai yra akivaizdi diskriminacijos dėl seksualinės orientacijos, lytinės (gender) tapatybės ir išraiškos forma, todėl tai nusipelno būti pasmerkta. Įtrauktis, žmogaus orumas ir lygybė yra pagrindinės mūsų Europos Sąjungos vertybės, todėl mes negalime eiti į kompromisus dėl šių principų.

Susiję

Ugdymo politika 3275857168777922279

Rašyti komentarą

51 komentaras

Anonimiškas rašė...

Lietuva parodė, kad nepripažįsta Vengrijos kaip savarankiškos valstybės. Dvišaliai santykiai tokiu atveju tampa keisti... Įdomu, o ar Lietuvos URM dar pripažįsta Lietuvą kaip savarankišką valstybę?

Anonimiškas rašė...

Net neabejoju, kad Lietuvą gali atstovauti ir Šeimų sąjūdis ir viešai, tarptautiniu mąstu, nusiunčiant Vengrijos parlamentui palaikymą, kokia nors priimtina diplomatine forma, taip išreiškiant, didelės dalies lietuvių tautos nuomonę .

magi rašė...

Nuo kada Lietuvos reikalas kištis į Vengrijos vidaus reikalus?

Anonimiškas rašė...

ProPatria, paskelbkite Vengriją palaikančią rezoliuciją, surinkite ne tik visuomeninių organizacijų, bet ir šiaip Vengriją` remiančių piliečių parašus ir nusiųskite Vengrijos valdžiai. Vnengai tikrai bus girdėję apie Šeimų Maršą - jie viską puikiausiai supras. Be to, vengrus lenkai jau bus perspėję apie Landsbergį. Būtų gerai, kad lenkai padėtų Lietuvai išsivaiduoti iš landsbergyno.

Anonimiškas rašė...

Svetimi vaduotojai dažniausiai išvaduoja tik nuo durnos galvos ją nukirsdami.

Anonimiškas rašė...

Tai spalvoti ir pasmerkė, normalūs būtų palaikę! Vengrai ŠAUNUOLIAI!!!!

Unknown rašė...

Šaunuoliai Vengrai. Dydžiausias palaikymas. Nuo Lietuvos.

Anonimiškas rašė...

Lietuvos vardu pasirašyta? Čia klaida! Gabrieliaus vardu pasirašyta, čia būtu teisingiau!

Anonimiškas rašė...

Truputi juokinga, truputi graudu. Tikriausiai URM viceministras, kaip ir ministras, nezino, kad Lietuvoje galioja Nepilnameciu apsaugos nuo netiknamos informacijos istatymas su labai panasiomis nuostatomis. Tiesiog ju niekas niekada nevykde. Bet jeigu ta fakta kas pareklamuotu Europoje, tai ir "ant" Lietuvos gautume deklaracija. Ir valdantiesiems butu taip geda, kad nezinau, ka del to padarytu. O siaip tai cia yra kisimasis i kitu saliu vidaus reikalus. ir rimtas kisimasis.

romkis rašė...

Nuo kada kazin europos sajungos vertybes vaiku luosinima mokinant nuo mazens genderizmo lytines tapatybes gerai kad ten draudzia tokiu dalyku reklamas mokymus saunuoliai Vengrai visur reikia tai daryti

Anonimiškas rašė...

Šito vėžio, deja, Lietuvoje pašalinti neįmanoma...

Anonimiškas rašė...

Ponas ministre,
ar nemanote, jog prieš pareiškimus Lietuvos vardu reiktų Tautos nuomonės paklausti? SAVO asmeninę nuomonę pateikti už Lietuvos poziciją - ar tai. Tamstos nuomone, yra TIESOS SAKYMAS?

Anonimiškas rašė...

Litvánia veled

Anonimiškas rašė...

Tikrai reikia siųsti žinią Vengrijai, kad žmonės palaiko! Ir kad mes anksčiau ar vėliau priimsim tokį patį įstatymą. Pro patria ir kiti visuomeniniai judėjimai turėtų siųsti laiškus. Vengrijai pagarba, ji visada pirma, nuo 1965.

Hm rašė...

Iš 27 sąjunginių respublikų pasirašė tik 14, tai yra pusė.

Ir koks gi velnias tiems mūsų lapjaunuoliams neleido pabūti toje kitoje, nesąmonių nepasirašiusioje pusėje?! Kokio velnio jie vis nori būti šventesni už popiežių (na, šiuo atveju gal labiau tiktų pasakyti, homoseksualesni už Raskevičių, ar kaip ten :)

Anonimiškas rašė...

Šauni ta Vengrija!!! O palaikyt reikia teisiškai galimais būdais. Parodyt Vengrams,kad Lietuva su jais.

Jotvingis rašė...

Köszönöm! És veled vagyunk.

Anonimiškas rašė...

