Justas Stankevičius. Pro Patria jau „Patreon‘e“!

Kas mes esame? Pro Patria yra jaunimo sambūris – visiškai nepriklausoma ir savanoriška piliečių organizacija, kurios narius vienija kri...

Kas mes esame?

Pro Patria yra jaunimo sambūris – visiškai nepriklausoma ir savanoriška piliečių organizacija, kurios narius vienija krikščioniškos civilizacijos ir tautinės savimonės pasaulėžiūriniai principai.

Šio tikslo įgyvendinimui Pro Patria prieš keletą metų sukūrė įžvalgų ir naujienų portalą, skirtą ne tik jaunimui, bet ir visiems valstybingumo išlikimu suinteresuotiems žmonėms. Dažnai šio portalo autoriai (nebūtinai pačios organizacijos nariai) yra žmonės, siekiantys objektyvumo ir pristatantys kuo išsamesnę politinių sprendimų analizę. Portalo autoriai rašo neatlygintinai.

Manome, kad Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintas principas  – Lietuvos valstybę kuria tauta, suverenitetas priklauso tautai – privalo išlikti nekvestionuojamu ir nepajudinamu laisvos ir savivaldžios tautos bei nepriklausomos dem okratinės valstybės egzistavimo pagrindu. Neabejojame, kad išsaugoti Lietuvos Respublikos demokratišką konstitucinę santvarką gali tik savivaldi tauta  –sąmoningi piliečiai, aktyviai ir atsakingai dalyvaujantys svarstant ir tvarkant bendrus valstybės, savivaldos ir visuomenės gyvenimo reikalus. Todėl vienas pagrindinių Pro Patria jaunimo sambūrio tikslų  – ugdyti lietuvių tautos jaunosios kartos politinį sąmoningumą ir pilietinę atsakomybę už tautos ir valstybės dabartį bei ateitį.

Kas remia mūsų veiklą?

Šiandien vienintelis Pro Patria judėjimo finansavimo šaltinis yra mus palaikančių žmonių skiriami 1.2% nuo pajamų mokesčio. Tačiau tai yra tik simbolinė suma, palyginus su kitų, o ypač priešingas pažiūras atstovaujančių organizacijų disponuojamu biudžetu.

Kokia vizija?

Savo veikla  – rašomais šviečiamaisiais-analitiniais tekstais bei organizuojamais renginiais  – ir toliau sieksime gaivinti ir Lietuvos viešojoje erdvėje skleisti pamatinius Vakarų – antikinės ir krikščioniškos – civilizacijos dvasinius, dorovinius ir politinius principus, ugdyti jaunimo politinį sąmoningumą ir tuo paskatinti nesavanaudišką tarnavimą Lietuvai.Lietuvoje neturime jokios kitos žiniasklaidos priemonės, kuri atstovautų konservatyvią mintį. Tuo tarpu kitose šalyse, kaip kad Didžiojoje Britanijoje, konservatyvią mintį atstovauja tokie leidiniai kaip „The Telegraph“ ir ,,Spectator“, o JAV  – veikianti žiniasklaidos priemonių grupė „FoxNews“. Tad Pro Patria naujienų ir įžvalgų portalas gali būti puiki alternatyva užsienio kapitalo remiamiems didiesiems leidiniams bei portalams, kurie dažnu atveju net nebeslepia savo idėjinio palankumo kairiąją ideologiją atstovaujantiems viešiesiems intelektualams bei politikams.

Tam, kad šis judėjimas augtų ir turėtų alternatyvių tekstams informacijos tiekimo būdų, kviečiame simboliškai prisidėti prie Pro Patria judėjimo! Apsilankykite Pro Patria Patreon’o paskyroje, paspaudę ant šios nuorodos, kurioje yra išdėstyti konkretūs tikslai, kuriomis tieksime kokybišką informacija Jums. Tuo tarpu kaip tapti patronu galite rasti čia!

Susiję

Pro Patria 3258308616174095834

Rašyti komentarą

23 komentarai

... rašė...

Parėmiau. Bet turėkit omenyje, kad patreon svetainė šiandien nelabai gerai veikia.
Tai jei prisiregistravus matot tiesiog baltą langą pabandykit kitą dieną:
1) https://www.reddit.com/r/patreon/comments/hbxlud/blank_screen_after_logging_in/
2) https://twitter.com/search?q=%40PatreonSupport&src=typed_query&f=live

Anonimiškas rašė...

1) Tvarkos ir teisingumo partija? Čia tas pats žmogus ar kitas?
2015 m. kovo 1 d. savivaldybių tarybų rinkimai
Savivaldybė: Šilalės rajono (Nr. 46)
Iškėlė: Partija Tvarka ir teisingumas
2) Pro Patria jau „Patreon‘e“! - kodėl ne lietuvių kalba? Kam tas išsidirbinėjimas?
3) Kiek kartų straipsnelyje yra paminėtas lietuviškas žodis Tėvynė? Nė vieno karto.
4) „nekvestionuojamu“ - nėra lietuvių kalboje tokio žodžio, nors jis ir skamba kasdien per LRT.
5) Kodėl kyla mintys, kad čia galimai „Striekoza-2“?


