Nacionalinis susivienijimas reikalauja galutinai atmesti Stambulo konvenciją

Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į nacionalinės valdžios institucijas, reikalaudamas nutraukti mėginimus ratifikuoti visuomenei nepr...

Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į nacionalinės valdžios institucijas, reikalaudamas nutraukti mėginimus ratifikuoti visuomenei nepriimtiną ir žmogaus prigimtį neigiančią Stambulo konvenciją. Pastarasis dokumentas, ypač Užsienio reikalų ministerijos iniciatyva vis iš naujo siūlomas ratifikuoti Seime. Šis klausimas įtrauktas ir į 2020 metų pavasario Seimo sesijos darbotvarkę.

Reikalavime pabrėžiama, kad konvencija nesiūlo jokių naujų efektyvių priemonių savo deklaruojamam tikslui – moterų apsaugai nuo smurto. Ne viena analizė parodė, kad Stambulo konvencijos siūlomos nuostatos jau dabar yra numatytos įvairiuose Lietuvos teisės aktuose. 

„[Tačiau] Konvencijos 4 straipsnis įpareigoja Lietuvos valstybę įgyvendinti priemones nediskriminuoti asmens dėl socialinės lyties, lytinės orientacijos, lyties tapatybės arba kito statuso, o tai reiškia, kad ratifikavus Konvenciją valstybėje privalės būti priimti ir jos teisinėje sistemoje turės veikti daugybė teisės aktų, reguliuojančių asmens daugybinę lyties tapatybę (bus kuriamos naujos žmogaus lyties sampratos). Konvencijos 12 straipsnis įpareigoja valstybę skatinti vyrų ir moterų socialinio ir kultūrinio elgesio modelio pokyčius siekiant išnaikinti prietarus, papročius, tradicijas ir visą kitą praktiką, grindžiamą moters nepilnavertiškumo idėja ar stereotipiniais moterims ir vyrams priskiriamais vaidmenimis“, - perspėjama Nacionalinio susivienijimo reikalavime. Konvencija numato, kad ją būtina ratifikuoti nedarant jokių išimčių šioms nuostatoms. 

„Stambulo konvencija yra tiesmukas bandymas radikaliausią transgenderizmo ideologiją įtvirtinti teisiniu keliu ir paversti privalomą Europos šalių piliečiams. Konvencijoje po gražiais moterų gynimo lozungais pakišamos su tuo išvis nesusijusios transgenderizmo nuostatos. Akivaizdu, kad tai sveiko proto prievartavimas – žmonės būtų verčiami moteris vadinti vyrais, vyrus moterimis ar apskritai išgalvotomis lytimis pagal šių liguistą įsivaizdavimą. Dar daugiau, atvirai siekiama pakeisti visuomenės tradicijas, kultūrą ir mąstymo „stereotipus“. Dažnai stebimasi, kodėl LGBT judėjimą jo kritikai įvardija kaip totalitarinį. Stambulo konvencija tobulai iliustruoja to priežastį – kalbos ir mąstymo prievartavimas valstybei grasinant bausmėmis yra vienas esminiu totalitarizmo bruožų. Jeigu esame laisva tauta ir suvereni valstybė, privalome kategoriškai atmesti šį dokumentą“, - kreipimąsi komentavo Nacionalinio susivienijimo pirmininkas prof. Vytautas Radžvilas.

Paskutinį kartą Seimas dėl Stambulo konvencijos įtraukimo į sesijos darbotvarkę balsavo 2018 metų kovo 13 dieną. Tada Konvencijos klausimas nebuvo įtrauktas: „už“ balsavo 34, „prieš“ - 41, susilaikė - 21 Seimo narys. 

Susiję

Vytautas Radžvilas 551194944552633086

Rašyti komentarą

16 komentarų

linalk rašė...

ne tik šis susivienijimas to reikalauja

Unknown rašė...

atmesti.nesvarstyti!!!

Anonimiškas rašė...

Pritariu NS ir labai dėkoju, kad viešinate.

