Užpultas plakatą prieš ANTIFA laikęs pilietis

išvedamas užpuolikas  Patikslinimas. Užpuolikas - Lietuvos pilietis, lietuvės ir karibiečio sūnus. Naktį po įvykio, atlikus nukentėjusi...

išvedamas užpuolikas 
Patikslinimas. Užpuolikas - Lietuvos pilietis, lietuvės ir karibiečio sūnus. Naktį po įvykio, atlikus nukentėjusiojo apklausą, jis paleistas iš areštinės. Mitingo šalininkai neigia buvus užpuolimą ir teigia, jog tai įrodo jų turimas vaizdo įrašas.

***

Šiandien Vilniuje vykusio paramos Black lives matter judėjimui mitingo metu jo dalyvis smūgiais užpuolė oponuojantį plakatą laikiusį Lietuvos pilietį. Nukentėjusysis Kęstutis J. Tamašauskas išvežtas sveikatos patikrinimui, užsienietis užpuolikas sulaikytas policijos. 

Išpuolį esą išprovokavo K. Tamašausko laikytas plakatas prieš JAV teroristiniu pripažintą ANTIFA judėjimą. Kitatautis užpuolikas fizinės prievartos ėmėsi be jokių klausimų ar įspėjimų.

„Agresyviai buvo nuplėšyti plakatai, pasisakantys už Lietuvą ir JAV, kaip Lietuvos partnerę, tai stojau tarp tų plakatų ir to asmens, rankose turėjau savo plakatą, tada jis kažką pradėjo rėkti ant manęs, nuleidau plakatą žemiau ir tada jis pradėjo smūgiuoti. Nežinau, kiek buvo smūgių. Pargriuvau ant žemės. Bičiuliai, buvę šalia, padėjo atsikelti. Protestuoti galima ir būtina, bet įrodinėti savo tiesą smurtu yra gyvuliška. Įstatymai tokius žmones turi bausti“, - komentavo pats Kęstutis J. Tamašauskas.

„Tai nebuvo vienintelis susirėmimas eitynėse. Renginį aprašiusi Indrė Jurčenkaitė matė, kaip vienas akcijos šalininkas griebė už plakato priešininkui, o šis krito ir trenkėsi pakaušiu į asfaltą. Pareigūnai konflikto dalyvius išskyrė, nukentėjusysis atsistojo ir protestavo toliau“, - skelbia ir 15min.lt.

Leidimą riaušes JAV ir kovą prieš rasizmą palaikančiai akcijai išdavė ir saugumą dalyvių užtikrinti įsipareigojo Vilniaus miesto savivaldybė. Renginio dalyviai laikė plakatus su užrašais „Mes, baltieji, visi esame kalti“, „rasė nėra nusikaltimas“, „rasė neegzistuoja“, „Velniop policiją“, „Rasistų maži pimpiai“ ir kitais. 

Informacija bus nuolat atnaujinama.   

Susiję

Demokratija ir valdymas 2388035517011181046

Rašyti komentarą

44 komentarai

Sėlis rašė...

Pritvinkusių neapykantos parazitų protestas.

Anonimiškas rašė...

Antifiniai protestavo ne tik dėl neapykantos - čia vėl bus aiškiai paberta Sorošo pinigų.
Būtų neblogai išsamesnis incidento fotoreportažas.
Šiaip amerikiečiai puikiai supranta, kam tokie protestai naudingi - įdomu, kokkios eisenos organizatorių tautybės.

Sėlis rašė...

Sorošo pinigai organizatoriams, o organizatorių darbas surinkti bukų, įniršusių beždžionių kaimenę.

Pikc Kažinkavičius rašė...

„Mes, baltieji, visi esame kalti“ versus „rasė nėra nusikaltimas“ ir „rasė neegzistuoja“? Ar man vienam atrodo, kad čia su logika kažkas ne taip? :)

Anonimiškas rašė...

