Vygantas Malinauskas. LRT misiją keičia į ideologiją

Nežinau, kaip jums, bet man pastarojo meto LRT naujienos vis labiau primena sovietmečio laikų Panoramą. Jei sovietmečiu įsijungdavai Pano...

Nežinau, kaip jums, bet man pastarojo meto LRT naujienos vis labiau primena sovietmečio laikų Panoramą. Jei sovietmečiu įsijungdavai Panoramą, tai didelė dalis žinių iš užsienio būdavo apie tai, kaip progresyvioji visuomenės dalis aistringai protestuoja prieš „supuvusią vakarų sistemą bei sisteminį neteisingumą (nuo kurio gali išgelbėti tik socialistinė revoliucija)“, o brutali vakarų valstybių policija be gailesčio smurtauja prieš „taikius demonstrantus“. 

Žinoma, sovietinė televizija nepranešdavo žiūrovams apie riaušininkų vykdomą vandalizmą, agresyvumą bei riaušių organizatorių prieš visuomenę nukreiptą ideologinę darbotvarkę. Sovietmečiu toks šališkas bei selektyvus vakarų pasaulio vaizdavimas per valstybinę televiziją buvo suprantamas. Televizija tiesiog vykdė ideologinius visuomenės nuomonės formuotojų užsakymus.

Tačiau, regis, senų laikų „žurnalistika“ vėl sugrįžo ne į kur nors kitur, bet į nacionalinį transliuotoją. Jei žiūrėjote pastarosiomis dienomis LRT žinių laidas, turėjote girdėti apie taikius protestus, apie tai, kaip morališkai bankrutavusi vakarų policija brutaliai juos tramdo. Ir žinoma dar išgirdote apie prezidentą Trumpą, kuris nieko nedaro tik ir laukia kada galės panaudoti kariuomenę prieš taikius protestuotojus. Na, o apie riaušes, plėšikavimą, niekuo dėtų žmonių turto naikinimą, žmonių gynusių savo turtą ir viešąją tvarką žūtis nuo riaušininkų rankų, kultūros paminklų niokojimą žinoma per nacionalinį transliuotoją neišgirdote nieko konkretaus. Tik miglotas bei trumpas užuominas. 

Tiesa, kartais naujienų laidose užsimenama apie riaušes (nes šiais laikais to negali visai nuslėpti), bet LRT tai mums pateikia taip, tarsi tai būtų koks nors šalutinis nemalonus gamtos reiškinys, kuris (gera žinia) jau „savaime“ ir taip slūgsta. O jei kur pastaruoju metu (be JAV) ir pasitaiko neramumų, tai nebent Brexito šalininkų valdomoje Anglijoje. Ten (kaip birželio 8 dieną pranešė Panorama) protestuotojai vis dar susiremia su policija ir kurios premjeras Džonsonas (tas pats, apie kurį negalima pasakyti nieko gero) „kaltina dalį protestuotojų užsiimant banditizmu“. Už kadro kalbantis paslaugiai įtaigus balsas taip pat informuoja, kad „Džonsonas naudoja tokį patį terminą, kaip Donaldas Trumpas“. Ir priduria - „neaišku, ar tai padės apraminti protestuotojus“. Žiūrovui belieka tik supratingai pakinkuoti galva. Žodžiu, pasižiūrėjęs LRT naujienas supranti, kad „taikius“ protestuotojus riaušininkais ir banditais gali vadinti tik Trumpas ir į jį panašūs.

Tad nieko nuostabaus, kad jei vakar ir šiandien žiūrėjote tik LRT naujienas, jūs nieko nežinote apie sekmadienį Briuselyje vykusias riaušes, apie tai, kaip Briuselyje buvo daužomos parduotuvių vitrinos ir vagiami daiktai, apie tai, kaip Briuselio policija sulaikė 200 „protestuotojų“. Nes toks reportažas niekaip neįsipaišo į kruopščiai LRT naujienų tarnybos kuriamą naratyvą apie „taikius ir teisius protestuotojus“ ir „brutalius rasistus policininkus“. Be to, reportažas apie tai, kaip „Europos sostinės“ policija tramdo įsisiautėjusius riaušininkus gindama piliečių turtą ir viešąją tvarką galėtų mūsų žiūrovams sukelti nacionalinio transliuotojo nepageidaujamas asociacijas su JAV policijos veiksmais ginant tą pačią viešąją tvarką bei piliečių turtą. Dar blogiau, tokie reportažai padėtų žiūrovams blaiviau ir be išankstinių ideologinių nuostatų vertinti tai, kas šiuo metu vyksta pasaulyje. Bet, panašu, tai neįeina į LRT strateginius ir ideologinius planus. Neklauskite ką tie planai bendro turi su LRT misija „tarnauti visuomenei, teikiant objektyvią, patikimą informaciją“ ir su pagarba mokesčių mokėtojų pinigams ...

