Kun. Žydrūnas Vabuolas. Apie Dievo gailestingumą ir homoseksualizmo nuodėmę

Ištrauka iš kun. Žydrūno Vabuolo katechezės „Kas yra ir kas nėra Dievo gailestingumas“ II. Apie Dievo gailestingumą ir homoseksualaus elg...

Ištrauka iš kun. Žydrūno Vabuolo katechezės „Kas yra ir kas nėra Dievo gailestingumas“ II. Apie Dievo gailestingumą ir homoseksualaus elgesio nuodėmę. „Nė aš tavęs nepasmerksiu. Eik ir daugiau nebenusidėk“. Jn 8, 11 

<...> Jau prieš tai įvardinta, kad Dievo gailestingumas yra teisingas, susijęs su tiesa apie mūsų nuodėmes. Tai štai, viešojoje erdvėje ir žiniasklaidoje dabar neretai papriekaištaujama Bažnyčiai, kad ji negerbia seksualinių mažumų „teisių“, diskriminuoja žmones, kurie turi kitokią seksualinę orientaciją. Kartais prisimenamas vienąas evangelijose aprašytas nutikimas, kai Jėzus apgynė moterį, kurią žydai norėjo užmėtyti akmenimis Teigiama, kad tai Bažnyčia, pati nebūdama be nuodėmės, tarsi užmėto akmenimis tuos vargšus žmones, turinčius kitokių lytinių potraukių.

Štai vienoje laidoje buvo pateiktas toks, esą, geras pavyzdys, kad kažkur užsienyje yra bažnyčios pastatas, ir ta bažnyčia skirta būtent seksualinių mažumų atstovams. Ji iškabinėta vaivorykštinėmis vėliavomis, jie ten susirenka melstis ir gali neslėpti savo potraukių ir nesigėdyti dėl savo gyvenimo. 

Suprask, jų nediskriminuoti - tai leisti jiems daryti tai, ką jie nori ir pripažinti tai teisėtu, normaliu, ir moraliu dalyku. Paklausęs tos laidos, pagalvojau: Tai gal tada reiktų įrengti atskirą bažnyčią ir, pavyzdžiui, vyrams, kurie neištikimi savo žmonoms? Arba dar vieną - vagims? Dar vieną - kyšininkams? Ir taip toliau. Iškabinėtume jas atitinkamais šūkiais, pavyzdžiui „Korupcijai valio!“, arba kitais panašiais, ir tegul ten žmonės renkasi melstis ir nejaučia jokių priekaištų dėl savo elgesio.

Turbūt suprantate, kad sakau tai pašaipiai, ironizuodamas. Būtų tiesiog nesąmonė įrengti tokias bažnyčias. Bet šita mano pašaipa padeda suprasti, kaip mes kartais neteisingai įsivaizduojame Dievo gailestingumą, kurį esą Bažnyčia turi rodyti ir kurio homoseksualų atžvilgiu ji stokoja. Mes manome, kad jei Dievas gailestingas, tai Jis turėtų mums ne tik nuodėmes atleisti, bet ir jas leisti. Gal net labiau ne atleisti, o tiesiog jas leisti. Leisti jas daryti į valias, neprašyti taisytis iš jų, net nevadinti jų nuodėmėmis, kad nesijaustume blogai ir nebūtume kaltinami.

Bet tai yra klaida ir Dievas taip niekada nedarys. Taip, Jis tikrai nemeta akmens nė į vieną žmogų ir neleidžia to daryti kitiems, taip, kaip šventykloje Jis neleido žydams užmėtyti akmenimis moters, kuri buvo sugauta svetimaujant. Tačiau tai moteriai Jis irgi nepasakė: „Tu viską gerai darei. Eik ir toliau taip elkis.“ Ištaręs jai „aš tavęs nepasmerksiu“, Jis visgi jai sako: „Eik, ir daugiau nebenusidėk“. Eik ir daugiau nebenusidėk. Ir šia prasme Dievo gailestingumas, kaip sakiau, yra mylintis ir norintis gero. Ir todėl jis reiklus. Jis nenori palikti mūsų nuodėmėje, kuri mums reiškia pražūtį. Ji tuo metu gal atrodo saldi, tačiau ji reiškia mūsų pražūtį, ji veda į mirtį. Šia prasme galėtume sakyti, kad Dievo gailestingumas nėra tolerantiškas, vėlgi, šiuolaikine šio žodžio reikšme. Šiais laikais tolerancija dažnai reiškia poziciją, kad man vienodai, ką kitas daro, kol manęs tai neliečia. Net jei kitas ir naikina save kokiu netvarkingu gyvenimu, priklausomybėmis ar kitomis nuodėmėmis. Tai esą jo teisė ir aš į tai nesikišu. Tai štai Dievas neištveria nesikišdamas. Jis kišasi į mūsų gyvenimą. Ir ne tik dėl to, kad kaip Dievas turi teisę tai daryti, bet pirmiausia dėl to, kad per daug mus myli.


Susiję

Religija 2163442190265740532

Rašyti komentarą

93 komentarai

Nežiniukas rašė...

Deja, tenka pripažinti, kad dabar, tas ypač išryškėjo prie popiežiaus Pranciškaus, labiau akcentuojamas gailestingumas, o ne teisingumas.

Gailestingumas neįmanomas be teisingumo, nes tai jau nebetampa gailestingumu, o viso labo - tik nebaudžiamumu.

T.y. Dievas gailestingas - man atleis, nors ir nesigailėsiu (o kur Jis dings - Jis gi gailestingas).

ale, rašė...

Teisingumas ir gailestingumas ne priešybės. Kaip atlygis turi būti vertas atlikto darbo, taip ir teisingumo atstatymui nedera pareikalauti daugiau iš nusidėkėlio. Tokia yra gailestingumo prasmė: ne užmušti dėl smilkaus nusižengimio bet kokiu pretekstu, kuriam esant teisiškai nebumatytas persekiojimas už padaromą blogį.

Nežiniukas rašė...

Ale, ar skiri užmokestį nuo dovanos? Abiem atvejais kažką gauni.

Taip ir gailestingumas skiriami nuo nebaudžiamumo. Abiem atvejais už blogą darbą nieko negauni.

Ir gailestingumo prasmė nėra už pavogtą kepaliuką negauti mirties bausmės. Tai teisingumo prasmė.

ale, rašė...

Teisingumo(?) prasmė už nusižengimą pritaityti numatytą įstatymu/papročiu bausmę. Duotu atveju - užmėtyti akmenimis. Tuo tarpu gailestingumas - ne aklai naudojasi įstatymo numatytom priemonėm, o tuo, kas realiai gali pasitarnauti, kad prasižengėlis liautųsi daręs prasižengimus.

Anonimiškas rašė...

„Jėzus apgynė moterį, kurią žydai norėjo užmėtyti akmenimis“ - tai prie ko čia lietuviai, kieno tikėjimas? „Jis neleido žydams užmėtyti akmenimis moters, kuri buvo sugauta svetimaujant.“ - jei ji mylėjosi su svetimu vyru, tai kas čia jau taip blogo, gal jos savas vyras buvo alkoholikas-impotentas-nevykęs politikierius, prakišęs rinkimus? O gal ji neturėjo savo vyro išvis? Nesakoma, kad ji mylėjosi su moterimi ir buvo lezbietė. Todėl pavyzdys parinktas visišai netikęs. Įdomūs tolimų Azijos ir Šiaurės Afrikos šalių pasakojimai. Kaip ten bebūtų, išmatų pašalinimo anga skirta tik išsituštinimui. Taip jau motina gamta sutvėrė visus gyvūnus, įskaitant žmogų.

Anonimiškas rašė...

Nežiniukas
2020-04-21 12:07

Nežinau, ką ten Popiežius vinguriuoja, nesikalbėjau su juo, bet Biblijoje apie homoseksualumą yra aiškiai pasakyta. Jei tai jau negalioja, tai turi būti viešai paskelbta. Kas čia dar neaišku? Gailėtis, atleisti, nedrausti, skatinti, įteisinti?
Po to stebimasi, kad krikščionys verčias į įslamą.

Anonimiškas rašė...

Kiek daug jautrių žodžių apie Dievo gailestingumą ir pan., o kad koroną ant senukų paleido tai čia jau viskas labai gerai, nes tas Dievas žino ką daro :)

Nežiniukas rašė...

Na, Ale, tai pasakyk, kaip aptariamo straipsnio atveju, bus gailestingumas?

Tai yra, kas bus "tai", kas realiai pasitarnaus, ko pasėkoje homoseksualai šios nuodėmės nebedarys?

O jei nėro "to", tai ar gailestingumas yra specifinis, o ne universalus?

Anonimiškas rašė...

Jei imsime absoliutus dydžius, kaip teisingumas, tai absoliutus teisinimas, įgyvendinamas tikrai sunkiai, jei imsime absoliutu gailestingumą, gausime absoliutu nebaudžiamumą, tad ir skirtumas tarp jų didžiulis.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kiek prisimenu, nuodėmių atleidimo kontekste buvo kažkas apie atgailą ir pasiryžimą daugiau nebenusidėti kaip privalomas sąlygos atleidimui (buvo, berods, ir daugiau)? Vadinasi, jei koks veikėjas nei atgailauja, nei ketina liautis, tai apie kokį atleidimą galima kalbėti? Ir, beje, nepaisant "progresyvistų" postringavimų apie visokias "orientacijas", ELGESYS, kuris, jei neklystu, Katekizme laikomas iškrypimu, yra SĄMONINGO APSISPRENDIMO dalykas.
Ir dar - dėl tos "tolerancijos" kaip "pozicij[os], kad man vienodai, ką kitas daro, kol manęs tai neliečia" - čia yra pora niuansų: pirma, tai ta "tolerancija" realybėje yra reikalavimas PRITARTI, o antra, tai dar ir kaip "liečia" - propaganda, lindimas prie vaikų, nepritariančiųjų persekiojimas, ir t.t. ir pan.

Nežiniukas rašė...

Na, Pikc, kelis kartus anksčiau esate save pristatęs kaip netikintį.

Bet kas nuostabu, pats tiesiai šviesiai išdėstėte tai, ką Katalikų Bažnyčia moko apie gailestingumą ir ką bandžiau Alei netiesiogiai pasakyti.

Taigi, jei nėra teisingumo, nėra ir bausmės. Jei nėra teisingumo, nėra ir gailestingumo. O gailestingumui būtina sąlyga - atgaila.

Nes juk keistai atrodytų prezidento malonė nuteistajam, kuris to neprašo, o jei ir prašo, tai sako, kad man malonės reikia tik tam, kad išeičiau iš kalėjimo ir toliau daryčiau tą patį.

Tą ir norėjau pasakyti, kad šiais laikais akcentuojamas gailestingumas be teisingumo, o tuo pačiu ir be atgailos.

Aloyzas Bruneris rašė...

Jis protingas ir teisingas vyras, tiki implicitiškai.

ale, rašė...

Nežiniuk, sukatės kažkur tai aplink, bet esmės nepagaunate. Štai rašote, kad " gailestingumui būtina sąlyga - atgaila."
- Ir ko gi vertas tas gailestingumas, jei jam būtinos sąlygos? Supainiojote gailestingumą su nuodėnių atleidimu, kur atgailaujančiam dėl prasižengimo padedama psichologiškai nusiraminti. Juk tai visiška priešingybė gailestingumui, kai ieškoma preteksto, kaip pasimėgauti sadizmu ir išlikti nebaudžiamu "įstatymiškai". Gailestingumas avansu rodomas. Štai, Kristus mokė, kad jei kas sudavė į kairį skruostą, atsuk ir dešinįjį. Juk taip pasigailint nusidėjėlio, galima jam būti pavyzdžiu be jokių sąlygų. Ir jei nematydamas jo atgailavimo, pradėsi vykdyti "teisingumą", abiems gali baigtis liūdnai...

Nežiniukas rašė...

Ale, man tiesiai šviesiai atsakykite - ar jūs Katalikų Bažnyčios doktrinos laikotės? Jei ne, tikrai nesivelsiu į diskusiją.

O dėl kairiojo skruosto, tai kaip teisės aktus reikia skaityti bendrame kontekste, taip ir Evangeliją. Taigi, kairysis skruostas minimas prie nurodymo "nesipriešink piktam žmogui". Tai reiškia, kad neįsisuk į piktumo spiralę, kurią garantuoja "akis už akį" principas. Taigi, neišplėšiant kairiojo skruosto iš konteksto, tai visiškai neturi nieko bendro su gailestingumu.

Taigi gailestingumas Evangelijoje randamas ne prie kairiojo skruosto, o prie skolininkų, kuriam atleidžiama 10 000 talentų skola, arba 330 tonų aukso.

O pati bent pradžiai atsakyk, kas pačios yra suprantamas gailestingumas homoseksualams konkrečiai, o ne abstrakčiai, kad jie daugiau nebenusidėtų?

ale, rašė...

Per drąsu būtų sakyti, kad visu šimtu procentų visada suprantu taip, kaip KB doktrynoje surašyta/būtų. Ir aplamai, nemanau, kad visame pasaulyje atsirastų bent du katalikai, kurie KB doktryną supranta vienodai... ir ir dar - lygiai taip pat, ką pats Kristus turėjo omeny. Bet principe - taip.
Ir prie visa to, nemanau, kad bet kur ir bet kokiu atveju gailestingumas gali turėti kažkokį poveikį. Gailestingumas neturi išvirsti į pataikavimą. Ištvirkėlių ar iškrypėlių nesuvokiančių, kur jų nevaldomos aistros veda, gailestingumas neturėtų peržengti priminimo apie tai. Kristus yra savo mokiniams sakęs, kad neverta vaikytis tų, kurie nieko bendro su tiesa, su dvasia negali turėti.

