Katalikų Tradicija. Sekmadieninė LRT dovana - eilinė LGBT ideologijos propaganda

Stop kadras iš LRT laidos „Spalvos“   „Katalikų Tradicijos“ puslapį galite sekti facebooke. Sekmadienį iš mokesčių mokėtojų milijonų išlaiko...

Stop kadras iš LRT laidos „Spalvos“

Sekmadienį iš mokesčių mokėtojų milijonų išlaikoma LRT Lietuvos žmones „pradžiugino“ eiliniu LGBT ideologiją propaguojančiu opusu.

Šįkart aktyviai reklamuojamas Povilo Aleksandravičiaus straipsnis „Prigimtis. Tomas Akvinietis ir homoseksualumas“, kuriuo implikuojama, kad šv. Tomas Akvinietis teigia, kad dabartinis Bažnyčios Mokymas apie homoseksualumą yra ... klaidingas.

Šis docento P. Aleksandravičiaus (kuris teigia priklausantis „katalikiškai aplinkai“) straipsnis yra (1) bandymas iškreipti Bažnyčios Mokymą, kuris (2) iliustruoja jo akademinį neprofesionalumą bei (3) yra pasitelkiamas kaip LRT propagandos įrankis platinant LGBT ideologiją.

(1) Bažnyčios Mokymas skelbia, kad homoseksualūs veiksmai pačia savo prigimtimi yra netvarkingi (KB katekizmas 2357). Homoseksualios tendencijos yra objektyviai netvarkingi polinkiai (2358). Šiomis tendencijomis pasižymintys asmenys yra pašaukti į skaistumą (2359). Šis mokymas liečia nekintančią žmogaus prigimtį, todėl ir pats nėra kintantis. 

P. Aleksandravičius nesutinka su tuo, kad homoseksualūs veiksmai yra netvarkingi ir revoliucingai kviečia keisti Bažnyčios Mokymą. Taigi, jo pozicija yra prieštaraujanti Bažnyčios Mokymui.

(2) P. Aleksandravičius savo pamąstymus homoseksualumo tema grindžia dominikono A. Oliva svarstymais, kurie pateikti knygoje „Meilės: Bažnyčia, išsiskyrę-susituokusieji, homoseksualios poros“ (prancūziškai: Amours: L’Église, les divorcés remariés, les couples homosexuels).

P. Aleksandravičius nutyli, kad po šios skandalingos sknygos paskelbimo 2015 m., per pastaruosius 5 metus, visa eilė žymių Tomo Akviniečio tyrinėtojų žymiausiuose tomistų akademiniuose leidiniuose paskelbė darbus, kuriuose A. Oliva pateikiama „naujoviška“ interpretacija paneigiama kaip iš esmės klaidinga. 

P. Aleksandravičius nutyli ir tai, kad vos tik paskelbus skandalingąją A. Olivia knygą, 5 pasaulinio lygio tomistai akademiniame popiežiškojo šv. Tomo Akviniečio universiteto žurnale „Angelicum“ išspausdino straipsnį, kuriame vienareikšmiškai pabrėžia A. Olivia ginamos homoseksualumo interpretacijos klaidingumą (straipsnis anglų kalba - ČIA).

Pirma, šie 5 tomistai pažymi, kad, skirtingai nei teigia Oliva (taigi, ir jo mintis kartojantis P. Aleksandravičius), Akvinietis pabrėžia, kad prokreacija yra santuokos esmės dalis (In IV Sent., d. 33, q. 1, a. 2, corpus; In IV Sent., d. 31, q. 1, a. 2, ad 1; In IV Sent., d. 26, q. 2, a. 2). Tolimesniame Oliva komentare visiškai nepagrįstas teiginys, kad prokreacija nėra santuokos esmės dalis, tampa prielaida ir nepagrįstam bei klaidingam Bažnyčios Mokymo interpretavimui.

Antra, įrodoma, kad Oliva teiginys, kad, Akviniečio manymu, kai kurie žmonės gimsta su homoseksualia siela, yra klaidingas. Kaip pažymima, jeigu šis teiginys būtų teisingas, reikštų, kad, Akviniečio manymu, kai kurie žmonės gimsta su kanibalistine ar zoofiline siela. Autoriai pažymi, kad šv. Tomas neteigia, jog homoseksualizmas, kanibalizmas ar zoofilija yra moraliai tolygūs dalykai. Visgi Akvinietis aiškiai ir nedviprasmiškai tvirtina, kad kiekvienas iš šių trijų dalykų yra priešingas prigimčiai.

