Vytautas Radžvilas. Remti Bideną – tiesti kelią Merkel-Putino paktui

,,Draugo“ laikraštyje perskaityta žinia, kad įkurta JAV lietuvių organizacija „American Lithuanians and Friends for Biden“, o 250 lietuv...


V.Radžvilas: nėra kuo pakeisti D.Grybauskaitės | 15min.lt
,,Draugo“ laikraštyje perskaityta žinia, kad įkurta JAV lietuvių organizacija „American Lithuanians and Friends for Biden“, o 250 lietuvių kilmės asmenų viešai paskelbė remiantys šį Demokratų partijos kandidatą į prezidentus, smarkiai nustebino. Tačiau dar labiau apstulbino argumentas, kuriuo teisinama ši parama – esą perrinkus D. Trumpą prezidentu, Lietuvai bus sunkiau apsiginti nuo Rusijos, nes išaugs tikimybė, kad JAV išstos iš NATO. O štai išrinkus J. Bideną ta galimybė būsianti mažesnė, tad ir Lietuva liks saugesnė.


NATO gynybinis skydas – lemiamai svarbi Lietuvos saugumo, o kalbant dar aiškiau – vienintelė išlikimo garantija. Todėl svarstant tokį gyvybiškai svarbų klausimą būtina atsiriboti nuo simpatijų ir antipatijų prezidento D. Trumpo asmeniui. Šiuo kritišku momentu galima remtis tik dviem dalykais – sausais faktais ir blaivia pasaulyje susiklosčiusių naujų geopolitinių realijų analize.
Esminis ir nepaneigiamas faktas – tariamas ,,Putino draugas“ D. Trumpas yra pirmasis JAV prezidentas, iš tiesų ėmęsis konkrečių žingsnių atkurti ir sustiprinti NATO galybę. Jo griežtas reikalavimas sąjungininkams ne kalbomis apie solidarumą, o darbais stiprinti karinę galią ir pagaliau kasmet skirti nors 2% savo bendrojo vidaus produkto (BVP) gynybos reikėms yra ne tik savalaikis. Visi nors kiek rimtesni gynybos reikalų žinovai jau atvirai kelia klausimą, kodėl jaunystėje glaudžiai su Sovietų Sąjunga susijusios A. Merkel vadovaujama Vokietija išleidžia vos 1.34% ir, negana to, jos armija šiuo metu praktiškai yra sugriauta. Ar karšta ir neblėstanti kanclerės meilė Rusijai, nepaisant vis agresyvesnės šios didvalstybės politikos, yra tik įtakingų Vokietijos verslo sluoksnių daromo spaudimo šalies vadovei rezultatas, ar vis dėlto esama ir kitų ekonomiškai galingiausios ES valstybės faktinio nusiginklavimo priežasčių?
Tokios abipusės traukos, verčiančios žūtbūt Baltijos jūros dugne nutiesti ne tik energetiškai Vokietiją dar labiau pririšantį Rusijos, bet ir jos karo mašiną finansuojantį dujotiekį Nord Stream 2, tyliai apeidinėti dėl Ukrainos užpuolimo Rusijai įvestas sankcijas, neįmanoma paaiškinti vien pataikavimu godaus ir trumparegiško vokiečių verslo interesams. Nepaisyti Europos Sąjungos ir Vakarų saugumo interesų akivaizdžiai augant dviejų nedemokratiškų valstybių – Rusijos ir Kinijos – karinei galiai ir jų keliamai grėsmei skatina vis dar vengiama aiškiai įvardyti priežastis – Vakarų pasaulio valdančiuosius sluoksnius užvaldęs ir apakinęs ideologinis ir politinis aklumas. Nėra joks atsitiktinumas, kad tarp 8 iš 30 NATO šalių, skiriančių gynybai D. Trumpo reikalaujamą BVP dalį, dauguma yra komunizmo vergiją patyrusios valstybės. Žinoma, galima sakyti, kad Vidurio ir Rytų Europos valstybės rūpinasi savo gynyba todėl, kad kone fiziškai jaučia šalia jų esančios Rusijos alsavimą. Daug turingesnės Vakarų Europos šalys abejingai žvelgia į D. Trumpo reikalavimus, nes yra kur kas toliau ir tiesiogiai nejaučia jokios grėsmės. Tačiau tai – tik dalis tiesos. 