Šaltinis: autoriaus facebook



Susiję

Vygantas Malinauskas 192237521104483050

Rašyti komentarą

33 komentarai

Anonimiškas rašė...

LRT naujienų tarnybai reikėtų patikslinti į pavadinimą "LRT informacijos ir propagandos skyrius". Tsakant, nustot slapstytis ir "grįžti prie šaknų"...

Anonimiškas rašė...

Tai jau nebe ideologiniai karai, o geopolitiniai - Sietlo įvykių fone.

Anonimiškas rašė...

Dar ta Pumprickaitė šlykšti ten reiškias

Lietuvių kalbos naujienos rašė...

Kątik nacianalinis LRT ištyrė ir nustatė ,kad žodis FUCK yra gerai ir vartojimui tinka :
LRT FAKTAI. Ką reiškia „fuck the police“?

Anonimiškas rašė...

LRT savo misiją ne pakeitė į ideologiją, o paprasčiausiai pardavė.
Kokia gi čia ,,ideologija'', už kurią mokama Sortošo pinigais?
Jei ProPatria mokės daugiau - Nacionalinis SUsivienijimas bus iškeltas į padanges.
Puikiai prisimenu LRT atmosferą ir galiu pasakyti visiškai tiksoliai - jokios ideologijos, o vien tik siewkis kaip įmanoma daugiau pasipelnyti.

Anonimiškas rašė...

Kodėl vieni gali plauti jaunimui smegenis ir tai laikoma didžiausiu gėriu, o kiti jaunimo smegenų plauti negali, ir tai jau vadinama baisiausiu blogiu? Bet koks smegenų plovimas yra blogis.

Anonimiškas rašė...

Dabar raudonojo gaivalo valanda. Griauti ir ardyti lengviau, nei dirbti ir statyti. Jei nesijungsim prie tų, kurie šitam destruktyviam gaivalui priešinasi, vieni nieko nepadarysim. Bet nematyti, kad politikai kreiptų žvilgsnius į Višegrado šalis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"1. Ugdymo srities paskirtis
1.1. Dorinis ugdymas yra vidurinio ugdymo programos dalis, kuri skirta kryptingas dorinių nuostatų ir asmens kompetencijų puoselėjimui, kuris vyksta per etikos ARBA tikybos mokomųjų dalykų pamokas, VIENĄ IŠ JŲ mokiniai LAISVAI PASIRENKA." (https://www.smm.lt/uploads/documents/svietimas/ugdymo-programos/vidurinis-ugdymas/Dorinis_ugdymas_1_priedas.pdf)

Sėlis rašė...

“Prigavo” demagogą.

x rašė...

Aha kažkoks formalus tekstas kurio niekas nesilaiko man turi įspūdį padaryti? Visiems žinoma kokie ten "laisvi" pasirinkimai, ypač jei ne didmiesty. Dažnai stebuklingu būdu etikos mokytojų na tiesiog nebūna. Kitur pedagogai vaikams draugiškai "pasufleruoja" koks pasirinkimas yra teisingas.
Čia panašiai kaip Vilniaus krašte tėveliai ir vaikai teoriškai LAISVAI PASIRENKA į kokią mokyklą vaikui eiti, lietuvišką ar lenkišką. Bet NĖ VELNIO JIE NEPASIRENKA. Lenkų kunigėliai ar seniūnas apsilanko namuose ar darbovietėje, ir žiūrėk - stebuklas, vaikas jau žygiuoja į lenkišką mokyklą nors vienas iš tėvų lietuvis.

Unknown rašė...