Anonimiškas rašė...

"skleisti pamatinius Vakarų – antikinės ir krikščioniškos – civilizacijos dvasinius dorovinius ir politinius principus": antikoje ateizmas buvo populiarus, tai išsirinksite tai, kas jums patogu ar kaip? Kur dėsite Sokratą ar Demokritą?

... rašė...

2) Kaip sulietuvintumėte? Pro Patria kliūna ar Patreon'as?
3) O kiek kartų <>? Ką tuo nori pasakyt?
4) Yra. Iš lotynų kalbos tarptautinis žodis, nesikraustyk iš proto. ;D
5) Kas yra "Striekoza"?

Anonimiškas rašė...

Aš džiaugiuosi, šiandien galėdamas pasidalyti savo nuomone, kad Sokratui ir Demokritui derama vieta istorijoje. Krikščionybei anie netrukdo. Kaip ir krikščionybė aniems.

Anonimiškas rašė...

Mt 9,33 Išvarius demoną, nebylys prakalbo. Minios stebėjosi ir sakė: „Dar niekad Izraelyje nebuvo tokių dalykų“.

Anonimiškas rašė...

Teisingas žodis visada rekalingas, tai šviesa tamsje, kad ir žvakės šviesa ji visada matysis, jei užgęs bus amžina tamsa, palaikyti degimą būtina.

Anonimiškas rašė...

Ačiū, kad parėmėte patreon verslą, apie kurį siūlyčiau pasiskaityti jų tinklalapyje.

Anonimiškas rašė...

Nei jūs laisvas sambūris, nei krikščioniškas, nei už tautiškumą. Jei laisvas būtų, pripažintų teisę į laisvę ir kitiems. Dabar gi, vos iš vienos vergijos aplinkybių ištraukti, visomis išgalėmis ieškote kitos... Jei kriščioniškas būtų, ne neapykanta kitiems vadovautumėtės, o eitumėte darnos link. Ir tautiškumas ne svarbiausia jums, - nešiūkšlintumėte savo kalbų svetimybėmis ir pataikavimu naujiesiems vergvaldžiams.

Anonimiškas rašė...

Kur matai neapykantą kitiems?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas:07;47,arba tikrai laisvas radikalas, atba piktas ant tiesos, ir prastai išmano apie filosofiją, nežabota, ar iškrypusi laisvė visada veda į chaosą, o iš ten į, sprogimą, be atramos, į tiesą tiesus kelias į pražūtį

Anonimiškas rašė...

--> Anonimiškas 2020-06-21 07:47

T.y. - lasivę tik tau, o kiti neturi teisės būti tuo, kas trukdo tavo laisvei?
O kaip su pareiga ir atsakomybe?
Standartinė liberastų formulė: viskas man man man, ir viskas mano mano mano, arba paprasčiau: kas tavo, tai ir mano, o kas mano, tai ne tavo.
Jei jau šneki apie darną, tai pirma parodyk darnos pavyzdį iš savo pusės.
Išmok lietuviškai rašyti be klaidų.

Anonimiškas rašė...

Įdomu, ar žmonės pasidomi, kas gi tas patreon, ar viską priima už gryną pinigą? Kodėl straipsnyje nepapasakota apie tą patreon lietuvių kalba?

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas
2020-06-21 07:47

Viena jaunimo dalis dirba statybose, laukuose, mokyklose, ligoninėse, o kita eina TIK į politiką. Politiką yra pats geriausias verslas.

Anonymous rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

chmm, kas tas Patreon'as ir kodėl reikia/gerai jame būti?

Anonimiškas rašė...

Atsakymą rasite to patreon tinklalapyje, kuris, aišku, yra tik anglų kalba. Pasiskaičius, kas ten prirašinėta, prifotografuota :), galima tik pakartoti Tamstos klausimą: „kodėl reikia/gerai jame būti?". Darykite išvadas, jei toks noras būtų.

Anonimiškas rašė...

O pagaliau galėsiu paremti nacius. URA

Anonimiškas rašė...

Gerai, drauge, kad remi ne tik štazius ir kgb. Ura.

Anonimiškas rašė...

Jei teisingai (ne)supratau, tai tas "peitrionas", labai populiarus JAV, skirtas rinkti paramą savo projektams. Kažkaip labai aptaku.
Beje, Bernardinus remia valstybė. Delfį žinom, kas, o kodėl mūsų valstybė-donorė, tokia turtinga, kad remia Afriką ir ES Pietus, o savos patrijos neremia?
Ne pirmas kartas, kai į kokį, rodžias, paprastą klausimą nerandu atsakymo.

Sputnik rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

įdomus pastebėjimas

Anonimiškas rašė...

Aš loju, tu loji, jis, ji loja. Ir kuris gi iš tų lojimų konstruktyvus?

item