Užpultas plakatą prieš ANTIFA laikęs pilietis

išvedamas užpuolikas  Patikslinimas. Užpuolikas - Lietuvos pilietis, lietuvės ir karibiečio sūnus. Naktį po įvykio, atlikus nukentėjusi...

išvedamas užpuolikas 
Patikslinimas. Užpuolikas - Lietuvos pilietis, lietuvės ir karibiečio sūnus. Naktį po įvykio, atlikus nukentėjusiojo apklausą, jis paleistas iš areštinės. Mitingo šalininkai neigia buvus užpuolimą ir teigia, jog tai įrodo jų turimas vaizdo įrašas.

***

Šiandien Vilniuje vykusio paramos Black lives matter judėjimui mitingo metu jo dalyvis smūgiais užpuolė oponuojantį plakatą laikiusį Lietuvos pilietį. Nukentėjusysis Kęstutis J. Tamašauskas išvežtas sveikatos patikrinimui, užsienietis užpuolikas sulaikytas policijos. 

Išpuolį esą išprovokavo K. Tamašausko laikytas plakatas prieš JAV teroristiniu pripažintą ANTIFA judėjimą. Kitatautis užpuolikas fizinės prievartos ėmėsi be jokių klausimų ar įspėjimų.

„Agresyviai buvo nuplėšyti plakatai, pasisakantys už Lietuvą ir JAV, kaip Lietuvos partnerę, tai stojau tarp tų plakatų ir to asmens, rankose turėjau savo plakatą, tada jis kažką pradėjo rėkti ant manęs, nuleidau plakatą žemiau ir tada jis pradėjo smūgiuoti. Nežinau, kiek buvo smūgių. Pargriuvau ant žemės. Bičiuliai, buvę šalia, padėjo atsikelti. Protestuoti galima ir būtina, bet įrodinėti savo tiesą smurtu yra gyvuliška. Įstatymai tokius žmones turi bausti“, - komentavo pats Kęstutis J. Tamašauskas.

„Tai nebuvo vienintelis susirėmimas eitynėse. Renginį aprašiusi Indrė Jurčenkaitė matė, kaip vienas akcijos šalininkas griebė už plakato priešininkui, o šis krito ir trenkėsi pakaušiu į asfaltą. Pareigūnai konflikto dalyvius išskyrė, nukentėjusysis atsistojo ir protestavo toliau“, - skelbia ir 15min.lt.

Leidimą riaušes JAV ir kovą prieš rasizmą palaikančiai akcijai išdavė ir saugumą dalyvių užtikrinti įsipareigojo Vilniaus miesto savivaldybė. Renginio dalyviai laikė plakatus su užrašais „Mes, baltieji, visi esame kalti“, „rasė nėra nusikaltimas“, „rasė neegzistuoja“, „Velniop policiją“, „Rasistų maži pimpiai“ ir kitais. 

Informacija bus nuolat atnaujinama.   

Susiję

Demokratija ir valdymas 2388035517011181046
item