Sėli, kaimenių surinkinėti nereikia, jos kaimenės todėl, kad gyvena išvien - kaimaais. Jei nesuvoki proceso kaip jis gaunas, gal ir nekomentuok. Čia ne kaimenės. Čia išpaikintų ir po to paliltų likimo valiai papirkinėjimas su sąlyga, kad jie vaidins reikalaujančius teisės būti mulkinami.

Unknown rašė...

Tai, kas gi po galais tas uzsienietis? Kokia jo tautybe?

Pikc Kažinkavičius rašė...

V. Balkaus reportažas: https://www.youtube.com/watch?v=mBmjDtNIRzw

Kiemsargis rašė...

Va ,dar truputis "logikos":
https://www.britainfirst.org/archbishop-canterbury-white-christians-racist

Sėlis rašė...

Nesuprantu kabinėjimosi prie žodžio. Kaimenė - būrys gyvulių, banda.

Anonimiškas rašė...

Ačiū už nuorodą. Tikrai labai keistas renginys. Daugiausia 13–15 metų mergaitės. Kažkoks Lolitų maršas, panašiai kaip per Gretos Thunberg copy-cat renginius. Berniukų mažiau, bet tas, kurį policija nusivedė, įsivaizduoju kaip pakilo mergaičių akyse :)

Psichologui čia būtų apie ką pagalvoti, turbūt.

Anonimiškas rašė...

Tai kad rase jog tas kur trenkesi galva i akfalta nuveztas i ligonine su smegenu sutrenkimu.

Anonimiškas rašė...

O už nepilnamečių skatinimą dalyvauti tokiuose mitinguose ar yra kokia nors baudžiamoji atsakomybė?
Reikėtų nuosekliai atsekti šio mitingo preišistorę - aišku, be įvykių JAV, tai visi žinome mintinai. Turiu omeny čia, organizavimą Lietuvoje kas organizatoriai, kokia jų biografija ir dabartinė veikla, ar yra teistumas ir taip toliau.
Tokiuose įvykiuose beveik visada figūruoja asmenys, turėję reikalų valdiškuose namuose.
Tikrai paaiškėtų daug įdomių dalykų ir galimas dalykas, įstatymų pažeidimų.

Hm rašė...

Taip, nepilnamečiai, karantino metu be kaukių ir be saugaus atstumo, politinis renginys, „koordinatorė“ naudojasi mokytojos padėtimi... Teoriškai būtų galima teisiškai veikti, o praktiškai tai niekas neleis ir viskas.

Dar įdomus klausimas, kaip tie „koordinatoriai“ karantino metu įvažiavo į Lietuvą? Už kokius pinigus, net neklausiu, nes ir taip aišku, kad vienas „filantropas“ pagelbėjo.

Anonimiškas rašė...

-> Hm 00.09

Kaip tik būtina veikti teisiškai, ir kuo skubiau: sužalotas žmogus, nusikaltėlis turi sėsti į kalėjimą.
Reikia paskelbti peticiją, kuri paremtų nukentėjusįjį ir kurioje būtų ereikalaujama griežtos bausmės užpuolikui.
Toks veiksmas mobilizuos ir išjudins visuomenę - negalime taikytis su smurtu ir antpuoliais. Labai svarbu, kad visa Lietuva palaikytų nukentėįjusįjį.
Galima surengti ir kitą mitingą - palakymą JAV policijai ir apskritai visai JAV teisėsaugai, kovojančiai su JAV įsiliepsnojusiu smurtu, banditizmu ir plėšimais mitingų metu. Taip, dabar tikrai ,,Silence is Violence''.

Sėlis rašė...

Reikia paskelbti peticiją, kuri paremtų nukentėjusįjį ir kurioje būtų ereikalaujama griežtos bausmės užpuolikui.
Toks veiksmas mobilizuos ir išjudins visuomenę


Deja, mūsų visuomenė labai pasyvi, neįsivaizduoju ko reikia, kad ją išjudintų. Sugeba tik komentaruose paburbėti.