Prieš metus Pro Patrijoje jau buvo diskusijos apie tai. Tas laisvas pasirinkimas popierinis, laisvė rinktis tik iš to kas yra jei iš viso yra. Tas pats su užsienio kalbomis - mano vaikas antrąją kalbą norėjo rinktis prancūzų, bet turėjo imti rusų, nes tik toks pedagogas buvo. Su etika dar blogiau: rugsėjo dar pradžioje nebūna nė vieno pedagogo, tada surenka prašymus ir pareiškia kad etika nesurinko "minimalaus skaičiaus" ir bus tik religija.

x rašė...

Gaunasi kad Lietuva siaubingai neparanki šalis raudonajam gaivalui, nes čia niekas realiai nei dirba, nei stato. Tad nelabai yra ką griauti ir ardyti.
Nežinau ką ten politikai į Vyšegradą pasisukę pamatytų, nebent vengrų "fiurerį" ant Volodios trumpo lenciūgo. Geriau jau pažiūrėtų į Estiją, kur valdžioje ne trąšų oligarchas ir kuriems nereikia imti 6,3 mlrd. į skolą kad papirkti rinkėjus.

Anonimiškas rašė...

verslas negali sustoti

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Unknown 2020-06-14 19:49" - visiškai pritariu, kad tai yra problema - bet, sprendžiant pagal tai, ką parašėte, to priežastis yra elementarus mokytojų trūkumas (deja, nepanašu, kad situacija šiuo atžvilgiu ruoštųsi gerėti), o ne kažkoks sąmokslas, siekiant indoktrinuoti vaikus. Beje, mano akimis žiūrint, NET jeigu būtų bandoma vaikus skatinti tapti praktikuojančiais katalikais, to pasekmės būtų tiesiog nepalyginamos su neomarksizmo propagandistų vykdomo "švietimo" per vaikų seksualizavimą ir skatinimą "eksperimentuoti su lytiškumu", pasekmėmis.

Anonimiškas rašė...

„NET jeigu būtų bandoma vaikus skatinti tapti praktikuojančiais katalikais“ -???

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taip - net tokiu atveju. ;)
Šiaip jau, tikybos pamokas paprastai renkasi JAU tikinčių šeimų vaikai (arba jų tėvai). O jeigu yra aršių ateistų - tai tokie paprastai turi labai garsų balsą ir labai stiprų masinės dezinformacijos priemonių palaikymą - tokiomis sąlygomis linčo teismą "klerikaliniams reakcionieriams" surengti yra grynas juokas. Jie tikrai nėra tų minėtų "klerikalinių reakcionierių" užguiti vargšeliai, kuriuos prievarta "religizuoja".

Anonimiškas rašė...

Pikc Kažinkavičius
2020-06-15 23:31

Rom 12,12 Džiaukitės viltimi, būkite kantrūs išmėginimuose, nepaliaujamai melskitės.
Ps 122,3 Jeruzale, tvirtai pastatytas mieste!
Ps 122,4 Į jį traukia Viešpaties giminės pagal Izraelio įstatymą dėkoti Viešpačiui,
Ps 122,5 nes teisėjų sostai ir Dovydo namų sostas čia stovi.
Ps 122,6 Melskite taikos Jeruzalei; kurie tave myli, turės sėkmę.
Ps 122,7 Tebūna taika visam miestui, gerovė jo rūmuose.
Ps 122,8 Savo brolių ir draugų labui sakau: „Tebūna tavyje taika!“
Ps 122,9 Meldžiu tau gerovės dėl Viešpaties, mūsų Dievo, namų!
Fil 4,6 Niekuo nesirūpinkite, bet visuose reikaluose malda ir prašymu su padėka jūsų troškimai tesidaro žinomi Dievui.

Anonimiškas rašė...

x
2020-06-16 08:26

ar čia buvo kada rašoma apie Rusijos grėsmes Lietuvai ir ne tik? kritikuojami valdantieji? ar buvo kada rašoma apie pedofilijos skandalus?

Anonimiškas rašė...

Kažkas ryškiai neskaito... Ir dabar "Naujausių" kategorijoje iš 5 straipsnių 3-uose minima Rusija kaip blogis: "Kada kyla klausimas dėl II pasaulinio karo pabaigos?", "Komunistinis gaivalas provokuoja", "Sąžinės valstybė ir mėnulis".

