Jungtinė Karalystė: BBC reguliariai transliuoja musulmonų kvietimą maldai

Izoliacijos aplinkybėmis BBC radijas priėmė neįprastą sprendimą islamo atžvilgiu – pradėjo transliuoti azaną, musulmonų kvietimą maldai. ...

Izoliacijos aplinkybėmis BBC radijas priėmė neįprastą sprendimą islamo atžvilgiu – pradėjo transliuoti azaną, musulmonų kvietimą maldai. Azanas anksčiau niekada nebuvo transliuojamas kaip pastovi programos dalis.

Kiekvieną penktadienį azanas yra kalbamas prieš rytinę kassavaitinę programą „Mąstymai apie islamą“. Kiekvieną programos laidą veda skirtingas imamas. Laidos metu imamas skaito islamo raštus, skelbia pamokslą ir veda maldas.

BBC neseniai ėmėsi šios iniciatyvos, norėdama solidarizuotis su šalies musulmonais. Jungtinės Karalystės mečetės šiuo metu yra uždarytos dėl koronaviruso, o šią savaitę prasidėjo Ramadano mėnuo. 

Chris Burns, BBC Vietinio radijo vadovas sakė besitikintis, kad „šie kassavaitiniai apmąstymai kažkokiu būdu padės musulmonams, šiuo metu besiizoliuojantiems, pajusti bendruomeniškumo jausmą.“

Phil Upton, BBC laidų vedėjas, tikino suprantąs, kad „daugeliui negalėjimas pusantros valandos būti mečetėje, ypač Ramadano laikotarpiu, sukelia tuštumą, kurios užpildymas yra nelengvas dalykas. Stengiamės šią tuštumą bent dalinai užpildyti su „Mąstymais apie islamą“... BBC nesiūlo panašių programų kitoms Jungtinės Karalystės religinėms bendruomenėms, kaip induistams ar žydams, ir teigia tokių planų neturinti.

BBC pristatyta programa yra dar vienas didėjančios musulmonų įtakos salose ženklas. Nesenas Pew Research centro tyrimas prognozuoja, kad iki 2050 metų musulmonų skaičius šalyje išaugs tris kartus ir sudarys 17% Jungtinės Karalystės gyventojų.

Parengta pagal užsienio naujienų portalų informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 1277208747484706183

Rašyti komentarą

12 komentarų

Anonimiškas rašė...

joo,nu su tuo juos ir sveikiname.Anglai tegul galvoja ką renka.Pasiūlymas galioja ir mums,nebent igi norime greitu laiku tokias transliacijas girdėti (ar regėti).

R rašė...

Žmogus visada ieškojo ir ieškos Dievo. Jeigu krikščionybę baigiama išvyti, tai lieka Alachas. Tegul pratinasi ir anglosaksai prie naujojo tikėjimo. Ten yra tikrai gerų dalykų ir ateityje "išmuš" progresyvistams iš galvų visokias iškrypimo teorijas. Musulmonai nesiceremonys.

Anonimiškas rašė...

Kai kada nesuprantu lordo Rotšildo žento poelgių. O gal ir suprantu.

Hm rašė...

O Lietuvoje Romuva neįregistruota.

supratingas rašė...

Leiskite pasiteirauti, ir kas gi nutiktų jei ją įregistruotų?

supratingas rašė...

O, šventas naivume!
Kiekviename tikėjime yra gerų dalykų, tačiau tuo pačiu yra ir blogų. Žmogus, deja, kol kas labiau linkęs perimti blogus dalykus. Visuose tikėjimuose yra žmonių pasiryžusių žudyti tiesą, jei tiesa kelia grėsmę jų tikėjimui. Drįsčiau teigti, jog islame tokių žmonių nuošimtis yra didžiausias. Pavyzdžiui, Irano dvasinės seminarijos rengia kariškius ekstremistus. Ir tai vyksta šalyje kurioje vyrauja Šija, t.y. nuosaikesnė islamo atšaka. Pasakykite man nors vieną kitą didelį tikėjimą kuris centralizuotai ir sąmoningai ruoštų teroristus? Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad islamas yra taip ideologizuotas, kad riboženklis skiriantis islamą (tikėjimą) nuo islamizmo (kraštutinės smurtinės ideologijos) baigia išblukti. O ar žinote dar nors vieną didelį tikėjimą kurio išsižadėti galima vieninteliu būdu - kojomis į priekį?

Štai jums trumpas filmukas (būtinai pažiūrėkite) vaizduotės pagyvinimui:
https://twitter.com/Imamofpeace/status/1250417523045969920

Islame yra labai daug negerovių, jis akivaizdžiai nusuko klystkeliais ir jei jis norės išlikti ir atskleisti savo gerasias savybes turės radikaliai atsinaujinti. Kito kelio nėra.

Beje, Pro Patrija skelbė puikų Mariaus Parčiausko straipsnį "Intelektualinė islamo drama" (http://www.propatria.lt/2016/12/marius-parciauskas-intelektualine.html) kurį, mano galva, būtina perskaityti kiekvienam, norinčiam pradėti suvokti islamo bėdų prigimtį.

Anonimiškas rašė...

neįregistravimas tik didina rėmėjų skaičių

Anonimiškas rašė...

Tai čia reikia dundėjimą debesyse įregistruoti?

Anonimiškas rašė...

Lk 23,1 Visas jų būrys pakilo ir nusivedė Jėzų pas Pilotą.
Lk 23,2 Ten jie ėmė Jį kaltinti, sakydami: „Mes nustatėme, kad šitas kiršina tautą ir draudžia mokėti ciesoriui mokesčius, tvirtindamas esąs Kristus ir karalius“.
Lk 23,3 Pilotas Jį paklausė: „Ar Tu esi žydų karalius?“ Jėzus atsakė: „Taip yra, kaip sakai“.

Anonimiškas rašė...

Elektros iškrovos jau registruojamos meteorologiniuose portaluose.

Anonimiškas rašė...

Jer 4,4 Apsipjaustykite Viešpačiui ir pašalinkite nuo savo širdžių plėvelę, Judo žmonės ir Jeruzalės gyventojai, kad neišsiveržtų kaip ugnis mano rūstybė ir neužsidegtų neužgesinamai dėl jūsų piktų darbų.

Nežiniukas rašė...

O rėmėjų skaičiaus didėjimas yra gerai, ar blogai? Ir kuri yra didesnė blogybė - neįregistravimas, ar rėmėjų skaičiaus didėjimas?

item