Atsainus Vakarų valstybių požiūris į saugumo klausimus ir lengvapėdiškas apsileidimas gynybos reikaluose kyla iš to, kad jų viršūnės per laikotarpį nuo komunizmo žlugimo ir Šaltojo karo pabaigos visiškai persiėmė globalistine ,,pasaulio be sienų“ ideologija. NATO buvo sukurta kaip Vakarų demokratijų įrankis stabdyti pasaulinę sovietinio komunizmo ekspansiją. 1991 m. atrodė, kad Vakarai nugalėjo – galutinai ir visam laikui. Tačiau aiškėja, kad ši pergalė gali virsti pralaimėjimu. Vakaruose gimusi ir Rusiją nusiaubusi komunistinė ideologija ne tik nežlugo, bet pamažu išplito ir įsitvirtino savo gimtinėje – vakarietiškose visuomenėse. XXI a. sąlygoms pritaikytomis ,,Komunistų partijos manifesto“ idėjomis šiandien vadovaujasi tiek JAV Demokratų partijos, tiek Europos Sąjungos viršūnės. Labai simboliška, kad Europos Sąjungos vadovai atidengia paminklą K. Marxui – žmogui, kurio sukurta politinė doktrina ir ideologija, dėl kurios buvo nužudyta daugiausiai žmonių istorijoje, uoliai studijuojama laisvojo pasaulio universitetuose ir masiškai skleidžiama žiniasklaidoje. Tai, kas vyksta Vakarų pasaulyje ir jau vėl pasiekė Lietuvą yra ne kas kita, o nauja komunistinės revoliucijos banga. ,,No Trump, No Wall, No USA at ALL“ – šis šūkis yra ,,Manifesto“ žodžių, kad proletarai neturi tėvynės, o valstybė komunizmo sąlygomis nunyks, atkartojimas pakeistine forma. Kėsinimasis versti net JAV Tėvų kūrėjų (Founding Fathers) statulas niekuo nesiskiria po bolševikų perversmo Rusijoje vykusio paminklų griovimo vajaus ir yra aiškus ženklas, kad 1776 m. Amerikos Respublika jau atvirai laikoma atgyvena, kurią siekiama sugriauti iki pamatų. Ši revoliucija vyksta ir Europoje.
Tikimasi, kad tik laiko klausimas, kada ši pasaulinė revoliucija apims ir Rusiją su Kinija. Todėl šios valstybės laikomos ne principinėmis ir nesutaikomomis demokratijos priešėmis, o tik laikinais kliuviniais revoliucijos plėtrai. Ištikimybė bendriesiems marksistinės ideologijos principams – čia glūdi JAV Demokratų ir ES valdžioje įsitvirtinusių vakarykščių komunistų ir maoistų palankumo komunistinei Kinijai šaltinis.
Kam rimtai rūpintis nacionaline gynyba ir skirti jai didžiulius išteklius, jei pasaulinė revoliucija vis tiek laimės? Tokioje idėjinėje dirvoje vėl suvešėjo M. Gorbačiovo ir Vakarų Europos lyderių galvose ir svajonėse šmėžavusi ,,vieningos Europos nuo Lisabonos iki Vladivostoko“ vizija. Jeigu ji laimės – Macrono-Merkel-Putino paktas, kuriuo Lietuva ,,paneuropinės vienybės ir taikos“ vardan bus grąžinta į Rusijos įtakos sferą, taps tik laiko klausimu.
Pasakęs, kad ,,Amerika – pirmiausia“ D. Trumpas, galbūt pats šito aiškiai ir iki galo nesuvokdamas, gina globalistų siekiamą sunaikinti tautų ir nacionalinių valstybių pasaulį. NATO buvo sukurta apginti šiam pasauliui, kurio Vakarų elitui nebereikia. Todėl šiandien ši organizacija yra pakrikusi neturėdama tikslo, taip pat virto bedante politiniu ir smarkiai nusilpo grynai kariniu požiūriu. B. Obamos politiką tęsiančio J. Bideno išrinkimas prezidentu praktiškai reikštų beveik neišvengiamą Lietuvos valstybės pabaigą, nes NATO ir toliau silpnėtų, o kartu būtų prarasta vienintelė saugumo ir išlikimo galimybė – gynybinė JAV, Vidurio Europos, Baltijos ir Skandinavijos šalių sąjunga.