Anonimiškas rašė...

Viltis visada yra, gal protas iš Lietuvos dar neišėjo.

Unknown rašė...

Atmesti

Anonymous rašė...

Gyvenimas yra paslaptis su daugybe klausimų, į kuriuos reikia atsakyti. Su kokia bėda jūs susiduriate žemėje?
Ar jūsų vyras ar žmona paliko jūsų gyvenimą neturėdami jokio gero paaiškinimo, dėl kurio jūs galite sumišti ir norite, kad jie grįžtų į savo gyvenimą? Daktaras Ajajus yra tinkamas žmogus šiam darbui, jis yra galingas rašybos rašytojas, kurį palaimino protėviai ir kurį dievai priėmė kaip jų kandiklį žemėje. . Aš ir mano vyras buvome išsiskyrę 9 mėnesius be bendravimo, tačiau, pasak dr. Ajayi, jis grįžo ir mes vėl esame viena laiminga šeima. Kreipkitės į dr. Ajayi rašytoją, jei susiduriate su bet kokiomis gyvenimo problemomis ir jums reikia greito sprendimo. „Viber“ arba „Whatsup“: +2347084887094 arba el. Paštas: [email protected]

Susivienimas vis reikalauja ir reikalauja... rašė...

Ar tuos rekalavimus kas nors,kada nors šgirdo? Ar į juos kas atsižvelgė? Ir kodėl tas"susivienijimas" bazuojasi tik "Propatrijoj", kurioje lankosi -niolika lankytojų? Juk yra kiti portalai (Delfi),televizijos (LRT) , net popieriniai laikraščiai dar spausdinami. Bet "susivienijimas" ten neina. Kodėl?

Nežiniukas rašė...

Jeigu jūs žinote, kad NS neina į LRT ir Delfi, tai turite žinoti ir kodėl.

x rašė...

O ką jie ten atėję veiktų? Buvo toks violetinis aktyvistas nuo tvoros, labai pyko kad į televiziją niekada nepatenka, tai Pumprickaitė kažkada pakvietė į laidą gyvam etery su trim dalyviais. Tai gavęs progą pakalbėt tesugebėjo paverkšlent kad kaip blogai kad Lietuvos medijos nepaskelbė apie ale išprievartautą vokiečių paauglę Lizą (Prigožino kontoros paleisti fake news siekant sukelti neramumus Vokietijoje).

Anonimiškas rašė...

Tikrai, įdomu ką ProPatrios chunveibinai veiktų nuėję į kokią LRT? Pavirkautų, kad bobos turi žinoti savo vietą?

x rašė...

Kai pats išverstaakis išasfaltuotų keliukų mėgėjas medicinos rezidentei pasiūlė nešdintis užsienin jei jos netenkina valytojos atlyginimas, tai apie kokį gabių lietuvių pasilikimą šalyje kalbame? Beje, rezidentė į patarimą įsiklausė ir po pusmečio iš tikrųjų išsinešdino.

Anonimiškas rašė...

Tai Radžvilas būtų moteris po ratifikavimo?

Anonimiškas rašė...

Jau seniai šis reikalavimas turėjo nuskambėti iš visų save vadinančiųjų Lietuvos patriotais, lūpų. Iš tų, kurie deklaruoja esantys už moralines vertybes ir istorinį šalies paveldą. Deja, be gerb. Radžvilo nėra kam pasakyti kokią nesamonę prakišo nešvarūs veikėjai. Ir inicijuoti pataisymą.

Anonimiškas rašė...

Spėju imbicilai tos konvencijos net neskaitė, santrauką pamatė ir lojat?

Anonimiškas rašė...

Pikta, kad negalite mūsų apgauti?

Elvyra rašė...

Nepabandes nezinosi. O siaip ir asilui aisku, kad sneketu, apie debiliuku zombinima! Like tik ne daug normaliu, kurie turi save eikvot, kad tie debiliukai gyventu gerai, nes per buki suprast esmes! 🤦🏻‍♀️

item