Tautos rinktų atstovų dauguma skyrė jį UR ministru, ką jis sako ir yra Lietuvos pozicija. Atsiklausta buvo per rinkimus, kitas atsiklausimas po 3 metų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Pirma, ta pasirašiusi šutvė atstovauja NE Lietuvai, o mums prievarta svetimų primestai ideologijai, kuriai nepritaria absoliuti dauguma lietuvių ir kitataučių Lietuvos gyventojų. Antra, tai TIKRAI yra grubus kišimasis į kitos valstybės vidaus reikalus - bet čia jau sajūzo politbiuro (ir jų kolaborantų, nešančių "homunizmo saulę") norma tapo. Trečia, LABAI gera mintis organizuoti masinę Vengrijos palaikymo iniciatyvą - juolab, kad neobolševikų puolimas prieš juos dar tik įsibėgėja (pvz. https://www.laikmetis.lt/es-uefa-sprendimui-del-stadiono-iliuminacijos-miunchene-nera-pateisinimo/). Čia tiek Pro Patria, tiek NS galėtų pasireikšti.

x rašė...

Lojimas dėl lojimo, tik todėl kad anūkas, būtų nepasirašęs taip pat būtų lojama kodėl nepasirašė, dar kokia konspiracinė teorija būtų sukurta, ale nepasirašė nes turbūt kokią klastą rengia :))

O tas tiesiog pasinaudojo proga šleptelt šlapiu skuduru prorusiškam autokratui sputničoko pirkėjui per marmūzę kaip beje, ir latviai, ir estai.

Šiaip jau geriausiai viską išsprendė futbolo dievai: diktatorių ar klierikų valdomos šalys Rusija, Vengrija ir Lenkija užėmė paskutines vietas EČ ir vyksta namo.

Sėlis rašė...

😀

Anonimiškas rašė...

na bet tu ir demagogas - pažiūrėk kokie pas vengrus buvo grupėje varžovai: vokiečiai, prancūzai, portugalai. dėl Orbano - jis pirmiausia žiūri kas yra gerai jo šaliai, o ne laukia, kad kokie dideli ponai pagirtų ir kailį paglostytų kaip kokiam ciucikui

Anonimiškas rašė...

Šaunuolė Vengrija.Nebijokite.Manau, viso pasaulio dori, Dievą mylintys žmonės palaiko Jus.Melskimės už tuos Lietuvoje ir visur kurie" nežino ką daro" kaip sakė Viešpats Jėzus.......

Jotvingis rašė...

norėjote pasakyti - 1956?

Jotvingis rašė...

O aš jo kaip Lietuvos užsienio reikalų ministro atsižadu jau dabar, ir nesutinku, kad jis atstovauja ir atstovautų Lietuvai. Dabartinį G. Landsbergio pareiškimą laikau neleistinu kaip kenkiančiu dvišaliams Lietuvos ir Vengrijos - dvejų NATO ir ES narių - santykiams. Ir toks sąmoningas dvejų NATO ir ES narių šalių kiršinimas dabartinėje situacijoje, kuomet dėl įvykių Baltarusijoje Lietuvai gresia Baltarusijos-Rusijos karinis puolimas, yra sąmoningas tarnavimas Rusijos politiniams-kariniams interesams, už kurį G. Landsbergiui turi būti pareikšta interpeliacija ir jis turi būti atstatydintas iš URM vadovo pareigų. Svarbu ir tai, kad visus nesutarimus tarp NATO ir ES narių iškart naudoja Kremliaus propaganda, o tai Rusijoje ir Baltarusijoje formuoja neigiamą nuomonę apie NATO ir ES. Parodykite man įstatymą, kuris man draudžia ginti Lietuvos kaip suverenios valstybės, NATO ir ES narės, interesus. O įstatymus, nustatančius baudžiamąją atsakomybę už kenkėjišką veiklą Lietuvai, susiraskite pats. Jūsų žiniai - TSLKD Seimo dauguma tapo tik koaliacijos su liberalais bei prorusiškos ,,darbo partijos'' balsavimo dėka. O praėjusiuose Seimo rinkimuose už TSLKD balsavo tik vos daugiau nei septintadalis Lietuvos rinkėjų, kas yra Lietuvos elektorato mažuma.

Anonimiškas rašė...

Xujui 03:15

Užtat nuo pat rinkimų pradžios nebuvo nei vieno mitingo, remiančio TSLKD. Seimo rinkimuose dalyvavo 48% rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių. iš dalyvavusių tik 28% balsavo už TSLKD - tik kiek daugiau nei 1/7. TSLKD vos vos surenka mažumą rinkėjų balsų.

x rašė...

O kodėl turėtų vykti tie mitingai TSLKD remti? Jų rėmėjai darbe, o ne gatvėse "su kvapeliu" iš pat ryto. Ir kas čia su tais skaičiais negerai? Kiek begavo, bet ženkliai daugiau už varžovus. Panašiai kaip 2016m., tik apsikeitė vietom su trašų oligarcho partija. Kodėl tada anuomet 1/7 kolūkiečių balsų nuo visų rinkėjų buvo gerai, o kai TSLKD tiek pat gavo jau nebegerai?

Jotvingis rašė...

