Kritusiųjų slėniui grasina socialistai

Los Kaidos slėnis ( Valle de Los Caídos ‒ Kritusiųjų slėnis), žuvusiųjų Ispanijos 1936 m. pilietiniame kare atilsio vieta, yra architekt...

Los Kaidos slėnis (Valle de Los Caídos ‒ Kritusiųjų slėnis), žuvusiųjų Ispanijos 1936 m. pilietiniame kare atilsio vieta, yra architektūrinis kompleksas, pastatytas Franko valdymo metu netoli Madrido. Šiai nacionalinei šventovei bei religiniam monumentui, pastatytam 1939‒1975 m., priklauso ir mauzoliejus pilietinio karo aukoms, kuriame ilsisi beveik 35 tūkst. kovotojų – tiek nacionalistų, tiek respublikonų; taip pat jame yra benediktinų abatija ir svečių namai.

2019 m. spalio 24 d. čia buvo ekshumuotas Fransisko Franko kūnas, nes socialistai negalėjo pakęsti, kad kiekvienais metais čia atvyksta 450 tūkst. lankytojų. Tai yra socialistinės José Luiso Rodríguezo Zapatero vyriausybės „Istorinės atminties įstatymo“ pasekmė. Jis norėjo depolitizuoti paminklą, kad jo paskirtis būtų tik religinė.

2018 m. kairioji „Podemos“ partija pareiškė, kad didžiulis (aukščiausias pasaulyje) kryžius, iškilęs virš 150 m. aukščio komplekso, turi būti nugriautas, o bazilika gali būti palikta. Kad tai pasiektų, vyriausybė derina sąlygas su Šventuoju Sostu dėl benediktinų iškeldinimo ir paminklų perdavimo į Nacionalinio paveldo rankas. Šie pakeitimai yra numatyti šiai vasarai.

Tačiau neseniai iškeltas naujas pasiūlymas ‒ visiškai sunaikinti paminklą. Europos parlamente veikianti Europos Vieningosios Kairės jungtinė grupė priėmė pareiškimą, kuriuo prašo nugriauti visą Los Kaidos slėnio architektūrinį kompleksą, įskaitant benediktinų abatiją ir Šventojo Kryžiaus baziliką, „jei būtų pripažinta jų maža architektūrinė reikšmė.“

Šiomis nesiliaujančiomis pastangomis, balansuojančiomis ties neapykanta, siekiama atmesti viską, kas tiesiogiai ar netiesiogiai susiję su katalikybe šalyje, kurią kadaise valdę karaliai buvo tikri katalikai. Tautų apostazė verčia jas nekęsti savo istorijos ir stoti į barbariškumo lenktynes.

ŠALTINIS: fsspx.news

Susiję

Religija 5780137769974345781

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Anot kunigo Roberto Grigo - ,,Velnias žino, ko jam reikia bijoti.''

Anonimiškas rašė...

Keisti dalykai vyksta toje Ispanijos Liaudies Respublikoje.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"BALANSUOJANČIOMIS ties neapykanta"?

Nežiniukas rašė...

Aišku, kad reikia griauti, „jei būtų pripažinta jų maža architektūrinė reikšmė.“.

Noras yra griauti, nes pasikeitė ideologija, o pasikeitusiai ideologijai tas monumentas tikrai yra mažos vertės. Visokia prasme.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Įdomu pastebėti, kad jis pastatytas ABIEJŲ PUSIŲ žuvusiems - bet raudoniesiems tai nė motais.

item