Nacionalinis susivienijimas dalyvaus Seimo rinkimuose

Nacionalinis susivienijimas dalyvaus 2020 metų Seimo rinkimuose. Partija pateikė dokumentus ir liepos 13 dieną Vyriausiosios rinkimų komi...

Nacionalinis susivienijimas dalyvaus 2020 metų Seimo rinkimuose. Partija pateikė dokumentus ir liepos 13 dieną Vyriausiosios rinkimų komisijos buvo oficialiai užregistruota kaip rinkimų kampanijos dalyvė.

„Rinkimuose pasiūlysime tautai esminę alternatyvą – galimybę pagaliau susigrąžinti valstybę į savo rankas ir patiems save valdyti. Savanoriškas suverenių galių atsisakymas arba vengimas jomis naudotis taip, kaip tai daro Višegrado ir kitos savo nacionalinius interesus tvirtai ginančios ES šalys, jau įgijo tokį mastą, kad tampa Lietuvos išlikimo klausimu. Prarasta valstybingumo pajauta ir nesugebėjimas apsispręsti, kas esame ir kuo norime būti – suverenia valstybe ar aklai Briuselio direktyvas vykdančia ES provincija, yra gelminė Lietuvą kamuojančių ir išnykimo link stumiančių ekonominių, socialinių, politinių ir net saugumo problemų priežastis. Vis labiau fasadinis valstybingumo pobūdis lemia, kad bet kokio – istorinio, ekonominio, socialinio, teisminio teisingumo matu yra ne bendrasis šalies piliečių gėris, bet visuomenei savo valią primetančių galingų ir įtakingų grupių siauri interesai. 

Ne vienerius metus nesiekdami valdžios dirbome parengiamąjį ugdomąjį darbą, kad kuo daugiau piliečių nusiimtų rožinius propagandos uždėtus akinius ir suprastų tikrąją Lietuvos padėtį.  Dabar atėjo laikas dalyvauti rinkimuose, nes kito būdo įgyvendinti mūsų puoselėjamą kitokios Lietuvos – orios, teisingos, laiduojančios gerovę ne tik išrinktiesiems, bet visiems sąžiningai savo šaliai dirbantiems piliečiams – paprasčiausiai nėra. Mes sakome: atėjo laikas esminiams pokyčiams ir tikimės būti išgirsti“,  – sprendimą komentuoja partijos pirmininkas Vytautas Radžvilas. 

Kaip atkreipia dėmesį Nacionalinio susivienijimo pirmininko pavaduotojas Vytautas Sinica, partija vienija daugybę patriotiškų pažiūrų žmonių, kurių absoliuti dauguma niekada nepriklausė jokioms kitoms partijoms ir kurie apima visas socialines, išsilavinimo ir amžius grupes nuo moksleivių ir verslininkų iki partizanų ir kitų rezistentų.



Politinė partija Nacionalinis susivienijimas buvo formaliai įsteigta tik šį balandį, tačiau tęsia daugiau nei dešimtmetį vykdomos pilietinės veiklos tradiciją. Partijos branduolį sudaro judėjimuose Kitas pasirinkimas, Tautos forumas, jaunimo sambūryje Pro Patria veikiantys asmenys. 2019 metais šio judėjimo lyderis VU profesorius Vytautas Radžvilas su komitetu dalyvavo Europos Parlamento rinkimuose ir juose gavo apie 42 tūkstančius (3,3 proc) balsų. Šiuo metu aktyviai steigiami partijos skyriai ir telkiami aktyvistai visoje Lietuvoje.

Susiję

Nacionalinis susivienijimas 8159448836673319183

Rašyti komentarą

22 komentarai

Sėlis rašė...

Sėkmės! 👌

Jotvingis rašė...

Turėtų pavykti.

Stinger rašė...

Rimtai pasiruoškite. NS rinkėjams turi pateikti ir praktinius keliamų uždavinių sprendimo būdus.

Raimundas rašė...

Be skyrių vietose bus sunku, kaip ir be jungimosi į rinkiminę koaliciją. Politika yra ne ambicijos, bet interesai. Už juos reikia kovoti.

linomanija rašė...

Tik pamynus visas ambicijas, didybes ir nesutarimus, jungiantis su Puteikio, Juozaičio, Gorodeckio, Kuolio dariniais ímanoma kaźko tikétis rinkimuose. Kitajp - garantuotas fiasko sistemos pajuokai. To nesuvokiančius rimtai įtarčiau esant sistemos žmonémis.