Anonimiškas rašė...

,,Leisti jas daryti į valias, neprašyti taisytis iš jų, net nevadinti jų nuodėmėmis, kad nesijaustume blogai ir nebūtume kaltinami.
Bet tai yra klaida ir Dievas taip niekada nedarys." (?) tipo šitie fariziejai tiek išpuiko, kad žino ką Dievas darys ir ko nedarys? Kitaip sakant jie jau save vietoj Dievo stato. Ir jeigu apeliuosit i biblija, tai ją irgi reikia interpretuot, o tai galima daryt įvairiai... Teisinga būtų tik daryt, ar nedaryt, kazka, del saves, apgalvojant veiksmo pasekmes, o ne Dievą naudot kaip pasiteisinima viskam ir visur. Atsakingumas toks dalykas yra.

Anonimiškas rašė...

ale:"Supainiojote gailestingumą su nuodėnių atleidimu, kur atgailaujančiam dėl prasižengimo padedama psichologiškai nusiraminti." Kristaus įsteigtas nuodėmių atleidimo sakramentas nėra psichologo konsultacija.Net jei žudikas ateitų pas psichologą ir ten rastų nusiraminimą,jo sąžinėje vis tiek lieka neišpažinta kaltė,mirtina nuodėmė,kurią gali atleisti tik Jėzus per išpažintį tikrai.Ir nepriklausomai,kaip žmogus jaučiasi per išpažintį jam nuodėmės atleidžiamos.O kiek žmogus gailėjosi išsakydamas nuodėmes tik vienas Dievas tai žino ir pasveria-čia dvasiniai dalykai,nepamatuosi.Per bažnyčia ir sakramentus žmogus gyja,bent jau taip manau,nes kitaip kam visa tai būtų

Tadas rašė...

Na - reikia atkreipti dėmesį į tai, kad katalikybė apskritai beveik nieko bendro neturi su krikščionybe- Niekur jūs Naujame testamente nerasite nei popiežiaus nei kunigo su sutana, nei pastato su kryžiais nei Vatikano nei lefebristo su kažkokiom tai lotyniškom apeigom, tokio žodžio kaip mišios Biblijoje irgi nėra... negi tarp milijardo kataliko nėra nei vieno, kuris sugebėtų perskaityti bent jau 350 puslapio Naują Testamentą ir pamatyti, kad juos beveik 1 700 metų apgaudinėja? ....

Sėlis rašė...

O stačiatikybė turi bendro?

Nežiniukas rašė...

Tikrai taip.

Tikras kriškščionis negali net prileisti minties apie kunigus, nes buvo tik apaštalai.

Taigi, galėtų būti apaštalai, bet jie negalėtų važinėti su automobiliais pas tikinčiuosius, bei naudotis su kompiuteriais skleisdami Dievo žodį, nes jų Naujajame Testamente nėra.

Aloyzas Bruneris rašė...

Šis dvasios ubagas savo apgailėtiną tamsumą demonstruoja čia - tarytum Biblija ėmė ir nusileido iš dausų XVI-ame a. Tarytum visus tuos 1500 viskas nebuvo išlaikyta Tradicijoje. Žodžiu, nėra čia ką net ginčytis.

Tadas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Tadas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Tadas rašė...

Gerb Aloyzai Bruneri- visa katalikiška tradicija prieštarauja Kristaus mokymui ir apaštalams, nieko negalima pridėti prie to, ką sakė Kristus ir apaštalai, jei kas yra pridėta- tai yra šėtono inspiruota ir apaštalų mokymas sako- toks žmogus yra bedievis ir tokio net į namus neįsileiskite.....todėl jei yra žodis mišios, kunigas su sutana, pastatas su kryžiais, popiežius, atlaidai marijos kultas ar mirusiujų ir mirties garbinimas, o Naujame testamente to nėra - tokie dalykai yra pagonių išmislas, melas ir piktojo sumanymai.... persakaiu apaštalus savais žodžiais, o dabar pažiūrėkime į originalų tekstą Štai taip sako Jonas: 2 Jono 1/ 9 Kas tik peržengia ribą ir nesilaiko Kristaus mokymo, neturi Dievo. Kas laikosi Kristaus mokymo, tas turi ir Tėvą, ir Sūnų.
10 Jei kas ateina pas jus ir neatsineša šio mokymo, to nepriimkite į savo namus ir nesveikinkite,
11 nes, kas jį sveikina, dalyvauja jo piktuose darbuose.

Štai taip sako Paulius: nėra kitokios evangelijos ir mokymo kitokio, nei mes jums paskelbėme, jei kas mokina kitaip- jam didžiausia bausmė....kitaip mokantys yra jus klaidinantys žmonės - Taigi darytina išvada- katalikų bažnyčia, kai ji kalba kitaip nei Naujo testamento tekstai ir kai jų mokymai skiriasi nuo apaštalinio- jus klaidina ir meluoja... Originalo tekstas toks:

Galatams 1/ 6 Stebiuosi, kad jūs nuo To, kuris pašaukė jus į Kristaus malonę, taip greitai persimetate prie kitokios evangelijos,
7 kuri, tarp kitko, nėra kitokia, o yra tik jus klaidinantys žmonės, norintys iškreipti Kristaus Evangeliją.
8 Bet nors ir mes patys ar angelas iš dangaus jums skelbtų kitokią evangeliją, negu mes jums paskelbėme, – tebūnie prakeiktas!

ale, rašė...

Teisingai sakote, Anonimiškas -04-22 22:16, kaip ten yra iš tikrųjų, "tik vienas Dievas tai žino ir pasveria-čia dvasiniai dalykai,nepamatuosi". O mes matome rezultatą, kad po atliktos išpažinties ir gauto nuodėmių atleidimo, žmogui palengvėja. Pajutęs tokį STEBUKLĄ(?), daržnas žmogus pagalvoja, ar tik ne geriau vengti nuodėmiavimo.

Tadas rašė...

Siūlau palyginti katalikišką sistemą , kuri yra vertikali hierarchija ir visų katalikų galva - popiežius, vadinamas "šventu tėvu" ir kuris viešpatauja katalikams ...

pats titulas "popiežius" būtent tai ir reiškia- tėvas ( štai wikipedijos info: Popiežius (lot. Papa, arba „tėvas“, gr. Πάπας „pápas“, Papa itališkai) – Romos vyskupas ir Romos Katalikų Bažnyčios vadovas) palyginkime tai su Kristaus mokymu:

Mato 23:9 Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra danguje.

Ką mes matome?... katalikai atmetė Kristaus mokymą ir popiežiaus nustatytą tvarką pasatė auksčiau Dievo tvarkos.....

tai vienas iš begalės neatititikimų tarp apaštalinio mokymo, kurio kertinis akmuo Kristus ir- katalikų popiežių mokymo...

Tadas rašė...

Kaip ir minėjau prieš tai komentare- popiežius yra katalikiškos hierarchijos galva, kurio įsakymams katalikai privalo paklusti...

Tuo tarpu Kristus sako, kad bet kokia vertikali hierarchija yra pagonybės bruožas- taip daro bedieviai, kurie nori valdžios.... o tarp jūsų - krikščionių taip neturėtų būti....kas nori vadovauti- tebūna visų vergas....

Jėzaus minėta ištara apie pagonišką hierarchinę sistemą prasidėjo nuo to, kad du mokiniai užsimanė būti Kristaus patarėjais- užsimanė vadovauti....Mt 20/ 20 iki 28 eilutės...

Mato 20/ 24 Tai išgirdę, kiti dešimt mokinių supyko ant dviejų brolių.
25 O Jėzus, pasikvietęs juos pas save, tarė: „Jūs žinote, kad pagonių valdovai jiems viešpatauja ir didieji juos valdo.
26 Bet tarp jūsų taip neturi būti. Kas iš jūsų nori būti didžiausias, tebūnie jūsų tarnas,
27 ir kas nori būti pirmas tarp jūsų, tebūnie jūsų vergas.

Anonimiškas rašė...

tepa tepa nėka nekuasikit viena tada kluasikit anas visku žina
jam gereu jai nėkas nevieravos

Tadas rašė...

atsakau Nežiniukas:

Kunigystė buvo Sename testamente , ji įsteigta ant Sinajaus kalno per Mozę. kunigai galėjo būti tik aaronitai - Aarono palikuokys iš levitų giminės, visi kiti levitai patarnavo kunigams, Naujame testamente kunigai pagal kokį nors kūnišką požymį- priklausymą kuriai nors giminei, socialinę ir turtinę padėtį ar kitaip - atgyveno, Kristui įžengus į dangaus šventyklą- nebereikalingos bažnyčios ar šventyklos žemėje ir nebereikalingi kunigai sus sutanomis kaip tarpininkai tarp žmogaus ir Dievo, nes dabar yra vienintelis tarpininkas - Kristus ir vienintelė šventykla- danguje, dėl to parašyta:

I Timotiejui 2:5 Nes yra vienas Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas – žmogus Kristus Jėzus,

Taip pat tapo nebereikalingas bet koks tarnavimas bažnyčiose ir mišios taip pat nebereikalingos....nes Kristus atlieka tarnystę danguje kaip tobulas kunigas be trūkūmų , užtardamas mus esančius žemėje.... Laiške žydams - galite paskaityti palyginama sena atgyvenusi kunigystė ir situacija po Kristaus įžengimo į dangų...

Žydams 7/ 23 Anų kunigų buvo daug, nes mirtis jiems sukliudydavo ilgiau pasilikti.
24 O kadangi šis išlieka per amžius, Jis turi neatšaukiamą kunigystę.
25 Todėl Jis ir gali visada išgelbėti tuos, kurie per Jį eina prie Dievo, nes Jis amžinai gyvas, kad juos užtartų.
26 Mums ir priderėjo turėti tokį vyriausiąjį Kunigą: šventą, nekaltą, tyrą, atskirtą nuo nusidėjėlių ir išaukštintą virš dangų.
27 Jam nereikia, kaip tiems vyriausiesiems kunigams, kasdien atnašauti aukas pirma už savo nuodėmes, paskui už tautos, nes Jis tai atliko vieną kartą visiems laikams, paaukodamas pats save.
28 Įstatymas skiria vyriausiaisiais kunigais žmones su silpnybėmis, o priesaikos žodis, duotas po įstatymo, paskyrė amžiams ištobulintą Sūnų.

Nežiniukas rašė...

Tai, kad nesi katalikas - ir arkliui aišku, ne tik kumelei.

O dabar man pasakyk - kokiai denominacijai priklausai?

Tadas rašė...

Esu krikščionis, kuris laikosi apaštalų mokymo, išjėjau iš katalikybės, kurioje buvau 7 metus, ir kurią gerai žinau. Kai ėmiau skaityti naują Testamentą ir visą Bibliją, supratau, kad katalikybė beveik nieko bendro enturi su krikščionybe- tai pagoniška popiežių religija, deja...
O Paulius būtent taip ir moko žmones- pasitraukti iš sistemos, kuri nemoko taip kaip moko Paulius ir visi apaštalai :

2 Kor 6/ 14 Nevilkite svetimo jungo su netikinčiais. Kas gi bendro tarp teisumo ir nusikaltimo? Ir kas bendro tarp šviesos ir tamsos?
15 Kaipgi galima gretinti Kristų su Beliaru? Arba kokia dalis tikinčio su netikinčiu?
16 Ir kaip suderinti Dievo šventyklą su stabais? Juk jūs esate gyvojo Dievo šventykla, kaip Dievas yra pasakęs: „Aš gyvensiu juose ir vaikščiosiu tarp jų; būsiu jų Dievas, ir jie bus manoji tauta“.
17 Todėl: „Išeikite iš jų ir atsiskirkite, – sako Viešpats, – ir nelieskite to, kas netyra, ir Aš jus priimsiu
18 ir būsiu jums Tėvas, o jūs būsite mano sūnūs ir dukterys, – sako visagalis Viešpats“.

Nežiniukas rašė...

Klausykit gerbiamasis, krikščionis - tai tam tikros visumos apibūdinimas.

Jei pačio klausčiau kokios tautybės, o pats, atsakytumei, kad žmogus, tai tik rodytų, kad bėgate nuo atsakymo.

Jei klausiau apie denominaciją, tai suprantu, kad ne musulmonas esate.

Taigi, klausimas buvo aiškus, tai norisi aiškaus atsakymo: kokiai krikščioniškai bažnyčiai priklausote, o gal šiuo metu kol kas dar esate vienas ir neturite sekėjų ir todėl dar negalite pasakyti denominacijos?

Tadas rašė...

