Nacionalinis susivienijimas patvirtino programinius prioritetus

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas patvirtino rinkimų programinius prioritetus. Socialiniuose tinkluose partija skelbia, kad Nacio...

Politinė partija Nacionalinis susivienijimas patvirtino rinkimų programinius prioritetus. Socialiniuose tinkluose partija skelbia, kad Nacionalinio susivienijimo prioritetai būtų „1) šeimos politika, kuri grąžintų gyvybę Lietuvai; 2) švietimo politika, kuri grąžintų autoritetą mokytojui ir leistų ugdyti asmenybes; 3) visapusiškas teisingumo atstatymas; 4) piliečių valdžios atkūrimas;  5) ekonomika, kuri paskatintų likti Lietuvoje ir net į ją sugrįžti“.

„Svarbiausias politinis klausimas šiandienos Lietuvoje yra piliečių valdžios atkūrimas. Tai atspindi ir partijos šūkis „Pakelk galvą, lietuvi – atsiimk valstybę!”. Neišsprendę šio klausimo negalime tikėtis pokyčių jokioje kitoje, konkretesnėje ir dažnai piliečius labiau dominančioje srityje kaip ekonomika ar švietimas. Kol piliečiai neturi realios valdžios ir valstybės kontrolės, kol savivalda yra toli žmogaus, visuomenės nuomonė ignoruojama, o politikai oligarchų ir žiniasklaidos bijo daug labiau nei rinkėjų, nėra jokių prielaidų tikėtis, kad bus priimami visuomenės daugumos interesus atitinkantys sprendimai. Ilgalaikėje perspektyvoje, tape valstybės šeimininkais privalome kuo skubiau spręsti kitus keturis esminius klausimus: demokrafiją, kurią gali prikelti tik šeimos stiprinimas, emigraciją, kurią gali sustabdyti tik vidurinią klasę stiprinančios ekonominės reformos, tesingumą, kurį atstatyti gali tik teismų atvėrimas visuomenei ir švietimą, kurio kokybei būtina, kad būtų atnaujintas mokymo turinys, atstatytas mokytojų autoritetas, o pats mokslas nustotas laikyti preke”, - programos prioritetus paaiškina partijos pirmininkas politikos filosofas prof. Vytautas Radžvilas. 
Šeimos stiprinimo srityje Nacionalinis susivienijimas sieks, kad būtų nutrauktas valstybės kišimasis į šeimų gyvenimą ir panaikinta nacionalinė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba, konsituciškai įtvirtinta prigimtinės šeimos tarp vyro ir moters samprata, nutrauktas visų rūšių LGBT propagandos finansavimas, įstatymais įtvirtinta, kad „kuo daugiau vaikų šeimoje – tuo mažesni mokesčiai“, o Stambulo konvencija atmesta, nes lytis Lietuvoje nekeičiama.
Mokymo įstaigose, pasak Nacionalinio susivienijimo prioritetų, turėtų būti atkurtas mokytojo autoritetas, moksleivių, tėvų ir administracijos jam rodoma pagarba, visiškai panaikintas popierizmas ir nustatyti stabilūs, apie 150 proc. vidutinio darbo užmokesčio siekiantys atlyginimai, nutrauktas „švietimo verslas“, mokymo priemonių ir studijų programų komercializacija, įgyvendintas „krepšelių“ panaikinimas visose švietimo grandyse. Visose valstybinėse mokyklose ugdymas tik valstybine lietuvių kalba.

Ekonomikos srityje siūloma racionalizuoti biudžeto panaudojimą, lėšas skiriant tik realiems piliečių poreikiams, orias pensijas užtikrinti atgaivinus Sodrą ir tiesiogiai susiejant Sodros įmokas ir išmokas. Partija siūlo naikinti išlaikytinių mentalitetą ir išmokas pagalbos neieškantiems alhoholikams ir nuolatiniams bedarbiams. Sąžiningą, skaidrią ir solidarią socialinę aplinką daugumos piliečių naudai siūloma užtikrinti visapusiškai progresinių pajamų, pelno, nekilnojamojo turto (NT), komercinės žemės, bankų, prekybos centrų, dividendų ir kitų mokesčių įvedimu. Pabrėžiama, kad negalima rinkti NT mokesčio gyvenamajam šeimos būstui, o mokesčiai neturi augti uždirbantiems mažiau 2000 eurų. Dar vienas partijos akcentas – viena ir vientisa Lietuva – reiškianti pajamų, pelno ir kitų mokesčių indeksavimą pagal regionus bei ženklias vienkartines dotacijas verslams, kurie ryžtasi iš didmiesčių persikelti į regionus. Galiausiai siūlomas principas „darbo vietos lietuviams, ne imigrantams“, kuo žadama sustabdyti pigiai dirbančių užsieniečių įvežimą, darantį Lietuvą pigios darbo jėgos šalimi ir verčiantį emigruoti daugybę oraus užmokesčio negaunančių šalies piliečių.
Primename, kad daugiamandatį partijos Nacionalinis susivienijimas sąrašą į Seimo rinkimus ves filosofas prof. Vytautas Radžvilas, antras sąraše – Žemės ūkio rūmų vadovas dr. Arūnas Svitojus, trečias – politologas Vytautas Sinica, ketvirtas – publicistas, verslininkas Algimantas Rusteika, penktas – jauniausias istorijoje Varėnos rajono tarybos narys, chemikas Martynas Katelynas.

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 7219124687136836285
item