Algimantas Rusteika. Konservatoriams kuo valstybėje blogiau, tuo geriau

Mindaugo Šernos nuotrauka  Viskas ir prie koronaviruso krizės yra politika. Tik sumažėjo partinių didikų kovų laukas, susiaurėjo reitin...

Mindaugo Šernos nuotrauka 
Viskas ir prie koronaviruso krizės yra politika. Tik sumažėjo partinių didikų kovų laukas, susiaurėjo reitingus lemianti problematika, vertinimo kriterijai tapo daug lengviau atpažįstami, o rezultatai - paprasčiau prognozuojami.

Valstiečių likimas dabar tiesiogiai priklauso nuo vienintelio kriterijaus - koronaviruso krizės suvaldymo. Politinių žaidimėlių laikas, viešos gerumo pozos ir permainų imitavimai baigėsi. Arba susitvarkai su situacija ir turi vilčių per rinkimus, arba nesusitvarkai ir būsi palaidotas.

Situacija valstiečiams palanki - galimi greiti ir ryžtingi sprendimai, tuojau pat matomi rezultatai, esi dėmesio centre. Atsakai už viską, sėkmės atveju laimi viską - ir atvirkščiai. Esi priverstas verstis per galvą, kad tik būtų geriau ir nebūtų blogiau. Situacija palanki ir visuomenei, nes valdančiųjų išlikimo ir asmeninių karjerų interesai tampa absoliučiai priklausomais nuo padėties valstybėje.

Nepalankus valstiečiams faktorius - priešiška sisteminė žiniasklaida, vidiniai išdavikai, pusiau kenkėjiški, neišravėti buvusios prezidentės sodinukai daugelyje lemiamų postų. Ir praktiškai nieko neveikiantis bei tuo oponentams pravartus prezidentas.

Konservatorių ir jų globalistinių, korporacijų numylėtų satelitų interesas kardinaliai priešingas. Arba valstiečiai nesusitvarko su krize ir turi vilčių per rinkimus, arba susitvarko - ir būsi palaidotas amžiams.

Todėl šitiems dabar kuo valstybėje blogiau - tuo geriau. Situacija nepalanki, nes jie nieko nesprendžia ir negali turėti jokių nuopelnų. Juolab, kad ir pasiūlyti ką nors konkretaus profesionalūs patriotai ir iki šiol nesugebėjo ir, matyt, jau niekada nebesugebės.

Todėl lieka vienintelė viltis - nepaliaujamas lojimas. Intrigėlės ir dvaro perversmų projektėliai, visuomenės nepasitenkinimo kurstymas ir pagalių į ratus kaišiojimas bet kokia kaina, ką gerai parodė balsavimas Seime dėl medikų atlyginimų.

Konservatoriams palankus faktorius - savas visuomeninis manipuliuotojas ir privati klikasklaida. Nepalankus - šioje dvispalvėje, primityviai paprastoje dvikovoje vis mažėjanti galimybė apdumti akis kasdien blaivėjančiai visuomenei.

Buvo galima bent apsimestinai - argi pirmas Lietuvoj kartas - inicijuoti partijų susitarimą krizei įveikti, o ne šauktis Valstybės gynimo tarybos nepaprastajai padėčiai ir karinei diktatūrai įvesti. Viešai paspausti rankas oponentams ir deklaruoti bendrą visų politinių jėgų darbą, ko visuomenė sunkiu momentu visada laukia ir tikisi iš politikų.

Tai nebūtų reiškę nei kritikos, nei politinės kovos atsisakymo, tačiau suteiktų realių galimybių rudenį. Ideali pozicija - už nieką neatsakai, tačiau viskas, kas gerai, padaryta mums padedant, o viskas, kas blogai - nepaisant mūsų nuostabių pasiūlymų.

Tačiau nuo daugiametės priešų paieškos pamišusi konservatorių ir jų satelitų viršūnėlė, susidūrusi su tikru priešu šalies viduje, pasirinko politinę savižudybę.

Visuotinio pavojaus akivaizdoje kaukės visada nukrenta. Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Kas koronaviruso - koronavirusui, o kas konservatorių - konservatoriams. Išoperavus kompromatų valdytojų ir politinių paranojikų auglį valstybės organizmas imtų sparčiai sveikti.