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kalbant apie ideologiją - labai įdomi dabartinės situacijos (ir perspektyvų, jei tendencijos nesikeis) analizė: https://www.youtube.com/watch?v=C8pQtEo8zWs

Anonimiškas rašė...

http://alkas.lt/2020/06/16/centristai-tautininkai-ir-santalka-lietuvai-jungiasi-i-bendra-sarasa-2020-m-seimo-rinkimuose-tiesiogine-transliacija/
Manau, jog visi adekvatūs visuomeniški ir patriotiški lietuviai- ONS oponentai – sveikina Sąjūdžio vienijimosi principui ištikimus besitelkiančius politikus. ,,Stasiai”, ,,žemaičiai” ir Ko samoningai talkina esamam proglobalistiniam ONS režimui, nuožmiai smaugiančiam daugumos teises, tautą, valstybingumą. Kiekvienas doras ir įžvalgus žmogus, save priskiriantis politinei tautai, turi raginti artimus aukoti GPM dalis šioms partijoms, patriotinėms NVO bei CP draugiškai Sandraugos profsąjungai. NS didžiūnai, duok Dieve, gal dar atsikvošės…Judošius, savanaudis, konformistas ir pasipūtėlis J. Dagys, išdavęs demokratišką 3 procentų kartelės įstatymą ir flirtavęs su niekšeliais Pranckiečiu bei Butkevičiumi ir Ko, tai kompanijai būtų tik gėdos ženklas.

Sėlis rašė...

Anonimiškas 2020-06-16 12:23

Turbūt dar ir su pirštu jiems reiks parodyti. Vaidina, kad “nemato”.

Sėlis rašė...

Tai jau tauteniekai su jozaičiu vėl sutaria? Dieve Dieve, todėl su tais bestuburiais ir lovio patriotais nenorima vienytis. O kelintas Antanas Guoga sąraše bus?

Anonimiškas rašė...

>Sėlis
neapsimetinėkite tamsta

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Šiaip jau, katalikų bažnyčia nuo mokyklų turėtų būti laikoma per patrankos šūvį. Jeigu neormaksistai tik varo progandą, tai kunigai eksperimentus su mažais berniukais ir su lytiškumu atlieka praktikoje."
Mano akimis žiūrint, tokia pozicija problemiška dviem atžvilgiais. Pirmiausia, tai yra klasikinis "kolektyvinės atsakomybės" taikymo pavyzdys: "yra vaikus tvirkinančių kunigų" virsta į "kunigai tvirkina vaikus" (t.y. toks elgesys būdingas TIK kunigams - ir VISI jie tokie), iš ko išplaukia "logiška" išvada - "katalikų bažnyčia nuo mokyklų turėtų būti laikoma per patrankos šūvį". Pagal analogiją, kūno kultūros pamokas irgi reikia panaikinti, nes gi štai, kas dedasi: https://www.dailymail.co.uk/news/article-2413626/Paedophile-P-E-teacher-Glyn-Thompson-Burnley-sex-14-year-old-pupil-school.html
Kitas dalykas - vis dėlto, yra skirtumas, ar vaikų tvirkinimas laikomas smerktina anomalija ir nuodėme, ar yra neatskiriama agresyviai brukamos ideologijos dalis (bent jau toks įspūdis susidaro, sprendžiant pagal naudojamą simboliką ir taikomus metodus).

x rašė...

Pati katalikų bažnyčia dešimtmečiais tuos nusikaltimus ignoravo ir dangstė, prasikaltę kunigai buvo tiesiog perkeliami i kitas parapijas, kur jie tęsė savo "veiklą". Kaip ten su lietuvių Aušros Vartų bažnyčia Niujorke? O visoje Amerikoje? Spauda skelbė kad:
"JAV katalikų bažnyčia, niekaip neišbrendanti iš kunigų pedofilijos skandalo, vienus po kitų aukoja tautinių mažumų maldos namus. JAV Katalikų Bažnyčios išlaidos teismams ir kompensacijoms 2007 siekė 3 milijardus dolerių."
Mastas truputį kitas nei pora fizrukų per visą pasaulį. Dėl visų "nepatogumų" ar kolektyvinės atsakomybės pati katalikų bažnyčia ir kalta.
O kolektyvinė atsakomybė sutinkama ne taip jau ir retai, matome net šiandien. Jei 10 balvonų nesilaikė karantino, pasigavo virusą - uždarė pusę miesto. Ir kenčia kolektyviai visi, nes niekas nežino kuris čia dar apsikrėtęs. Tas pats ir su kunigais, paplitimo mastas milžiniškas ir niekas nežino, kuris dar užsikrėtęs "meile berniukams" bet dar neįkliuvo. Daugiau nei pakankamas pagrindas nepasitikėti visais.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, jei tikėsime spauda, tai dabar Vakaruose vyksta taikūs protestai prieš sužvėrėjusią rasistinę policiją, tik ir žiūrinčią, kaip čia kokį niekuo dėtą juodaodį nušovus iš tos neapykantos. :)
O dėl kolektyvinęs atsakomybės - kuo skiriasi "visi kunigai yra pedofilai" nuo "visi lietuviai yra žydšaudžiai", "visi tradicinių pažiūrų tėvai yra vaikmušiai", "visi konservatyvūs žmonės yra -istai ir -fobai", "visi baltieji yra rasistai" ir t.t. ir pan. - "tik dar ne visi įkliuvo"?

