Prezidentūros užsakyta apklausa: dauguma – prieš Stambulo konvenciją ir partnerystę

propatria.lt nuotr. Prezidentūros užsakyta visuomenės apklausa rodo, kad dauguma Lietuvos gyventojų nepritaria Stambulo konvencijos ratifika...

propatria.lt nuotr.
Prezidentūros užsakyta visuomenės apklausa rodo, kad dauguma Lietuvos gyventojų nepritaria Stambulo konvencijos ratifikavimui ir partnerystės įstatymo priėmimui. Be to, paaiškėjo, kad dauguma mano, jog merai turi būti renkami tiesiogiai.

Delfi.lt portalo duomenimis, konvencijos ratifikavimui pritaria ir greičiau pritaria 22,1% apklaustųjų, 48,8% respondentų teigia tam nepritariantys arba greičiau nepritariantys, o 29,2% neturi nuomonės šiuo klausimu. Balandžio 8-17 dienomis telefoninio interviu metodu 31 mieste ir 35 kaimuose apklaustas 1.001 šalies gyventojas. Respondentų buvo klausiama „Ar pritariate, kad Lietuva turi ratifikuoti Stambulo konvenciją?“.

Lrytas.lt portalo duomenimis, to paties interviu metu buvo atsakyta į dar tris klausimus: dėl pritarimo partnerystės įstatymui ir dėl tiesioginio merų bei prezidento rinkimo. 54,8% apklaustųjų kategoriškai nepritaria, kad Seimas priimtų tos pačios lyties civilines teises išplečiantį Partnerystės įstatymą. Dar 15,5% žmonių atsakė „greičiau tam nepritariantys“. Šiam įstatymui pritaria arba „greičiau pritaria“ 19,5% apklausos dalyvių, o 10,2% neturi nuomonės. 

Net 89,5% apklaustųjų teigia: merai turi būti renkami tiesiogiai. Vos 4,7% mano priešingai. Dar daugiau (95,4%) apklaustųjų teigia, kad tiesiogiai, kaip ir iki šiol, turėtų būti renkamas ir prezidentas. Siūlymą šalies vadovą rinkti Seime palaiko tik 1,7% apklaustųjų. 2,9% apklausos dalyvių neturėjo nuomonės dėl to, kaip turėtų būti renkamas prezidentas.

Susiję

Šeimos politika 263083209404709994

Rašyti komentarą

12 komentarų

Mickėyus Mouseas rašė...

O MUMS prezidentūra ne autoritetas Nuorodos:
Laima Vaigė. Laikas atsisakyti heteroseksualumo privilegijų šeimos teisėje
JAV ambasadorius apie partnerystės įstatymo svarbą: nuo to priklauso Lietuvos įvaizdis pasaulyje

Pikc Kažinkavičius rašė...

Išvada: masių smegenų plovimas ideologiniais klausimais yra veiksmingas - ne be reikalo į jį TIEK investuojama. Po kelių metų sveiką protą išlaikiusios populiacijos dalis, tikėtina, dar sumažės (ypač atsižvelgiant į tai, kaip aktyviai ir agresyviai propagandinės kontoros plauna smegenis žaliam jaunimėliui - ir ypač vaikams). Tikėsimės, žmonės atsibus anksčiau, negu šalis bus paversta "zombieland".

Arūnas rašė...

Na, bent kažkas teigiamo iš viršūnėlių. Bet kažin, ar į tai kas nors atsižvelgs... Tiesą sakant, daugiau pritarimo tautai tikėjomės iš Prezidento, o dabar sunku suprasti, kieno jis pusėje, lyg bijotų žodį patart. Linguoja tarp nuomonių kaip smilga vėjyje...

Kaunietis rašė...

Ar peliukai turi savo nuomone?

x rašė...

Aukštas ir gražus plevėsa-populistas tikrai kaip smilga vėjyje... Iš kur vėjas papūtė, ten ir jis. Prezidentūroje sėdi daug kainuojanti tuščia vieta. Metai praėjo, o dauguma pamiršo, kad toks prezidentas išvis yra.

Anonimiškas rašė...

Šiaip tai ši apklausa nieko gero neparodė. Ji parodė, kad gyvename tarp didelės dalies sudebilinintų žmogeliukų, ir tiek. Ji reiškia, kad judama reikalinga kryptimi ir dar truputis Sorošo kapeikų, LRT propogandos ir viskas bus sutvarkyta artimiausiu metu.

Unknown rašė...

Ar tamstai svarbus tik užpakalio atsakymas.Labai šlykštu,kai visiškas proto neturėjimas iškelia į aukštumas ne Lietuvos svarbius žmonėms klausimus,bet tik kito galo reikalus.Tiesig vemti norisi nuo jūsų debilumo.Lietuvai visada buvo ir bus svarbus OREZIDENTAS,o ne vakdžiažmogių,kuriuos galima pakeisti,banda!!!

Unknown rašė...

Niekada negalvojau,kad Lietuvoje tokių ,kaip jūs,neišsilavinusių galvijų banda ,kuriai rūpi ne Valstybės reikalai,bet tik kito galo malonumai,žemins ne tik Lietuvos PREZIDENTĄ,bet ir visus protingai galvojančius piliečius!!!Yra tokių ir kitose Valstybėse,bet jie išsilavinę ir niekada nesusireikšmina ir netgi daugiau nutyli apie save!!!!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ne tuo adresu priekaištus reiškiate - čia ne lrs.lt. ;)

Anonimiškas rašė...

na ne visai taip. va ir pats niekada Nausedos nepamirsti, tiesiog pilasi neapykanta:):) beje, priminsiu, kad buvo nemazas sansas, kad Nauseda galejo tapti konservatoriu remiamu kandidatu i prezidentus. idomu, ka tada butu teke giedoti:):):)

x rašė...

Čia juk apie prezidentą, nesvarbu Nausėda ten ar Šalčiūtė. Ir koks skirtumas, rėmė jį konservatoriai ar nerėmė. Autoritetas jo nulinis, sėdi užsikompleksavęs, nepasitiki nei savim, nei savo patarėjais, tai bent pažiūrės į apklausas ir pakalbės tai ką liaudis nori girdėti. Apgailėtina šiaip jau nekvailam žmogui. Ko tada išvis į prezidentus veržtis jei neturi nei ką pasakyt, nei ką nuveikt? Galėjo toliau SEB'e darbuotis.

Anonimiškas rašė...

Kai prezidentas nevykęs, tik apklausas iškreiptas ir gali užsakinėti. Jau buvo minčių, akd po Pakso blogiau būti negali, ir ne - gali, dėdė iš banko, kuris bando itikti visiems. O kam? juk kadencija vienintelė. Į CV galės įsirašyti ir tiek darbo

item