Nacionalinis susivienijimas patvirtino programinius prioritetus

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas patvirtino rinkimų programinius prioritetus. Socialiniuose tinkluose partija skelbia, kad Nacio...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas patvirtino rinkimų programinius prioritetus. Socialiniuose tinkluose partija skelbia, kad Nacionalinio susivienijimo prioritetai būtų „1) šeimos politika, kuri grąžintų gyvybę Lietuvai; 2) švietimo politika, kuri grąžintų autoritetą mokytojui ir leistų ugdyti asmenybes; 3) visapusiškas teisingumo atstatymas; 4) piliečių valdžios atkūrimas;  5) ekonomika, kuri paskatintų likti Lietuvoje ir net į ją sugrįžti“.

„Svarbiausias politinis klausimas šiandienos Lietuvoje yra piliečių valdžios atkūrimas. Tai atspindi ir partijos šūkis „Pakelk galvą, lietuvi – atsiimk valstybę!”. Neišsprendę šio klausimo negalime tikėtis pokyčių jokioje kitoje, konkretesnėje ir dažnai piliečius labiau dominančioje srityje kaip ekonomika ar švietimas. Kol piliečiai neturi realios valdžios ir valstybės kontrolės, kol savivalda yra toli žmogaus, visuomenės nuomonė ignoruojama, o politikai oligarchų ir žiniasklaidos bijo daug labiau nei rinkėjų, nėra jokių prielaidų tikėtis, kad bus priimami visuomenės daugumos interesus atitinkantys sprendimai. Ilgalaikėje perspektyvoje, tape valstybės šeimininkais privalome kuo skubiau spręsti kitus keturis esminius klausimus: demokrafiją, kurią gali prikelti tik šeimos stiprinimas, emigraciją, kurią gali sustabdyti tik vidurinią klasę stiprinančios ekonominės reformos, tesingumą, kurį atstatyti gali tik teismų atvėrimas visuomenei ir švietimą, kurio kokybei būtina, kad būtų atnaujintas mokymo turinys, atstatytas mokytojų autoritetas, o pats mokslas nustotas laikyti preke”, - programos prioritetus paaiškina partijos pirmininkas politikos filosofas prof. Vytautas Radžvilas. 
Šeimos stiprinimo srityje Nacionalinis susivienijimas sieks, kad būtų nutrauktas valstybės kišimasis į šeimų gyvenimą ir panaikinta nacionalinė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, konsituciškai įtvirtinta prigimtinės šeimos tarp vyro ir moters samprata, nutrauktas visų rūšių LGBT propagandos finansavimas, įstatymais įtvirtinta, kad „kuo daugiau vaikų šeimoje – tuo mažesni mokesčiai“, o Stambulo konvencija atmesta, nes lytis Lietuvoje nekeičiama.
Mokymo įstaigose, pasak Nacionalinio susivienijimo prioritetų, turėtų būti atkurtas mokytojo autoritetas, moksleivių, tėvų ir administracijos jam rodoma pagarba, visiškai panaikintas popierizmas ir nustatyti stabilūs, apie 150 proc. vidutinio darbo užmokesčio siekiantys atlyginimai, nutrauktas „švietimo verslas“, mokymo priemonių ir studijų programų komercializacija, įgyvendintas „krepšelių“ panaikinimas visose švietimo grandyse. Visose valstybinėse mokyklose ugdymas tik valstybine lietuvių kalba.

