Justas Stankevičius. ANTIFA - teroristinė organizacija

Kas yra ANTIFA, kuriai JAV prezidentas neseniai dedikavo teisės aktą? Vieniems tai yra judėjimas, kuris protestuoja prieš rasinę neapykan...

Kas yra ANTIFA, kuriai JAV prezidentas neseniai dedikavo teisės aktą? Vieniems tai yra judėjimas, kuris protestuoja prieš rasinę neapykantą ir fašistus, kitiems – tai tie patys fašistai. ANTIFA pavadinimas išreiškia priešiškumą fašistams. Judėjimo nariai deklaruoja, jog jie kovoja prieš neonacius, neofašistus, baltųjų viršenybės šalininkus. Kitaip sakant, ši organizacija kovoja prieš tai, kas šiandien mainstream‘e įvardijama kaip radikalioji dešinė. Kaip tapę įprasta ir Lietuvoje, fašistais jie įvardija visus prieš globalizmą ir tautinių valstybių naikinimą nusistačiusius žmones. 

Be to, kaip ir būdinga kairiesiems judėjimams, ANTIFA nariai dažnai smerkia kapitalizmą ir politologai ją laiko kraštutinės (radikalios) kairės organizacija. Nors ANTIFA nariai nepriskiriami vienai kategorijai, jie sako, kad daugelis jų gyvena visuomenės pakraščiuose: dokumentų neturintys imigrantai, transseksualai, žemą atlyginimą gaunantys darbuotojai. Socialinė atskirtis tampa puikia dirva atsirasti nusikalstamoms organizacijoms, kurios savo tiesas bruka ne diskusijų, o fizinės jėgos ir smurtinių riaušių keliu. 

Nuo 2016 m., kuomet JAV prezidentu tapo Donaldas Trumpas ir per Vakarus nusiritus Nigel’o Farage’o vadinamai ,,politinei revoliucijai”, ANTIFA narių gretos pradėjo augti tarsi ant mielių. 

Ši organizacija stokoja aiškios organizacinės struktūros, dėl to sunku aiškiai nustatyti, kaip ji veikia. Tačiau jai artima „It’s Going Down“ skaitmeninė bendruomenė, įvardinanti save kaip „anarchistų, antifašistų, antikapitalistų judėjimų bendruomenės centru“ pateikė „instrukciją“ kaip įkurti ANTIFA grupę ir kokios būtų jos operacijos ir lūkesčiai.

ANTIFAI skirtoje „instrukcijoje“ teigiama, kad įsikūrus grupei, būtina ,,stebėti baltųjų nacionalistų, dešiniųjų ir fašistų veiklą. Tikimasi, kad šios grupės pagalba bus dokumentuojamas fašistų grupių organizavimas konkrečiame regione. Tai reiškia, kad reikia rinkti informaciją apie tai, kas ką veikia, ir žinoti įvairių aktyvių grupių specifiką ir pagrindinius žaidėjus. Patvirtinus informaciją, ANTIFA  grupės periodiškai skelbia šią informaciją viešai prieinamu formatu”. Tačiau nelegalus asmens duomenų rinkimas yra tik gėlytės, palyginus  su kitais šios organizacijos nusikaltimais.

ANTIFA ir nusikaltimai

ANTIFA veiklos metodai dažnai pasižymi smurtiniais veiksmais ir stebėtina kairiosios valdžios parama. Galima pateikti įvairius pavyzdžius šios organizacijos metodų iliustravimui. 

Tarkime, Vokietijoje iš valstybinių kultūrai skiriamų lėšų yra finansuojama ANTIFA, kuri terorizuoja opozicijos politikus: gadina  jų namų fasadus, puldinėja ir mirtinai sužaloja nepalankius ar prieštaraujančius jų ideologijai politikus, siuntinėja grąsinimus ir, žinoma, naikina ne tik politikų, bet ir visuomenės  turtą. 

2018 m. konservatyvus  ,,FoxNews” žurnalistas Tuckeris Carlsonas teigė, kad jo namai buvo užpulti ANTIFA narių, kurie spardė į jo duris bei skandavo „antifašistines“ skanduotes.  Tai labiau primena į politinį susidorojimą su žurnalistu nei tiesiog priešingos nuomonės pareiškimą. Be to T. Carlsono asmeniu iliustruoja, kas iš tiesų yra tie vadinamieji fašistai. 