Nežiniukas

Esu krikščionių baptistų bendruomenėje, gerai susisipažinęs su sekmininkomis bendruomenėmis.
Kiekviena denominacija, kuri pastatyta ant apaštalinio mokymo ir neperžengia jo yra krikščioniška, dėl to skiriamasis krikščionybės bruožas yra tas kad krikščionys gerai susipažinę jei ne visa biblija nuo pradžios iki paskutinio sakinio , tai bent jau esminius dalykus, dėl to lengvai gali paremti savo teiginius tiek pranašų tekstais, tiek Naujo Testamento citatomis

palyginimui katalikų bažnyčia yra itin liūdnoje situacijoje- absoliuti dauguma katalikų niekada neskaitė biblijos nei Naujo testamento, praktiškai nieko neišmano, net savo mišių ir tikėjimo išpažinimo nesupranta, o kalbant apie visumą- daugiau kaip 90 procentų katalikybės turinio yra prietarai ir pasakos

Nežiniukas rašė...

"Esu krikščionių baptistų bendruomenėje" - tuo viskas ir pasakyta.

Jūs, kur skaitote Naujajį Testamentą, žinoma ten neradote nei to, kad ant apaštalo Petro statoma Bažnyčia, kad jam liepiama ganyti aveles ir t.t.
Kadangi jums svarbiausia Šventasis Raštas ir nesvarbu tradicija, tai leiskite paklausti, kodėl statote bažnyčias - juk Evangelijoje apie tai nieko nepasakyta.

O beje kaip tie 90 procentų katalikybės turinio yra nustatyta, kad pasakos? O kas tie 10 procentų tikra? Ir kas tai nustatė? Jei ateistai, tai drįstu patį pataisyti - 100 procentų katalikybės turinio yra prietarai ir pasakos.

Tadas rašė...

įdomiai gaunasi su tuo Petru....kaip gali būti pastatyta bažnyčia ant seniai mirusio žmogaus - ant lavono? ant žmogaus, kuris išdavė Kristų tris kartus? ant žmogaus, kurį Kristus pavadino šėtonu ir pavarė šalin iškart po to, kai jį pagyrė?

pažiūrėkime tekstą:

Mt 16/ 23 Bet Jis atsisukęs pasakė Petrui: „Eik šalin, šėtone! Tu man papiktinimas, nes mąstai ne apie tai, kas Dievo, o kas žmonių“.

tuo tarpu krikščionybė pastatyta ant išpažinimo žmonių, kurie išpažįsta Kristų Gyvojo Dievo sūnumi, kaip tai padarė Petras.

taigi Kristus - Dievas- yra Krikščionybės pamatas, o ne žmogaus lavonas...

pažiūrėkime ką sako Paulius šiuo klausimu, ant ko stovi krikščionybė ir kiekvienas krikščionis:

Efeziečiams 2/ 19 Todėl jūs jau nebesate pašaliniai nei svetimšaliai, bet šventųjų bendrapiliečiai ir Dievo namiškiai,
20 pastatyti ant apaštalų ir pranašų pamato, turintys kertiniu akmeniu patį Jėzų Kristų

Dievas yra amžinas , niekad nesikeičiantis, tobulas ir neklįstantis, dėl to Jis yra tvirtas krikščionybės pamatas... tuo tarpu katalikybė pastatyta nesuvokiant ir melagingai klaidinant žmones kad jų pamatas Petras, kuris vieną akimirką pasiruošęs atiduoti gyveybę už Jėzų, kitą akimirką jį išduoda, kurį Kristus vieną akimirką pagiria, kitą akimirką pavadina šetono tarnu....

pažiūrėkime dar kartą Paulių- jis sako- negali būti jokio kito pamato - tik Kristus:

I korintiečiams 3:11 Juk niekas negali dėti kito pamato, kaip tik tą, kuris jau padėtas, kuris yra Jėzus Kristus.

o ką sako pats Kristus- kiekvienas, kuris stato savo pastatą ant jo mokymo ir jo pamokymus vykdo- išliks, kas stato ne ant pamato- to laukia didelė griūtis ir ta griūtis bus baisi.... Taigi- kadangi jūsų bažnyčia atmetė Kristų ir stato savo pastatą ant mirusio žmogaus- lavono - jūsų laukia klaiki griūtis.....

pažiūrėkime originalų tekstą:

Luko 6/ 46 „Kodėl vadinate mane: ‘Viešpatie, Viešpatie’, o nedarote, ką sakau?
47 Kiekvienas, kuris ateina pas mane, klausosi mano žodžių ir juos vykdo, – Aš parodysiu jums, į ką jis panašus.
48 Jis panašus į namą statantį žmogų, kuris giliai iškasė žemę ir padėjo pamatus ant uolos. Užėjus potvyniui, srovė atsimušė į tą namą, bet neįstengė jo pajudinti, nes buvo pastatytas ant uolos.
49 O kas klausosi, bet nevykdo, panašus į žmogų, pasistačiusį namą be pamato, ant žemės. Vos tik srovė į jį atsimušė, jis kaipmat sugriuvo, ir to namo griuvimas buvo smarkus“.

Tadas rašė...

kalbant apie bažnyčių pastatus - labai aiškiai apštalų mokymas sako, kad Dievas negyvena rankų darbo pastatuose, taigi- katalikų bažnyčiose Dievas negyvena, nei tabernakuliuose, nei dar kažkur...- beja- jūsų duonelėje - vadinamoj ostijoje irgi jo nėra.... jūs net nežinote kur Dievas gyvena.....

vėlgi- pažiūrėkime apaštalų mokymą: Paulius ateina į Atėnus ir mato daug stabų mieste ir šventyklų- tai ką mes dabar matome katalikybėje- pilna stabų bažnyčiose - ir po to jis pakviečiamas į Aeropagą ir sako, kad kad šventyklos yra pagonių atributas, nes:

Apaštalų darbai 17/ 24 Dievas, pasaulio ir visko, kas jame yra, Kūrėjas, būdamas dangaus ir žemės Viešpats, negyvena žmonių rankomis statytose šventyklose
25 ir nėra žmonių rankomis aptarnaujamas, tarsi Jam ko nors trūktų. Jis gi pats visiems duoda gyvybę, alsavimą ir visa kita.

kaip matote - iš skirtingų pusių- tiek iš Kristaus tiek iš apaštalų matome, kad katalikybė yra stabų garbinimo ir pagoniška religija

Nežiniukas rašė...

Jūs geriau pasakykite apie tuos 90 procentų pasakų ir kas juos nustatė?

O aš apie jūsų žodžius iš logikos pusės pasakysiu taip:

Ateistai sako, kad į tai, ką tiki katalikai yra 100 procentų pasakos. Babtistai sako (t.y. jūs), kad katalikai 90 procentų tiki pasakomis.
Taigi, babtistai yra ne kas kita, kaip tik negrynakraujai ateistai, kurių užduotis - į doros kelią atvesti katalikus. Jie dar tiki tais 10 procentų prietarais, kuriais jau nebetiki grynakraujai ateistai.

Kodėl taip sakau? Romėnai jau mokė, kad "ab uno disce omnes".

Reikia pažymėti, kad ir tikri ateistai skaito Bibliją, bet ne tam, kad įtikėtų, o tam, kad pasirinktų argumentų, kodėl katalikai tiki pasakomis.

Panašu ir babtistams, kurie netiki Petru kaip Bažnyčios pamatu, nes yra lavonas, bet tiki apaštalu Pauliumi, kuris nurodo, kad Bažnyčios pamatas - apaštalai ir pranašai, kurie jau irgi yra lavonai.

Mano supratimu, aiškinti Biblijai reikia turėti atitinkamą teologinį išsilavinimą. Ar babtistai turi tokį išsilavinimą?

O jei galima net Bibliją aiškinti be atitinkamo išsilavinimo, tai pasakykite, kodėl net šiuolaikinės teisės kodeksams leidžiami taip vadinami komentarai. Negi neužtenka be jokių teisininkų pačiam pasiskaityti teisės aktą ir to turėtų užtekti?

Aloyzas Bruneris rašė...

Taigi jie nesupranta žodžio tradicija, jiems tai painiojasi su priespauda ir autoritarizmu. Pamiršta jie ir tai, kad štai DABAR, kai visi tokie raštingi ir protingi tai jie jau gali rinktis, kas tiesa, kas apgavystė; kas Trečiojo Apšvietimo krikščionis, kas baptistas, o kas bet kuris iš tų 30,000 denominacijų, kur pastorius iš esmės gali būti bet kas, kas turi babkių pastatyti jaują . Tai dabar jie gali keliauti po pasaulį ir deginti smilkalus Balyje ėsdami ajawaska tingiai slankiodami įsispyrę į tapkutes besilaikydami už rankučių, semdamiesi iš Jėzaus - redukuoto iki sielovados guru ar gyvenimo būdo trenerio - dvasinio balanso.

Kaip kad kažkoks gaidys gali giedoti miesto taryboje ant Škirpos, nesusimąstydamas, kad Škirpai visų pirma dėkingas turėtų būti už galimybę giedoti. Gaidys nesusimąsto ir jam iki skiauterės nedaeina, ką savo pasiaukojimu ir krauju jam davė prieš jį ėjusieji ir kritę. Taip ir čia - mes viską žinom, o jūs, kvailučiai, esate mulkinami.

KB Katekizmas aiškiai sako, kad visas Bažnyčios mokymas, gyvenimas ir esmė yra apie Jėzų, per Jėzų ir vardan Jo. Bet kur, Taduk, nuėjęs į katalikų mišias taip pat neišgirsi dviprasmiškumų kas liečia šią doktriną. Dabar jeigu tai per sunku suprasti ar priimti yra kitas klausimas, vėlgi, išlaisvėjus minčiai ir Gutenbergui išradus spaudą, visi gi gudrūs interpretuoti viską kaip kam patinka. Dėl korupcijos Bažnyčioje ir velniavos joje yra visai kita diskusija. Bet tai nereiškia, kad pavartęs NT (kurį, beje, Taduli, nepagarbiai iš mažosios drįsti) gali skelbti tikėjimo tiesas apie Jėzų Kristų.

Dėl neraugintos duonos, Jono Krikštytojo ar moralės nesiginčysime, Taduk, ir beje, užjaučiu, kad tavo aplinkoj 90 nuošimčių katalikų šventraščio neskaito. Normaliam lygyje tokių nesusipratimų, kaip ir tokių nesamoningų ginčų būti neturėtų.

Nežiniukas rašė...

Aš ir norėjau paklausti - kodėl babtistai stato savo bažnyčias. O ten Dievas yra?

Tadas rašė...

Nežiniukas- tai ką sakote yra tik jūsų tušti samprotavimai....

Jeigu jūs paimtumėte ir perskaitytumėte abu Petro laiškus- jie trumpi ir jums užimtų kokias 20 minučių - jūs pamatytumėte kad Petras niekur nevadina savęs nei pamatu, ant kurio stovi bažnyčia nei popiežiumi, jis vadina KRISTŲ krikščionių pamatu ir bažnyčios galva- visas jo tekstas yra Kristaus pagarbinimas. Apie Kristų tikrą pamatą ir tikrą Uolą jis rašo:

1 Petro 2/ 4 Ženkite prie Jo, gyvojo akmens, tiesa, žmonių atmesto

6 Todėl Rašte pasakyta: „Štai dedu Sione kertinį akmenį, rinktinį, brangų; ir kas tiki Jį, nebus sugėdintas“.

Apibendrinkime: Jei jūs sakote kad Petras yra krikščionių pamatas ir uola ant kurios pastatyta bažnyčia, jūs patys Petra vadinate melagiu, melagiu jus vadinate ir Paulių ir Kristų....

Oho- apaštalai ir Kristus katalikams melagiai?

Tadas rašė...

Nežiniukas - Dievas gyvena iš vandens ir Dvasios atgimusiame krikščionyje, o ne pastate ....

Ar esate atgimęs iš dvasios ir vandens? jei nesate - tuomet , remiantis Kristumi ir apaštalais - jūs esate pagonis ir jūsų siela neišgelbėta ir pražus....

Pažiūrėkite ką apie privaloma atgimimą iš Dvasios ako Kristus Evengelijoje pagal Joną- kas nėra atgimęs- tas nepateks į dangaus karalystę - sako Kristus

Nežiniukas rašė...

Panašu, kad jums su teksto suvokimu yra problemų, taigi, suprantama ir su Biblijos teksto suvokimu.

Dar sykį pasikartosiu:
1. Jūs geriau pasakykite apie tuos 90 procentų pasakų ir kas juos nustatė?
Čia gi jūsų žodžiai. Noriu, kad juos pagrįstumėte.

Nežiniukas rašė...

Vėl pasikartosiu, nes jums su teksto suvokimu ne kažin kas:

Norėjau paklausti - kodėl babtistai stato savo bažnyčias. O ten Dievas yra?

Tadas rašė...

Trys dalykai: Kur konkrečiai jūs matėte baptistų pastatą- bažnyčią ?

Antra - bažnyčia tai ne pastatas, o atgimusių dvasioje ir iš vandens susirinkimas, Kristus sako- kur du ar trys mano vardu susirenka- ten aš esu ir būtent tokią bažnyčią JIs įkūrė.... Dėl to bažnyčia- ekklesija - yra visur, kur susirenka krikščionys- prie upės, parke, miške, bute , namuose- daugumas krikščionių rinkose savo namuose, mūsų bendruomenė renkasi nupirktame bute, turtingesnės bendruomenės gali įsigyti nekilnojamą turtą ir rinktis ten, bet toks pastatas nėra bažnyčia, tai yra tik pastatas.

Tuo tarpu stabmeldžių religijos stato šventyklas, bažnyčias, katedras ir panašiai - taip daro ir induistai ir islamistai ir katalikai, kurie atmeta apaštalų mokymą ir popiežius statosi sau auksčiau Dievo.