x rašė...

Deja, Aušros Vartų bažnyčios ir visų kitų prašvilpimas aukų kompensacijoms nėra į medijas instaliuotų neomarksistų sabotažas. Tai realiai įvykę įvykiai.
O apibendrinimai "visi yra kažkas" kartais prilimpa, bet tik tie, kurie turi racionalaus grūdo. Su kunigais labai lengva, čia bet kuris medikas pasakys, kad katalikų kunigas jei jis nėra chemiškai ar ograniškai kastruotas, tai neiškrypėlis pagal gamtos dėsnius jis būti negali. "Tradicinių pažiūrų tėvas" irgi vienareikšmiškas, tas kuris "grįžta namo su kvapeliu ir inkala bobai i dūdą ir vaikus kumščiais paauklėja". Ar tik ne Juozaitis pernai prieš rinkimus siekdamas patraukti daugiau tradicionalistų balsų, pasigyrė kad savo bobą kumščiais auklėjo.
O kad visi yra žydšaudžiai ar rasistai, tam trūksta pagrindimo. Aišku, tokie patriotai kaip S.Neries anūkas labai ryškūs, bet tokie dar ne visi, net ne dauguma.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Dėl kompensacijų nedrįstu ginčytis, nes tiesiog nesidomėjau. Vis dėlto, paviršutiniška info šaltinių apžvalga sudarė įspūdį, kad kalbama ne apie masinį kunigų ištvirkavimą, bet apie kai kurių "aukštai sėdinčių" veikėjų "tamsius darbelius".
"Su kunigais labai lengva, čia bet kuris medikas pasakys, kad katalikų kunigas jei jis nėra chemiškai ar ograniškai kastruotas, tai neiškrypėlis pagal gamtos dėsnius jis būti negali." - ne, nepasakys. Užtat neomarksistas TIKRAI pasakys, nes tai tiesiog dar viena ideologinės propagandos klišė, ir nieko daugiau. Šitas teiginys paremtas išankstiniu nusistatymu, kad iš principo nebūna kunigų "iš pašaukimo", o kunigystę renkasi arba tie, kurie "negali", arba tie, kurie "tikrai vaikus myli". Viskas, kitų variantų nėra.
""Tradicinių pažiūrų tėvas" irgi vienareikšmiškas, tas kuris "grįžta namo su kvapeliu ir inkala bobai i dūdą ir vaikus kumščiais paauklėja". " - dar vienas objektyvus ir visiškai su ideologine propaganda nieko bendro neturintis teiginys. :)
Apskritai, neomarksistinės (kaip ir bet kurios totalitarinės) ideologijos propagandos "modus operandi" yra gana paprastas ir veiksmingas:
1. Išsirenki taikinį
2. Paskelbi jį (juos) esant "liaudies priešais" ir "blogio įsikūnijimu" (-istai", -fobai", -"filai" ir pan.)
3. Garsiai šaukdamas "kyli į kovą" prieš "blogį", nepamiršdamas pareikšti, kad kas nekovoja su "blogiu", tie patys yra "blogio" parankiniai.
Ir nereikia jokių įrodymų, jokio pagrindimo - svarbu garsiai šaukti. O jei kas išdrįs suabejoti kaltinimų pagrįstumu - užtenka grėsmingu balsu paklausti: tai tu juos GINI? Tai gal tu PATS toks???
Tai va - pareiškimai, kad visi kunigai yra arba impotentai, arba pedofilai, o visi "neprogresyvūs" tėvai daužo žmonas ir vaikus yra tiesiog "chrestomatinis" tokios ideologinės demagogijos pavyzdžiai.
P.S. "O kad visi yra žydšaudžiai ar rasistai, tam trūksta pagrindimo [...] "tokie DAR ne visi" - t.y. tik laiko klausimas, kol bus visi, ar kaip čia?

supratingas rašė...