ANTIFA nusikaltimai liečia ir Lietuvą. 2011 m. ANTIFA nariai buvo pripažinti kaltais už tai, jog buvo primuštas VDU kultūros tyrimų centro doktorantas Tadas Kavolis. Organizacijos veikla Lietuvoje tęsiasi, internete ji toliau skleidžia susidorojimo su kitaminčiais nuotaikas. Ar mes galime toleruoti organizaciją, kuri fiziškai susidoroja su jai neįtinkančiais, kitokią nuomonę turinčiais asmenimis? ANTIFA taip pat veikia ir Lietuvos internetinėje erdvėje. Tą liudija ir jų organizacijai skirtas Facebook puslapis ANTIFA LIETUVA, kuriame galite atrasti daug panašių pažiūrų nuorodų, kryptingai akcentuojant radikalios kairės judėjimo aktualijas. Netgi rašant šį straipsnį, šis ANTIFA LIETUVA puslapis jau organizuoja iniciatyvą, atspindinčią šių dienų  JAV  riaušių įvykius ir provokacijas, privertusias JAV Prezidentą įvardinti ANTIFĄ organizaciją kaip teroristinę.

Sorošo pinigai

Šiandien galime rasti nemažai informacijos šaltinių,  kurie nurodo George`o Sorošo vaidmenį remiant įvairius fondus užsienyje ir Lietuvoje. Daugelyje šių šaltinių pažymima, kad George`as Sorošas taip pat finansuoja ANTIFA judėjimą. Tarp kitų jo remiamų nacionaliniam saugumui pavojingų judėjimų yra „Black lives matter“ riaušės ar „Best for Britain“ judėjimas, neigiantis 17.4 milijonų britų valią palikti Europos Sąjungą ir agituojantis už naują referendumą, kuris nubrauktų jau įvykusio demokratinio referendumo rezultatus. Akivaizdu, kad išskirtinai Sorošo remiami judėjimai visiškai nesuderinami su demokratijos idėjomis ar tuo labiau su visuomenės saugumu, nors pats George`as Sorošas visur bando maskuotis demokratijos gynėjo kauke.

Kodėl svarbus ANTIFA įvardinimas teroristine organizacija?

JAV prezidentas Donaldas Trumpas buvo teisus manydamas, jog ANTIFA prisidėjo prie dabartinių George Floydo mirties pretekstu rengiamų riaušių, kurios jau vyksta daugiau nei trisdešimtyje JAV miestų. JAV įstatymai teigia, kad vietinės teroristinės organizacijos yra tokios, kurie siekia „prievarta arba gąsdinant paveikti vyriausybės politiką“ bei „siekianti įbauginti gyventojus“. Sprendžiant iš tik kelių minėtų ANTIFA nusikaltimų matome, jog ši organizacija visiškai nėra suderinama su žodžio laisve ir demokratija, o jos organizuota veikla atitinka teroristinės organizacijos apibrėžimą. Šiandien visuomenėje yra savaip populiaru ir netgi taktiškai palanku naudotis „jautrios ir pažeidžiamos“ mažumos korta, siekiant sukurti visuomeninį spaudimą ir taip išbandyti centralizuotos valdžios ribas. Vadovaujantis tokia savo veiklos pateisinimo strategija, ANTIFA eilę metų dalyvauja organizuotose protestuose visame pasaulyje, kuriuose niokojamas piliečių ir valstybės turtas, smurtaujama prieš civilius asmenis, vykdoma brutali nusikalstama veikla ir švaistomi valstybės pinigai, siekiant suvaldyti riaušininkus.

Žinoma, kad normalioje demokratinėje valstybėje taikūs protestai yra pilietinė teisė ir piliečiai gali išreikšti nepasitenkinimą kokiu nors jiems rūpimu  klausimu ar situacija. Tai yra kone esminis skirtumas tarp demokratijos ir totalitarinio režimo. Tačiau organizacija, kuri persekioja žmones už kritiką ar už politines pažiūras, kuri organizuotai planuoja savo destruktyvią veiklą, o svarbiausia - fiziškai susidoroja su savo priešininkais, neturi jokios vietos demokratiniame pasaulyje.  Belieka tikėtis, jog JAV prezidento nutarimas taps įkvėpimu ir kitoms valstybėms „daiktus įvardinti jų  tikraisiais vardais“, aiškiai nustatant teroristinės veiklos požymius, kas suteiktų galimybę apsaugoti visuomenę nuo organizuoto smurto protrūkių ateityje. Klausimas nėra teorinis. ANTIFA veikia ir Lietuvoje. 