Remiantis apaštalų mokymu- katalikų bažnyčios yra paprasčiausi pastatai, kaip muziejus ar ar biblioteka ir nieko daugiau , o pasakymas, kad tai yra tariamai "dievo namai" yra makaronų kabinimas ant patilių ausų tiems, kurie nepajegia perskaityti Naujojo testamento ir įsigilinti į tekstus :-)

Tadas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Tadas rašė...

Vistik esminis klausimas yra ne tai, ką mes iki šiol kalbėjome... Esminis yra šis: Kristus atėjo išgelbėti žmonės iš pražūties - iš pragaro. Ir apaštalų mokymas sako, kad visi žmonės nusidėjo ir visi eis į pragarą, išskyrus tuos, kurie priima evangelijos būda kaip žmogaus siela gali būti išgelbėta... katalikų bažnyčia apie ati išvis nekalba arba tai slepia.... Mano matymu- jei ji žino ir pasakytų - katalikų bažnyčia žlugtų...

Sprendžiant iš to, ką jūs rašote ir kaip rašote- jūsų siela yra neišgelbėta ir jei jūs neatgailausite ir neatsiversite ir per tai neatgimsite iš vandens ir Dvasios - jūsų asmeniškai siela eis tiesiai į pragarą.... Ar jūs apie tai kada nors susimąstėte?

Vėlgi pasakysiu- žmogaus sielos nuo pragaro neišgelbės nei katalikų bažnyčia , nei mišių lankymas , nei popiežius, nei juolab - Marijos kultas ar jūsų geri darbai, nei turtai....

Pažiūrėkime ką sako apie tai Dievo Žodis:

Ps 49/ 7 Nė vienas žmogus negalės išpirkti savo brolio nė Dievui duoti išpirką už jį.
8 Didelė kaina už sielos išpirkimą – tiek niekad neturėsi,
9 kad galėtum amžinai gyventi ir nematytum sugedimo.
10 Matysi, kaip išminčiai miršta, kvailiai ir paikieji žūna, palikdami turtus kitiems.
11 Jie nori, kad jų namai pasiliktų per amžius, jų buveinės kartų kartoms, savo vardais jie pavadina žemes.
12 Net ir garbingas žmogus neišlieka: jis panašus į galviją, kuris pražūna.
13 Toks yra kvailai pasitikinčiųjų likimas ir galas jų pasekėjų, kurie pritaria jiems.
14 Mirtis juos ganys kaip avis. Josios buveinei jie skirti ir į ją nužengs. Jų kūnas sunyks, pavidalas sudūlės; mirusiųjų buveinė bus jų namai.

pa

Anonimiškas rašė...

O iš kur jūs žinote ką sakė Jėzus,Šv Petras ar Šv Paulius ar kiti Biblijoje minimi žmonės; juk daugel religinių tekstų buvo krikščionybės pradžioje,o ir Biblijos 73 knygos surinktos Katalikų Bažnyčios Jėzaus suteiktu autoritetu tik apie 400 metus.O ką jei aš ,kaip Liuteris po 1000 metų krikščionybės(na matai Dievas truputi suklydo pradžioje) mėginčiau iš Biblijos išimti laiška žydams,Jokūbo laišką,Judo laišką ar Apreiškimo knygą ar aš taip pat būčiau "dvasios apšviestas."Ir Šv Dvasios dovanos yra Kristaus įsteigtos vienatinės bažnyčios taisymui ,atstatymui ,bet ne skaldymui ir nauju " bažnyčių kūrimui"

"Mūsų Viešpaties kantrumą laikykite išgelbėjimu, kaip jums yra parašęs ir mūsų mylimasis brolis Paulius pagal jam duotą išmintį; jis taip kalba apie šituos dalykus visuose laiškuose. Juose esama sunkiai suprantamų dalykų, kuriuos nemokšos ir nesubrendėliai iškraipo, aiškindami, kaip ir kitus Raštus, savo pačių pražūčiai"2Pt3

supratingas rašė...

"Kur konkrečiai jūs matėte baptistų pastatą-bažnyčią?"

Klaipėdoje https://pasakiskosvestuves.lt/katalogas/klaipedos-baptistu-baznycia/

Vilniuje https://scontent.fkun1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-1/c256.0.1536.1536a/11700806_896309447110491_5801066960125621369_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=dbb9e7&_nc_ohc=dQ1D-Nanf9sAX9g0um2&_nc_ht=scontent.fkun1-1.fna&oh=ab4bf6c98e20a66b6911f16023952632&oe=5EC98034

Utenoje https://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Utena,_baptist%C5%B3_ba%C5%BEny%C4%8Dia.JPG

Kaune http://www.ltvirtove.lt
/baznycios.php?lt=kauno_evangeliku_krikscioniu_babtistu_baznycia

Ylakiuose https://lt.wikipedia.org/wiki/Ylaki%C5%B3_evangelik%C5%B3_baptist%C5%B3_ba%C5%BEny%C4%8Dia

Mažeikiuose http://www.baptist.lt/lt/bendruomenes/108-mazeikiai.html

Žemaitkiemyje https://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%BDemaitkiemis_(Saugos)#Ba%C5%BEny%C4%8Dia

x rašė...

Labai išraiškinga, kad po straipsniu apie Vilniaus krašto istoriją yra lygiai 0 komentarų. O po šiuo, apie homikų subines, net 48. Kyla minčių, kas gi čia per "patriotai" po Pro Patria renkasi...

Sėlis rašė...

Jei būtumei skaitęs tuos komentarus, matytumei, kad juose ne apie homikus diskutuoja.

ale, rašė...

x-ai, straipsnis čia apie gailestingumą, ko šiadieniniame gyvenime didelis deficitas, tiesiog - vakumas. Todėl yra labai aktualu apie gailestingumo svarbą kalbėti. Ir tik pačioje knygoje - iš kurios paimta ištrauka/straipsnis apie gailestingumą - gvildenama dar ir homikų problema. Nors ir šioje ištraukoje yra įsiterpusių keletas žodžių apie iškrypėlius, bet straipsnio plotmėje ne apie juos, ir čia pateiktas gailestingumo pavyzdys ne atžviliu gėjų., ir ne tam, kad neva būtų prasmė pateisinti bet kokį nuodėmingumą ar jį netgi įteisinti. - Atvirkščiai.

Nežiniukas rašė...

Ir iš viso to susirašinėjimo ką mes matome:

Į klausimus beveik neatsakoma. Patys turi bažnyčias (tą įrodė Supratingas), o katalikų bažnyčios atseit pagonių išmislas.

Nors visa tai, ką sakote, yra Katalikų Bažnyčioje, jums tai nė motais.

Pats sakėte, kad Katalikų Bažnyčioje buvote tik 7 metus. Žinoma, nėra aišku, ką reiškė pačio buvimas (ar buvo lankoma bažnyčia kiekvieną sekmadienį, o gal tik per didžiasias šventes). Po to Sekminininkai. Dabar babtistai. Tai rodo, kad su viskuom esate paviršutiniškai susipažinę.

Bet nepaisant to, kaip pasakyta profesoriaus Preobraženskio lūpomis "Šuns širdyje" teikiate kosminio masto mintis, kurių kvailumas lygiai tokio paties masto.

Arba kaip patarlių knygoje pasakyta: Kvailas žmogus netrokšta suprasti,
o tetrokšta pareikšti savo nuomonę.

Taigi nėra prasmės kažką toliau diskutuoti, nes ko tik bepaklausi, viskas galiausiai susiveda į Biblijos citavimą (visiškai nesvarbu, ar tos citatos į temą ar ne).

Todėl pabaigsiu pradžią imdamas iš Morkaus evangelijos:

Gerai apie jus, veidmainius pasakė ... Maironis:

Apsaugok ir nuo skystapročių,
Kurie raidžių bent kiek palaižę,
Puikybėj sėdžias tarp galvočių,
Lyg visą išmintį išaižę!
Doros nesekdami tėvų,
Nulipdę sau nemaž dievų,
Tik vieno Dievo nebemato,
Nes knistis dumbluose paprato.

Amen.

Anonimiškas rašė...

Maža gailestingumo,maža ir besigailinčių,o gal tie nesigailintys ir yra priežastis ,kodėl to galilestingumo pasaulyje taip maža.

Tadas rašė...

Nežiniukas - Katliku buvau 7 metus , beveik visus sekmadienius per tą laiką buvau mišiose, klausiau marijos radijo po kelias valandas per dieną , ieškodamas Šviesos....skaičiau katalikiškas knygas....kai tapau krikščionis- sudeginau visa tai , nes visa tai yra - pauliaus žodžiais - sąšlavos.... Vėlgi- Paulius sako- kai buvau vaikas, masčiau kaip vaikas, kai suaugau- emčiau visa tai aks vaikiška..... katalikybė yra invalido ramentai..... kam jie reikalingi jei Kristus pašaukė vaikščioti Dvasioje ir Tiesoje?

iš to ką paaršėte matyti kad jūs nieko nesupratote išvis :-) Būtent taip ir rašo Paulius- sieliniai žmonės remiasi sieline išmintimi - Bulgakovais ir panašiais, jiems Dievo Žodis yra papiktinimas, Kristaus žodžiais tariant- jie patys yra akli ir yra vedami jų aklų vadovų- popiežių į duobę .....

Vargas jums sako Kristus- jūs klausote ir negirdite, jums rodoma Dievo Žodis- jūs žiūrite ir nematote... jūs užkietinote savo širdis, kad nebūtumėte pagydyti....

bedieviui ir katalikui mieliau yra bulgakovai ir hemingvėjai, jiems baisu girdėti ŽODĮ, nes jie pamėgo tamsą labiau nei Šviesą, jų darbai pikti ir jie slepiasi savo tamsiuose urvuose.....

Mt 13/ 13 Aš jiems kalbu palyginimais todėl, kad jie žiūrėdami nemato, klausydami negirdi ir nesupranta.
14 Jiems pildosi Izaijo pranašystės žodžiai: ‘Girdėti girdėsite, bet nesuprasite, žiūrėti žiūrėsite, bet nematysite.
15 Šitų žmonių širdys aptuko. Jie prastai girdėjo ausimis ir užmerkė akis, kad nepamatytų akimis, neišgirstų ausimis, nesuprastų širdimi ir neatsiverstų, ir Aš jų nepagydyčiau’.

Tadas rašė...

Supratingas

Joks pastatas nėra bažnyčia ir nėra Dievo namai, - Apaštalų darbuose dukart parašyta- Dievas negyvena žmonių pastatytuose pastatuose, dėl to katalikų kalbėjimas apie pastatą su kryžiais, kad tai yra Dievo namai- yra melas. Dievas taip pat negyvena dėžutėje- tabernakulyje, nei ostijoje - tie kurie taip kalba - patys nesupranta ką kalba ir kitus klaidina....

Bažnyčia - tai ATGIMUSIŲ DVASIOJE krikščionių susirinkimas Kristaus vardu. Kur du ar trys mano vardu susirenka - ten AŠ esu- sako Kristus....

Paulius sako - argi nežinote, kad Dievo Dvasia gyvena jumyse......tuose, kurie ATGIMĖ iš Dvasios

I korintiečiams 3:16 Ar nežinote, kad jūs esate Dievo šventykla ir Dievo Dvasia gyvena jumyse?

Unknown rašė...

Baptistai nepripažįsta Tradicijos, vien tik ŠR, ir daug ką supranta paraidžiui, nors yra dalykų, kuriuos jie suvokia aiškiau nei katalikai, tarkim, dėl popiežiaus. Tačiau baptistai nepripažįsta visų sakramentų, o Komuniją redukuoja iki paprastos Prisiminimo vakarienės, laikydami Kristaus Kūną vien simboliu. Na ir t.t., yra daugybė neatitikimų krikščioniškajai doktrinai. Jie neturi apaštalinio tęstinumo, Šv. Dvasios perdavimo. Klausimas, ar jį turi ir Katalikų bažnyčia, atskilusi nuo ortodoksijos.

Baptistai paraidžiui supranta ir Apd 17,24 eil, kad Dievas negyvena rankų darbo šventyklose. Tai visai nereiškia, kad nevalia statyti šventovių, kurios yra tarsi sielos atspindys. Paulius, aiškindamas atėniečiams apie "Nežinomą Dievą", norėjo pasakyti, kad Jis yra dangaus ir žemės Viešpats ir negyvena, kaip jų dievai, žmonių pastatytuose pastatuose. Bet tai nereiškia, kad tų pastatų nevalia satyti ir ten garbinti Dievo. Juk žmonėms vis vien kažkur reikia rinktis, nes Bažnyčia iš tikrųjų yra "surinkimas", susirinkimas, kuris nustato tikėjimo tikrumą. Bažnyčia nėra vieno asmens autoritarinė valdžia. Kristus yra Bažnyčios galva, o ne popiežius, ne Petras. Ne vienam žmogui Kristus patikėjo valdyti Bažnyčią, bet būtent TIKĖJIMO UOLAI (tu esi Petras - uola, IR ANT TOS UOLOS aš pastatysiu savo Bažnyčią), ant jos stovi krikščionybės pastatas, ant tikėjimo!)
Juokingai atrodo, kaip stengiasi išlaviruoti lefebristai ir išsaugoti popiežiaus instituciją matydami, kai popiežius klysta. Kai jis klysta, popiežiaus nereikia klausyti, o kai neklysta, tada reikia! Tai kam jis reikalingas?! Juk jeigu popiežius klysta, vadinasi, jo nėra, o kai neklysta, tą pačią tiesą gali pasakyti bet kas!
O apie popiežiaus gailestingumą pederastams - kitame komentare.