”Galima surengti ir kitą mitingą - palakymą JAV policijai ir apskritai visai JAV teisėsaugai

Jau buvo atėję 20 žmonių, tai bent.

Nežiniukas rašė...

Pikc, kaip pažiūrėsi:

Moksle yra euklidinė geometrija ir neeukidinė geometrija. Pavyzdžiui neeuklidinėje geometrijoje trikampio kampų suma yra didesnė nei 180 laipsnių.

Taip ir su logika: yra klasikinė ir yra "modernioji". Pavyzdžiui "moderniojoje" logikoje circulus vitiosus nėra laikoma logikos klaida.

Taigi, pons Pikc - jums tik rodosi. Čia su "moderniaja" logika viskas gerai ir dar kaip.

Dronas rašė...

Nenustebau. Nė kiek. Tai tik patvirtina kas buvo daug kartų sakyta apie visą šitą.

Anonimiškas rašė...

Kęstutis is a pussy

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geras. :D

Hm rašė...

Labas, Klaidai, jau paleido iš nuovados?

Anonimiškas rašė...

Antifa - kairieji anarchistai, tiksliau -kairieji fašistai. Jiems - kas ne kairieji, tie ir fašistai, ir naciai, ir pan. Kai šitą suvoksit, tada info stos į savo vietas.
Beje, 75 proc. Amerikos juodaodžių mano, kad JAV yra paisoma jų teisių. \šita šlykšti tarptautinė komunistų protesto akcija viso labo tėra komunistinė isterija.
Antifa - kairieji teroristai.

Sėlis rašė...

Truputį žada “pakirpti” antifadugnes?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aš kažkaip nedegu optimizmu. :)

Henrikas Miuleris rašė...

Nu būt gerai. Jei pareigūnai skirtų tiek pat laiko tokiems reikalams spręsti kiek jie skiria atsakinėdami interesantams veidaknygėje, galbūt BLACK LIVES MATTER protestuotojų suvis nebūtų Lietuvoj. Negrų Lietuvoje buvo daugiau gūdžiais devyniasdešimtaisiais negu dabar, ir kitokie jie buvo, savi - kas už Alytų, kas už Kauną, kas už Šilutę žaidė. Kas nors pamena LT kokį rasistinį išpuolį?

Atrodo šitų aktyvistų fantazija teapsiriboja kopijuotų lozungų dėjimu į jutubą. O prieš tokius kaušus ne protestais ir pamfletais kovot reikia. Fašizmas turi būti vis išrandamas per naujo, antraip antifašistai be darbo liktų.

Jotvingis rašė...

Antifa - XXI amžiaus fašizmo apogėjus.

Kiemsargis rašė...

Manau ,ta publika savo tautybes jau seniai pamiršusi. Tebelikusi tik pilietybė. Arba dvi - tris.

Anonimiškas rašė...

Įvykiai Londone, čia žiauru:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8394281/Priti-Patel-calls-Black-Lives-Matter-protesters-stay-home-Covid-threat.html

Antifa ir šitie ,,antirasistai'' tokie patys elementai, kurie sukėlė revoliuciją Rusijoje 1916 metais.
Tai anaiptol ne jokie kovotojai už tiesą, o paprasčiausi jokių įsitikinimų neturintys anarchistiniai rėksniai, kurie neigia valstybės kaip visuomenės organizacinio būvio egzistenciją.
Paprasčiau sakant - tai kritinę ir gyvybei pavojingą stradiją pasiekęs piktybinis vėžinis auglys, kurį telieka - ir būtina - pašalinti chirurginės operacijos būdu.

supratingas rašė...

Cit.:"Antifa ir šitie ,,antirasistai'' tokie patys elementai, kurie sukėlė revoliuciją Rusijoje 1916 metais."