Susiję

Nacionalinis susivienijimas 3815006009100154275

Rašyti komentarą

41 komentaras

x rašė...

Apie Vokietiją tai gerokai į lankas. 3 vyrai sunkiai sužalojo politiką. Bet vien todėl kad jie buvo tamsiai apsirengę tai čia turėjo būti ANTIFA? Ten galėjo būti bet kas, greičiausiai ir buvo bet kas. Be to, sužalojimas nebuvo mirtinas kaip straipsny teigiama.
Bet štai kai pernai nagus prikišo pro patrijos numylėti naciai - Merkel partietis (Walter Lübcke) šūvių į galvą neišgyveno.

Anonimiškas rašė...

Kurie čia yra Pro Patria numylėti naciai - prorusiški iš AfD? Viena iš priežasčių, kodėl Radžvilo komitetas nepalaikė Juozaičio kandidatavimo į prezidentus, buvo šio susitikinėjimai su AfD nariais. Beje, o kuri Vokietijos partija nėra prorusiška, siūlo skirti 2% gynybai ir pasisako prieš "NordStream 2"?

Anonimiškas rašė...

Straipsnyje vis minima, kad ANTIFA yra organizacija. Jeigu tai organizacija, ji turi struktūrą. Tai kokia jos struktūra ir kas jai vadovauja?
ANTIFA yra ne organizacija, o pasaulėžiūra, šiuolaikinė sąvoka ;) Panašiai kaip "anarchizmas", "komunizmas" ar "nacizmas nėra organizacijos. Tai tiesiog sąvokos ;)

Anonimiškas rašė...

Jei jau nori mandriai apie šiuolaikines sąvokas tai ANTIFA vadink "judėjimu", pasaulėžiūra čia visiškai netinka.

supratingas rašė...

Seniai tai reikėjo padaryti. Prievartinei sukarintai organizacijai, sudarytai iš marksistų, anarchistų, socialistų, komunistų ir kitokių panašaus plauko pusgalvių, nėra vietos civilizuotose visuomenėse.
Dabar ir paaiškės kiek šis mėmių antifinis jaunimėlis, dėl neteisingos politikos užaugęs tik su teisėmis ir beveik be jokios atsakomybės, turi drąsos. Be to, iš esmės keičiasi ir jų rėmimo teisinis vertinimas, nes tai jau bus vertinama kaip terorizmo rėmimas.
Neseniai buvo skelbta statistika, kad daugiau nei 90(!) nuošimčių Vokietijoje policijos sulaikytų kraštutinių kairiųjų ekstremistų gyvena su tėvais, be to, trečdalis jų nedirba.

Rimas rašė...

Nejaugi tikrai Radžvilo komitetas nusistatęs prieš AfD ? Jeigu taip, tai tas faktas liūdina. Nematau aš tos partijos veikloj nieko blogo. Greičiau atvirkščiai. Negi NS serga paranojišku antirusizmu ? Būtų labai liūdna, jeigu taip būtų ...

Povilas Jankunas rašė...

Idomiai cia vienas komentuoja/ryskiai ziaurus leftistas/,straipsnis apie Antifa O perkelia/buk tai patikslina/apie desiniuosius.Toks Sorosinis pusiauetatinis komentatorius.Aplamai gaila,kad desinieji net is toli negali prilygti kairiesiems/Cia ir finansavimas ir medios uzvaldymas ir progresyvus judejimai.O paminetas vokiskas AFD pries Antifa tai kaip pacifistinis judejimas.

Unknown rašė...

kas yra Antifa judejimo dalyviai. tai piemenys su perplautom smegenim ir be jokio atsakomybes jausmo. Matome kas vyksta JAV siomis dienomis.

Anonimiškas rašė...

Tai raudonųju represinė organizacija, remiama ir finansuojama Berlyno štazikomunisinės vyriausybės. Jie veikia nebaudžiami.

Anonimiškas rašė...

Tikiuosi , kad reziduojantis Lietuvoje ambasadorius ar -ė, savo ataskaitose JAV valdančiajai jėgai objektyviai apžvelgs Lietuvos politinių jėgų, "žiniasklaidos" požiūrį į besiklostančią situaciją ir tų jėgų siekius ir "troškimus ".

x rašė...