Susiję

Įžvalgos 738869196541461872

Rašyti komentarą

35 komentarai

Anonimiškas rašė...

Tegul Nacionalinis Susivienijimas ištaiso vieną gan neretai pasitaikančią politinės retorikos klaidą: įvardinkite problemą ir pateikite patį geriausią jos sprendimo būdą, tačiau neįvardinkite nei partijos, nei konkrečių asmenų: visi žinome, kas yra kas Lietuvoje.
Tiesiog įrodykite, kaad esate pajėgūs išsrpęsti užduotį geriau už kitus, o žmonės patys puikiausiai atsirinks ir konkrečias partijas, ir asmenis.
Vieni kutus kaltinančių ir taip apstu, ir taip darantys yra neteisūs - užtuo užsipuldinėję, tegul padaro geriau.
Gerai įsidėmėkite, kad žmonės - skaitytojai, komentatoriai, NS auditorija ir tiesiog eiliniai piliečiai labai tiksliai fiksuoja ir gerai įsidėmi šitokius dalykus, jie iškrt palaikys tuos, kurie, nieko nekaltindami, pateikia geresnį variantą.
Nepradėkite eskaluoti konfrontaciją iš savo pusės: gintis nuo nepagrįstų antpuolių galima ir reikia, tačiau nereikia užsiimti išpuoliais.
Visi pareiškimai ir atsakymnai į pateiktus klausimus turi būti pagrįsti beasmene logika ir matematinio tikslumo dialektika.
Vieši disputai senovės universitetuose - puiki praktika, verta dėmesio ir mūsų laikais.
Tiesiog pbandykite įsivaizduoti tokį disputą ir save pačius vieno ar kito disputo dalyvio arba disputo žiūrovo vietoje.

Povilas Jankunas rašė...

Arsus straipsnis.Tikrai nesutinku su dabartiniu konservatoriu pozicija,ju suleftejimu,bet gi ne visi ir joje sutinka su ju dabartines vadovybes pozicija.Tikrai ten yra ir taip vadinamas desinysis sparnas.Todel nesinoretu ivardinti visa konservatoriu partija pagal ju vadovybes veiksmus tik kenkejiska.Noretusi isvengti apibendrinimu ir pabrezti kaip tik tas grupuotes,ar net asmenis.Bet kokiu atveju partinis paklusnumas/neatininkant vertybiu/nemazai nariu toj partijoj baigsis.Taigi nesinoretu ,kad visi/net jai ir tai yra politiniai priesininkai butu suplakti I viena kruva.

Anonimiškas rašė...

Būtent taip. Be to, reikia ieškoti ne priešų, o draugų - vėliau bus galima atsirinkti.

Ainis rašė...

"bet gi ne visi ir joje sutinka su ju dabartines vadovybes pozicija" -citata.
visi kurie nesutinka - padėjo partinį bilietą. Jei liko - sutinka.
"Tikrai ten yra ir taip vadinamas desinysis sparnas" -citata. Neprincipiniuose konservatoriams klausimuose "dešinys sparnas" gali vaidinti "sparną". Principiniuose - "sparnai" nukrenta. Štai Dagys net išėjęs iš partijos, kritiniu laiku subalsavo kaip reikia.
Dešinio sparno pagrindinė misija,kad rinkimų metu tokie rinkėjai kaip Unknown 2020-04-03 01:41 balsuotų už austėjos vyro partiją.

Anonimiškas rašė...

Unknown rašo, kad ne visi TS-LKD šiuo konkrečiu Rusteikos aptariamu aspektu yra su Anūku. Gal galima pavardžių pateikti, nes kol kas medijose neteko matyti kitokių nei Anūko konservatorių nuomonių. Rusteika, man regis, teisus kaip niekada. Ypač šiuo atveju Seimo konservatoriai reiškiasi viena kryptimi in corpore.

Anonimiškas rašė...

gerai cia Ainis sudeliojo apie konservatoriu "sparnus". trumpai ir aiskiai

Anonimiškas rašė...