Ekonomikos srityje siūloma racionalizuoti biudžeto panaudojimą, lėšas skiriant tik realiems piliečių poreikiams, orias pensijas užtikrinti atgaivinus Sodrą ir tiesiogiai susiejant Sodros įmokas ir išmokas. Partija siūlo naikinti išlaikytinių mentalitetą ir išmokas pagalbos neieškantiems alhoholikams ir nuolatiniams bedarbiams. Sąžiningą, skaidrią ir solidarią socialinę aplinką daugumos piliečių naudai siūloma užtikrinti visapusiškai progresinių pajamų, pelno, nekilnojamojo turto (NT), komercinės žemės, bankų, prekybos centrų, dividendų ir kitų mokesčių įvedimu. Pabrėžiama, kad negalima rinkti NT mokesčio gyvenamajam šeimos būstui, o mokesčiai neturi augti uždirbantiems mažiau 2000 eurų. Dar vienas partijos akcentas – viena ir vientisa Lietuva – reiškianti pajamų, pelno ir kitų mokesčių indeksavimą pagal regionus bei ženklias vienkartines dotacijas verslams, kurie ryžtasi iš didmiesčių persikelti į regionus. Galiausiai siūlomas principas „darbo vietos lietuviams, ne imigrantams“, kuo žadama sustabdyti pigiai dirbančių užsieniečių įvežimą, darantį Lietuvą pigios darbo jėgos šalimi ir verčiantį emigruoti daugybę oraus užmokesčio negaunančių šalies piliečių.
Primename, kad daugiamandatį partijos Nacionalinis susivienijimas sąrašą į Seimo rinkimus ves filosofas prof. Vytautas Radžvilas, antras sąraše – Žemės ūkio rūmų vadovas dr. Arūnas Svitojus, trečias – politologas Vytautas Sinica, ketvirtas – publicistas, verslininkas Algimantas Rusteika, penktas – jauniausias istorijoje Varėnos rajono tarybos narys, chemikas Martynas Katelynas.

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 7219124687136836285

Rašyti komentarą

26 komentarai

Rūta rašė...

Visapusiškai gera programa. Padėk, Dieve.

x rašė...

Iš kiekvienos grupės rastum po vieną adekvatų punktą. Visa kita su realybe nieko bendro neturinčios ir neįgyvendinamos utopijos.

AAA rašė...

Ekonomikoje – savos gamybos produktų vartojimo skatinimas bei savos gamybos plėtra.
Atlyginimai – vieningos tarnautojų užmokesčio sistemos sukūrimas; jei keliami atlyginimai, jie keliami visiems.
Valstybinio komercinio banko įsteigimas. Ateityje – lito atkūrimas.
Visa kita – puiku.

Unknown rašė...

Pagaliau atsirado nuosekli apgalvota Valstybės ATKŪRIMO programa.Dabar ypač svarbu, kad ji kuo greičiau ir kuo plačiau pasklistų po visą Lietuvą. Tai dar ir PABUDIMO ženklas.

sūduvis rašė...

Klausimėlis - kaip įmanoma atkurti mokytojo autoritetą,beveik neturint Mokytojų,neturint mokytojų ruošimo universiteto,leidžiant tapti mokytojais asmenims,kurie niekur kitur neįstojo?

Anonimas rašė...

Pritariu. Užteks važinėti su vokiškais automobiliais, kalbėti korėjietiškais telefonais ir skraidyti boeingais ir airbusais. Mes galime sukurti ir pagaminti savo lėktuvus, savo automobilius ir savo mobilius telefonus.

Anonimas rašė...

O dėl valstybinio komercinio banko - tai čia tiesiog privalu. Dar reiktu valstybinių vaistinių tinklo, valstybinių maisto prekių parduotuvių, ir valstybinio telekomo. Jau nekalbant apie būtinybę turėti valstybinių kuro kolonėlių tinklą. O ir valstybinės kirpyklos būtų gerai - nuėjau vakar apskirpti, ogi kirpimas pabrangęs nuo 5 iki 6 eurų. Plėšikai!

x rašė...

̀́Žuvis supuvus nuo galvos. Pradėkim nuo premjero jareko draugo asfaltuotojo, švietimo ministerijos biurokratų ir "reformuotojų", jų sukurtos puikios "švietimo sistemos" kur svarbiausia teisinga hierarchija ir mokyklos vadovo sėdimosios laižymas. Kiek dar veikia mokyklų be mokinių, bet su savivaldybės kostiumuočių moterimis "dirbančiomis" tose mokyklose? Apie kokį mokytojo autoritetą čia kalba? Koks valstybės autoritetas - toks ir mokytojo.

Unknown rašė...