Labai taikliai pastebėjote. Yra nuomonių, kad už viso to stovi tie patys senieji "gerieji komuniagos". Aš net ir be gilaus tyrimo esu linkęs pritarti tokiai nuomonei. Skirtingi pavadinimai gali būti paprasčiausias pėdų mėtymas.
Prie pėdų mėtymo priskirčiau ir bandymą įtikinti pasaulį, kad antifadugnės yra tik atskiros nesusijusios kuopelės. Vienoda apranga, šifruotas susirašinėjimas, iniciacija, griežti elgesio protokolai, smurto mokymai vedami profesionalių instruktorių, kaltinimai Sorošui dėl finansavimo yra aiškūs požymiai, kad tai yra gerai organizuota struktūra. Reikia būti naivuoliu, kad patikėtum jog padrikos antifadugnių grupelės per pusę paros galėjo sukoordinuoti su BLM tokias dideles riaušes (o gal tikslau būtų sakyti sukilimą?) visoje šalyje, jei jos nebūtų vieno lizdo paukščiais.
Vienintelis klausimas kuris mane domina - kaip tai galėjo pražiopsoti FTB kuris turi infiltruotų pareigūnų net ir tokiose mažareikšmėse organizacijose kaip Kuklusklanas?

Anonimiškas rašė...

,,...už viso to stovi tie patys senieji "gerieji komuniagos" - jūs jau neižeskite, bet žodį ,,gerieji'' išmesčiau nedelsdamas, nors jir ir pavartotas su aiškia ironija.
Pažvelgus į paskutiniųjų 30-ies metų analogiškų įvykių chronologiją, tikrai - kaip jūs sakote - ir be jokio tyrimo aišku dar keletas dalykų.
Sąmoningai neįvardijau 1789 Prancūzijos revoliucijos kaip šiandienos įvykių prologo - pastarąją sąlygojo kitos priežastys.
O štai 184 revoliucija Prancūzijoje savo charakteriu 1916-ųjų metų įvykiams Rusijoje jau daug artimesnė, tai įrodo, kad ir 1848, ir 1916 metų revoliucijų rezultatas - monarchijos anuliavimas.
,,Antifa'' ir ,,farkšų babėgėlių'' srautus koordinuoja viena ir ta pati ranka - siekiama Europpoje sukurti fanatikų gaujas, kuriosįvežtos į Europą be ginklų tam, kad nebūtų problemų kertant sienas. O vėliau jie gali būti ir apginkluoti - kada? - tada, kai ,,Antfos'', Gebreyesuso ir ,,babėgėlių'' vadovams atrodys jau tinkamas momentas.
Kol kas švytuoklė dar toli gražu napasiekė maksimalios savo švytavimo amplitudės, ir FTB tai puikiausiai supranta.
Kol kas siautėjimai vyksta tik pusantros savaitės - sutikite, likviduoti tokią struktūrą kaip ,,Antifa'' su visais jos šešėliniais vadovais prireiks laiko, ir, galimas dalykas, teik JAV, tiek ier europos tarnybos taip pat laukia patogaus momento, kad galėtų viską pabaigti vienu ypu.
Susumavus visą regimajį ir girdimąjį kontekstą, nėra klausimų, kas čia užvirė visą košę.
Palnas aiškus: bandyti destabilizuoti JAV kaip NATO garantą, o tada netikėtu antpuoliu - sakykime, panaudojant Kaliningrade dislokuotas artimojo ir vidutinio nuotolio raketas - pamėginti užkriauti Europą. Todėl ir vykdomas sąmoningas JAV ir Europos priešinimas, išnaudojant ES implantuotus parsidavėlius ir indiferentus.
Nemanau, kad Vakarų tarnyboms tai neaišku, bet jų pasyvumas tikrai stebina.
Stebint ,,Antifos'' ir kitų Centro padalinių veiklą, savaime aišku, kad tik viename mieste įsitaisę vienostarnybos veteranai yra pajėgūs sugalvoti ką nors panašaus, nes Kinija investicijomis yra suraikyta kaip pyragas, be to, Centre Kinija nepasitikima, nes yra žinoma, kad kinai tik ir laukia patogaus momento, kada galės sau prisijungti Sibirą iki Uralo.