Unknown rašė...

Jūs, baptistai, iki Dvasios irgi nedašokstate. Viskas vyksta sielos lygmeny.

Unknown rašė...

APIE PRANCIŠKAUS "GAILESTINGUMĄ" SODOMITAMS
(Ištraukos iš straipsnio)

Jis susitikinėja su vienalytėmis poromis, kaip kad atsitiko per jo kelionę į JAV 2015 rugsėjį, kada jis suteikė audienciją buvusiam mokiniui homoseksualui bei jo „partneriui“ ir demonstratyviai prie visų MIP pasibučiavo su jais (prieš vizitą popiežius pats paskambino savo mokiniui, išreiškęs norą susitikti, šis susitikimas aiškiai buvo skirtas publikai ir atrodė kaip simbolinis gestas. Lygiai taip atvirai, prieš kamerą, savo vizito į Siciliją metu jis įėjo į bažnyčią laikydamas už rankos italų kunigą Luigi Ciotti, žinomą kovotoją už iškrypėlių teises.

Žurnalistų akivaizdoje jis pabučiavo ranką kitam aršiam homoseksualizmo šalininkui — kunigui Michele de Paoliui, švenčiant jo jubiliejų Šv. Mortos namuose. Pontifikas apkabino jį sakydamas „viskas įmanoma“, dėl ko jubiliatas buvo visiškai sutrikdytas. Jis yra vienas iš gėjų organizacijos, vadinamos Agedo Foggia, įkūrėjų (2010). Ši organizacija kovoja prieš katalikų mokymą apie šeimą ir santuoką.

Pranciškus skiria savo patarėjais liberalius arkivyskupus, pasisakančius už vienalyčių porų santuokas. Jis daro vis radikalesnius pareiškimus dėl sodomitų palaikymo, kaip kad buvo 2016 m. birželį susitikime su žurnalistais. Komentuodamas kardinolo Marxo žodžius apie tai, kad bažnyčia turi atsiprašyti gėjų bendruomenės, jis pareiškė: „Mes turime atsiprašyti už daug ką ne tik gėjų. Mes turime ne paprastai atsiprašyti, bet paprašyti atleidimo. „Tų žmonių nevalia diskriminuoti, juos reikia gerbti ir ganytojiškai globoti. Galima teisti — ne dėl ideologinių priežasčių, bet dėl politinių — tam tikrą elgesį, užgaulų kitiems. Tačiau tai nesusiję su reikalo esme: jei kalbama apie tokių savybių turintį žmogų, kuris turi gerą valią ir ieško Dievo, kas mes tokie, kad teistume? Mes turime elgtis su juo pagal katekizmą“. Nenuostabu, kad popiežius nutylėjo 2016 m. rugpjūtį kardinolo Marxo adresu nuskambėjusią aštrią kritiką dėl seksualinės prievartos Triero vyskupijoje, kurią jis valdė 2001 — 2007 m.

Jo žodžiai ir elgesys tiek sužavėjo iškrypėlių bendruomenę, kad 2013 m. keturi amerikiečių žurnalai, žinomi savo palankumu dekadentiškai libertaristinei kultūrai, išrinko jį „metų žmogumi“. Iš pradžių tai padarė žurnalas „Vanity Fair“, kurio puslapiuose dainininkas sodomitas Eltonas Johnas pareiškė: „Pranciškus atskleidžia nuolankumo stebuklą epochoje, kurioje klesti puikybė. Tikiuosi, kad jo žinia pasieks žmones, esančius už visuomenės borto, pavyzdžiui, homoseksualus. Atrodo, šis popiežius nori grąžinti Bažnyčią prie senųjų Kristaus vertybių…“ Kitas sodomitas, žinomas vokiečių kutiurjė Karlas Lagerfeldas savo ruožtu taip pat prisipažino, kad „labai myli naująjį popiežių, kuris turi nuostabią išvaizdą ir didelį humoro jausmą“, prie to nepamiršęs pridurti, kad jis pats „nepripažįsta nei Bažnyčios, nei dangaus su pragaru“.

Čia tik smulkmenos.

Unknown rašė...

DAR
Pontifiką iš pat pradžių išskyrė abejingumas liturgijai, nepagarba jos normoms, liturginio giedojimo atsisakymas. Jis pakeitė pamaldų tvarką, atsisakęs per Kristaus Kūno ir Kraujo šventę dalyvauti procesijoje su Švč. Sakramentu ir per visas pamaldas nesulenkė kelių. Užtai kojų plovimo ceremonijoje Didįjį Ketvirtadienį jis leido dalyvauti ne tik vyrams, bet ir moterims, tarp kurių buvo ir transseksualė. Faktiškai pamaldomis jis pasinaudojo feminizmui platinti.

“Žmonės, netikintys į Dievą, taip pat bus išgelbėti.“ „Viešpats mus visus atpirko Kristaus krauju: visus, ne tik katalikus. Visus! Netgi ateistus“, - sako Pranciškus.

Apskritai jis gina Judą, išdavusį Kristų, gailisi išdaviko ir tvirtina, kad jis gali būti išgelbėtas. Pranciškus neigia pragarą, siekia moterų munigystės ir pats savęs nebevadina "Kristaus vikaru", o pasirašinėja tiesiog Bergoglio.

Tadas rašė...

Nežinomam Unknow..- Krikščionys nešventė mišių, neturėjo popiežių, nei kunigų - kaip jau ir minėjau- ne tik nera tokių žodžių Naujame testamente , bet tai visiškai prieštarauja apaštaliniam mokymui, kuris paremtas Kristumi

Anonimiškas rašė...

Svarbiausia,kad Rusijos patriarchas niekada neklysta:)ir jai jam nepatinka,ką kiti rytų bažnyčios patriarchai kalba-Kirilas juos gali pasiųsti kuo toliau.Kaip sakant kiekvienas žiūri savo kiemo,patriarchato.Popiežius aišku gali pašnekėti ne į temą(visuotinės bažnyčios mokymo),kaip ir pirmasis popiežius Šv Petras,kuris net išsigynė Jėzaus,bet tai nepanaikina popiežiaus,kaip visuotinės bažnyčios vadovo pareigų,kurias pirmam popiežiui Šv Petrui suteikė Jėzus
"Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką atriši žemėje, bus atrišta ir danguje"Mt16-19

Nors Maskvos patriarchato raktai ir gražiai blizga ir atrakina ne vieną pinigų seifą,BET tai nėra Jėzaus Petrui duoti DANGAUS karalystės raktai.Viskas aišku ir akivaizdu,bet daugialiui puikybėje esančiu Kirilo pasekėjų tai sunku suvirškinti

Anonimiškas rašė...

O iš kur jūs žinote ką sakė Jėzus,Šv Petras ar Šv Paulius ar kiti Biblijoje minimi žmonės; juk daugel religinių tekstų buvo krikščionybės pradžioje,kuriuos galėjo platinti ir platino ir visuotinės bažnyčios priešai.O ir Biblijos 73 knygos surinktos Katalikų Bažnyčios Jėzaus suteiktu autoritetu tik apie 400 metus.O ką jei aš ,kaip Liuteris po 1000 metų krikščionybės(na matai Dievas truputi suklydo pradžioje) mėginčiau iš Biblijos išimti laiška žydams,Jokūbo laišką,Judo laišką ar Apreiškimo knygą ar aš taip pat būčiau "dvasios apšviestas."Ir Šv Dvasios dovanos yra Kristaus įsteigtos vienatinės bažnyčios taisymui ,atstatymui ,bet ne skaldymui ir nauju " bažnyčių kūrimui"

"Mūsų Viešpaties kantrumą laikykite išgelbėjimu, kaip jums yra parašęs ir mūsų mylimasis brolis Paulius pagal jam duotą išmintį; jis taip kalba apie šituos dalykus visuose laiškuose. Juose esama sunkiai suprantamų dalykų, kuriuos nemokšos ir nesubrendėliai iškraipo, aiškindami, kaip ir kitus Raštus, savo pačių pražūčiai"2Pt3

Tadas rašė...

Anonimiškas- galima pakalbėti apie iškraipymus :-)

Paaiškinkite kodėl katalikų bažnyčia suklastojo dekalogą ir iš jo išmetė antą dekalogo įsakymą- negamink jokio drožinio ir jam netarnauk, jei Kristus pasakė- Iš Įstatymo neiškris nei raidelė, nei brūkšnelis, tuo tarpu katalikiškas dekalogas yra visiškai iškraipytas ir neatitinka to, kuris yra užrašytas Biblijoje ir yra viso to paskemės- masinės stabmeldystės?

Unknown rašė...

Anonimiškas-

gal galite parodyti, kur konkrečiai Biblijoje yra žodis POPIEŽIUS? :D :D

Kodėl katalikų bažnyčia paniekino Kristaus mokymą nieko iš saviškių nevadinti popiežiumi- "šventu tėvu", nes yra vienintelis mūsų dvasinis TĖVAS, danguje esantis?

Popiežius (lot. Papa, arba „tėvas“, gr. Πάπας „pápas“, Papa itališkai) – Romos vyskupas ir Romos Katalikų Bažnyčios vadovas


palyginkime su Kristaus mokymu:

Mato 23:9 Ir nė vieno žemėje nevadinkite tėvu, nes vienas jūsų Tėvas, kuris yra danguje.







Tadas rašė...

pažiūrėkite Pro Patria skaitytojai ir komentatoriai, kaip katalikai ir katalikų bažnyčia argumetuoja, kad Petras tariamai yra popiežius....

Cituoju Anonimiškas
2020-04-24 16:03
"Šv Petras,kuris net išsigynė Jėzaus,bet tai nepanaikina popiežiaus,kaip visuotinės bažnyčios vadovo pareigų,kurias pirmam popiežiui Šv Petrui suteikė Jėzus
"Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką atriši žemėje, bus atrišta ir danguje"Mt16-19

Parodykite man kurioje vietoje Mt 16/ 19 yra žodis Popiežius?



Pažiūrėkime, ką sako pats Petras, kaip jis prisistato savo savo gyvenimo pabaigoje ...

1 Petro 1/ 1 Petras, Jėzaus Kristaus apaštalas, ateiviams, pasklidusiems Ponte, Galatijoje, Kapadokijoje, Azijoje ir Bitinijoje,
2 išrinktiems išankstiniu Dievo Tėvo numatymu, Dvasios pašventinimu, kad būtų klusnūs ir apšlakstyti Jėzaus Kristaus krauju. Tepadaugėja jums malonė ir ramybė!

taigi matome kad Petras sako esąs vienas iš apštalų.... ir nieko nežino po 310 metų atsiradusios pagoniškos katalikybės religijos jam atgaline data suteiktą titulą....

Kodėl Petras nemini savęs esant popiežiumi ar kažkokiu tai aukštesniu už kitus asmeniu? jam gėda popiežystės titulo? Į senatvę jam atmintis sušlubavo ir jis užmiršo kas jis yra?

Kodėl nei vienas kitas NT autorius nieko nemini apie Petrą popiežių ar apskritai kokius nors popiežius? Nei Paulius, nei Jokūbas, nei Judas, nei Jonas, nei Lukas, Apaštalų darbų autorius, aprašęs pirmosios krikščionių bažnyčios istoriją?

O gal užtenka juokinti žmones pasakomis apie kažkokius tai petrus-popiežius ir jų įpėdinius?

Anonimiškas rašė...

Vaikai, sarmatikitės ir liaukitės demonstravę savo neišmanymą.

Tadas rašė...

Atsakau Unknown
2020-04-24 15:18

Krikščionys nepripažįsta tradicijos, ir remiasi TIK Biblija , nes taip moko patys apaštalai...

Štai Palius sako - niekur neišeikite iš Kristaus mokymo ribų/ įleiskite šaknis tame mokyme, nesileiskite apgaunami jokiu būdu jokiais gudriais žmonių sugalvotais mokymais ir -tradicijomis.....

taigi Paulius:

Kol 2/ 6 Taigi, kaip esate priėmę Viešpatį Jėzų Kristų, taip ir gyvenkite Jame,
7 įsišakniję bei statydindamiesi Jame ir įsitvirtinę tikėjime, kaip esate išmokyti, kupini dėkingumo.
8 Žiūrėkite, kad kas jūsų nepavergtų filosofija ir tuščia apgaule, kuri remiasi žmonių tradicijomis ir pasaulio pradmenimis, o ne Kristumi.

Žmonių tradicijas atmeta ir Petras ir Jonas , ir pats Kristus- taigi viskas kas nutarta katalikų po apaštalų laiškų ir Apreiškimo Jonui knygos - neturi jokios teisinės galios ir yra visiškas niekalas...

Tadas rašė...

Jei sąvoka "ką surišite žemėje, bus surišta ir danguje" interpretuojama kaip popiežystė atributas, tuomet pažiūrėjus už dviejų skyrių - Mato 18 nuo 15 iki 18 eilutės, kur yra pamokymas apie bažnytinę drausmę, išeitų, kad kiekvienas krikščionis yra popiežius, nes visiems duodamas įgaliojimas surišti ir atrišti....

