70 procentų respublikonų netiki Prezidento rinkimų sąžiningumu

Kaip skelbia POLITICO, porinkiminė JAV visuomenės apklausa atskleidė, jog net 70 procentų respublikonų yra praradę pasitikėjimą JAV rinkimų ...


Kaip skelbia POLITICO, porinkiminė JAV visuomenės apklausa atskleidė, jog net 70 procentų respublikonų yra praradę pasitikėjimą JAV rinkimų sistemos sąžiningumu. Tai milžiniškas šuolis, lyginant su 35 procentais rinkimų skaidrumu abejojusių respublikonų rinkimų išvakarėse. Apklausa atlikta po rinkimų, dauguma respondentų kalbinti jau paskelbus Bideną rinkimų nugalėtoju. 

78 procentai rinkimais abejojančių respublikonų mano, kad balsavimas paštu lėmė masinį balsų klastojimą, 72 procentai tiki, kad buvo klastojami biuleteniai. 84 procentai mano, kad rinkimų neskaidrumas buvo Bideno naudai. Net 64 procentai respublikonų Bideno pergalę laiko nepatikima. 

Nepasitikėjimas rinkimų procedūromis lėmė nepasitikėjimą jų rezultatais. Net 64 procentai respublikonų respondentų abejoja Bideno pergale. Ypač abejojama rezultatais Pensilvanijoje, Mičigane, Viskonsine, Nevadoje, Džordžijoje ir Arizonoje - valstijose, kuriose pirmąją naktį po rinkimų buvo sustabdytas balsų skaičiavimas. 

Nors abejoja rezultatų sąžiningumu, respublikonai neturi dominuojančios nuostatos dėl to, ar šie rezultatai liks galioti. 38 procentai respublikonų teigia, kad rinkimų nugalėtojas dar pasikeis, 45 procentai mano, jog tai mažai tikėtina. 

Demokratų pasitikėjimas rinkimų sąžiningumu paaugo nuo 52 iki 90 procentų. Taip pat 86 procentai demokratų tiki, kad rinkimus iš tiesų laimėjo Bidenas. 

parengta pagal politico.com



Susiję

Pasaulis 5810896696724475752
item