Jungtinė Karalystė: BBC reguliariai transliuoja musulmonų kvietimą maldai

Izoliacijos aplinkybėmis BBC radijas priėmė neįprastą sprendimą islamo atžvilgiu – pradėjo transliuoti azaną, musulmonų kvietimą maldai. ...

Izoliacijos aplinkybėmis BBC radijas priėmė neįprastą sprendimą islamo atžvilgiu – pradėjo transliuoti azaną, musulmonų kvietimą maldai. Azanas anksčiau niekada nebuvo transliuojamas kaip pastovi programos dalis.

Kiekvieną penktadienį azanas yra kalbamas prieš rytinę kassavaitinę programą „Mąstymai apie islamą“. Kiekvieną programos laidą veda skirtingas imamas. Laidos metu imamas skaito islamo raštus, skelbia pamokslą ir veda maldas.

BBC neseniai ėmėsi šios iniciatyvos, norėdama solidarizuotis su šalies musulmonais. Jungtinės Karalystės mečetės šiuo metu yra uždarytos dėl koronaviruso, o šią savaitę prasidėjo Ramadano mėnuo. 

Chris Burns, BBC Vietinio radijo vadovas sakė besitikintis, kad „šie kassavaitiniai apmąstymai kažkokiu būdu padės musulmonams, šiuo metu besiizoliuojantiems, pajusti bendruomeniškumo jausmą.“

Phil Upton, BBC laidų vedėjas, tikino suprantąs, kad „daugeliui negalėjimas pusantros valandos būti mečetėje, ypač Ramadano laikotarpiu, sukelia tuštumą, kurios užpildymas yra nelengvas dalykas. Stengiamės šią tuštumą bent dalinai užpildyti su „Mąstymais apie islamą“... BBC nesiūlo panašių programų kitoms Jungtinės Karalystės religinėms bendruomenėms, kaip induistams ar žydams, ir teigia tokių planų neturinti.

BBC pristatyta programa yra dar vienas didėjančios musulmonų įtakos salose ženklas. Nesenas Pew Research centro tyrimas prognozuoja, kad iki 2050 metų musulmonų skaičius šalyje išaugs tris kartus ir sudarys 17% Jungtinės Karalystės gyventojų.

Parengta pagal užsienio naujienų portalų informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1277208747484706183
item