Pusgalviai ne pusgalviai, bet dabartinėje Vokietijoje jie reikalingi lygsvarai palaikyti, kitaip vėl rūktų konclagerių kaminai. Juk AfD turi milžinišką politinę įtaką rytiniuose parlamentuose, šitie naciai yra oficiali opozicija Bundestage. Jau seniai įsitvirtinę policijoje ir kariuomenėje, tai ir dešiniojo ekstremizmo šios struktūros "nepastebi". Prieš tokius atsilaikyti gali atsilaikyti tik ypatingo brutalumo judėjimas, toks vokiškasis ANTIFA ir yra.
Tarkim, Italijoje su tevais (dar ir su seneliais) gyvena 100 nuošimčių jaunimo, o nedirba 55%. Iš kur jų drąsa? Iš beviltiškumo! Perspektyvos jų nulinės, jie nebijo žūti riaušėse, nes prarasti neturi ką.
Spėju, kad toliau augant ir taip jau beprotiškai socialinei nelygybei, LT irgi pamatysime kraštutinius kairiuosius, kurie prarasti neturės ką.

Sėlis rašė...

Prie ko tie AfD, mažiau skaitykit to ikso svaigalus. Žmogelis atidirbinėja.

Sėlis rašė...

“kitaip vėl rūktų konclagerių kaminai” - toliau galima ir neskaityti. Panašus atvejis į plokščiažemininkų. Dieve, padėk jam.

Anonimiškas rašė...

Rūkti pirmiausia pradės Vengrijoje. Ten tik vado įsakymo reikia. Lenkijoje bus kitaip, ten degs ant laužo.

Anonimiškas rašė...

Jau norėjau rašyti panašiai, tik vietoje ,,Berlyno štazikomunistinės'' būčiau sakęs taip, kaip iš tikrųjų ir yra - Kremliaus režimo, nes savaime aišku, kad be moskovijos žodžio jie ir čiaudėti negali.

Anonimiškas rašė...

-> X 2020-06-02 20:59
-> Anonimiškas 2020-06-02 21:24

Nieko sau, vyriukai - sakau judviems abiems iškart - vienam jau rodosi rūkstantys kaminai, kitam - degantys laužai.
X'ai, kad ir kiek tu kaltini ProPatria ,,fašizmu'' - beje, ar bent žinai, kokia šio žoždio kilmė? - bet nei vienas iš mūsų ir įsivaizduoti neįsivaizduoja nei rūkstančių kaminų, nei degančių laužų, ir niekada tokių dalykų nesakė ir nesiūlė.
Tai kaip suprasti jūsų priešiškumą Propatriai ir kokie tikrieji jūsų tikslai, jeigu savo vizijomis judu ne tik kad prilygstate Antifai- ką ten Antifai, net ir nuožmiausi senovės Asirijos tironai netektų žado - bet dar ir ją pranokstate?

Anonimiškas rašė...

Šiaip jau tie kurie išlėkė pro kaminus irgi to neįsvaizdavo.
O jei rimtai - mintis neleisti įsigalėti kuriam nors ekstremistų flangui atrodo logiška.
Lietuvoje ramuma: nėra radikalių nei kairiųjų, nei dešiniųjų. Yra keli popieriniai dešinieji judėjimai. Pro Patrija/NS krytingai veikiančiu judėjimu netapo, o ir visiškai neturi rinkėjų bazės. Kažkaip sugeba visiems neįtikti.

x rašė...

Anonimiškas 02:10, LT jau turėjo savo radikalus, violetinius. Vos tik šie pajuto globojančią Grybauskaitės ir Dėdulės ranką - kraujas liejosi laisvai. Nušautas valstybės pareigūnas teisėjas, dar mažo vaiko mama, vėliau dar keletas žmonių... Turėjom patvory gestapą, peroksidinę frau Himmler kuri lakstė su sąrašu ką sekti. Geras pavyzdys kas nutinka, kai uždega žalią šviesą vienai radikalų grupei.

Sėlis rašė...

x 2020-06-03 02:34

Pritempinėjimai ir pritempinėjimai, kaip visada.

Dronas rašė...

Pradės rūkti kaminai... :DDDDDD
Vis klausiu savęs, tokiom nesąmonėm šventai tikima ar už pinigus? Jeigu tikima, kokiu kvailiu reikia būti. Jeigu už pinigus, kokiu išsigimeliu. Bet kuriuo atveju, dižiuotis nėra kuo.