Programa gera !!! Bet...
Kas ir kaip įgyvendins ??? ??? !!!
Per 30 metų jau buvo tiek puikių RINKIMINIŲ PAŽADŲ, kad iš jų galima pilis statyti... Aš suprantu strateginiai (ir taktiniai) planai yra paslaptis. Taip turi būti! Ir viskas čia gerai. Bet.

Tarkim, NS laimėjo triuškinančia balsų dauguma (to ir linkiu!), KOKIE BŪTŲ TRYS PIRMI PRIIMTI ĮSTATYMAI , IR PER KIEK LAIKO ?!! Rinkėjams tai būtina žinoti, kad vėliau netesėtus rinkiminius pažadus būtų galima traktuoti kaip sutarties sulaužymas tarp NS ir rinkėjų! Tauta pavargo nuo visokių "geranoriškų" pažadukų...

Kitas LABAI SVARBUS PUNKTAS - netgi keistai atrodo, gal net didžiausia tautos dalis nežino, nieko negirdėjo nei apie Radžvilą, nei apie NS! BAISIAUSIA, kad paciam Radžvilui ir NS, kaip susidaro toks įspūdis, tai visai nerūpi. Netgi priešingai - jie laikosi "tylos įžadų". Lig tai buvo žadėję, kad liepos mėnesį išleis popierinį kažkokį informacinį ... apie NS, šiandien rugpjūčio 9 d.!!! Užtat >>>
-------------
Nepavyksta pasiekti šios svetainės
Nepavyko rasti nacionalinissusivienijimas.com serverio IP adreso.
------------

"O mano draugai, o mano priešai! Nujaučia mano širdis, kad" visa tai yra tik eilinis - NEeilinis rinkiminis maskaradas...

NS su rinkėjais nesiekia jokio kontakto! Hmm?!! Tautos balsas jiems buvęs-nebuvęs! Jeigu, dabar TAIP, tai ko tikėtis... PER ir PO ir IKI KITŲ rinkimų...

O dabar cenzūruokit.

Sembas rašė...

Reikalinga ir dabartinės sveikatos apsaugos sistemos revizija.
Taip pat į Lietuvą reikai pakviesti ir stiprius Vakrų bankus, nes dėl natūralių geografinių sąlygų Lietuva jiems gali tapti išeities tašku į Rytus. Nauji bankai Lietuvos rinkoje sustiprintų konkurenciją - pakanka prisiminti Barclays pavyzdį: vienas stipriausių Euopos bankų tikrai galėtų veikti ir Lietuvoje.
Yra ir daug kitų bankų, kurių atėjimas į Lietuvą būtų visapusiškia naudingas.
Lietuvai rewikia sustiprinti savo energetikos gamnybos sektorių, kad mereikėtų importuoti elektros energijos iš Švedijos. O energetika - gera prekė, kurią visada galima gerai parduoti - plius ir daug papildomų darbo vietų Lietuvos universtitetų absolventams.

Kestutis K.Urba rašė...

Iš šių prioritetų neįmanoma spręsti, kiek reali pažanga, nes tai - lozungai. Paskelbtų bent po vieną reikiamą įstatymą iš penkių sferų - būtų galima daryti išvadas, o dabar ... filosofiniai gali iš vandens. Reikia greta abstrakcių ir teisinio įdirbio

Kestutis K.Urba rašė...

ekonominis alfabetizmas akivaizdus - Ns programos 34 punktas buvo labiausiai rūpimas žmonėms, nes prieš kainų šėlsmą, tačiau iš prioritetinių nuostatų ... išnyko. todėl nebalsuosiu už Ns, nes pila vandenėlį, kuriame oligarchiniai karteliai tik paplotų. Nėra ir užimtumo politikos

Anonimiškas rašė...

Anot vieno mnulfilmo - ,,tu man, brolyti, kažkoks netikras!''

Unknown rašė...

... informacinis biuletenis ???
Kas čia per marazmas !!!
Angliski užrašai ir daugiau nieko... na gal aš visiškas molis, bet šitokia "skylė", ... jau "pranoksta" visus lūkesčius.
Tiktai jums balų neprideda.
Jeigu tokie lepsusai ir toliau kartosis, beliks krautis čemodaną...

O dabar cenzūruokit.

Unknown rašė...