Mieli tautiečiai, komunistinė ideologija pas mus uždrausta?
Galit kelti juodas vėliavas - komunistai grįžta. Kalbėjot apie atšliaužiantį perversmą iš paskos virusui (komunistai - virusas, blogesnis už koroną). Koks sutapimas! Apie panašų perversmą/totalią piliečių kontrolę (sako, laikinai, bet žinom, ką tai reiškia) kalbama ir Vokietijoje (musėt, žinot, kad mūsų komunistinės jėgos vienas prie vieno seka vokiečių komunistų pėdomis: rinkiminė sistema tokia pati, LKP savo pavadinimą keitė lygiai kaip ir VDR komunistai).
Vis laukiu, kada kas nors garsiai prabils - Vokietijoje įsigali ideologija, kuri pas mus yra uždrausta. Ligšiol visi tyli, kaip vandens į burną... Labai greitai bus vėlu. Kelios ES valstybės tai jau suprato. Pirmiausia Višegradas, gal kažką panašaus nujaučia ir Estija. Lietuvoje letargas.

Anonimiškas rašė...

Labai gera pastaba.
Lietuvos žmonės turi geresnį IQ, nei diduma politikų.

x rašė...

Vadinti Dagį sparnu per daug garbės. Norėjo kurti savo lovio partiją, prašom, niekas jam netrukdė. Čia jo pasirinkimas, galės būti antru Puteikiu ar Kirkilu.

x rašė...

Jau kartą šalino auglį, Juozaitis, AMBalas, o gal ir pats autorius, įveikė "Landsbergio diktatūrą" ir į valdžią grąžino raudonąją nomenklatūrą.
Vietoj sveikimo gavosi taip, kad šiandien 15 metų atsiliekam nuo Estijos ir dar turėdami triskart didesnę rinką.

Petras rašė...

Gaila, konservatorių partiją kūrė geriausi Lietuvos žmonės, - jų stuburas turėjo būti politiniai kaliniai ir tremtiniai. Man jų labiausiai gaila, - taip subiaurojo partiją "dėdulė" ir jo gauja, kad šitam stuburui šiandien nei rėkt nei bėgt. Dalis, pagal savo įsitikinimus garbingai laikytis ištikimybės buvusiam idealui, sukandę dantis dar balsuoja už konsevatorius, kita dalis nebežino nei kaip elgtis nei ką daryti. O galėjo būti kitaip, ne tik sukūręs "Sąjūdį" Ozolas, bet ir daug kitų žmonių būtų nuvedę Lietuvą į gerą ateitį.

Anonimiškas rašė...

...ir dar KGBistai islaptinti 75 metams, o raudonasis sarafanas per 10 metų pridarė nemažai žalos.

Anonimiškas rašė...

Betgi tie geriausi žmonės niekur nedingo - jie puikiausia gali reformuoti partiją, pakeitę jos vadovybę.

[email protected] rašė...

Kokie be būtų mūsų piliečiai, bet partijos niekaip nepakeis. Nes netikusios partijos nariai taip įsikibusios į savo vietas dantimis ir nagais, kad jų niekaip neatplėši nuo lovio vietos. Kol nepakis rinkimu sistema, tol ir bus tokia betvarkė mūsų šalyje. O bendrai pasakius, čia jokios demokratijos nėra ir nebuvo., Čia tik jos įmitaciją.

Alfonsas Kupčinskas rašė...

<...o ne šauktis Valstybės gynimo tarybos nepaprastajai padėčiai ir karinei diktatūrai įvesti.... >. Kyla didelė abejonė ar A. Rusteika skaitė VGT įstątymą, o jei skaitė ar ką nors suprato, kad tokius vėjus rašo? Pagalba A. Rusteikai ir kitiems jo nesąmonių platintojams. Įstatymas trumpas, tai galite visi persiskaityti. https://e-seimas.lrs.lt/.../lt/TAD/TAIS.38353/tFCCcCMzjU

Povilas Jankunas rašė...