Anonimiškas rašė...

Apie tuos kaminus turbūt metafora. Šiais laikais to nė nereikia. Putino naciai Rytų Ukrainoje va kaip pasidarbavo ir apsiėjo be kaminų.

Dronas rašė...

Ir nusikalstama organizacija "antifa" nuo to... saugo? Teisingai supratau jūsų peršamą mintį? Jeigu teigiate, kad taip. Dar karta paklausiu. Kokiu reikia būti kvailiu, kad tuo tikėt, arba niekšu, kad tai samoningai teigt? Čia tas pats kas pasakas pasakot, apie tai, kaip raudonieji khmerai "vadavo" Kambodžąa Būtų juokinga, jeigu nežinot apie pasėkmes. Antifa, niekuo iš esmės nesiskiria nuo kitų radikalių, nusikalstamų grupuočių. Teroras, propaganda ir visiškas pergalė kuri pasiekiama pilnu priešininko sunaikinimu. Tai pagrindinės šios organizacijos veiklos kryptys ir vienintelė siekiamybė, apie kuria jie atvirai kalba. Taigi, jeigu kas ir užkurs kaminus, tai kaip tik tokie "gelbėtojai".

Ainis rašė...

>Dronas
Kokiu reikia būti kvailiu, kad tuo tikėt, arba niekšu, kad tai samoningai teigt? citata.
Gal nei kvailiai nei niekšai, tiesiog vatnikai arba tie patys antifa nariai... tokiems argumentai negroja.

x rašė...

Tikrasis kvailumas yra homo primitivo tikėjimas, kad būna blogieji ekstremistai (kairieji) ir gerieji teisingieji ekstremistai (dešinieji).

Labai jau tendencingo straipsnio apačioje to tikėjimo griebiasi ir straipsnio autorius. Tik paskelbkime už įstatymo ribų vienos pusės (bloguosius) ekstremistus ir bus taiku kaip rojuje. Lyg nesuprastų, kad taip tik atvertų vartus jų oponentų, rudujų khmerų siautėjimui.
Jeigu jau drausti ekstremistinės organizacijas, tai visas, o ne tik tas kurios man nepatinka. Arba visas palikti, tikintis kad bus apsiribota keliom sulaužytom nosim, bet bus kažkoks balansas ir iki kritinio lygio niekas nesustiprės.
Grįžtant prie Vokietijos, ten aukų skaičius nuo dešiniųjų ekstremistų rankų kelis kartus aukštesnis nei nuo kairiųjų. Bet pastarieji pasižymi darydami materialinę žalą.

Dar esu baisingas niekšas :) ir sąmoningai teigiu, kad dešinysis ekstremistas niekuo ne geresnis už kairyjį. Kad žmogžudys skinheadas nėra geresnis už tokį patį anarchistą. Tiesiog įsitikinimas toks.

Sėlis rašė...

Citata: “Grįžtant prie Vokietijos, ten aukų skaičius nuo dešiniųjų ekstremistų rankų kelis kartus aukštesnis nei nuo kairiųjų.

Aje? “Aukas” nesupainiojote su “nusikaltimais”, kur nusikaltimais gali būti “heit spyč?”. O už “heit spyč” puikiai žinome, ką tokius labiausiai baudžia. Tai taip ir gaunasi “statistika”, kad far-right “labiau nusikalsta” už far-left.

x rašė...

Ne, ten apie tas aukas kurios jau palaidotos.

Kuo tie gerieji naciai užsiima, kodėl tų aukų daug ir už ką juos teisia
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Underground_trial

Sėlis rašė...

Jūs galvojate, kad neigiu tų radikalų žudynes ir plėšikavimus, sprogdinimus? Neneigiu. Tik abejoju, kad far-right radikalai daugiau nusikaltimų vykdo už far-left. Kur būtų aukų ir kitų nusikaltimų skaičiaus palyginimas su far-left?

Dronas rašė...

