Lenkija atsisako Stambulo konvencijos

Lenkija atsisako Europos sutarties, kuria neva siekiama užkirsti kelią smurtui prieš moteris, šeštadienį paskelbė šalies teisingumo minis...

Lenkija atsisako Europos sutarties, kuria neva siekiama užkirsti kelią smurtui prieš moteris, šeštadienį paskelbė šalies teisingumo ministras, – praneša BBC.

Zbigniewas Ziobro teigė, kad dokumentas, žinomas kaip Stambulo konvencija, yra „žalingas“, nes jame reikalaujama, kad mokyklos mokytų vaikus apie socialinę lytį (gender).

Jis pridūrė, kad pastaraisiais metais šalyje įgyvendintos reformos užtikrino pakankamą moterų apsaugą. Ponas Ziobro pranešė, jog vyriausybė pirmadienį oficialiai pradės pasitraukimo iš sutarties, kuri buvo ratifikuota 2015 m., procesą. Jis teigė, kad konvencija pažeidžia tėvų teises ir „joje yra ideologinio pobūdžio elementų“, kurie pristatydami „genderinę tapatybę“ stato ją aukščiau biologinės lyties.

„Mes nelaikome reikalingu diegti tokias pažiūras Lenkijos jaunimui“, – pareiškė Zbigniewas Ziobro.

Valdančioji „Teisės ir teisingumo“ (PiS) partija bei jos koalicijos partneriai yra artimai susiję su Katalikų bažnyčia, vyriausybė pažadėjo skatinti tradicines šeimos vertybes.

Prezidentas Andrzejus Duda buvo perrinktas šį mėnesį po rinkimų kampanijos, kurioje jis apibūdino LGBT teisių propagavimą kaip „ideologiją“, savo pobūdžiu pavojingesnę nei komunizmas, o pačius gėjus priešais.


Susiję

Šeimos politika 783591012075936750
item