Susiję

Vytautas Radžvilas 8777898453714666230

Rašyti komentarą

25 komentarai

Jotvingis rašė...

Bijau, kad Merkel ir Putinas puikiasiai apsiėjo ir be Bideno.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gana įdomi tų Amerikos lietuvių argumentacija, atsižvelgiant į faktą, kad "demokratai" nuo "defund the police" (jau vien tai silpnina NATO, nes anarchijoje paskendusi JAV tiesiog nebūtų pajėgi adekvačiai dalyvauti užsienio politikoje kaip jėga, su kuria reikia skaitytis) jau pereina prie "defund the military" (pvz. https://www.thenation.com/article/politics/defund-pentagon-budget-ndaa/ ar https://theintercept.com/2020/06/18/lets-defund-the-military-too/).

Povilas Jankunas rašė...

Tikrai idomi.Pats jau daug metu gyvenu JAV , bet nuolat stebiuosiu zmoniu is postkomunistiniu saliu prieraisumu visokioms kairiosioms ideologijoms.Ir cia liecia ne tik lietuvius. Dar ka pastebejau moterys ir jaunimas ypac palaiko visas sitas/as jas apibudinu kaip chaoso idejas/politines pakraipais.Tai is esmes nelabai skiriasi nuo paciu amerikieciu.Visas sitas Black lives matter,Antifas, o ir pacia demokratu partija labiausiai palaiko zmones kuriems lengviausiai iteigti chaoso idejas ir uzdegti buk tai “ progreso “ idejomis.Kitaip sakant imliausios zmoniu grupes kurioms lengviausiai galima isplauti smegenis.Bet aplamai galvoju procentaliai bent lietuviai su lenkais vistik daugumoje yra koncervatyviu ideju salininkai.O spaudoje kaip ir visur tos chaosines jegos zymiai labiau reiskiasi.Mano esminis pastebejimas.. Kazkada kai vyko Rusijos 1917 valdzios perversmas/ju taip vadinama revoliucija/ irgi buvo pasitelktos chaoso jegos-“ matrosai ir kitos “ .Jie atliko gan svarbu vaidmeni kritoniu momentu.Gi paskiausia kaip tikslai buvo pasiekti jomis buvo atsikratyta/Kronstato jureiviu sukilimas/ Taigi manau,kad kazkas panasaus vyksta ir cia.Jomis manipuliuojama,nes jos siame etape yra naudingos.Vos pries savaite Soroso fondas padkelbe pervedes 200 mlrd $ Black lives matter, o kiek mes nezinome? Taigi situacija tiek Lietuvoje tiek pasaulyje yra kritine.Tarp kitko visiskai pritariu profesoriui—sprendziasi pasaulio likimas.Praktiskai taip—-kas uz Trumpa tas uz koncervativizma/uz tai su kuom mes isaugom /,kas uz Bidena—tas uz globalizma/uz chaosa, uz nacionalimiu valstybiu pakasynas/

Pikc Kažinkavičius rašė...

"uolat stebiuosiu zmoniu is postkomunistiniu saliu prieraisumu visokioms kairiosioms ideologijoms" - kad gal labiau atvirkščiai: kairioji neomarksistinė ideologija dabar klesti Vakaruose, kurių visuomenės komunizmo dar "neragavo" (čia taikoma ir JAV lietuviams), o postkomunistinių šalių žmonės (ypač vyresnė kartos) jau žino, kas tas komunizmas yra ir nedega entuziazmu dėl jo grįžimo, kad ir kitu pavidalu.

Rimas rašė...

Labai gerbiu profesorių, bet negaliu sutikti su jo Rusijos keliamo pavojaus prielaidomis. Toks jausmas, kad ir profesorius plaukia skatinimo kuo labiau ginkluotis upėje. Tie 1,32% Vokietijos BVP sudaro apie 50 milijardų. Tai labai daug. Ta "baisioji" Rusija ne ką daugiau (apie 60-70 milijardų) gali skirti ginklavimuisi. O kur kitų šalių dalis ? JAV skiria apie 700 milijardų. Visa NATO apie trilijoną. Taip, kad pinigėlių išmetama daugiau negu reikia. Ir Rusiją tikrai neatrodo įspūdingai šitoj beprotybėje. Tik disponavimas galingu branduoliniu ginklu suteikia Rusijai svorį.

