V. Pranckietis melavo gavęs kvietimą jungtis prie Nacionalinio susivienijimo

Seimo pirmininkas agronomas prof. Viktoras Pranckietis kovo 9 dieną portalui 15min.lt duotame interviu pareiškė, kad sulaukė kvietimo pri...

Seimo pirmininkas agronomas prof. Viktoras Pranckietis kovo 9 dieną portalui 15min.lt duotame interviu pareiškė, kad sulaukė kvietimo prisijungti prie Nacionalinio susivienijimo. Paties Nacionalinio susivienijimo vadovų teigimu, tą teigdamas V. Pranckietis atvirai meluoja, nes tokio kvietimo nebuvo ir negalėjo būti. 

„[V. Pranckietis] aptakiai patvirtino sulaukęs ir savaitgalį steigiamąjį suvažiavimą surengusios Vytauto Radžvilo vadovaujamos partijos „Nacionalinis susivienijimas“ kvietimo“, - rašoma portale 15min.lt. 

Nacionalinio susivienijimo pirmininku išrinkto filosofo prof. Vytauto Radžvilo teigimu, nors V. Pranckietis teigia, kad buvo kviečiamas į Nacionalinį susivienijimą, jis niekada negalėtų tikėtis šios partijos kvietimo, o tokiais pareiškimais kartu su 15min portalu įsitraukia į šmeižto prieš naująją partiją kampaniją. 

„Santykyje su Viktoru Pranckiečiu atsiskleidžia ir mūsų bei Rimanto Dagio partijų skirtumas. Kurdamas iš esmės sisteminę partiją, R. Dagys dėjo viltis sutelkti esamos sistemos nomenklatūrininkus, tad viliojo net jam svetimų pažiūrų žmones kaip Viktoras Pranckietis. Mums tuo tarpu nuoširdžiai atgrasi ir žeidžianti idėja, kad galėtume būti su juo siejami. Niekada to nepadarytume“, - rašo prof. Vytautas Radžvilas. 

Jam pritarė politologas Vytautas Sinica, pareiškęs, kad „Nacionalinis susivienijimas niekada nesiūlė V. Pranckiečiui jokio bendradarbiavimo. Komjaunuoliškas internacionalizmo klišes kartojantis, radikalumo ir nacionalizmo baubo bijantis, Tomaševskio reikalavimus pildantis, Stambulo konvencijai ir gėjų partnerystėms pritariantis, galiausiai tik dėka politinės konjunktūros poste išsilaikantis ponas Pranckietis niekada nebuvo kviečiamas į Nacionalinio susivienijimo gretas. Jis negalėjo būti kviečiamas, nes pats yra įsikūnijimas to servilizmo, konformizmo, korektiškumo ir kitų politinių ligų, kurioms naikinti ir reikalinga naujoji partija“. 

Primename, kad apie kvietimą prisijungti Viktorui Pranckiečiui viešai buvo paskelbęs savąją partiją kuriantis Rimantas Jonas Dagys. Tuomet jis teigė, kad Seimo Pirmininkas pasižymi vertybėmis, labai artimomis toms, kuriomis vadovausis ir R. Dagio kuriama partija. 



Susiję

Vytautas Radžvilas 7989359101597648609
item