Valdas Vižinis. JIE

Jie „atvirai“ atsisėdo ant galvos. Ir gerai .. Pagal statistiką, apie 80 procentų Lietuvos visuomenės yra tradicinių pažiūrų: tikintieji, li...

Jie „atvirai“ atsisėdo ant galvos. Ir gerai ..

Pagal statistiką, apie 80 procentų Lietuvos visuomenės yra tradicinių pažiūrų: tikintieji, lietuviškumu besirūpinantys tradicinės šeimos šalininkai. 

Kaip atsitiko, kad tradicinių pažiūrų lietuviai leidosi valdomi 20 proc. netradicinių, ko gero juos taip galima vadinti, tai jau išsamaus straipsnio besiprašantis rašymas.

Praėję 100 vyriausybės dienų ir pasirodęs Vido Rachlevičiaus, labai vaizdžiai atidengusio anklodę, po kuria veikia valdžia, straipsnis  visuomenei pagaliau parodė tikrąjį, vadinamosios „deep state“ kūrėjos – Tėvynės „Antisąjungos“, po susidorojimo su Adu Jakubausku tai tinkamiausias šios politinės jėgos apibūdinimas, veidą. 

Jei anksčiau Ado Jakubausko  buvimas  LGGRTC  vadovo poste patriotiškai nusiteikusiai ir aktyviai besireiškiančiai visuomenės daliai dar reiškė neformalų susitarimą, visuomeninį politinį kompromisą  su Tėvynės sąjungos partija, tai nuo šiol šį susitarimą vienašališkai panaikinę konservatoriai ( na ir šiuo pavadinimu jų negalima įvardinti, o tenka) tapo „Jais“ – kitoje barikadų pusėje esančiais. 

Nepaisymas tremtinių organizacijų viešo Ado Jakubausko palaikymo ateityje jiems kainuos politinį šių žmonių palaikymą – trins išimtinio politinių kalinių ir tremtinių interesų atstovavimo įvaizdį. Tai nemaži politinės įtakos praradimai. 

Tačiau „nėra to blogo“..

Tėvynės sąjunga šioje istorijoje buvo priversta atsidengti ir tai neišvengiamai neigiamai veiks žmonių nuomonę. 

Akivaizdi "tradicinės"  visuomenės ir valdžios priešprieša sustiprino „Nacionalinį susivienijimą“. Anušausko kalba Seime liudija jau sunkiai beslepiamą „antvandeninę Nacionalinio susivienijimo aisbergo“ dalį. Tėvynės sąjungininkai aiškiai pradėjo suvokti  egzistencinius pavojus partijai. Pirmą kartą per 30 nepriklausomybės metų. 

Dar vienas faktorius – virtualaus patrulio įvedimas ir bandymas „stumti“ vadinamajį „neapykantos įstatymą“ rodo, ne ką kita, kaip bandymą  80 procentų visuomenės veikti per kuriamus įstatymais instrumentus. Pulti jėga. 

Reiškia didžioji visuomenės dalis nesileidžia „netradicinės visuomenės atstovų“   įtikinama jų tiesomis, nepaisant jų įtakoje esančio didžiulio, mūsų visų lėšomis išlaikomo propagandos aparato – LRT. Valstybinė propaganda neveikia.

Atskirai reikia minėti ir politiniu žiurkiavimu užsiiminėjančius socdemus.  

Ši politinė jėga, anoje kadencijoje besiskelbusi opozicine valdantiesiems valstiečiams, jų jautriausiai ikišiolinei Lietuvoje vykdytai socialinei politikai, nėra pakeitusi savo kurso, nors skelbiasi opozicine. Labai aiškiai tą rodo „dealai“ su konservatoriais. 

Sabatauskaitės paskyrimas lygių galimybių kontroliere - akivaizdūs slapti politinių figūrų mainai. Adas Jakubauskas mainais į Juliaus Sabatausko dukterį. Akivaizdu, jog slaptas balsavimas pašalinant Genocido centro vadovą buvo įvykdytas būtent socdemų balsais, kai likusi opozicija pirmą kartą demonstravosi  principingai ir parodė savo galimybes. Minus socdemai ir Adas Jakubauskas būtų likęs savo vietoje. 

Socdemai, tuo nei kiek neabejoju, po įvykusių sėkmingų mainų, tęs savo politinį žiurkiavimą –  skelbiuosi opozicija, nors realiai palaikau valdančiuosius.

Pabaigoje trumpai apie susidorojimo su Adu Jakubausku politinius rezultatus:

• Tėvynės sąjungos atsidengimas;

• Tėvynės sąjunga, dabar jau - minus politiniai kaliniai ir tremtiniai;

• Nacionalinio susivienijimo - tikrojo konservatorių politinio konkurento sustiprinimas;

• Socdemų žiurkiavimo konstatacija;

• Opozicijos vienybės sėkmingas demonstravimas..

Todėl klausimas JIEMS - ar vertėjo dėl raudonojo Zingerio ir jo partnerių Vakaruose  aukoti  Adą Jakubauską?



Susiję

Valdas Vižinis 6925239999511789632
item