Jums neatrodo kad pakanka argumentų katalikų bažnyčios mokymo visiškam absurdui pamatyti?

pažiūrėkime kartu:

Mt 18/ 15 „Jei tavo brolis tau nusidėtų, eik ir pasakyk jam apie jo kaltę prie keturių akių. Jeigu jis paklausys tavęs, tu laimėjai savo brolį.
16 O jei nepaklausytų, pasiimk su savimi dar vieną ar du, kad ‘dviejų ar trijų liudytojų parodymais būtų patvirtintas kiekvienas žodis’.
17 Jeigu jis jų nepaklausytų, pranešk bažnyčiai. O jei neklausys nė bažnyčios, tebūna jis tau kaip pagonis ir muitininkas.
18 Iš tiesų sakau jums: ką tik jūs surišite žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tik atrišite žemėje, bus atrišta ir danguje“.

Anonimiškas rašė...

Ar protestantai neturi piešto Jėzaus atvaizdo?Tai ,kaip jie supažindina mažus vaikus su tikėjimu ir Jėzumi.O jei protestantas nešiojasi artimo žmogaus nuotrauką,kaip priminimą apie tą žmogų ar jis tą nuotrauką garbina,o gal protestantas labiau garbina knygą nei Dievą.Aišku,kai kurie daiktai mums primena kitus žmones,sukelia gerus,pakylėtus jausmus apie juos,bet tie daiktai netampa garbinimo ir šlovinimo objektu,-tai jau būtų stabmeldystė


VIEŠPATS tarė Mozei: „Pasidirbk ugningą žaltį ir pridėk jį prie stulpo. Kiekvienas, kuris yra įgeltas, pažvelgęs į jį liks gyvas.

Mozė tada padirbo varinį žaltį ir pridėjo jį prie stulpo. Kada tik žaltys ką nors įgeldavo, tas žmogus pažvelgdavo į varinį žaltį ir likdavo gyvas.Sk21-8


"Šventyklos Šventoji, vidus ir kiemo prieangiai buvo visur aplinkui apmušti lentelėmis, visi trys turėjo nišose langus su pinučiais. Visos vidaus sienos visur aplinkui ir Šventojoje buvo išpuoštos raižiniais:  kerubais ir palmėmis, palmė tarp kerubo ir kerubo. Kiekvienas kerubas turėjo du veidus:  žmogaus veidą, atgręžtą į palmę iš vienos pusės, ir liūto veidą, atgręžtą į palmę iš kitos pusės. Tai buvo pakartota visur Šventykloje, – kerubai ir palmės buvo įraižyti ant sienos nuo aslos lig durų viršaus.Ez41-16


"Tada iš gryno aukso padarysi malonės sostą,pustrečios uolekties ilgio ir pusantros uolekties pločio.  Nukalsi iš aukso du kerubus,-padirbsi juos iš plakto aukso prie abiejų malonės sosto galų.  Padirbk vieną kerubą viename jo gale ir kitą kerubą kitame jo gale; padirbsi kerubus, sujungtus su malonės sostu prie abiejų jo galų. Kerubai turės išskleistus sparnus, – savo sparnais jie dengs malonės sostą. Jiedu bus vienas prieš kitą, ir jų veidai bus atgręžti į malonės sostą.Iš25-17


"Ir svorį gryniausio aukso, naudotino smilkalų aukurui ir pavyzdžiui vežimo su kerubais,išskleistais sparnais uždengti VIEŠPATIES Sandoros Skryniai.Jis buvo tiksliai užrašęs brėžinio nurodymus, nes jį vedė VIEŠPATIES ranka.1Kr28-18


Jis darė, kas buvo dora VIEŠPATIES akyse, lygiai kaip buvo daręs jo protėvis Dovydas. Jis išnaikino aukštumų alkus, sutrupino paminklinius akmenis ir nukirto šventąjį stulpą.Varinį žaltį, kurį Mozė buvo padirbdinęs, sudaužė į gabalus, nes iki tų dienų izraeliečiai degindavo jam smilkalus. Jis buvo vadinamas Nehuštanu.2Kar18-4

Tadas rašė...

Anonimiškas :

Antras Dievo įsakymas kurį kataliki nesilaiko- draudžia vaizduoti atvaizdus su tikslu juos pagarbinti

kalbant apie tėvo fotografijas ar artimųjų... paprastutis klusiams - ar jūsų senelio , tėvo ar mylymos moters atvaizdą garbina kiti, lenkiasi jiems ir ar stato joms šventyklas bei katedras?

kalbant apie Kristaus atvaizdą- Biblijoje nėra parašyta kaip jis atrodė , o Paulius sako: kai kurie iš jūsų matė Jėzų Kristų savo akimis, bet daugiau jo pagal atvaizdą nebepažįstame, tik pagal dvasią, kaip ir kiekvieną iš krikščionių....

Jėzus sako Tomui- štai tu įtikėjai, nes pamatei.... bet- palaiminti kurie tiki nematę.....
Jei katalikams reikia atvaizdų- vadinasi - jūs nesate palaiminti Jėzaus palaiminimu.....

II korintiečiams 5:16 Todėl nuo šiol mes nė vieno nebepažįstame pagal kūną. Jei mes ir pažinome Kristų pagal kūną, tai dabar taip Jo nebepažįstame.

Jono 20:29 Jėzus jam tarė: „Tomai, tu įtikėjai, nes mane pamatei. Palaiminti, kurie tiki nematę!“

atvaizdai skulptūros ir paveikslai yra stabai ir visi teisūs Izraelio karaliai juos sudaužydavo ir sudegindavo- begalė yra atvejų Biblijoje - aš pateiksiu to pačio Dovydo Psalmes ir Izaiją ir kt.

Išėjimo 23:24 Nesilenk prieš jų dievus ir netarnauk jiems. Nesielk, kaip jie elgiasi, bet visiškai sunaikink juos ir sudaužyk jų atvaizdus.

Išėjimo 34:13 sugriauk jų aukurus, sutrupink atvaizdus ir iškirsk giraites.

Skaičių 33:52 išvykite visus to krašto gyventojus, sunaikinkite jų atvaizdus, sulaužykite stabus, išgriaukite visas aukštąsias stabų garbinimo vietas

Pakartoto įstatymo 12:3 Išardykite jų aukurus, sutrupinkite stabus, sudeginkite šventąsias giraites, sudaužykite jų drožtus dievų atvaizdus ir išnaikinkite jų vardus iš tų vietų.

Psalmės 115/ 3 Mūsų Dievas danguje, Jis padarė visa, kas Jam patiko.
4 Jų stabai iš sidabro ir aukso, jie – žmogaus rankų darbas.
5 Jie turi burnas, bet nekalba; turi akis, bet nemato;
6 turi ausis, tačiau negirdi; turi nosį, bet nesuuodžia;
7 turi rankas, bet nepaliečia; turi kojas, bet nevaikšto. Jie nekalba savo gerkle.
8 Į juos panašūs yra tie, kas juos padaro ir jais pasitiki.

Iz 44/ 10 Padarytas dievas ir nulietas atvaizdas nieko nevertas.
11 Visiems jų dirbėjams bus gėda. Visi stabų dirbėjai yra žmonės. Jie visi susirinkę išsigąs ir gėdysis savo darbo.

Tadas rašė...

Anonimiškas: gyvatė buvo padirbinta ne garbinimui, o apsaugoti izraelitus nuo bausmės siūstos Dievo- nuo gyvačių:

Pažiūrėkime ko baigėsi izraelitams tos gyvatės istorija.... jie ėmė garbinti tą gyvatės atvaizdą ir tuo nusikalto Dievui....

Karaliaus Ezekijo dienomis pats katralius sudaužė šį stabą:

II Karalių 18:4 Ezekijas panaikino aukštumas, sudaužė atvaizdus, iškirto giraites, į gabalus sudaužė varinę gyvatę, kurią padarė Mozė. Nes iki to laiko izraelitai dar tebesmilkė jai ir vadino ją Nehuštanu.

Bet koks atvaizdų gaminimas atveda žmonės prie stabmeldystės nuodemės, kas yra itin palitę katalikybėje- net popiežius žeminasi šliaužiodamas aplink akmeninę moters skulptūrą arba bučiuoja plastikinę kudikio lėlę ir klaupiasi garnindamas negyvą daiktą

Tadas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Tadas rašė...

apaštalų laikų krikščionys neturėjo jokių atvaizdų išvis ir šių laikų krikščionys jų nesigamina, nes tai įvardijamam apaštalų kaip stabmeldystės nuodemė - Paulius sako- visi stabmeldžiai eis į pragarą:

1 Kor 6/ 9 Ar nežinote, kad neteisieji nepaveldės Dievo karalystės? Neapsigaukite! Nei ištvirkėliai, nei stabmeldžiai, nei svetimautojai, nei homoseksualistai,
10 nei vagys, nei gobšai, nei girtuokliai, nei keikūnai, nei plėšikai nepaveldės Dievo karalystės.

Anonimiškas rašė...

Dėl tų bažnyčių

Taip,blogas katalikas tampa protestantu,o geras protestantas tampa kataliku:)

Biblija yra Dievo žodis.Bet Biblija sudaro įvairios 73 knygos,kad ir kunygų knyga,teisėjų knyga..,Juditos knyga ,Esteros knyga,Izaijo knyga,Ezekielio knyga,..Petro laiškas,Judo laiškas,Jono laiškas.Tai nereiškia,kad šitos knygos išskirtinai ir tik ,tai apie juos,bet reiškia kad šie šventi žmonės yra labai stipriai susiję su Dievu ir yra labai ryškus ženklas ir nuoroda į Viešpatį.Taip pat ir Dievo Motinos Bažnyčia ar Šv Petro ar Šv Pauliaus Bažnyčia yra tik šventųjų nuoroda į Švenčiausiąjį Viešpatį; šitie šventieji yra mums priminimas ,kokie mes turime būti ir tapti,jei norime į dangų patekti- be šventumo,tobulumo niekas neregės Viešpaties veido.

Kaip ir su žmogumi krikščioniu ,gal jis blogesnis ar geras ,o gal šventasis.Šventumas daugumai nėra pasiekiamas staiga,tai viso gyvenimo darbas iš Dievo malonės. Šventieji nėra garbinimo objektas tik ryškios žvaigždės atspindinčios Viešpaties šlovę


Ar kaip sakyti gali ant ledų popierėlio užrašyti,kokį vardą ar pavadinimą,bet nuo to niekas nepasikeis,vis tiek tai bus ledai.Taip ir bažnyčios išorė, pavadinimas, kokio šventojo vardu esmės nekeičia tai tik nuoroda į turinį ir skonį į tai ką mes valgome viduje;nes visa esmė ir sudėtis ir centras lieka šv mišių auka-Jėzus Kristus į kurį mes jungiamės savo dvasia ir kūnu priimdami Viešpaties kūną ir Jo dvasią ir vis labiau Jo šlovę atspindėdami daromės panašūs kūnu ir dvasia į Viešpatį

Tadas rašė...

Anonimiškas

Taigi- apie svarbiausią dalyką , kurį slepia katalikų bažnyčia - apie sielos išgelbėjimą:

Katalikų bažnyčia nežino arba nesupranta arba sąmoningai slepia sielos išgelbėjimo klausimą.... tai jiems naudinga, nes katalikybės esmė yra ne išlaisvnti žmogų, bet jį pavergti, ne parodyti Šviesą, vbet dar labiau įkišti jį į tamsą....

Katalikybė yra žmonijos pavergimo įrankis, jie susikūrė nedirbačių išlaikytinių kastą - jie niekada nedirbo , bet pas juos milijardinės vertės pastatai- ir kur tai? kaip gali atsirasti turtas iš nieko?

Tuo tarpu apaštalinis mokymas sako- kas nedirba - tenevalgo...

Ir būtent katalikams tinka kiekviena Kristaus pasakyta mintis - jie patys akli ir veda savuosius aklus į duobę- jei nei patys ėjo į dangų, nei kitiems leido....

Tuo tarpu sielos išgelbėjimui yra paprastas....

Tikėk Viešpatį Jėzų Kristų- būsi išgelbėtas tu ir tavo namai.....
Jėzus priduria- kas NEATGIMS IŠ VANDENS IR DVASIOS - neįeis į Dangaus karalystę.....

taigi - kaip matome- sielos išgelbėjimui nereikalinga nei katalikų bažnyčia, nei kunigai nei popiežiai, nei mišios , nei atlaidai nei katalikų stabai nei marijos....

Ar Anonimiškas esate atgimęs iš Dvasios ir Vandens- ar suprantate ką tai reiškia?

Tadas rašė...

Bernardinai.lt sako :

Per vienus metus kunigų skaičius sumažėjo maždaug penkiais šimtais; 2017 m. pabaigoje visame pasaulyje jų buvo 414 582. Beveik tūkstančiu sumažėjo seminaristų skaičius. 2017 m. pabaigoje jų buvo 115 328.

15min.lt parodo, kad Lietuvoje yra virš 800 kunigų, ir dar virš 100 vienuolių - apie tūkstantis.

Dauguma šių vyrų yra sveiki tviri vyrai, galintys dirbti- bet jie ... nedirba- jie visi yra išlaikytiniai....

O ką sako apaštalų mokymas? Krikščionys išvis neturėjo nei kunigų nei vienuolių...O apaštalas Paulius moko valgyti pačių uždirbtą duoną iš šalintis veltėdžių....