Taigi, P. Aleksandravičius neturi pagrindo teigti, kad šv. Tomas Akvinietis pateisina iš esmės prigimčiai priešingus homoseksualius veiksmus. Kadangi Akvinietis sutinka, kad žmogaus prigimtis nekinta, P. Aleksandravičius neturi pagrindo tikėtis, jog kažkada ateis laikas, kuomet Akvinietis galės būti panaudojamas kaip instrumentas homoseksualiems veiksmams pateisinti.

(3) Pastaraisiais metais LRT tapo etatiniu ir vis agresyviau Lietuvos žmones perauklėti siekiančiu LGBT ideologijos ruporu. Todėl tai, kad LRT aktyviai reklamuoja šį P. Aleksandravičiaus propagandinį straipsnį, stebinti neturėtų.

Taip, retkarčiais LRT portale patalpinamas ir vienas kitas LGBT ideologiją kritikuojantis straipsnis. Visgi net ir tokiomis retomis progomis LRT randa būdų šiuos LGBT ideologiją kritikuojančius straipsnius pateikti „tinkamai“. Pavyzdžiui, skirtingai nuo P. Aleksandravičiaus straipsnio, LGBT ideologijos kritiškus straipsnius galima paženklinti kaip tokius, už kuriuos „LRT.lt portalo redakcija neatsako“. Be to, labai dažnai, skirtingai nuo P. Aleksandravičiaus straipsnio, LGBT ideologiją kritikuojantys straipsniai paprasčiausiai nebūna patalpinami LRT facebook paskyroje, taip siekiant sumažinti jų matomumą. Dėl to, stebint nuolatinį LGBT ideologijos propagavimą, kartais gali atrodyti, kad LRT facebook paskyra yra Lietuvos gėjų lygos filialas.

Ar mums reikia, kad tokie filialai būtų finansuojami mūsų, mokesčių mokėtojų, milijonais?

LRT „naujienų“ koliažas


Susiję

Pažangos ideologija 5513023432980633660

Rašyti komentarą

9 komentarai

Henrikas rašė...

Jau vien to p... Aleksandravičiaus vadinimas docentu įžeidžia išsilavinusių žmonių visuomenę.

Hm rašė...

Jei čia tas pats p..., kurį kartą esu girdėjęs tauzijant (kažką prieš patriotizmą ir už „atvirą visuomenę“), tai būčiau linkęs Tamstai pritarti.

Anonimiškas rašė...

Išsilavine žmonės propatrios neskaito ir juolabiau neremia NS. NS remėjai yra nubukę katalikai, kurie be maldos nemato gyvenimo. O šiti nevykeliai naudojasi avių banda.

Anonimiškas rašė...

Tai kad nelabai tu išsilavinęs

Anonimiškas rašė...

Karbauskio didžiausia klaida, kad neišmėžė tos lrt irštvos

Jonvilas rašė...

Toks apaštalas šv. Paulius viename iš savo laiškų pastebėjo, kad paskutiniaisiais laikais „žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, susivadins sau mokytojų krūvą, kad tie dūzgentų ausyse; jie nukreips ausis nuo tiesos, o atvers pasakoms“ (2 Tim 4, 3-4). Tai tamsta, matyt, iš tokių. Beja, be maldos, be kreipimosi į Dievą prieš pradedant bet kokį darbą ar veiklą, kaip ir be padėkos Jam jį atlikus, visi darbai bus bergždi ir vargubau duos vaisių, nes kaip pastebėjo pats mūsų Viešpats Jėzus Kristus, „nuo manęs atsiskyrę, jūs nieko negalite nuveikti“ (Jn 15, 5).

Anonimiškas rašė...

Dar daugiau, tai ne klaida, bet išdavystė! Tai buvo svarbiausias uždavinys Valstiečių partijai, per visą kadenciją. Jei jis neįšmėžė tos LRT irštvos dėl nesupratimo, jog tai yra visuomenės programavimo instrumentas, patekęs į kanibalų rankas, tai reiškia, kad Karbauskis yra bukas ir labai toli nuo visuomenės lūkesčių. Karbauskio teisinimąsis, neva jis nekėlė rankos prieš demokratinę įnstituciją yra melo kampanija ir makaronų kabinimas. Tikėtina, kad Lietuvos sorososinė gauja suėmė Karbauskį už jam jautrios vietos ir pastarasis praskydo. Vienžo: oligarchu buvęs, oligarchu ir dvės!

Jonas rašė...

tu Anonimiškas. Ar bent 8 klases baigei ? Šitiek klaidų, vargšeli

Hm rašė...

Aleksandravičius jau ne pirmą kartą nusikalbėjo. Diskusijoje jis prisipažino, kad yra XXa. istorikas, o apie viduramžius turi supratimą miglotą. Kai buvo diskutuojama apie viduramžių Lietuvos valdovų titulus, jis atrodė kaip vidurinės mokyklos mokinys, kuris perskaitė vieną, bet teisingą knygą

item