Justas Stankevičius. Pro Patria jau „Patreon‘e“!

Kas mes esame? Pro Patria yra jaunimo sambūris – visiškai nepriklausoma ir savanoriška piliečių organizacija, kurios narius vienija kri...

Kas mes esame?

Pro Patria yra jaunimo sambūris – visiškai nepriklausoma ir savanoriška piliečių organizacija, kurios narius vienija krikščioniškos civilizacijos ir tautinės savimonės pasaulėžiūriniai principai.

Šio tikslo įgyvendinimui Pro Patria prieš keletą metų sukūrė įžvalgų ir naujienų portalą, skirtą ne tik jaunimui, bet ir visiems valstybingumo išlikimu suinteresuotiems žmonėms. Dažnai šio portalo autoriai (nebūtinai pačios organizacijos nariai) yra žmonės, siekiantys objektyvumo ir pristatantys kuo išsamesnę politinių sprendimų analizę. Portalo autoriai rašo neatlygintinai.

Manome, kad Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintas principas  – Lietuvos valstybę kuria tauta, suverenitetas priklauso tautai – privalo išlikti nekvestionuojamu ir nepajudinamu laisvos ir savivaldžios tautos bei nepriklausomos dem okratinės valstybės egzistavimo pagrindu. Neabejojame, kad išsaugoti Lietuvos Respublikos demokratišką konstitucinę santvarką gali tik savivaldi tauta  –sąmoningi piliečiai, aktyviai ir atsakingai dalyvaujantys svarstant ir tvarkant bendrus valstybės, savivaldos ir visuomenės gyvenimo reikalus. Todėl vienas pagrindinių Pro Patria jaunimo sambūrio tikslų  – ugdyti lietuvių tautos jaunosios kartos politinį sąmoningumą ir pilietinę atsakomybę už tautos ir valstybės dabartį bei ateitį.

Kas remia mūsų veiklą?

Šiandien vienintelis Pro Patria judėjimo finansavimo šaltinis yra mus palaikančių žmonių skiriami 1.2% nuo pajamų mokesčio. Tačiau tai yra tik simbolinė suma, palyginus su kitų, o ypač priešingas pažiūras atstovaujančių organizacijų disponuojamu biudžetu.

Kokia vizija?

Savo veikla  – rašomais šviečiamaisiais-analitiniais tekstais bei organizuojamais renginiais  – ir toliau sieksime gaivinti ir Lietuvos viešojoje erdvėje skleisti pamatinius Vakarų – antikinės ir krikščioniškos – civilizacijos dvasinius, dorovinius ir politinius principus, ugdyti jaunimo politinį sąmoningumą ir tuo paskatinti nesavanaudišką tarnavimą Lietuvai.Lietuvoje neturime jokios kitos žiniasklaidos priemonės, kuri atstovautų konservatyvią mintį. Tuo tarpu kitose šalyse, kaip kad Didžiojoje Britanijoje, konservatyvią mintį atstovauja tokie leidiniai kaip „The Telegraph“ ir ,,Spectator“, o JAV  – veikianti žiniasklaidos priemonių grupė „FoxNews“. Tad Pro Patria naujienų ir įžvalgų portalas gali būti puiki alternatyva užsienio kapitalo remiamiems didiesiems leidiniams bei portalams, kurie dažnu atveju net nebeslepia savo idėjinio palankumo kairiąją ideologiją atstovaujantiems viešiesiems intelektualams bei politikams.

Tam, kad šis judėjimas augtų ir turėtų alternatyvių tekstams informacijos tiekimo būdų, kviečiame simboliškai prisidėti prie Pro Patria judėjimo! Apsilankykite Pro Patria Patreon’o paskyroje, paspaudę ant šios nuorodos, kurioje yra išdėstyti konkretūs tikslai, kuriomis tieksime kokybišką informacija Jums. Tuo tarpu kaip tapti patronu galite rasti čia!

Susiję

Pro Patria 3258308616174095834
item