Negerai todėl, kad TSLKD nariai Seime ir ministerijose dirba ne Lietuvai, o prieš Lietuvą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"dėl įvykių Baltarusijoje Lietuvai gresia Baltarusijos-Rusijos karinis puolimas" - o juk ir prie tų "įvykių", gerokai stumtelėjusių Baltarusiją Rusijos link, "konservatnykai" savo kanopą pridėjo.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Negaiškite laiko diskusijoms su tuo "iksu" - nevertas jis to.

x rašė...

TSLKD nariai Seime ir ministerijose dirba prieš Lietuvą todėl, kad man norisi, jog valdžioje būtų likusi mento/jareko kompanija :))

Anonimiškas rašė...

Tai bent mąstymas, tai gal leiskim Batkai daryti bet ką, kad tik jo Rusijos link nepastumtume? Beje, Linkevičius dar ne tokią kanopą būtų pridėjęs.
> Jotv, gal esi Landsbergio-anūko tėvas, kad jo atsižadi?

Kaunietis rašė...

Kiek nuo pis miliardo zadi gaut libkome?

Anonimiškas rašė...

Pro Russia apsimeteliai patriotai keikia G.L. dėl principingos laikysenos Kremliaus atžvilgiu, jiems labiau tiktų Paleckis ar Tomaševskis. O Putkos klapčiukas Orbanas daugiausia liaupsių gauna iš fufaikinių fake-patriotų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Tai bent mąstymas" - nes "arba-arba", kitų variantų nėra ir būti negali. :)

Unknown rašė...

O Lietuvos reikalas kištis į Baltarusijos ir Rusijos vidaus reikalus?

Anonimiškas rašė...

Dar papasakok pro russia fufaikini kad ukraina yra rusijos vidaus reikalas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Klausimas turėtų būti adresuotas Anūkui ir Ko. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Klausimas, kiek suprantu, retorinis, nes tos šutvės elgesys į jį JAU atsakė - ir ne kartą? ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Skaitai, žmogus, buku fanatizmu ir akla neapykanta kiaurai persmelktus "tskp-lgbt" partijos elektorato atstovų komentarus - ir neapleidžia mintis, kad Rainių žudikai praktiškai buvo šitų "užingridų" "mentaliteto broliai"...

Anonimiškas rašė...

Pikc K., perkaitai galvą ar esi latentinis nevisaprotis?

www rašė...

Kaip čia įdomiai ta ES nori viską sudėlioti Vengrijoje ir visose kitose ES valstybėse narėse - Vengrijos ir Lietuvos piliečiams ES suteikia teisę prisiperėti vaikų, o tada jau šita ES nuspręs, kaip tie vaikai turi būti auklėjami, kokios paikystės tiems vaikučiams turi būti grūdamos į galvą.Trumapai drūtai ES sako – LIetuvos piliečiai - jūsų vaikai jums nepriklauso. Nei daugiau, nei mažiau. Kaip ten nustatyta dėl šeimos politikos - ar čia ES užgrobta sritis, ar kiekviena ES valstybė narė turi teisę elgtis kaip tinkama?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, ką aš sakiau? QED, kaip sako. :)

Anonimiškas rašė...

100% apie save; akla neapykanta kiaurai persmelktas, gal vaikystėje kokio konsevertoriaus seksualiai išniekintas aukelė, kuris visą gyvenimą paskyrė vėmimui ant konservatorių.

Sėlis rašė...

Principinga GL laikysena kiršinant ir skaldant visuomenę Kremliaus naudai.

Sėlis rašė...

O štai ir pavyzdys (Anonimiškas 2021-06-28 14:11) atėjo Pikčiaus teiginį patvirtinti. 😀

Anonimiškas rašė...

>08:28, būtent to ir laukia Orbanas kad jo didysis ponas Vova Piterskis pagirtų ir kailį paglostytų kaip kokiam ciucikui.

Anonimiškas rašė...

Apsimetėlio patrioto iš pro russia logika remkim Putiną kad nesiskaldyt.

Anonimiškas rašė...

Rainių žudikai... Jam balti arkliai jau, statykit lašelinę greičiau.

Sėlis rašė...

Per silpnas maumenėlis pas tamstytę, kad suvoktumėte, jog visas tas kiršinimas atsirado tik iš liberalų/leftistų iniciatyvų, bei yra labai naudingas Kremliui. Ne konservatyvioji tautos pusė ėmė ir susipyko lygioj vietoj. Jei ne "pažangos" nešimas, lydimas patyčių ir arogancijos, tai gyventume taikiai. Bet ar bukas trolis supras, kas jam aiškinama? Ne, nes atėjo tyčiotis ir arogancija taškytis.

Anonimiškas rašė...

Ta konservatyvioji tautos pusė pralaimėjo rinkimus, laimėjusi pusė su ta "pažanga" ėjo į rinkimus ir gavo daugumą. Apie ką čia kalba? Rinkimų pažadų vykdymas dabar vadinsis kiršinimu? Kas laimėjo, to ir muzika. Kitiems nusiraminimo kėdutė 4iems metams, pats Karbauskis taip sakė.

item