Nacionalinis susivienijimas reikalauja galutinai atmesti Stambulo konvenciją

Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į nacionalinės valdžios institucijas, reikalaudamas nutraukti mėginimus ratifikuoti visuomenei nepr...

Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į nacionalinės valdžios institucijas, reikalaudamas nutraukti mėginimus ratifikuoti visuomenei nepriimtiną ir žmogaus prigimtį neigiančią Stambulo konvenciją. Pastarasis dokumentas, ypač Užsienio reikalų ministerijos iniciatyva vis iš naujo siūlomas ratifikuoti Seime. Šis klausimas įtrauktas ir į 2020 metų pavasario Seimo sesijos darbotvarkę.

Reikalavime pabrėžiama, kad konvencija nesiūlo jokių naujų efektyvių priemonių savo deklaruojamam tikslui – moterų apsaugai nuo smurto. Ne viena analizė parodė, kad Stambulo konvencijos siūlomos nuostatos jau dabar yra numatytos įvairiuose Lietuvos teisės aktuose. 

„[Tačiau] Konvencijos 4 straipsnis įpareigoja Lietuvos valstybę įgyvendinti priemones nediskriminuoti asmens dėl socialinės lyties, lytinės orientacijos, lyties tapatybės arba kito statuso, o tai reiškia, kad ratifikavus Konvenciją valstybėje privalės būti priimti ir jos teisinėje sistemoje turės veikti daugybė teisės aktų, reguliuojančių asmens daugybinę lyties tapatybę (bus kuriamos naujos žmogaus lyties sampratos). Konvencijos 12 straipsnis įpareigoja valstybę skatinti vyrų ir moterų socialinio ir kultūrinio elgesio modelio pokyčius siekiant išnaikinti prietarus, papročius, tradicijas ir visą kitą praktiką, grindžiamą moters nepilnavertiškumo idėja ar stereotipiniais moterims ir vyrams priskiriamais vaidmenimis“, - perspėjama Nacionalinio susivienijimo reikalavime. Konvencija numato, kad ją būtina ratifikuoti nedarant jokių išimčių šioms nuostatoms. 

„Stambulo konvencija yra tiesmukas bandymas radikaliausią transgenderizmo ideologiją įtvirtinti teisiniu keliu ir paversti privalomą Europos šalių piliečiams. Konvencijoje po gražiais moterų gynimo lozungais pakišamos su tuo išvis nesusijusios transgenderizmo nuostatos. Akivaizdu, kad tai sveiko proto prievartavimas – žmonės būtų verčiami moteris vadinti vyrais, vyrus moterimis ar apskritai išgalvotomis lytimis pagal šių liguistą įsivaizdavimą. Dar daugiau, atvirai siekiama pakeisti visuomenės tradicijas, kultūrą ir mąstymo „stereotipus“. Dažnai stebimasi, kodėl LGBT judėjimą jo kritikai įvardija kaip totalitarinį. Stambulo konvencija tobulai iliustruoja to priežastį – kalbos ir mąstymo prievartavimas valstybei grasinant bausmėmis yra vienas esminiu totalitarizmo bruožų. Jeigu esame laisva tauta ir suvereni valstybė, privalome kategoriškai atmesti šį dokumentą“, - kreipimąsi komentavo Nacionalinio susivienijimo pirmininkas prof. Vytautas Radžvilas.

Paskutinį kartą Seimas dėl Stambulo konvencijos įtraukimo į sesijos darbotvarkę balsavo 2018 metų kovo 13 dieną. Tada Konvencijos klausimas nebuvo įtrauktas: „už“ balsavo 34, „prieš“ - 41, susilaikė - 21 Seimo narys. 

Susiję

Vytautas Radžvilas 551194944552633086
item