2 Tes 3/ 6 Viešpaties Jėzaus Kristaus vardu įsakome jums, broliai, šalintis kiekvieno brolio, kuris tinginiauja ir nesilaiko tradicijos, gautos iš mūsų.
7 Jūs patys žinote, kaip reikia sekti mumis. Mes gi pas jus netinginiavome
8 ir nevalgėme kieno nors duonos dykai, bet, sunkiai triūsdami, darbavomės dieną ir naktį, kad tik neapsunkintume nė vieno iš jūsų;
9 ir ne todėl, kad neturime teisės, bet norime būti jums pavyzdžiu, kad sektumėte mumis.
10 Dar būdami pas jus, mes įsakėme: „Kas nenori dirbti – tenevalgo!“
11 Nes mes girdime, kad kai kurie pas jus tinginiauja, nieko nedirba, tik kišasi į svetimus reikalus.
12 Tokiems įsakome ir juos raginame per mūsų Viešpatį Jėzų Kristų ramiai dirbti ir valgyti pačių pelnytą duoną.

Ultrakrikscionis rašė...

Kiek jis cia spangs dar, eik geriau koki griovi iskast, vis nauda bus, jau niekam nebeidomu

Ultrakrikscionis rašė...

Darbininkas didysis

Tadas rašė...

Ir vėlgi katalikų bažnyčios melas- kad šventieji yra tik mirę ir lavonai ir kad reikia šventumą užsidirbti šventumą savo darbais....

Vėlgi matyti kaip katalikų bažnyčia ikinko žmones į darbus, o po to susirenka komisija vatikane ir sprendžia kuris numirėlis vertas šventumo...

Kuo skiriasi Vatikano balsavimai nuspręsti popiežių Paulių ar dar kažką šventu nuo Eurovizijos balsavomo, kai jie nugalėtoju paskelbė moterį .... su barzda?

Tuo tarpu Biblija rodo, kad visi atgimę iš Dvasios ir Vandens - visi krikščionys yra šventi.... ir tam nereikia jokių vatikanų.....

Dėl to Paulius į visus gyvus, o ne į numirėlius kreipiasi - šventieji...- nepaisant to kad dar vakar kažkuris iš jų buvo nusidėjelis... nes šventumas neužsidirbamas - tai yra Dievo Dovana....

II korintiečiams 1:1 Paulius, Dievo valia Kristaus Jėzaus apaštalas, ir brolis Timotiejus – Dievo bažnyčiai Korinte ir visiems šventiesiems, gyvenantiems visoje Achajoje.

Efeziečiams 1:1 Paulius, Dievo valia Jėzaus Kristaus apaštalas, šventiesiems, gyvenantiems Efeze, ir ištikimiesiems Kristuje Jėzuje.

Paulius taip pat nurodo, kodėl keikvienas įtikėjęs Kristų yra šventas...- nes jame apsigyvena Šventa Dvasia....

I korintiečiams 3:16 Ar nežinote, kad jūs esate Dievo šventykla ir Dievo Dvasia gyvena jumyse?

Anonimiškas rašė...

Tadai, nepanašus tu į Tamošių, esi tipiškas Judas išdavęs Kristų, ir čia bandai visus įtikinti, neva, Kristus neteisingai moko, neva, už tai vertas būti nukryžiuotas. Prastai baigė tas Judas, jauti, kad nuodėmė slegia ir tave. Dėl to ir nerimsti. Gal pasimelsk, kad piktoji dvasia paliktų tave ramybėje.

Anonimiškas rašė...

O iš kur mes žinome,kad tu atgimęs iš dvasios,gal tu nežinia ,kokių dvasių valdomas,kas dabar nuspręs,kokia komisija?

Ar pastoriai negyvena iš žmonių pinigėlių?Tikrai,tikrai negyvena tie vargšai,bėdžiai wealthėdžiai



Top 15 Richest and most Successful Pastors In the World/15 pačių turtingiausių ir sėkmingiausių pastorių pasaulyje

1. Kenneth Copeland
Grynoji vertė (Net worth)$760 milijonai!! Va tai devinto prakaito skurdžius ,vargšų karalius:)

2.TD Jakes 150$ mln
3.David Oyedepo 150$mln
4. Pat Robertson 100$mln
5. Jesse Duplantis 50$mln
6.Benny Hinn 42$mln
7. Joel Osteen 40$mln
8.Creflo Dollar 27$mln
9. Rick Warren 25$mln
10. Joyce Meyer 25$mln

"Mes neprekiaujame, kaip daugelis, Dievo žodžiu, bet jį skelbiame Kristuje iš tikros širdies, Dievo įkvėpti, Dievo akivaizdoje."2Kor2-17

Anonimiškas rašė...

Dėl tų darbo didvyrių

Savos iškraipytos teisybės dėlei galėjai ir savus bedarbius paminėti pvz liuteronus,anglikonus,episkopalus " kunigus" ir dar ten apsčiai rastum besigėdijančių darbo iš tų 50000 protestantiškų atskalų; bet gi savų neliesi-"skaldyk ir valdyk" šeimininkas neleidžia

O dėl aukų-saviems ganytojams ir bažnyčiai ,mes duodame ,kiek negaila pagal išgales.Aišku bažnyčios tarnų atsakomybė prieš Dievą tas aukas atsakingai leisti;taip,pasišventę Viešpačiui neturėtų prisirišti prie pinigo. Auka bažnyčiai,kunigams ir tikėjimo mokytojams egzistuoja nuo seno

"Vis dėlto jūs gerai padarėte, bendraudami su manim varge.  Jūs, filipiečiai, ir patys žinote: kai, pradėjęs skelbti Evangeliją, išvykau iš Makedonijos, jokia bendrija neužmezgė su manimi davimo ir gavimo santykių, tik jūs vieni.  Jūs mano reikalams prisiuntėte aukų vieną ir kitą kartą į Tesaloniką. Aš netrokštu dovanos, bet noriu, kad jūsų naudai augtų vaisiai jūsų sąskaiton.  O aš esu visko gavę s ir turiu per akis."Fil4-16

"Kiekvienas tegul aukoja, kaip yra širdyje nutaręs, ne gailėdamas ar tarsi verčiamas, nes Dievas myli linksmą davėją."2Kor9-7

Tadai nebūkit šykštus

"šventumas neuždirbamas"

o,tai gerai gavai šventumą ir drybsai ant sofkutės.Kaip ten Šv Paulius sako"Iškovojau gerą kovą, baigiau bėgimą, išlaikiau tikėjimą. Todėl manęs laukia teisumo vainikas"

Kaip kūnas be dvasios yra miręs, taip ir tikėjimas be darbų negyvas. Jok2-26

Paskui aš pamačiau didelį baltą sostą ir jame Sėdintįjį, nuo kurio veido pabėgo žemė ir dangus, ir nebeliko jiems vietos. Ir pamačiau numirusius, didelius ir mažus, stovinčius priešais sostą. Ir buvo atskleistos knygos, buvo atversta dar viena, būtent gyvenimo knyga. Mirusieji buvo teisiami iš užrašų knygose, pagal jų DARBUS. Apr20-11

Tadas rašė...

Anonimškas

Darbai skirti IŠGELBĖTAM žmogui, darbai jokio asmens neišgelbėja...

pažiūrėkime tekstą:

Ef 2/ 8 Nes jūs esate išgelbėti malone per tikėjimą, ir tai ne iš jūsų – tai Dievo dovana,
9 ir ne dėl darbų, kad kas nors nesigirtų.

Paulius sako- išgelbėjimas per Tikėjimą, kad joks žmogus nesigirtų savo darbais- ir tai yra pirmas žingsnis.

Antras žingsnis: kai esi IŠGELBĖTAS - tuomet atlieki ne savo darbus, bet tuos kuriuos tau paskiria Dievas:

Ef 2/ 10 Mes esame Jo kūrinys, sukurti Kristuje Jėzuje geriems darbams, kuriuos Dievas iš anksto paskyrė mums atlikti.

Pažiūrėkime ką sako Kristus apie išgelbėjimą:

Jono 3/ 18 Kas Jį tiki, tas neteisiamas, o kas netiki, jau yra pasmerktas už tai, kad netiki viengimio Dievo Sūnaus vardo.

Jn 3/ 36 Kas tiki Sūnų, turi amžinąjį gyvenimą, o kas netiki Sūnumi – gyvenimo nematys: ant jo pasilieka Dievo rūstybė.

taigi- kas TIKI JĮ - TAS IŠGELBĖTAS....

kodėl katalikai nesupranta tokiu paprastų krikščionybės tiesų?...

atsakymas paprastas...- ens jųs esate visi mirę savo nuodemėse ir nesate atgimę iš Dvasios ....

Jums to maža?
pažiūrėkime Paulių....

Galatams 2:16 žinome, jog žmogus neišteisinamas įstatymo darbais, bet tikėjimu į Jėzų Kristų. Mes įtikėjome Kristų Jėzų, kad būtume išteisinti Kristaus tikėjimu, o ne įstatymo darbais; nes įstatymo darbais nebus išteisintas nė vienas žmogus.

Jokiais darbais nebus išteisintas joks žmogus, sako Paulius....

Dėl to - Jokūbas rašo laišką kam ? ĮTIKĖJUSIEMS IR ATGIMUSIEMS IŠ VANDENS IR DVASIOS žydams Jeruzalėje...

Ar esate IŠGELBĖTAS DABAR? - ATGIMĘS IŠ DVASIOS?

Kai esi įtikėjęs - turi daryti darbus- gelbėti žmones per evangelijos skelbimą....Tai liepė Kristus ir tai yra darbas....

Jei nesate atgimęs iš Dvasios - jūs tikrai eisite į pragarą - taip sako Kristus....

Tadas rašė...

Pratęsiant išgelbėjimo temą:

Po prisikėlimo Jėzus sako IŠGELBĖTIEMS mokiniams kokius darbus jie turi daryti:

Mk 16/ 15 Jis tarė jiems: „Eikite į visą pasaulį ir skelbkite Evangeliją visai kūrinijai.

ir priduria: išsigelbės tie kurie iųgirdė evangeliją ĮTIKĖS ir savo tikėjimą paggrįs darbu- KRIKŠTU ( reikia atkreipti dėmesį į tai, kad katalikiškas krikštas negalioja)

Mk 16/ 16 Kas įtikės ir krikštysis, bus išgelbėtas, o kas netikės, bus pasmerktas.

Jėzaus žodžiai rodo, kad

1 išgelbėjimas per TIKĖJIMĄ
2 Per tikėjimas gautas Išgelbėjimas turi būti paremtas darbu- KRIKŠTU

Tą pačią žinią po daugelio metų sako Paulius kalėjimo prižiūrėtojui....Prižiūrėtojas klausia:

Apd 16/ 30 „Gerbiamieji, ką turiu daryti, kad būčiau išgelbėtas?“
31 Jie atsakė: „Tikėk Viešpatį Jėzų Kristų ir būsi išgelbėtas tu ir tavo namai“.

Paulius nemini jokių darbų kuriuos turi daryti kalėjimo prižiūrėtojas , vienintelė išgelbėjimo sąlyga - TIKĖTI VIEEŠPATĮ JĖZŲ KRISTŲ

IR šitame kontekste Jokūbas kalba įtikėjusiems broliams- jei esi IŠGELBĖTAS- DARYK DARBUS

Jok 2 / 15 Jei brolis ar sesuo neturi drabužių ir stokoja kasdienio maisto,
16 ir kas nors iš jūsų jiems tartų: „Eikite ramybėje, sušilkite ir pasisotinkite“, o neduotų, ko reikia jų kūnui, – kokia iš to nauda?
17 Taip ir tikėjimas: jei neturi darbų, jis savyje miręs.

būtent toks IŠGELBĖTAS krikščionis , kuris neduotų maisto stokojančiam broliui Kristuje - būtų teisiamas už savo elgesį, kas aprašyta Apreiškimo knygoje....

beja- savo Išgelbėjmo toks krikščionis neprarastų....

Tuo tarpu katalikai nėra IŠGELBĖTI- nėra atgimę iš Dvasios - ir jų darbai yra bergždi....

Jei jūs bandote savo darbais pelnyti išgelbėjimą - jūs atmetate Kristaus atliktą DARBĄ ant Kryžiaus, kai jis pasakė ATLIKTA

Tadas rašė...

Kabant apie kunigus - neturėjo krikščionys kunigų pagal kūną ir nėra jų Naujame testamente kaip atskiros grupės ir nėra katalikiško skirstymo į pasauliečius ir dvasininkus...- visa tai visiškas blefas ir atmetimas apaštalinio mokymo....nera nei kunigų nei vienuoliu nei vienuolynų, nei ordinų - jėzuitų, domininkonų- tai yra visiškas absurdas ir kvailystė....

kunigai buvo Senosios Mozės sandoros paskirti kaip tarpininkai tarp žmonių ir Dievo...

Herajams 5/ 1 Kiekvienas vyriausiasis kunigas imamas iš žmonių ir skiriamas atstovauti žmonėms pas Dievą, kad aukotų dovanas ir aukas už nuodėmes.

Kristus įsteigia Naują sandora ir kunigystė nebereikalinga, žmonių kunigai buvo su trūkumais , o šis - be trūkumų ir amžiams įžengė į dangaus šventyklą

taigi kunigų buvimas, mišios bažnyčios popiežiai - visa tai niekam nebereikalinga seniena - tai pirma, antra- pats jūsų kunigo buvimas yra Kristaus sandoros atmetimas ir paniekinimas...