Stinger rašė...

Nacionalinio Susivienijimo stiprioji pusė - šiuo metu jie yra stipriausi polemistai viešojoje erdvėje iš visų Lietuvos politinių grupuočių.
Tai ypatingos galios ginklas, ir juo naudotis reikia ne bet kaip.

x rašė...

Polemistai. Ir kiek tai duoda balsų Runkelistano SSR?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Čia "x" bent iš dalies teisus - tik aš nebūčiau linkęs situacijos apriboti vien "Runkelistano SSR": visuose Vakaruose dešinioji pusė stengiasi veikti per argumentus, tikrovės faktų išdėstymą, apeliavimą į sveiką protą - o štai "leftistai" eina per emocijas, lozungus bei isteriką, o logika, faktai ir tikrovė jiems apskritai visiškai "dzin". Ir, kiek matau, "leftistai" Vakaruose jau senokai laimi. Tai ar tikrai čia grynai "Runkelistano SSR" problema?

Jotvingis rašė...

Leftistai manipuliuoja žmonių ydomis, o tikri dešinieji apeliuoja į geruosius žmogaus pradus - čia ir yra jų pagrindinis skirtumas.
Evangelijoje pagal Matą Jėzus Kristus sako: ,,Avis Jis pastatys dešinėje, o ožius -kairėje.'' (Mt 25, 33)

Jotvingis rašė...

Kodėl nei LRT, nei Delfi TV nepasikviečia Nacionalinio Susivienijimo atstovų viešiems debatams?
Jeigu abi šios TV mano save atstovaujančios konstituciniams demokratijos principams, tuomet jos jau seniai turėjo Lietuvai pristatyti naująją politinę partiją.

sūduvis rašė...

Tai klaida.

Jotvingis rašė...

Kodėl?

sūduvis rašė...

Todėl,kad 8-12m.Seime nebus daugumos,kuri pradėtų Lietuvoje kurti demokratinę,teisinę valstybę.NS atstovo(ų) patekimas į Seimą sutapatintų NS su taip vadinamomis parlamentinėmis, "įsisavintojų" klikų partijomis-visi jie vienodi vagys ir plepiai.Todėl tuos 8-12m. reikėtų nugyventi prasmingiau-važiuoti per Lietuvą aiškinant ir telkiant piliečius į NS sąjūdį,kad nors 30% piliečių palaikytų NS Lietuvos kūrimo idėjas ir 2028-2032m. balsuotų už NS atstovus.

sūduvis rašė...

Ir dar.Per tuos 8-12m. reikia paruošti ministrus,ministerijų departamentų,skyrių vadovus,kurie sugebėtų organizuoti teisinės,demokratinės valstybės kūrimą,parengti įstatymų,poįstatyminių aktų projektus,kurie būtų be korupcinių landų.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Galima ir kitaip pažiūrėti: jei Lietuvą netrukdomi valdys "progresyvistai", per tuos 8-12 metų Lietuvos kaip valstybės apskritai gali nebelikti. O po Lietuvą važinėti ir su žmonėmis kalbėtis niekas netrukdo netgi sėkmės rinkimuose atveju.
Galiausiai, jeigu "NS atstovo(ų) patekimas į Seimą sutapatintų NS su taip vadinamomis parlamentinėmis, "įsisavintojų" klikų partijomis-visi jie vienodi vagys ir plepiai.", tada į rinkimus išvis negalima eiti. Aš, vis dėlto, linkęs manyti, kad žmonės vertintų veiklą, o ne patį patekimo į Seimą faktą.

sūduvis rašė...

P.Pikc Kažinkavičiui.Negi nematot ir nesuprantat,kad 1-2 NS atstovai jokios veiklos,net teoriškai,nesugebės vykdyti tokiame Seime,kurio sudėtis beveik aiški.Jie galės tik kalbėti,jokios veiklos jiems nebus leidžiama vykdyti,o nepriklausomai-priklausomos žiniasklaidos "skalikai" skleis patyčias ir propagandą.Tai ar ne geriau išvengti to susitapatinimo su tokiu Seimu.Gal geriau tiesiogiai kalbėtis su žmonėmis,juos telkti,gal būt, paskutiniam bandymui pradėti kurti savarankišką,teisinę,demokratinę valstybę.Kai bus galima tikėtis,kad po rinkimų Seime bus galima turėti NS frakciją,tada galima dalyvauti rinkimuose.Dar viena "problemėlė",kol kas NS nėra pasiruošusių žmonių būti ministrais,ministerijų departamentų,skyrių vadovais.O Vilniaus skyriaus steigiamasis sąskrydis Melkio mokykloj-sodyboj parodė,kad NS yra atsitiktinių žmonių :"matelių,džiugelių,šakalienių",nesugebama laiku pradėti,nesugebama net nuostatus paruošti .Taip kad reikia dar paaugti,sustiprėti,daug ko išmokti,atsakingai pasiruošti.

sūduvis rašė...