Toto rašė...

Visiškas blūdas

Anonimiškas rašė...

joo,paradoksas-tas "užsienietis" yra "lietuvis".

Anonimiškas rašė...

Gal įmanoma išsiaiškinti, kurių Vilniaus gimnazijų paauglės buvo "suorganizuotos" į demonstraciją? Aiškiai antiamerikinę demonstraciją.

Anonimiškas rašė...

Sveikinu. Vokietijos raudonasis fašizmas sėkmingai kelia koją į vakarėjančią (saulėlydžio) Lietuvą. Pirmyn į raudonąją praeitį. Nes daugiau ir nesugebam.
Kaip pigiai Lietuvą nupirko fiureriai.

Anonimiškas rašė...

Koks skirtumas, kas. Raudonieji demonstruoja, o kiti turi tyliai tupėti? Kol kas dar turim nuomonių laisvę. Jei nusirisim iki to, kad raudonieji daro, ką nori, o jiems neprieštarauk ir nekritikuok, tai turėsim tokią pačią kgb/štazi valdžią. Gal jau gana vienos nuomonės, vienos tiesos. Ačiū Dievui, čia ne Putino Rusija ir ne Merkel Vokietija.

Anonimiškas rašė...

Lietuvos pilietis tai ne lietuvis. Karibietis. Kadangi ne baltaodis, tai automatiškai teisus. Va tai ir piktina žmones. Matyt, ir JAV yra taip. Sukurkit tokį patį teisinį bardaką ir čia, ot turėsit.

Anonimiškas rašė...

Kažkur(gal 15min ar kt.) buvo pranešta apie provokuojantį vienos iš organizatorių poelgį su mokytoja Astra. Tikėtasi jos neadekvataus atsako? Keista - būtų visai pateisinama po to, ką jai teko patirti SAVO valstybėje iškėlus SAVO valstybės vėliavą! Tai galėtų tik kokiame trileryje atsitikti, bet ne demokratinės valstybės sostinėje.

Povilas Jankunas rašė...

Gal ir sutikciau su tavo prielaidomis,kad Cia viska organizavo “komuniagos “ jai kaip ir tu gyvenciau Lietuvoje.Ne,ne komuniagos o pasaulinis globalliberalu koncernas.Net nereikia FBI .Pilna faktu.Tie patys irankiai/padegamas musu is,purskiami dazai,ziebtuvelis,lazda,tos pacios kuprines/,visose Jav miestuose tas pats.Moderatoriai vadovaujantys paradui,tie patys skelbimai/zodis I zodi,su tais paciais dazais uzpiesti/.Ir visu leftistiniu jegu reakcija.Ryskiai kurstytojiska,viska kreipiant ta linkme,del ko ir buvo sukurta visa si atmosfera.Gi Lietuva,kaip klusni liberalglobalistu tarnaite turejo irgi parodyti,kad ji irgi nenuosalyje.Taigi buvo sudarytos visos salygos ivykti siam palaikymo renginiui./Aplamai labai primena sovietinius laikus,kaip visos respublikos turedavo inesti savo indeli I propogandinius renginius/Taigi visa sita kokofonija buvo suorganizuota/butent suorganizuota o ne spontaniska/,visame pasaulyje.Priezastys—-manyciau pirma sutelkti savo elektorata,rasizmo korta/kuri yra liberal arkliukas/pritraukti kiek galima daugiau jaunu zmoniu/Jiems gi viskas kas vyksta yra labai “ cool “ /,plius svarbiausiai arteja JAV prezidento rinkimai.Realiai liberalglobalistines jegos labai bijo prakisti,gi ir kandidatas Biden jau turintis stipriai isreiksta smegenu dimencija nelabai koks,.Taigi buvo is/psihikos problemu turincio policininko nuzudyto juoduko fakto padarytas kokofoninis pasaulinis renginys.O tiems kurie dar mano,kad JAV policininkai tik ir zudo juodukus pateikiu skaiciukus.Praejusiais metais JAV policija nusove/nuzude 19 baltuju ir tik 9 juodukus.Tuo tarpu juodukai vyrai sudaro tik 6% JAV populiacijos,o padaro 41% visu JAV padaromu nusikaltimu.Taigi..Ir kur cia rasizmas.Sakyciau rasizmas ivyko dabar,butent po viso sito pasaulinio renginio.