23 Anų kunigų buvo daug, nes mirtis jiems sukliudydavo ilgiau pasilikti.
24 O kadangi šis išlieka per amžius, Jis turi neatšaukiamą kunigystę.
25 Todėl Jis ir gali visada išgelbėti tuos, kurie per Jį eina prie Dievo, nes Jis amžinai gyvas, kad juos užtartų.
26 Mums ir priderėjo turėti tokį vyriausiąjį Kunigą: šventą, nekaltą, tyrą, atskirtą nuo nusidėjėlių ir išaukštintą virš dangų.
27 Jam nereikia, kaip tiems vyriausiesiems kunigams, kasdien atnašauti aukas pirma už savo nuodėmes, paskui už tautos, nes Jis tai atliko vieną kartą visiems laikams, paaukodamas pats save.
28 Įstatymas skiria vyriausiaisiais kunigais žmones su silpnybėmis, o priesaikos žodis, duotas po įstatymo, paskyrė amžiams ištobulintą Sūnų.

Katalikų kunigai yra apgauti katalikiškos sistemos mokymų ir net nesugeba perskaityti laišką Herbajam, kuriam labai viskas aiškiai išdėstyta....čia akivaizdžiai matomas žemiškos kunigystės absurdas...

o ką daro viena ar kita denominacija ir kaip ji paklydus - argi kam tai svarbu?...
Jei jūsų kaimynas išpils klozeto turinį sau ant galvos ir tai padarys dar dešimt - jūs irgi taip darysite?

Argi Kristus nesakė- kai sugrįšiu- ar berasiu TIKĖJIMĄ? .... tikėjimą tokį , kokį perdaviau ir apaštalai mmokė , o ne tą kokį praktikuoja pasiklydę žmonės....

Anonimiškas rašė...

Taip,Dievas mums palankus ir mums reikia dirbti Viešpaties darbus ,kad ir atgimę iš Šv Dvasios vėl nenupultume į tamsybes.Kaip matome net ir atgimę iš vandens ir dvasios gali viską prarasti( savo išgelbėjimą) jei nesidarbuos dėl savo išganymo

"Taigi, mano mylimieji, kaip visuomet klausydavote manęs, kai būdavau tarp jūsų, taip dar labiau klausykite man nesant tarp jūsų: DARBUOKTĖS savo išganymui su baime ir drebėdami,nes Dievas iš savo palankumo skatina jus ir trokšti, ir veikti!Fil2-12

"Kurie kartą jau buvo apšviesti, paragavo dangaus dovanos, tapo Šventosios Dvasios dalininkais, patyrė gerąjį Dievo žodį bei būsimojo amžiaus galybę  ir nupuolė, tų nebeįmanoma iš naujo atgaivinti atsivertimui, nes jie sau kryžiuoja Dievo Sūnų ir išstato jį paniekai.Hbr6-4

Tu tiki, kad yra vienas Dievas? Gerai darai. Ir demonai tiki ir dreba!Jok2-19

taigi- kas TIKI JĮ - TAS IŠGELBĖTAS....
kodėl katalikai nesupranta 

Tikrai suprantam,kad Jokūbas pamokymus rašė tik tai atgijusiems iš dvasios žydams;ir sugalvok tu taip:)Gal ir Pauliaus laiškai tiktai atgimusiems iš dvasios

"Pirmiausia man teko girdėti, kad, kai jūs susirenkate bažnyčioje, tarp jūsų būna susiskaldymų, ir iš dalies aš tuo tikiu.1Kor11-18"

Vaikeliai, nemylėkite žodžiu ar liežuviu, bet darbu ir tiesa“ (1 Jn 3, 18)

Ir dar jei namuose ar kur pasimelsite,paskaitysite Šv Raštą ,po to užvalgysite gal naminės duonos su arbata ,bus viskas gerai.Tik nesugalvokite valgyti Viešpaties duonos savęs neištyrę,nes užsitrauksite pasmerkimą

"Todėl kas nevertai valgo tos duonos ar geria iš Viešpaties taurės, tas bus kaltas Viešpaties Kūnu ir Krauju.  Teištiria žmogus pats save ir tada tevalgo tos duonos ir tegeria iš tos taurės.Kas valgo ir geria to Kūno neišskirdamas, tas valgo ir geria sau pasmerkimą.1Kor11-27

Skaistykla geras dalykas,net ir Tadui

Anonimiškas rašė...

būtent toks IŠGELBĖTAS krikščionis , kuris neduotų maisto stokojančiam broliui Kristuje - būtų teisiamas už savo elgesį, kas aprašyta Apreiškimo knygoje....


beja- savo Išgelbėjmo toks krikščionis neprarastų....


Jei jau esi "išgelbėtas" ir matai vargšą, nuogą ir jo neaprengi,bet sakai jam aš esu" išgelbėtas", o tu ne ir nueini savo " išgelbėtais" keliais ,tai tavęs geriausiu atveju skaistykla laukia,nes Viešpats yra MEILĖ,o tu dar nesi tobulas savo " išgelbėjime",dar tavo šventumo laipsnis žemas ir tu išsigelbėsi per ugnį(skaistykla)

"Teismo diena jį iškels aikštėn, nes ji pasirodys ugnimi ir ugnis ištirs, koks kieno DARBAS.Kieno statybos darbas ant to pamato išliks, tas gaus užmokestį.  O kieno DARBAS sudegs, tas praras užmokestį; jis pats išsigelbės, bet tartum per ugnį.1Kor3-13"

Būkite tokie tobuli, kaip jūsų dangiškasis Tėvas yra tobulas (Mt 5, 48)

"buvau ištroškęs, ir manęs nepagirdėte, buvau keleivis, ir manęs nepriglaudėte, nuogas ­ neaprengėte, ligonis ir kalinys ­ ir jūs manęs neaplankėte."Mt25-31

"Bet jei kas turėtų pasaulio turtų

ir, pastebėjęs vargo spaudžiamą brolį,

užrakintų jam savo širdį, –

kaip jame pasiliks Dievo meilė?1Jn3-17

Šita skylėta,protestantų  " sukonstruota išgelbėjimo" Biblijos iškraipymu pagal "savo išgelbėjimo supratimą" paremta sistema buvo sukurta savo neveiklumui nuodėmės atžvilgiu pateisinti; na žinai gyvenimas ilgas,negi čia visą laiką kovosi su kūno pagundomis ar gyvensi su viena žmona,va gavau nuolatinį visą laiką" išgelbėtas" bilietą ar draudimą ir jau tu tobulas ,šventas ir aš labai geras žmogus;labai pavojinga sistema neveltui protestantai turi 50000 bendruomenių ir kiekvienas atskirai  cituoja Bibliją, pardavinėja klaidingą "išgelbėjimo" supratimą  pagal tai ,kaip kam patogiau;nepatinka kas eini kitur 


Tai pagal Tadą išeitų,kad iki 1500 metų Dievas Europoje ir visur kitur po katalikų bažnyčios ranka nuo milijonų žmonių slėpė "tikrojo išgelbėjimo" supratimą ir,kad tie visi žmonės yra žuvę .Bet štai nuo 16 amžiaus ant scenos pasirodę protestantai staiga pateikė stebuklingą išaiškinimą,kaip būti išgelbėtam


Unknown rašė...

visiškai teisingai apstebėjote- katalikų bažnyčia yra ne nuo Dievo, nes Jonas sako- viskas kas išeina už Kristaus mokymo ribų- yra iš antikristo


2 Jono 1/ 9 Kas tik peržengia ribą ir nesilaiko Kristaus mokymo, neturi Dievo. Kas laikosi Kristaus mokymo, tas turi ir Tėvą, ir Sūnų.
10 Jei kas ateina pas jus ir neatsineša šio mokymo, to nepriimkite į savo namus ir nesveikinkite,
11 nes, kas jį sveikina, dalyvauja jo piktuose darbuose.


Katalikų bažnyčia beveik nieko bendro neturi su tuo, kas yra mokoma apaštalų mokyme:

Keli tik momentai...palyginimui....

Krikščionybė yra horizontali struktūra, joje nėra jokios vertikalios valdžios, skirstymo į pasauliečius ir išrinktųjų kastą, kuri niekada nedirba , bet turi megamilijardinės vertės katedras, aukso kalnus, milžiniškos vertės meno kūrinius, visa jūrą visokio turto - iš kur visa tai????? juk katalikų kunigai nuo žemiausio iki auksšiausio niekada nedirbo.....

Sakote kad tai surinklote iš tų varganų moteryčių, kurios gauna nedidelę pensiją ir įmeta sekmadieniais skatiką į pintinėlę? Nejuokinkite žmonių savo pasakomis :D

Žmogus, sąžiningai dirbdamas kartais nepajegia ir buto nusipirkti, o jau ką bekalbėti Paryžiaus katedras.... Tuo tarpu Paulius užsidirbo duonai savo rankomis ir taip liepė daryti visiems....

Krikščionybė neturėjo popiežių nei kunigų- nei kažkokių ten įpėdinių...

Krikščionys niekada nešventė mišių, negarbino stabų ir negamino atvaizdų- Paulius aiškiai įvardija atvaizdus kaip STABUS , o Biblija tokio tipo kultus kaip Marijos įvardija kaip DVASINĘ PALEISTUVYSTĘ....

Štai visa valdžios vertikalė auktyn- VYRAS - MOTERIS- KRISTUS- DANGIŠKAS TĖVAS

1 Kor 11/ 3 Noriu, kad žinotumėte, jog kiekvieno vyro galva yra Kristus, moters galva – vyras, o Kristaus galva – Dievas.

Taigi visi vyrai paklūsta tik Kristui- ir nėra jokio tarpininko tarp jo ir Kristaus....- nei popiežiaus nei kunigo. kaip ir parašyta kitoje vietoje :

I Timotiejui 2:5 Nes yra vienas Dievas ir vienas Dievo ir žmonių Tarpininkas – žmogus Kristus Jėzus,

Apie išgelbėjimą:- niekur Kristus nesakė kad išgelbėjimas pelnomas darbais ...Vienintelė vieta kur žydai jo klausė apie tai:

JN 6/ 28 Jie paklausė: „Ką mums daryti, kad vykdytume Dievo darbus?“
29 Jėzus atsakė: „Tai yra Dievo darbas: tikėkite Tą, kurį Jis siuntė“.

galima prirašyti begalė citatų kur Kristus kalba apie sielos išgelbėjima TIK PER TIKĖJIMĄ....bet aš įkelsių Psalmes... kur parodyta, kad sielos išgelbėjimo tokia milžiniška, kad joks žmogus niekada jos nepajėgtų niekuo išvis išprkti....

Ps 49/ 8 Didelė kaina už sielos išpirkimą – tiek niekad neturėsi,
9 kad galėtum amžinai gyventi ir nematytum sugedimo.

Tiesa nėra nei popiežiuose ar katalikuose, nei protestantuose, o KRISTUJE, kuris ir yra Dievo Žodis , per kurį vis sukurta... Tik Dievo Žodyje yra jūsų asmeniškai sielos išgelbėjimo kelias... bet jūs remiastės ne Dievo Žodžiu, bet popiežių enciklikomis, katekizmais, tradicijomis , kažkokias ten tėvais....

Kristus sako- kas laikosi mano žodžių , tas pažins TIESĄ ir Tiesa juos išlaivins...

mąstykite apie tai kur eisite po kūno mirties... nes niekuo nepasiteisinsite, kai stosite Dievo akivaizdon po kūno mirties - prisiminkite tai...

Rom 10/ 9 Jeigu lūpomis išpažinsi Viešpatį Jėzų ir širdimi tikėsi, kad Dievas Jį prikėlė iš numirusių, būsi išgelbėtas.
10 Nes širdimi tikima, ir taip įgyjamas teisumas, o lūpomis išpažįstama, ir taip įgyjamas išgelbėjimas.

Tuo atsisveikinsiu....

Unknown rašė...

Unknown
2020-04-24 20:09 IR Unknown
2020-04-27 21:50
YRA NE MANO KOMENTARAI. APSKRITAI ČIA TUŠTI SEKTANTŲ IR KATALIKŲ GIRNČAI.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tiesiog negaliu nepasidalinti - dar vienas bergoglio ir Ko. "viražas": https://www.lifesitenews.com/news/pope-francis-financially-bails-out-transsexual-group-struggling-with-no-street-customers

Anonimiškas rašė...

o kodel siame straipsnyje nepalieciamas geju mafijos isitvirtinimas baznycioje? jie keicia teologija ir isplete gailestinguma iki begalybes, kad po jo sparnais galima butu iteisinti alternatyviaja meile, kuri butu dieviskosios meiles dalimi? be to, autorius visai dar jaunas ir be nuopelnu buvo paskirtas monsinjoru. idomu, kokiais keliais: ar del graziu akiu ir kitu graziu dalyku, kurie patinka seniems dignitoriams?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Geras filmukas apie religijų "nulievėjimą": https://www.youtube.com/watch?v=yBX-9eUtwzU

Kiemsargis rašė...

Manau į temą tiks. Nuoroda:
https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000107600/spalvos-lgbt-ir-baznycia-danijos-lietuve-ruta-ironiska-bet-nusigrezusi-nuo-baznycios-po-penkeriu-metu-gyvenu-su-pastore

item