Vytautas Sinica. Ar Bruveris ir rašo neblaivus?

Mąstau, galbūt Bruveris girtas ne tik vairuoja , bet ir tekstus rašo, ir laidose dalyvauja. Kodėl? Sudėkime į vieną vietą tris faktus : Pirm...

Mąstau, galbūt Bruveris girtas ne tik vairuoja, bet ir tekstus rašo, ir laidose dalyvauja. Kodėl? Sudėkime į vieną vietą tris faktus:

Pirma. Šią savaitę Žinių radijo eteryje Bruveris aiškino, kad tik maži vaikai galėtų patikėti, kad naujoji Genocido ir rezistencijos tyrimų centro vadovybė iš tiesų užsitraukė kritiką mėgindama spręsti lėšų panaudojimo efektyvumo ir vadybos problemas (kaip visur teigia direktorius), kad tai neva yra sena dainelė, kurią visi kolektyvo kritiką užsitraukę vadovai užgieda pasiteisinimui. Iš tiesų problemos centre esą ideologinės, nes ten vadovybėje atsirado žmonės, kurie esą politizuoja centrą ir kurie (citata) su tokiomis pažiūromis negali eiti tokių pareigų. Diskusija Genocido centro šioje nuorodoje nuo 43 įrašo minutės.

Antra. Kitą dieną tas pats Bruveris paskelbė straipsnį skambiu pavadinimu („įtarimai dėl lėšų grobstymo“), kuriame kritikuoja, kad Genocido tyrimo centre neūkiškai ir galimai neskaidriai organizuojamas paminklų statymas, tam visada samdomas tas pats rangovas UAB „Sonetas ir Ko“, o šio vadovas kažkoks Motiejus Jakubauskas, suprask gal Centro direktoriaus giminaitis. Pateikiama tiek faktų, kad kristų įtarimas, jog tai esama vadovybė neskaidri.

Trečia. Publikacijoje sistemingai nutylimi faktai, kad a) Motiejus Jakubauskas yra tik bendrapavardis Centro direktoriui; b) abejotino skaidrumo ir efektyvumo sutartys su juo buvo pasirašomos 2018 m. ir 2020 m. kovą (gal ir anksčiau, bet ne vėliau); c) Adas Jakubauskas, ant kurio metamas neskaidrumo šešėlis, direktoriaus pareigas eiti pradėjo 2020 metų liepos 1 dieną. Visa tai būtų labai lengvai patikrinama, jeigu rašydamas publikaciją žurnalistas susisiektų su teksto objektu (Centru) ir pasitikslintų faktus. Ko niekada nedaro. 

Sujunkime taškus. Vytautas Bruveris 1) sako, kad Genocido centro direktorius Adas Jakubauskas seka pasakas vaikams, kai sako, jog centre įtampos kilo dėl lėšų naudojimo efektyvumo ir vadybos klausimų; 2) dar sako, kad centre yra daug lėšų naudojimo neefektyvumo ir vadybos klausimų. Chronologiškai akivaizdu, kad esama Centro vadovybė atėjusi rado Bruverio keliamus ir kitus lėšų panaudojimo klausimus, o ne pati yra jų priežastis.

Norėdamas apjuodinti Centro vadovybę Bruveris užsipainioja ir pasakomis vaikams vadina faktus, kuriuos kitą dieną pats skelbia savo straipsniuose.

P.S. Įdomus faktas ir retorinis klausimas. 61 vienas Genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbuotojas Seimui išsiuntė laišką, kuriame teigia, kad palaiko vadovybės darbą, o problemos centre gali ir turi būti išspręstos jo viduje be politikų kišimosi.

1) Ar šis laiškas bus skelbiamas žiniasklaidoje ir referuojamas žurnalistų taip pat plačiai, kaip buvo skelbiamas 17 darbuotojų laiškas, kritikavęs centro vadovybę?

2) Ar šiuo laišku dalinsis ir jo autorius gerbs, o ne niekins Indrė Makaraitytė?



Susiję

Vytautas Sinica 5988700975145700317
item