Anonimas rašė...

Joe Biden yra pagrindinis Lietuvos priėmimo į NATO organizatorius, kai vadovavo JAV Senato Foreign Relations Committee. Visą laiką buvo stiprus Baltijos šalių priėmimo į NATO proponentas ir palaikytojas. Spėju kad todėl Kremliaus pakalikai proPatria iki šiol taip griežia dantį ant Bideno.

Unknown rašė...

Dar viena apokalipsių dozė, pramanus suplakant į kokteilį su tiesa - dėl įtikinamumo...

O bėda tame, didysis Trumpas visus mūsų interesus atitinkančius karinius specialistus išspyrė - Kelly, McMaster, Mattis, Bolton..tik Pompeo kažkaip ilgokai užsilaikė...Mūsų tikras draugas aa. McCainas nevyniojo žodžių į vatą...
O Lietuvos saugumą Trumpas stiprina išvesdamas iš Europos pajėgas - nebent sektos nariams atrodo, kad miglotai lenkams pažadėtas 1000 yra daugiau, negu realiai išvedami 10 000.
Dėl to kad Bidenas=Lietuvos pražūčiai bei gi pasaulio galui: Bidenas kaip nors išbus tuos 4 metus, per tą laiką Trumpo klejonės užsimirš, gal atsiras koks normalus respublikonų kandidatas. Nes po dar vienos Trumpo kadencijos Ameriką valdys tokie, prieš kuriuos Obama ir Clinton atrodys užkietėję konservatoriai. Vat tada galėsime trimituoti pasaulio pabaigas.
Ai, respublikonai, dalyvaujantys "Lincoln project", irgi demokratų nupirkti...o Boltonas - leftistų vadas...Velnias, bet tai tie demokratai visą pasaulį valdo - aršiau už visus žydus, masonus ir driežažmogius...Prieš miegą reikės pasitikrinti, ar koks Sorošas po lova netūno.

Unknown rašė...

Kažkaip įdomiai apie Propatrios kremliškumą...
Arba dėstyk AIŠKIAI, arba dink!

(... gal žinai, gal gali rekomenduoti bent kokį "šventą LT" tinklapį... Dar geriau būtų, jeigu, kaip galima daugiau tinklapių REITINGUOTUM. Įdomu kaip tai atrodytų iš tavo varpinės žiūrint.
Nagi, APŠVIESK !!!)

Unknown rašė...

Koks bjaurus laikmetis...
Visur, kur pažvelgsi, pasirinkimas TIK tarp blogo ir dar blogesnio. Kaip atrodys pasaulis po ... metų ... penkių ... dešimties ..?

Nieko patikimo, nieko aiškaus...

Povilas Jankunas rašė...

Skaitau komentarus ir galvoju,kad ir cia daug leftistu ar tai ju pasekeju-prilindo.JAV ivykiai aiskinami prisiziurejus CNN ar MSNBC ar prisiskaicius New York Times ar Washington Post .O gi kaip pavadinti tuos kurie savo pozicija argumentuoja remdamiesi siais “ tiesos skleidejais “

Bonifacas rašė...

Visi tą žino, tik ne buvę komunistai . Kur dabar būti pasaulis prie oralines linijos