Anonimiškas rašė...

Armonaitei galima (ir reikia) skelbti apkaltą.

Atidžiai išanalizuokite jos pasisakymą Dlefyje: ,,Eitynės prieš rasizmą gali baigtis baudomis: kur iš tiesų prisidirbo jų dalyviai''
Beje, policijos atstovo R.Matonio pasisakyme irgi yra vertų dėmesio vietų - kaip Lietuvos policija gali leisti, kad mitinguotų nepilnamečiai?
Kaip Seimo narė gali mitinguoti su nepilnamečiais?
Argi ji nematė, kad nėra saugaus soc. atstumo? - šiaip ar taip, bet vis dėlto viskas vyko karantino metu.
Kaip Seimo narė yra tokioje eisenoje, kur nešmas plakatas ,,F...the police''? - kadangi Armonaitė nieko nedarė, kad toks plakatas būtų pašalintas iš eisenos, vadinasi, Seimo narė yra prieš Lietuvos policiją.
Reikia suskaičuoti visus teisės pažeidimus, buvusius tame miting,e ir reikalauti atsakomybės.

Anonimiškas rašė...

Na, o ką daryti, jei tie fašistorasistai litofcai, net ir tie, kur nepatenkinti, stovi, lyg įkalti, užuot keikęsi, į atlapus kibę? Tai kaip įrodysime, jog čia visus litofcai puola, jog čia labai pavojinga? Kad jie rasistai? Na, tai ir teko vienam eitynių dalyviui pasiaukoti, savo šukuosena rizikuoti... Bet tas profesionalus rasistas vis vien neišsidavė, jog toks yra. Tfu, tik nervus sugadino. Tik mes prie jų kibome, net ir viena seimūnaitė tikėjosi, kad bent moteriškės nervai neatlaikys, išsiduos. Bet ana lyg liežuvį prarijo. O ir kiti užsimaskavę litofcų bandiugos stovėjo, lyg Egipto piramidės.

Anonimiškas rašė...

Ir karantinas dar nebuvo pasibaigęs; ir fizinio atstumo nesilaikė; ir leido sau ne vieną pavojingą fizinį kontaktą; ir be apsaugų buvo; ir nepilnamečius su savimi tampė; ir pažeidė kitų asmenų teises į jų žodžio ir nuomonės laisvę (pažeidė jas ir ŽT gynėja, ir liberalioji seimūnė );ir šmeižto nesibodėjo...
Beje, kur buvo abi - ir ŽT gynėja, ir seimūnė liberalė, kai iš tiesų policija peržengė įstatymo ribas, kai ėmėsi fizinių veiksmų prieš pilietę, SAVO valstybės sostinėje stovėjusią su iškelta SAVO valstybės vėliava? Kur buvo jų abiejų pasisakymai spaudoje ir Seime? Ar jos pareikalavo policijos pasiaiškinti? Ar gynė nukentėjusią teisme? Gal jos ŽT nebuvo pažeistos?
Maža to, ,,gynėja" ir pati buvo jas pažeidė eitynių už ŽT metu :(

Del plakato "Fuck police" rašė...

Viskas su juo gerai- nieko jis neįžeidžia viešoj vietoj vartot tinka. Taip,surinkes visus faktus nustatė Nacianalinis transliotojas. Plačiau apie tyrimą:
LRT FAKTAI. Ką reiškia „fuck the police“?

Anonimiškas rašė...

Agresyvūs komunistai gatavi užmušti visus, kurie jiems nepritaria.

Unknown rašė...

Lyberjugendas...

Anonimiškas rašė...

Užpultas pilietis? :D marozas

item