Darant tokius skambius pareiškimus vis dėlto vertėtų remtis statistiniais duomenimis, o ne pavieniais atvejais. Sakykite, Iksai, ar jums žinoma koks nuošimtis JAV katalikų dvasininkų vienaip ar kitaip lytiškai išnaudojo nepilnamečius? Prašyčiau ir su kitais skaičiais, jei galima. Ar jums žinoma kokį nuošimtį nuo visų išnaudotųjų sudaro vaikai iki 12 metų? Ar galėtumėte pateikti pedofilijos paplitimo JAV visuomenėje statistika, kad galėtumėme ją sulyginti su pedofilijos RKB mastais? Nes man kilo labai rimtų abejonių dėl tų dviejų fizrukų.
Beje, noriu pasiteirauti kiek tiksliai medikų jūs apklausėte?

Kadangi jūs taip gerai informuotas apie pedofiliją, norėčiau užduoti vieną klausimą ir apie Lietuvą - tai vis dėlto yra pas mus organizuota pedofilija ar ne?
Iš anksto dėkoju už jūsų išsamius atsakymus.

x rašė...

"Aukšti veikėjai užsiima tamsiais darbeliais" - taip būna kai jie valdžios veikėjai ar teisėsaugininkai. Bažnyčios atveju buvo kaip tik priešingai: ten tamsiais darbeliais užsiiminėjo žemiausio rango dvasininkai kurie arčiausiai žmonių. O aukštieji dvasininkai srėbė privirtą košę, išpardavinėjo turtą ir prakaitavo iškviesti į Vatikaną.
Beje, vyrų fiziologinius poreikius išgalvojo ne neomarksistai. Davatkų talibai aplamai tai neigia, neva galima ir be to išgyventi. Na galima, yra buvę net bandymų apskaičiuoti, kada sąžiningai laikantis celibato vyrui nepataisomai atsisuks šarabanai ir taps "berniukų mylėtoju" ar maniaku. Niekas nekvestionuoja kunigų
padorumo jų kelio pradžioj ar kai jie dar tik mokosi. Visi virsmai įvyksta daug vėliau.
O tą "modus operandi" ne kartą matėm ir Lietuvoje. Tu ką, netiki Venckiene? Vadinasi tu PATS ped..ilas!! Be variantų!

x rašė...

Skambiausi metai buvo 2007, kai buvo nagrinėjama daugiausia bylų.
Vienas iš Human Rights padalinių bandė kažkokią kunigų prasikaltimų mozaiką lipdyt, bet ką ten sulipdysi, kai begalė ieškinių buvo atmesta dėl to kad kaltinimai buvo nepakankamai detalūs, dėl procedūrinių pažeidimų, nesant liudijimų, dėl senaties, dėl įtariamųjų mirties, daliai sumokėta be teismų, o dar dalis išvis neiškilo į viešumą, nes aukos nenorėjo viešintis.
Lyginti JAV įprastinės pedofilijos procentą su RKB procentu - čia obuolių ir arbūzų palyginimas. Vienoj pusėj laisva visuomenė, kitoj - uždara ir dar celibato sąlygom. Kur bus daug aukštesnis iškrypimų procentas aišku net nemokslininkui.
Mediką žinau tik vieną, bet gerą. Lietuvis, norėčiau kad jis pats čia pakomentuotų.
O ar yra organizuota pedofilija čia tik kriminalinės žvalgybos operatyvininkai pasakytų. Susidūręs nesu, kažką girdėjęs nesu, realiai nei sąlygų, nei būtinybės tam irgi nematau. Ką reiškia organizuota? Tą, kad apie tai žinos nemažai žmonių. Vienam kitam paskiram iškrypėliui to nereikia, jam daug papraščiau tyliai paremti kokią degradavusią mamytę auginančią dukrą be jokių ten organizuotumų.

Extrema Remedia rašė...

Man maga sužinoti, kiek šitam jaunuoliui metų. Nes kaip naujai atgimusį kataliką jis jau ima mane jaudinti savo sąmonės perlais.

item