Konferencija internetu: LDK valstybės santvarka – liberali ar katalikiška?

Spalio 30 d., penktadienį, 10:00 - 13:30 val., Krikščioniškosios kultūros institutas organizuoja istorikų konferenciją tema „Lietuvos Didžio...

Spalio 30 d., penktadienį, 10:00 - 13:30 val., Krikščioniškosios kultūros institutas organizuoja istorikų konferenciją tema „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valstybės santvarka – liberali ar katalikiška? Rytų apeigų katalikų liudijimas“. Pranešėjai: doc. dr. Genutė Kirkienė, doc. dr. Artūras Grickevičius, dr. Aleh Dziarnovič (Baltarusija). 

Konferencija bus transliuojama Krikščioniškosios kultūros instituto „Facebook“ puslapyje. Klausimus užduoti bus galima „Facebook“ transliacijos komentaruose. 

Registruotis kviečiame iki spalio 29 dienos - ČIA. Užsiregistravusiems bus persiųsta konferencijos medžiaga.

Šiandien dažnai peršama mintis, kad turime būti dar liberalesni už savo neva „liberalius“ protėvius. Nuolat kartojama, kad Lietuvoje buvusį 10 „konfesijų“ sambūvį, pamirštant kad šios konfesijos turėjo skirtingą teisinį statusą. Pamirštama, kad tik katalikybė buvo valstybinė religija, kad mūsų šalyje veikė katalikiška valstybės santvarka: katalikiški įstatymai, švietimas, kariuomenės simbolika ir jos idėjinė motyvacija. 

Liberalioji istorijos koncepcija – priešingai – mums pasakoja apie realiai neegzistavusią Lietuvos Didžiąją Kunigaikštystę (LDK). Teigiama, kad LDK buvo „liberalizmo centras Europoje“. Kalbama apie tariamą LDK egzistavusių religijų lygybę prieš įstatymą, kurios išties niekada nebuvo. Konferencijoje sieksime sąvokoms grąžinti tikrąją prasmę, o Lietuvos istorijai – realistinį (katalikišką) jos modelį, pradėtą formuoti dar kunigo Alberto Vijūko-Kojalavičiaus SJ.

Kviečiame dalyvauti!

Susiję

Religija 1862241020946791375

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonymous rašė...

Mano vardas Nikky ir aš esu iš Kanados, vedęs keturis vaikus. Mano vyro vardas yra Wesley. Mes susituokėme 2010 metais. Mūsų santuoka visada klostėsi taip gerai, mano vyras buvo labai mylintis ir rūpestingas vyras, kol pamažu mano svajonės apie ramius namus sužlugo, kai pikta moteris įžengė į mano vyro gyvenimą. Iš pradžių maniau, kad jie yra tik draugai, mano vyras ją kartais net atveža į namus pavakarieniauti su mumis. Nežinojau, kad ji ieško, kaip atimti iš manęs mano vyrą. Wesley netikėtai išėjo iš namų, norėdamas pradėti gyventi su meiluže, aš verkiau ir stengiausi iš visų jėgų susigrąžinti savo vyrą, bet nesėkmingai. Mano vaikai jam net skambindavo, kartais maldaudami, kad grįžtų namo, kad pasiilgsta, jis baigs skambutį ir grasins vaikams daugiau niekada jo nebeskambinti. Žinojau, kad kažkas negerai, mano vyras taip mylėjo mane ir vaikus, jis to niekada nedarys. Aš verkiau dieną ir naktį, kol išgirdau apie burtų leidėją daktarą Ajayi. Iškart susisiekiau su juo, jis patikino, kad mano vyras grįš, kad jį apgavo meilužė, jis man pasakė, ką aš darysiu, ir padarė keletą burtų. Likus vos kelioms dienoms iki mano susitikimo su daktaru Ajayi, mano vyras supakavo daiktus iš savo meilužės namų ir grįžo namo. Vaikai, pamatę jį, šoko ant jo, ašaros riedėjo man per akis, mano vyras atsiprašė ir pasakojo, kaip gaila, kad jis buvo. Daktaro Ajayi dėka mano šeima vėl sukomplektuota. Jei susiduriate su bet kokia santykių problema, susisiekite su dr. Ajayi, kad gautumėte greitą sprendimą. El. Paštas: [email protected] arba „Whatsapp / Viber“: +2347084887094

Anonimiškas rašė...

Žadi pasipelnyti iš burtais tikinčių?

Unknown rašė...

Nepamirškite, kokiais kruvinais keliais katalikybė įsigalėjo LDK.

annonymous rašė...

Aš niekada neįsivaizduoju savęs to darančio, bet neturiu galimybės, nes mano širdis yra pilna džiaugsmo, mano vyras paliko mane ir mano vaikus 2 metams ir gyvena su kita moterimi, aš tikrai jį myliu ir maldavau grįžti namo, bet jis pasakė jis pavargęs nuo mūsų kaip vyro ir žmonos sąjungos. Tai man buvo šokas, nes mes nesivaržėme, kai jis išsikraustė iš mūsų namų, man buvo tinkama internete susidurti su dr. Ajayi, jis yra galingas burtų ratukas, aš jam paaiškinau savo situaciją ir jis atvėrė man akis į Dėl to, kad mano vyras elgiasi taip, kaip elgiasi, daktaras Ajayi man parašė meilės burtą ir per 3 dienas mano vyras grįžo namo, jis atsiklaupė ir atsiprašė už savo neteisingą elgesį su manimi ir vaikais, o šiandien mes gyvename laimingai . Galite susisiekti su dr. Ajayi el. Paštu [email protected] arba „Whatsapp / Viber“: +2347084887094 dėl nieko, kas vargina jūsų širdį, ir jums bus malonu tai padaryti.

Unknown rašė...

Lietuva apkrikštijo jos valdovas

item