D. Trumpo administracija patvirtina: „neegzistuoja teisė į abortą“

laisvavisuomene.lt Mary Margaret Olohan Praėjus vos keletui valandų po to, kai JAV prezidentas D. Trumpas pagrasino išstosiantis ...


Mary Margaret Olohan

Praėjus vos keletui valandų po to, kai JAV prezidentas D. Trumpas pagrasino išstosiantis iš Pasaulio sveikatos organizacijos, JAV paprieštaravo PSO koronaviruso rezoliucijoje vartotiems teiginiams apie abortą.

JAV atstovai Pasaulio sveikatos asamblėjoje savo pranešime teigė, kad JAV „atsiriboja“ nuo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teiginių, kad vargingoms šalims turi būti užtikrinta teisė atsisakyti intelektualinės nuosavybės taisyklių sudėtingų situacijų metu tam, kad būtų gaunamos medicinos paslaugos ir užtikrinta reprodukcinės ir seksualinės sveikatos priežiūrą pandemijos metu.

„Jungtinės Valstijos stipriai palaiko moteris siekiant geriausių įmanomų rezultatų sveikatos, gyvybės, orumo ir gerovės srityse per visą jų gyvenimą“, sakoma pranešime.

„Mes pasisakome už tai, kad moterys ir mergaitės gautų aukštos kokybės sveikatos paslaugas bet kuriuo amžiaus tarpsniu. Tačiau mums nepriimtinos užuominos į „seksualinę ir reprodukcinę sveikatą“, ar kiti teiginiai, kurie netiesiogiai ar tiesiogiai sako, kad į nuostatą dėl visuomeninės ir asmeninės sveikatos paslaugų yra įtraukta ir galimybė pasidaryti abortą“, sakoma pranešime.

„Jungtinės Valstijos tiki negimusios gyvybės teisine apsauga ir atmeta bet kokias tarptautinių žmogaus teisių interpretacijas“, tęsiama pranešime. „Kaip sakė prezidentas D. Trumpas, „Amerikiečiai niekada nepavargs ginti nekaltą gyvybę.“ Kiekviena šalis turi suverenią teisę įgyvendinti susijusias programas ir veiklas pagal jų įstatymus ir politiką, be išorinio spaudimo.“

Pranešime pažymima, kad „neegzistuoja tarptautinė teisė į abortą“, kad Jungtinės Valstijos neprivalo „finansuoti aborto ar palengvinti jam sąlygų“ ir kad JAV nepripažįsta aborto „kaip šeimos planavimo būdo“.

Nepaisant kritikos dėl teiginių apie abortą, JAV nebalsavo prieš rezoliuciją, o leido ją vienbalsiai priimti.

Prieštaravimas teiginiams apie abortą pasirodė po to, kai pirmadienio naktį D. Trumpas paskelbė ultimatumą PSO dėl organizacijos „nerimą keliančio nepriklausomybės trūkumo“ nuo Kinijos valdžios. D. Trumpas perspėjo, kad PSO turi persitvarkyti per artimiausią mėnesį, arba praras JAV finansavimą.

„Negaliu leisti Amerikos mokesčių mokėtojų pinigais toliau finansuoti organizaciją, kuri, tokia, kokia yra dabar, taip aiškiai netarnauja Amerikos interesams“, teigiama JAV prezidento laiške PSO. <…>

Balandžio pradžioje PSO atstovai sakė „Daily Caller News Foundation“, kad „paslaugos, susijusios su reprodukcine sveikata, yra dalis būtinųjų paslaugų COVID-19 protrūkio metu.“

„Moterų pasirinkimas ir teisė į seksualinę ir reprodukcinę sveikatos priežiūrą turi būti gerbiami, nepaisant to, ar jai įtariama ar patvirtinta COVID-19 infekcija,“ PSO teigė pranešime DCNF.

„Į tai įeina kontracepcija, kokybiška sveikatos priežiūra nėštumo ir gimdymo metu ir vėliau, ir saugus abortas kaip numato įstatymai,“ sakė organizacijos atstovai, pažymėdami, kad PSO teikia technologines ir politines gaires PSO narėms „dėl kontracepcijos naudojimo siekiant išvengti nepageidaujamo nėštumo, saugaus aborto ir komplikacijų po nesaugaus aborto gydymo.“

PSO neatsakė į pakartotinius DCNF prašymus plačiau pakomentuoti.                                                                                                                 

Susiję

Šiaurės Amerika 3333002957995249473

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Nepaisant kritikos dėl teiginių apie abortą, JAV nebalsavo prieš rezoliuciją, o leido ją vienbalsiai priimti." - t.y. 'pašūkavom, bet realiai nieko nedarėm", ar kaip čia?

Unknown rašė...

Aš džiaugiuosi šiandien galėdamas pasidalyti savo liudijimu su pasauliu. Niekada neįsivaizduoju savęs tai darantis, tačiau esu kupinas džiaugsmo ir noriu, kad kiti turėtų savo pagalbą. Aš esu biuro sekretorė pagal profesiją, turiu du vaikus su vyru. Mano vyras paliko mane ir mūsų vaikus be jokio paaiškinimo. Jis tiesiog paliko namą, o aš girdėjau, kad jis mato kitą moterį. Išbandžiau visas įmanomas priemones, kad grąžintum jį namo, tačiau jis elgėsi keistai manęs atžvilgiu ir netgi apleido vaikus. Aš buvau nusivylęs ir nuniokotas, ieškojau pagalbos iš įvairių pusių, kol pamačiau pranešimą apie dr. Ajayi rašybos keitiklį. Kreipiausi į rašytoją, kuris man pasakė, ką daryti. Jis patikino mane, kad jis ištars rašybą ir viskas bus gerai per tris dienas, tačiau buvau skeptiškas ir išsakiau keletą minčių, kol galiausiai vėl susisiekiau su juo, mes kartu ėjome į procesą ir nustebau, kad rašyba suveikė, o mano vyras grįžo namo ir atsiklaupė, kad maldautų atleidimo, bet pirmasis buvo jo netikėtas skambutis, nes mes nesikalbėjome apie 6 mėnesius. Dr. Ajayi yra iš tikrųjų jo žodžių žmogus, jei turite problemų dėl savo santykių ar bet kurio gyvenimo aspekto, susisiekite su rašytoju dr. Ajayi dėl ilgalaikio sprendimo. El. Paštas: [email protected] numeris: +2347084887094

Nežiniukas rašė...

Kokie už širdies griebantys šūkiai:

"neegzistuoja tarptautinė teisė į abortą" (gali egzistuoti tik vietinė teisė į abortą, kas ir yra padaryta JAV teisėje)

"Amerikiečiai niekada nepavargs ginti nekaltą gyvybę" (tam gynimui jie netgi įkūrė "Planned parenthood" organizaciją)

Iš pradžių pagalvojau, kad susigraudinau nuo tokių žodžių, nes pradėjo birti ašaros, paskui suvokiau, kad pjaustau svogūną ir apsiraminau.

Kaip sakant - nieko naujo po saule - jei reikia, šiandien politikas gins moterų reprodukcijas, o rytoj lyg niekur nieko - negimusią gyvybę.

Ir dauguma nesupras.

Anonimiškas rašė...

a 'stable genius' - ir tuo viskas pasakyta

Sėlis rašė...

Taip, kol nebus realių darbų, tol visi paveblenimai nieko verti.

item