Kažkam ideologija smegenis užspaudė. Man nusispjaut, kairys, dešinys. Nusikaltelis yra nusikalteliu. Aš nedarau skirtumo, tarp antifa, kokių nors arijų legionų arba ISIS. Man jie visi vienodi. Jų visų esmė viena ir ta pati. Aš tokių negerbiu. Tai vergai, mankurtai. Tie, kuriems buvo duotas protas, bet jie jį išmetė, pakeitė patogia, kitų sukramtyta ir jiems į galvą išvemtą pasaulėžiūrą, kur mastyt nebūtina, o net ir kenksminga. Galima būtų nusipjaut į juos ir jų kvailystes, spjaut ir eit gyvent toliau, gyvent žmogiškai. Bet... Bėda ta, kad šitie veikėjai, vis bando tave perlipdyt pagal savo atvaizdą. Jeigu nepavyks, sunaikint. išraut viską, kas daro tave laisvu. Pažaist dievą, pasimėgaut valdžia, valdžia valdyt ir spręst kitų likimą. Valdžia be atsakomybės už savo veiksmus, valdžia be pareigos. Pasišlykštėtina. O šlykščiausi iš jų tie, kurie tai daro vardan turto, vardan privilegijų, trupinių ir kaulų, kuriuos jiems numes kiti.

Tiesa X šito kas parašyta nesupras. :D

Nenorės suprast.

supratingas rašė...

Sėli, pamenu buvote nusprendęs nebeprasidėti su "iksu", bet matau niekaip nepavyksta išvengti atkryčio :D Juk matot, kad beprasmiška terliotis su tuo minties "galiūnu". Tik uždavėte konkretų klausimą apie nusikaltimų skaičiaus palyginimą ir nebėra "ikso", kaip jam įprasta. Metus ar daugiau nabagas nesugalvoja jokio paaiškinimo kaip Pro Patrijoje neva yra dergiama ES (mėgstamas "ikso" lipdukas). Todėl ginčai su šiuo veikėju yra ne tik beprasmiai, bet ir kenksmingi, nes sunku tobulėti ginčijantis su tokiu chamišku nebrendyla kurį liežuvis net nesiverčia vadinti oponentu. Geriausi vaistukai nuo tokių iksų yra jų marginalizavimas.

O dabar apie su ekstremizmu susijusią info ir statistiką. Drįsčiau teigti, kad dešiniojo terorizmo grėsmė yra didžiosios žiniasklaidos stipriai išpūsta. Ji net ir tokius žmones gali laisvai apšaukti ekstremistais. Paimkim, kad ir nesenas žudynes Hanau kur vienišas psichiškai nesveikas žmogus nušovė 10 žmonių, o žiniasklaida sukėlė masinę dešiniojo ekstremizmo isteriją. Njū Jork Taims nepasikuklino įdėdama antraštę, teigiančią, kad dešinysis ekstremizmas yra didžiausia Vokietijos grėsmė. :D
Bet koks antisemitinis išpuolis Vokietijoje, savaime visiškai nesiaiškinant priskiriamas dešiniajam ekstremizmui. Dėl jūsų minėtos „hate speech“ nėra aišku, bet būtų pravartu gauti tikslų atsakymą.
Įrašius į Gūglo paiešką „extremism in germany“ gausime pirmus tris puslapius (toliau nežiūrėjau) su nuorodomis vien į dešinįjį ekstremizmą, tarsi kairiojo net ir nebūtų. Net ir į paiešką įrašius „left wing extremism in germany“ vis tiek gaunama beveik tas pats (!!!), išskyrus vieną kairiojo ekstremizmo nuorodą. Tuo nereikėtų stebėtis, žinant, kad Gūglas manipuliuoja algoritmais peršančiais tik tam tikrą nuomonę. Ką ten algoritmai, Gūglo vadovas prieš keletą metų atviru tekstu prisipažino, kad pasaulyje yra tokia didelė cenzūros paklausa, kad jie tiesiog negali jos netenkinti. :)
O štai Gūglui visiškai priešingą vaizdą gausime įvedę „extremist“ arba „ekstremism“ į Vois of Jūrap (nusikaltimai yra viena pagrindinių jos temų) paiešką. Irgi šališka? Tikėtina, tačiau esmė šiuo atveju slypi kitur kitur - tai aiškiai įrodo, kaip begėdiškai didžioji žiniasklaida slepia nuo skaitytojų informaciją.
Na, ir pats geriausias būdas įsitikinti kaip žiauriai žiniasklaida meluoja gąsdindama dešiniojo ekstremizmo baubu, yra peržvelgti tikrą statistiką terorizmo duomenų bazėje kuri rodo, kad Vokietijoje dėl žudynių dažniausiai kalti islamistai. O negausias žudynes dėl kurių kaltinami dešiniesieji ekstremistai reikėtų vertinti atsargiai ir kiekvienu atveju atskirai, nes pasitaiko, kad įrodymai yra šakėmis ant vandens rašyti.