Tauta Ladsbergiui nuolaidžiavo, aklai pasitikėjo... ir štai kas gavosi...
NS būtina KIETA, LABAI KIETA kontrolė, o jei ne, tai tiek to gero tematysim.

Jotvingis rašė...

tu, ,,lepsusai'', ..čemodaną'' ir kraukis.

Raimundas rašė...

Puiki programa, matosi, kad žodžio meistrai ir minties galiūnai daug dirbo, tačiau trūksta labai rimtos nuostatos- teisiškai reglamentuotos atsakomybės už rinkiminės programos nevykdymą įtvirtinimo. O jei rimtai, tai yra daug diskutuotinų dalykų, pvz. apie kokį švietimo kokybės atgaivinimą galima kalbėti, kai nesuformuluotas Valstybės tikslas, kaip pakelsi mokytojo prestižą, jei mokytojas nežino ar jos baltas, ar raudonas, ar jis dirba Lietuvai , ar pasauliui, kam jis ruošia savo ugdytinius ir tt.ir pan....

Unknown rašė...

>> Kestutis K.Urba 2020-08-09 12:50
Dėstyk aiškiau, o tai čia pripaistei kažkokią miglą, galimai erzeliui kelti !

Unknown rašė...

To
Jotvingis2020-08-09 23:17
Jeigu patriotai tik "tiek", ir tik "tokie", ... teisingai Šliogeris sakė PATRIOTAI - IDIOTAI.

kest turbo rašė...

unknown nori išdėstymo - tai irgi kainuoja. Kai kam - paaiškinau už ačiū - kodėl turiu tamsstą šviesti? studijuokite programos 34 punktą, lyginkite su ekonominiu prioritetu - mąstykite

Unknown rašė...

>> kest turbo 2020-08-10 18:12
Pats durmas, kitus durnina...
Vietoj beprasmių 24 žodžų būtum beveik esmę parašęs...
Matosi kad tipiškas VALDININKAS, kad tik atsirašinėti...

Anonimiškas rašė...

O kokkį tikslą turi formuluoti partija, kad jūs, rinkėjas, už ją balsuotumėte? Pateikite savąjį jūsų įsivaizduojamo valstybės tikslo modelį.

Anonimiškas rašė...

Unknown 20.25, nusivylėte? Tai gal tada eikite į kitų partijų tinklalapius ir ten reikškitės, o mes, nors tai, aišku, ir labai sunkus smūgis, pabandysime kaip nors apsieiti ir be jūsų.

Unknown rašė...

Lietuviai jau 30 metų vieni be kitų apsieina... ir prie ko priėjo...

Bijote konstruktyvios kritikos - atstumiate rinkėjus... liksite vieni dar prie Seimo net nepriartėję!!!

Va, įdomu, ar čia kokio "mėšliaus" rašliava, ar oficiali NS nuostata ?!!

NS aiškiai klokite savo verdiktą, ar būsite linkę santūriai ir "taktiškai" nutylėti.

x rašė...

Tie 5 prioritetai keista tvarka sudėlioti. Po 30 metų gyvenimo laisvoje šalyje bent jau pats sau išsiaiškinau kad 1 punktas valstybėje turėtų būti teisėtvarka, griežtos bausmės neišvengiamumas nesilaikiusiems įstatymų ir žinoma daugybė kalėjimų, kur dešimtmečiais sėdėtų įsisavintojai ir "viaarslininkai" padangų degintojai ar marių teršėjai. 1 punktu galėtų remtis 2asis punktas: ekonomika ir verslas. Ir tik sutvarkius pirmus du galima kalbėti apie tai ar šeimos norės tokioje šalyje gyventi ar išvyks ten kur tvarkomasi geriau. Kol kas lošimas į vienus vartus, Lietuvos nenaudai.

kest turbo rašė...

unknown yra mėšlius - buvo pastangų ir rezultatyvių gerinti, ir NS programą, bet, deja vienas svarbiausių akcentų dėl kainų šėlsmo suvaldymo ;ilo neįtrauktas į prioritetus. Taigi, NS pasidarė sau 'charakiri", o unknown kliedi apie valdininkus

item