Pagal Ainio bekompromisini komentara/juoda arba balta/dristu speti jog tai greiciausiai jaunas zmogus,taip vadinamas karsta galva.Pir ma apie mane jai jau ivardino tokiu bukaprociu,kad tik Austejos vyro partija paplauna smegeneles tokiems kaip as ir tie kaip zombiai puola uz juos balsuot.Nei jokio buk tai politinio stuburo ne tai kaip Aistis kuris it koks Maratas ar Robespjeras tik taip ir ne kitaip turi buti.Kas su Lansbergiu—Tas pries mus.Jai nepadejai partinio bilieto tai esi su tais isdavikais.Toks sakyciau Stalinistinis vertinimas.Gi realybeje bet kokia partija ar politinis samburis vienija artimos pasauleziuros bendramincius.Tai tikrai nera 100% minciu vienybes.Gi dabartiniams konservatoriu partijos nariams yra iskilus buties ir apsisprendimo klausimas.Ar toliau pagal partines istikimybes taisykles but kartu/tuom isduodant savo isitikinimus.O gal kaip pats sakai padet bilieta.Manau,kad tas procesas vyksta ir dar vyks.Ne visi zmones greitai priima sprendimus,antra vertus o su kuo susitapatinti,kas artimesnis.Sakyciau cia nera taip jau ir paprasta kaip paciam atrodo,bet net neabejoju per laika atsisijos.O pacio tokie kategoriski svartymai tik atbaido busimus NS partijos narius.Nes gi ne visi tokie grynuoliai kaip pats.

Anonimiškas rašė...

Anonimiška 11:45

Mūsų ir Vokietijos rinkimų sistemos labai skirtingos. Vokietijoje galutinį vietų skaičių Bundestage partijoms nulemia tik proporcinė dalis. Vienmandačiai mandatai ten reikšmingi tik paskirstymui partijų viduje. Kiek partija laimi apygardose, tiek atimama iš sąrašo. Kuo daugiau apygardose, tuo mažiau praeina per sąrašą. Lietuvoje atvirkščiai - kuo daugiau apygardose, tuo sąrašas tempiasi žemyn: partijų funkcionieriai puikiai pasitvarkė, susikūrė tiesiog unikalią savo garantuotu palankumu jiems rinkimų sistemą.

Anonimiškas rašė...

Gal konservų "dešiniojo sparno" advokatai galėtų išvardyti konkrečius to "sparno"
Seimo narius? Jei tai Ažubalis ar Kasčiūnas, tai jie pirmose Rusteikos minimos Anūko kovos gretose.

Povilas Jankunas rašė...

Kazkodel kaip kalba eina apie konservatoriu partija cia komentatoriai viska sutapatina su ju elitu.Ir mazdaug jai elitas toks tai ir eliniai nariai tokie.Aplamai pasikartosiu nera tik juoda ir balta,nera,kad visi nariai sutinka su partinem nuostatom,tikrai toj partijoj yra ne taip jau ir tolimu NS paziurom zmoniu.O juos suplakdami su ju valdanciu elitu tik breziate ateities linija atskirciai.Bet kokiu atveju/kalba neina apie dabartine konservatoriu partija/sios partijos pamatines vertybes yra artimos NS .Ir tai nera koks nors viliotinis,tiesiog tai paprastas zmoniu tikinciu konservatyviu vertybiu /kuriomis remiasi NS/netstumimas

Petras rašė...

Tikrai taip, - ten yra gerų žmonių. Bet tegu jie kaip nors atsikrato tų "dėdulių", broilerių ir jų šiknalaižių ir bus tada gera partija. Jeigu jau yra perdaug sunku tuos niekdarous išstumti, tegu stoja į NS partiją, ją sustiprins ir gyvensime normaliai.

Anonimiškas rašė...

