„Parler“ direktorius sulaukė grasinimų mirtimi

Po socialinės žiniasklaidos platformos „Parler“ pašalinimo iš „Google PlayStore“ ir „Apple Store“ išmaniuosiuose telefonuose, o vėliau „Amaz...


Po socialinės žiniasklaidos platformos „Parler“ pašalinimo iš „Google PlayStore“ ir „Apple Store“ išmaniuosiuose telefonuose, o vėliau „Amazon“ pašalinus ją iš interneto hostingo paslaugos, „Parler“ generalinis direktorius Johnas Matze'as sakė „Fox News“ vedėjui Tuckeriui Carlsonui, kad bijo dėl savo saugumo, kai žmonės grasina jo gyvybei.

„Tai bjauru“, - sakė Matze apie grėsmes savo gyvenimui. Šiąnakt aš negaliu grįžti namo (…) Tai nėra tik mūsų pilietinės laisvės. Jie gali per naktį uždaryti pusės milijardo dolerių vertės įmonę“.

Praėjusį šeštadienį technologijų gigantai „Apple“, „Google“ ir „Amazon“ uždarė „Parler“, nes socialinės žiniasklaidos platforma puikiai pasirodė programų parduotuvėse ir laikėsi pirmoje vietoje visur, kur galima nemokamai atsisiųsti programas.

Programos populiarumas išaugo po to, kai „Twitter“ uždraudė prezidento Donaldo Trumpo paskyrą savo platformoje. „Twitter“ generalinis direktorius Jackas Dorsey šventė „Parler“ išstūmimą iš pirmos vietos – pergalę „Big Tech“ kompanijų, kurios kartu stengėsi nuslopinti programą.

„Twitter“ taip pat buvo kaltinamas daugybės konservatyvių paskyrų išvalymu, nes dešiniųjų pažiūrų komentatoriai ėmė pranešinėti, kad netenka tūkstančių pasekėjų. „PragerU“ teigė, kad prarado daugiau nei 5 tūkst. Pasekėjų, kaip ir Mattas Walshas iš „The Daily Wire“. 

Walshas kaltino patį „Twitter“, teigdamas, kad ši socialinės žiniasklaidos platforma, nukreipta prieš konservatyvius balsus: „Akivaizdu, kad „Twitter“ naikina konservatyvias paskyras. Štai kodėl jūsų sekėjų skaičius mažėja. Tai didžiausias mūsų matytas valymas ir jis ne paskutinis.“

„Twitter“ atstovas „Daily Caller News“ fondui sakė, kad „laikydamasis mūsų koordinuotos žalingos veiklos politikos“ ir dėl „atnaujinto smurto potencialo“ „Twitter“ imsis griežtų vykdymo veiksmų ir „visam laikui sustabdys paskyras, kurios skirtos dalintis „QAnon“ turiniu“.

Komentuodamas „Parler“ pašalinimą iš „App Store“, „Apple“ teigė, kad „Parler“ leido „grasinti smurtu ir užsiimti neteisėta veikla“ ir „nesiėmė adekvačių priemonių, kad išspręstų šių grėsmių žmonių saugumui plitimą“. Matze atkreipė dėmesį į nuostabą dėl neseniai įvykusio uždarymo, kai jis pasakė Carlsonui, kad negavo jokio pranešimo iš „Apple“, „Google“ ar „Amazon“, kurie atšaukė savo socialinės žiniasklaidos paslaugą „be jokio išankstinio perspėjimo“.

„Mes negavome pranešimo iš „Google“, pirmiausia tai perskaitėme interneto naujienose“, - paaiškino Matze. „Tai šokiruoja. Kai jie parodo tą pavyzdį, žinote, mes gauname el. laišką po el. laiško. Beveik telieka laukti, kas toliau mus išmes“. Jis tikisi, kad per 24 valandas „Parler“ el. paštas taip pat bus uždarytas“.

Matze prisipažino nenusileidęs be kovos ir kerštausiantis kompanijoms, atsakingoms už „Parler“ uždarymą: „Mes galiausiai grįšime, nes neketiname pasiduoti. Mes tai padarysime. Vieną dieną vėl prisijungsime. Ir, tikiuosi, greitai, kuo greičiau. Bet tai tikras iššūkis. Turime susikurti savo infrastruktūrą - savo viską, kad tai padarytume“.

Komentuodamas sunkumus atkuriant verslą internete, Matze pažymėjo, kad neturint „Big Tech“ platformų, naujos infrastruktūros įdiegimas gali užtrukti. „Žinote, (greitai) yra sunku“, - sakė jis, paaiškindamas, kad derybose su serverių tiekėjais „paskutinę minutę jie tiesiog atsisakydavo (…) kažkas kažką pasakė: mes negalime jūsų priimti“.

Reaguodamas į tai, kad „Amazon“ pašalino socialinės žiniasklaidos platformą iš interneto hostingo paslaugos, „Parler“ padavė „Amazon“ į teismą. Ieškinyje teigiama, kad „Amazon Web Services“ nutraukė „Parler“ paskyrą dėl priešiškų politinių veiksmų, pažeidė antimonopolinius įstatymus ir nevykdė savo sutartinės pareigos įspėti „Parler“ prieš 30 dienų.

lifesitenews.com vertė Karolis Beinoravičius


Susiję

Pasaulis 6111671572227903379
item