Ir dar,P.Pikc Kažinkavičiui.NS deklaruoja,kad tai ne visai partija,o sąjūdis,tai reikia ir telkti žmones sąjūdį.400-800 narių nepakanka.Jei NS vadovybės tikslai kiti,tai visa tai tik eilinis "oro virpinimas".

Pikc Kažinkavičius rašė...

Matau ir suprantu - bet yra ir kita pusė: daugybė žmonių net nežino, kad tokia NS egzistuoja - jau nekalbant apie jų atstovaujamas vertybes. Tokiomis sąlygomis net 1-2 žmonės Seime jau būtų šis tas idėjų sklaidos prasme. Seimo narį užčiaupti kiek sunkiau, negu šiaip žmogelį iš gatvės. O patyčios ir propaganda bus skleidžiamos bet kokiu atveju, bet yra skirtumas, kokiame lygmenyje prieš tai galima kovoti - ir čia Seimo nario mandatas taip pat gali praversti, nes ne VIEN tų "skalikų" skalijimas girdėsis.
Dėl "pasiruošusių žmonių būti ministrais,ministerijų departamentų,skyrių vadovais" - jeigu kalbama apie daugiausia 1-2 žmones Seime, tokiam ruošimuisi nėra prasmės. Va, ateityje, jeigu viskas įsibėgėtų...

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, kiek žinau, ne visai taip - VF statusas yra judėjimas, o NS registruotas kaip politinė partija.

sūduvis rašė...

P.Pikc Kažinkavičiui.
Politinės partijos „Nacionalinis susivienijimas“ programa

TAPKIME POLITINE TAUTA

Atgimimo įkvėptas Sąjūdis įstengė atkurti nepriklausomą Lietuvos valstybę. Tačiau atkurtos valstybės gyvenimo, vadovaujantis Sąjūdžio iškelta Lietuvos vizija, sutvarkyti nepavyko. Lietuvos valstybė netapo lygi ir teisinga visiems. Jos oligarchinis pobūdis lėmė milijoninę emigraciją, demografinę krizę, didžiulę socialinę atskirtį, augantį politinį pasyvumą bei susitaikymą su esama būkle, nacionalinės savigarbos praradimą.
Politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“ (toliau – NS), būdama ištikima Sąjūdžio siekiams, tęsdama Vilniaus, Tautos forumo ir Visuomeninio rinkimų komiteto rinkimams į Europos Parlamentą „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“ nuveiktus darbus, vadovaudamasi krikščioniškosios civilizacijos, laisvės, solidarumo ir teisingumo principais, susibūrė bendram politiniam veikimui dėl esminių permainų mūsų šalyje ir drauge su visais Lietuvos piliečiais,
– gerbiančiais ir saugančiais krikščionišką civilizaciją ir jos kultūrinį bei moralinį paveldą,
– suvokiančiais, kad Lietuva yra sparčiausiai pasaulyje nykstanti šalis, ir pasiryžusiais tai stabdyti,
– mylinčiais Tėvynės istoriją, kalbą ir gamtą bei jų išsaugojimą laikančiais valstybės prioritetu,
– branginančiais ir pasiryžusiais ginti žodžio, nuosavybės, privatumo, įsitikinimų ir kitas pamatines pilietines teises,
– pripažįstančiais prigimtinės šeimos laisvę nuo genderistine ideologija teisinamo valstybės kišimosi,
– pritariančiais šalies euroatlantiniam įsitraukimui, kurti Lietuvos valstybės išlikimo šiuolaikiniame pasaulyje sąlygas.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Ir kas čia prieštarauja tam, ką aš parašiau? Gi "Politinė partija „Nacionalinis susivienijimas“ (toliau – NS) [...]".

sūduvis rašė...

susibūrė bendram politiniam veikimui dėl esminių permainų mūsų šalyje ir drauge su visais Lietuvos piliečiais,

item