Miei compagni, ar tas Baumila, kur siūlė FB kaukių pakuotes po 4,75+PVM kartais nėra mums labai žinomas veikėjas iš kitos istorijos?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aha, vadinasi, jei kažkas daro nesąmones ar sąmoningai kenkia valstybei - šiukštu nevalia tokių įvardinti, nes gi nepolitkorektiška. O po kelių metų žmonės skaitydami, žiū, net ir nesupras, apie ką čia tos užuominos buvo. :)
Kažkaip prisiminiau, kaip prieš kokią savaitę vienas veikėjas parašė, kad kažkoks niekšas, ištroškęs diktatūros, užsimanė įvesti nepaprastąją padėtį šalyje (be abejo, nepaminėdamas, KAS tas "herojus") - o paskui smulkiai išaiškino, kad dėl šito "nacionalinė grėsmė" yra... Veryga su "valstiečiais". Nežinant konteksto, galima pagalvoti, kad čia visai ne Anūkas diktatūros užsigeidė.
Taigi, ne, ponas "Anonimiškas" - tiek partijas, tiek konkrečius asmenis įvardinti BŪTINA. Kad žmonės žinotų, "kas yra kas" - kad ir kaip tai kam nors nepatiktų. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Gi realybeje bet kokia partija ar politinis samburis vienija artimos pasauleziuros bendramincius." - būtent. Šiuo atveju - liberal-neomarksistinės. Na, arba tiesiog patinka prie lovio būti. Iš esmės - jokio skirtumo.
"Anonimiškas" (žr. žemiau) visiškai teisus: kur pareiškimai, kad "mes ne su tais išdavikais!"? Nera? Tai ko purkštaujat? ;)
P.S. Dėl "Stalinistinio vertinimo" žr. "kas ne už Partijos Liniją, tie - rusū agentaj!" ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Aha, panašu. ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Iš tikrųjų, šitie "geri žmonės" yra, ko gero, dar didesnis blogis už atvirus "anūkininkus" - jie "siurbia" gerų žmonių balsus (nes taigi "už gerus, teisingus žmones balsuojam") neomarksistams - ir siurbia nuo TIKRAI patriotinių jėgų.

Anonimiškas rašė...

Labai svarbu nesupainioti momentų, kuomet svarbu beasmenė dialektika ir kuomet tikrai reikia įvardinri kaltininkus.
Beasmenė logika yra naudingesnė strateginiu ar greičiau - taktiniu požiūriu, o kai iškyla perversmo grėsmė, tuomet jau reikia įvardinti konkrečius agresorius.
Beje, niekuomet negakima užmiršti, kad kitas žmogus gali daug ką suprasti nepakyginamai geriau nei atrodo iš pirmo žvilgsnio ir kad su žmonėmis geriau bendrauti negailint ,,avanso" - t.y. numatant, kad galbūt žmonės viską mato ir supranta nepalyginamai geriau, tik neakuba to rodyti - beje, tai lietuvių nacionalinis bruožas.

x rašė...

Matomai jiems gerai ir taip, kaip yra dabar. Į aukštąją politiką nelenda, nes greitai būtų apšmeižti, kompromatais nugesinti ir išmesti. Bet TS gauna apie 35 vietas Seime, daugybę vietų savivaldybėse, tad partiečiai tenkinasi tuo kas yra.
O į NS eiti kokia jiems prasmė, Radžvilo broileriai jiems nebus geresni už partriarcho broilerius.

Anonimiškas rašė...

"Austejos vyro partija","anūkininkai","dešinysis sparnas"- volioja volioja, kaip karštą bulvę burnoje, -negali praryt, bet bijo išspjaut....Sakykit tiesiai- tai nelaimė Lietuvai -landzbergizmas!

Pikc Kažinkavičius rašė...

"G. Landsbergis siūlo iš Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovo pareigų atleisti A. Verygą ir vietoj jo krizės suvaldymui vadovauti skirti krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį arba kariškį." (https://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/rkaroblis_apie_averygos_pamaina_bloga_ideja/)

x rašė...

O G.Landsbergio pasiūlymai kam nors įdomūs išskrus jį patį?

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
x rašė...

Klanas kuris nė 25% balsų posėdžių salėje neturi? Na gali pašnekėt, kad žandikauliai nesustingtų, tik niekam neįdomios jų šnekos. Gal tik Karbauskiui, ale "konservai pola". O kad opozicijos lyderis kažko užklausė, vaje kaip baisu, Naisiai sugriuvo. Matomai jis gali tokius užklausimus daryti. Kaip ir Čmilytė su Sabatausku iki jo.

Sėlis rašė...

To veikėjo, KGBaumilos, brolis. Todėl ir nenuostabu, kad taip elgiasi.

Unknown rašė...

Kaip keista, kaip viskas verčiasi aukštyn kojom. Kažkada seniai tikėjome konservatoriais, balsavome už juos, gėrėjomės jais. Ir kam visa tai buvo, jei šiandien jie visi aliai vieno (gerieji ir blogieji) tik "bevandeniai debesys, nešiojami vėjų, bevaisiai ir be garbės".

Unknown rašė...

Jūs niekuo netikite. O gaila.
Kokia čia be politika, jei JIE dirba savo sveikatos kaina.

item