Dronas rašė...

Bėda tame, kad argumentai ir faktai, kada bandai jais remtis bendraudamas su X tipo veikėjais, tampa beprasmiai. Veikėjas atvirai teigia, kad ProPatria sėdi "dešinieji ekstremistai", kurie tuoj, tuoj kaminus užkurs. Aš manau, kad veikėjas atidirbinėja, tai yra už pinigus. pernelyg aktyviai ir dažnai reiškiasi. Pavieniai chunveibinai, pasidergia ir pradingsta. Žinoma, gali būti išimčių, nesiimsiu spręst, bet manau, jog vistik ateina čia atidirbt judo auksinių.

supratingas rašė...

Tai ir sakau, kad geriausia visiškai nekreipti į juos dėmesio, bet kas nors karts nuo karto vis atkreipia. Bala jo nematė, einu kurti kamino :D

Anonimiškas rašė...

Niekas tokios tikslios statistikos neturi, net įstaigos. 12 metų senumo politologijos kursiniame darbe kaip tik rašiau apie europos ekstremistinius judėjimus. Užduotys kažką palyginti atrodė paprastos , bet kai pradedi gilintis... 2008 metais turimi duomenys buvo nepilni ir tik viešai prieinami, bet jau tada buvo ta tendecija kad kairieji ekstremistai bendrai įvykdo daugiau nusikaltimų, bet dešinieji sunkesnius (mirtim pasibaigusius) ir garsiau nuskambėjus. Aišku dabar vėl kitaip, atsirado islamistai, sustiprėjo dešinieji judėjimai.

x rašė...

Dronas 08:34, jei kokie tai veikėjai bando tave perlipdyt pagal savo atvaizdą ir tau tas atvaizdas netinka - turi problemą. Nusipjaut į juos ir toliau gyventi žmogiškai negali, nes jų tiksas kitas ir jie to neleis. Ką gi, tokiu atveju gali pasistatyti gerą tvorą kurios jie neįveiks arba imti kalaviją ir priešą įveikti. Tik tada galėsi gyventi taip kaip tau tinka.
Valdžios ir turtų bet kokiom priemonėm siekiančių buvo ir bus visada, su religijų (ideologijų) priedanga ar be jos.

Dronas rašė...

O tai, kodėl tamsta bandai mane perlipdyti? Bandai čia raudonus nusikaltelius balinti. Atėjes į svečius, pili ant žmonių pamazgas, vadini juos nacistais ir ieškai naudingų idiotų. Štai, panašu, net aš tau sukėliau kažkokias viltis. Be reikalo. Aš puikiai žinau, kad pas mane yra VIENA šeima, VIENA tauta, VIENA gimtinė. Jauti? Būtent. Aš nekenčiu veidmainių, kurie bando kitiems primest savo valią, šantažu, jėga, baime. Aš nekenčiu plėšikų ir žmogžudžių. Raudoni jie, rudi ar dar kokie, nėra skirtumo, esmė ta pati. O štai tamstai, raudoni kaip ir visai nieko tokio, nors sugebėjo nužudyt beveik dešimt kart daugiau nei rudieji (anie nespėjo). Balini nusikaltelių kurių rankos suteptos krauju kailiukus. Bandai rast silpnavalių, kvailių, kurie nežino istorijos, o ir nenori žinot, kurie patikės patogiu melu. Tamsta ne ten kvailius žvejoji.

x rašė...

O kodėl tau atrodo kad aš bandau perlipdyti? Kam man tai? Aš ne tėvas, ir ne motina, ir nieko nesiruošiu (per)auklėti. Teisiog parašiau ką galvoju apie idėją uždrausti ar į kokius tai teroristų sarašus įtraukti kairiuosius ekstremistus, bet tik juos vienus. Man atrodo kvaila idėja, taip pat kaip ir į teroristų sąrašus įtraukti tik vien tik dešiniuosius. Tas suveiktų jei šalyje veiktų tik tas vienintelis ekstremistinis judėjimas. Bet ne USA ar Vokietijoje, kur tokie seni ir skaitlingi abiejų flangų ekstremistiniai judėjimai. Riboti tik vieną iš jų, tai tas pats kas sutriuškinti "Hells Angels" bet palikti gyvuoti "Bandidos". Rezultatas lengvai nuspėjamas. Tas pats ir su ekstremistiniais judėjimais.
P.S. Milijonus pražudę Stalinas, Mao Dzedungas ar Pol Potas yra truputį kitos kategorijos boksininkai nei raudonais skudurais mosuojantys gatvės urlaganai.