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aš spėčiau, kad yra kiek kitaip: tai Lietuvoje veikianti dezinforsklaida ir "nuomonių formuotojai" retransliuoja leftistinę propagandą iš Tamstos minėtų propagandos šaltinių - o žmogelių, šventai tikinčių, "ką telikas pasakė", Lietuvoje užtenka.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Man štai, kokių minčių kilo:
1. Labai panašu, kad Baidenui reiškiasi senatvinės demencijos simptomai (šiek tiek apie tai: https://www.youtube.com/watch?v=CkxgY-UlBnc), todėl išrinkimo atveju jo prezidentavimas būtų labai trumpas, o pakeistų jį viceprezidentas - tiksliau, viceprezidentė, nes gi turi būti moteris ir "spalvota" ("Biden said four Black (sic!) women are under consideration" - https://eu.usatoday.com/story/news/politics/elections/2020/07/21/joe-biden-vice-presidential-pick-what-you-need-know-decision/5472942002/). Taigi, labai panašu, kad Baidenas tėra marionetė, skirta pridengti tikrąją valdžios siekiančią figūrą (ar gal greičiau grupuotę).
2. Atsižvelgiant į "kai kurių rasių svarbą" ir "demokratų" nuotaikas apskritai, neišvengiamai kyla ir t.v. "BLM" vaidmens klausimas. Šita "profesionalių marksistų" (https://www.youtube.com/watch?v=p7C6tNjiRKY) įkurta organizacija, tarp savo tikslų skelbianti ir "branduolinės šeimos išardymą" ("We disrupt the Western-prescribed nuclear family structure requirement" - https://blacklivesmatter.com/what-we-believe/ - ten ir daugiau "įdomių" tikslų yra, verta perskaityti), glaudžiai bendradarbiauja su ActBlue (https://www.youtube.com/watch?v=5nARaaSdrH4), kurie, savo ruožtu, yra bene pagrindiniai "demokratų" finansuotojai.
3. Taigi, susidaro įspūdis, kad rinkiminė kova yra ne Biden vs. Trump, bet (neo)marksizmas prieš konservatizmą - beje, šiame kontekste įdomu matyti, kad, labai panašu, bene didžiausi JAV konservatorių priešai (ir, atitinkamai, (neo)marksistų šalininkai) Lietuvoje yra "konservatoriai".

Anonimas rašė...

Protingai kalbi.
Kaip manai, kas galėtų būti ta slapta grupuotė, nori prastumti Bideną? Reptiloidai? Masonai? Siono išminčiai?

Sėlis rašė...

Anonimas 2020-07-22 18:13

Retarde, tau gerus argumentus su šaltiniais pateikia, o tu, kaip tikras liberoblius, tik konspiracijas sugebi prikaišioti. Liberoblių logika: “visi, kas drįsta nuklysti nuo masmedijų naratyvo, nenori gauti išgromuliuotos dozės melo su nutylėjimais, nes nori mąstyti savo galva, yra konspiracininkai!”...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Sėli, neverta gaišti laiko - juolab, kad tokių komentarai patys savaime TOKIE iškalbingi... ;)

Povilas Jankunas rašė...

Cia is skubejimo nepatikslinau..Viska ka teigiau apie zmones is pistkomunistiniu valstybiu tai kalbu apie tuos kurie migravo I JAV . Ir tikrai nedrisciau teigti apie zmones kurie liko tevyneje

Unknown rašė...

Proletaras/ Įdomus straipsnis, bet netik Rusija ar Kinija nedemokratiškos, bet ir ES. ES komisarų komisija (ar kaip ją ten), analogas SSSR politbiūro ir gi niekas nereno. Ewro parlamentaras vidutiniškai per metus gauna tik 6min. Pasisakyti. Tokia tipo demokratija, tik fikcija.

Unknown rašė...

Proletaras/ Labai jau bolševikinis požiurys į kitaminčius. Jei nuomonė nesutampa su pačio, iškarto "Liaudies priešas" šiuo atvėju "kremliaus pakalikas"

x rašė...

"Ekspertams" daug nusimanantiems apie nerenkamas komisarų komisijas ir panašumus su SSSR. Pasiskaitykit pirma kokią knygutę apie tai kas yra įstatymų leidžiamosios ir vykdomosios valdžios ir kaip jos būna renkamos.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Supratau, ačiū už patikslinimą. Vis dėlto, net ir tuos emigrantus, ko gero, galima būtų skirstyti į dvi grupes - tuos, kurie išvažiavo dar gerokai prieš okupaciją ir tuos, kurie spėjo patys pajusti raudonosios ideologijos "privalumus". Ir dar atskira grupė - jų "nuprogresyvėję" palikuonys, kuriems "dzin" visos ankstesnių kartų patirtys.

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...

Manyčiau, čia ne tik EUSSR problema: visuose Vakaruose įsigalėjęs neomarksizmas iš principo nėra suderinamas su demokratija - lygiai taip pat kaip ir jo pirmtakas marksizmas.

Povilas Jankunas rašė...

Pritariu apie juos butent ir teigiau.Apie emigrantus atvykusius I JAV is postkomunistiniu saliu po 1988 metu.Nes jau nuo tada leido I JAV .Aisku soclageri leido dar anksciau.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Vadinasi, susišnekėjom. :)

item