72 proc. JAV juodaodžių yra patenkinti vietos policijos darbu

Dauguma afroamerikiečių yra patenkinti jų gyvenamose vietose dirbančiais policijos pareigūnais, rodo naujai atlikta apklausa. 72 proc. ap...

Dauguma afroamerikiečių yra patenkinti jų gyvenamose vietose dirbančiais policijos pareigūnais, rodo naujai atlikta apklausa. 72 proc. apklaustų juodaodžių amerikiečių nurodė, kad yra patenkinti vietos policija. Toks pats vertinimas fiksuojamas ir tarp baltųjų respondentų. Monmaufo universiteto (Naujasis Džersis) atliktas tyrimas buvo paskelbtas šią savaitę. 

17 proc. respondentų demonstracijas dėl G. Floydo nužudymo laiko visiškai pateisinamomis, dar 37 proc. jas laiko pateisinamomis iš dalies. 57 proc. apklaustųjų mano, kad sudėtingose ar pavojingose situacijose policininkai labiau linkę panaudoti perteklinį smurtą prieš juodaodžius, nei prieš baltuosius. 33 proc. teigia, kad tokiose situacijose policininkų perteklinio smurto tikimybė yra vienoda visų rasių atžvilgiu. 

Įvairiuose JAV miestuose antrą savaitę vyksta masinės riaušės ir protestai, motyvuoti juodaodžio George`o Floydo nužudymu Mineapolyje. Policijos pareigūnas Derekas Šauvinas, sulaikydamas ne kartą kalintą, tačiau sulaikymo metu beginklį G. Floydą, ilgiau nei 8 minutes laikė keliu prispaudęs jo kaklą, kol šis galiausiai mirė nuo uždusimo. Visas įvykis ir mirusiojo prašymai paleisti, kad galėtų kvėpuoti, buvo nufilmuotas praeivių. 

Dalis JAV visuomenės, ypač juodaodžių, laiko šį atvejį sisteminio policijos smurto prieš juodaodžius simboliu. Statistika nuostatos, kad policija dažniau žudo sulaikomus juodaodžius, nepatvirtina. 



Susiję

Pasaulis 8437845665456959429

Rašyti komentarą

3 komentarai

supratingas rašė...

Niekaip negaliu nusiraminti, tokį gerą žmogų nužudė, rekėtų jo atminimui ženklelį į atlapą įsisegti. Sako velionis Floidas ne tik geras buvo, bet ir nuolat darė gerus darbus: prekiavo ir vartojo narkotikus, vogė, dalyvavo apiplėšime su įsilaužimu kurio metu juodaodei moteriai buvo sugrūdęs pistoletą į gerklę, kad bendrai galėtų ramiai plėšti ir dar daug kitų mažesnių gerų darbų padarė. Žiniasklaida velionio atžvilgiu pasielgė labai negarbingai nepranešdama, kad velionis ir žuvo darydamas gerus darbus: parduotuvėje sumokėjo padirbtais pinigais, pasipriešino policijai, surakintas spėjo išmesti polietileninį paketėlį su panašiu į kokainą turiniu. Vienžo, didelė netektis.

Zenonas rašė...

Pastatyta paminklą,tiksliau perkanlt P.Cvirka

Zenonas rašė...

Pastatyta paminklą,tiksliau perkanlt P.Cvirka

item