Dronas rašė...

Tik juos vienus? Tame pačiame saraše yra alkaida, ISIS ir kiti panašūs veikėjai. Bet nėra KKK ir djuodūjų panterų. Tai natūralu. Antifa yra tarptautinė organizacija. Kaip jau minėta alkaida ir panašiai. Todėl juos įtraukė į TARPTAUTINIŲ teroristinių organizacijų sąrašą. KKK, juodosios panteros ir panašus mėšlas, senai įtrauktos į VIETINIŲ ESKSTREMISTINIŲ organizacijų sąrašą. Kas neaišku? Problema tame, kad tarptautinius teroristus pavadino tarptautiniais teroristais? Man tai tiesiog fakto nustatymas, ne daugiau. Juodosios panteros yra tik JAV ir jie su savo kitais degeneratais, dešiniais, kairiais, musulmoniškais arba kokiom sektom, senai yra vietinių ekstremistų registre. Tu, atėjai ir nesuprantantiems tokių plonybių žmonėms, pradėjai smegenis plauti. Komunistų teroristus "skriaudžia"! Už pinigus atėjai. Purvinas tu žmogus.

Anonimiškas rašė...

Šlovė Sorošui! Šlovė antifai!

x rašė...

Trumpo rinkimų strategai pasakė kad antifos itraukimas i ter. sąrašą duos tiek ir tiek reitingo punktų tai ir įtraukė. Nors antifa vadinti tarptautine organizacija daugoka garbės, ten nėra nei normalios organizacijos, nei vieningos struktūros, tik toks pats pavadinimas kelių šalių kairiųjų kuopose.
Kad ten KKK ar dar porą įtraukė į sąrašą ok, bet kiek dešiniųjų ekstremistinių organizacijų neįtraukta? Vis tiek netikiu kad selektyvus kažkokios grupės įterorinimas (ypač pagal draudėjo asmenininius interesus), gal kažką duoti apart oponuojančių grupių įžūlėjimo. Beje, apie tai jau rašo.

https://www.washingtonpost.com/national-security/as-trump-vows-crackdown-on-antifa-growth-of-right-wing-extremism-frustrates-europeans/2020/06/05/7006eb40-9b94-11ea-ad09-8da7ec214672_story.html

Jau pirma pastraipa daug ką pasako.
"The day that President Trump declared he would label the far-left “antifa” movement a domestic terrorist organization last week, a far-right group also based in the United States announced a new international branch in Russia."

Anonimiškas rašė...

Jei Europa nepraregės, greitai bus vėlu. Berlyno štaziai atves Europą vėl į TSRS laikus. Tik bus su prieskoniais, vietoj Jievropos - Jungtinė Islamo Respublika.
Berlyno štazinė vyriausybė finansuoja šitą teroristinę organizaciją antifa, ir leidžia jai veikti nevaldomai. Nacizmas ten uždraustas, o komunizmas liaupsinamas. Va ir turi niemciai, ką turi. Bet tegu Europą palieka ramybėj, tie suš... teroristai štaziai!

supratingas rašė...

Cit.: "Berlyno štazinė vyriausybė finansuoja šitą teroristinę organizaciją antifa"

Labai skambus pareiškimas. Ar galite pagrįsti?

Unknown rašė...

SIŪLOME SKUBIAS PASKOLAS nuo 15 000 iki 72 000 USD bet kokią JŪSŲ PASIRINKIMO SUMĄ IR 2–4

VALANDŲ SĖKMINGAS PASLAUGŲ SANDORIS SU 2% PALŪKANŲ VERSLUI

IR PRIVATUS

TIKSLAI DABAR TAIKYTI SU EL. PAŠTO PRANEŠIMU:

[email protected]



PILDYKITE IR GRĮŽKITE



Vardas:

Paskolos suma :

Trukmė:

Lytis:

Šalis:

Įvartis:

Mobilaus telefono numeris:



JŪSŲ ATSAKYMO BŪTINA IŠ karto

item