Jurga Karčiauskaitė-Lago. Ispanija - pavyzdys kaip nedaryti!

Antonio Vidal nuotrauka  Šiandien kažkokia moteris, gyvenanti Katalonijoje, DELFI parašė, jog Lietuva ten kažkaip blogiau už ispanus pa...

Antonio Vidal nuotrauka 
Šiandien kažkokia moteris, gyvenanti Katalonijoje, DELFI parašė, jog Lietuva ten kažkaip blogiau už ispanus pasiruošė Coronai. Tai yra absoliutus melas.

Šalis, tapusi pasaulyje antra pagal mirčių nuo šio viruso skaičių, neturėtų mokyti, kaip reikia tvarkytis.

O Ispanija yra antroji valstybė pasaulyje pagal mirčių nuo COVID skaičių pralenkusi Kiniją.

Mirtys:

7 503 Italija
3 647 Ispanija
3 293 Kinija

Ispanai gali lipti sienomis, aiškindami, kaip griežtai jie šiandien prižiūri karantiną, bet faktai patys kalba... progresyvių leftistukų valdoma šalis yra ne tik kad nepasiruošusi - jiems tiesiog žmonės visada buvo dzin. Iš principo - ten, kur valdo leftistai ir raudonieji - yra užprogramuota nesėkmė. Ir skaičių tikslių iš ten nesužinosim!

Jau kovo 8-ąją per visus galus buvo raginama žmones eiti į gatves, burtis į masinius feministinius mitingus. Ispanijos komunistų aukščiausios galvos varė žmones į lauką, o jau po 4 val. ... uždarė mokyklas, nes pavojinga.

Mirtys jau buvo įsibėgėjusios, masiškai krito žmonės ligoninėse, bet tūkstančiai bobų Madride ir Barselonoje pasklido su plakatais, kad „mačizmas žudo labiau, nei Corona”. Valdantieji visus ragino prie jų prisijungti! Po savaitės visos gulėjo paslikos su liežuviais ant peties, įskaitant ministres. Corona išplito akimirksniu, nebetilpo kūnai morguose ir imta guldyti Ledo arenoje Madride.

Tuo tarpu Ispanijos feministės ir valdantieji iškėlė viešą galingą problemą - lygios galimybės. Pasirodo, nevalia visų įvardinti „lavonais”, nes visgi pusė yra „lavonės”. Diskriminacija pagal lytį.

Corona diskriminuoja ir pagal amžių - čia yra puiki galimybė kokiai nevyriausybinei organizacijai prasukti ES projektą ta tema.

Taip ir tvarkomasi.

Ispanija negali būti pavyzdžiu. Nebent, kaip nereikia daryti. Nebent - kad perspėtų kitas šalis. Išpūstas valdiškas jos aparatas veikia, kaip ES ar TSRS biurokratai - nerangiai ir lėtai. Taip, kaip būdinga komunistinėms valstybėms - imituojant darbą, vagiant priemones, slepiant informaciją. Aš stebiuosi LT sveikatos ministro viešais pasisakymais, nes Ispanijos valdžia tvarkosi už uždarų durų.

Leftistai valdžioje visuomet buvo „refugees welcome” – kviečiantis priimti tiek „pabėgėlių“, kad šalies sveikatos ir socialinė sistema virto parodija. Jau taikos metu ji nebepavilko naštos, bet vykdė ES pabėgėlių kvotas ir Barselonos merė jais itin džiaugėsi. Tad ką kalbėti apie karantino sąlygas? Kai policijai sunkiausios zonos ir karantino platintojai tampa į didelius getus susibūrę „architektai ir inžinieriai”, nepaisantys nei karantino, nei taisyklių… Gyvenantys savo ritmu savo atskiruose pasauliuose, kur net policininkui įžengti nėra saugu.

Taip, šiandien čia imtasi griežtos rankos politikos, kaip moka visos raudonos šalys, tik klausimas, ar ji padeda, nes, kaip rašiau, dirbama „pro šalį”: politikams toliau vagiant, kombinuojant ir sukant. Ir skaičiai, kurie pateikiami pasauliui, yra neteisingi - ligos paplitimas kur kas didesnis. Reikia turėti „didelį ir naglą snukį”, kaip sako patys ispanai, kad rodytum feminisčių ir genderių raudonos ideologijos prispaustą Ispaniją pavyzdžiu!

Ai, dar kažkokia nupezusi biologė visam pasauliui pareiškė, kad Ronaldo, Mesis ir visi „milijonus uždirbantys futbolininkai” yra Ispanijos gėda, nes medicinoje uždirbama mažiau. Tik priminsiu - gėda yra pavydėti ir būti raudonu, o tai biologei kaip tik išmušė jos žvaigždžių valanda – proga išrasti vaistus nuo Coronos! Tapti biochemijos Ronaldo!

Pasirodys, kad „ji neturi laiko”. Vadinasi, ne kiekvienas gali būti Picasso ar Ronaldo.

Tik sakau, kad žiūrint iš šono, Lietuva gerai tvarkosi. Klysta, bet tvarkosi ir greitai reaguoja į klaidas.



Susiję

Pasaulis 3656860455190085819

Rašyti komentarą

36 komentarai

Povilas Jankunas rašė...

Patinka man Jurgos parasyti straipsniai.Taiklus,apibrezti iki kokios parodijos priveda leftistines ideologijos laikymasis.Dideles asociacijos su 100 metu atgal Sovietu politika.Kai zmogus yra niekas pries ju propoguojama ideologija.O paveluotos priemones velgi greiciausiai skirtos tik tam,kad nedidele dalis elektorato/didzioji dalis su isplautom smegenim kaip tikejo,taip ir tikes/,nenusigreztu ir ne duok dieve taps kur kas baisiau uz koronos virusa-desiniuju elektoratu.Ne kitaip elgiasi ir kitur.Stai Jav/kur as gyvenu/svarstant pagalbos finansini paketa rysium su pandemija,demokratu partija pridejo ,kad reikia prideti valstybini aborto palikyma,Kenedzio memorialo sukurima,bei saules bateriju/klimato kaitos/lesas.Kitaip sakant norint padeti ekinomokai,zmonem vykdykit ir siuos musu reikalavimus kitaip mes nepriimsim sito ekonominio pagalbos paketo.Taigi...tiek jiems tie zmones terupi,jai net tokiu laiku taip daro.Ir taip net neabejoju ir ateityje darys

supratingas rašė...

Iš tiesų Jurgos virsmas yra ne tik malonus, bet ir neeilinis reiškinys.Ne taip jau dažnai panašūs dalykai nutinka. Atrodo dar visai neseniai, prieš kokius 4-5 metus Jurga rašėsi po kreipimusi į Vilniaus valdžią dėl generolo Vėtros lentos nuėmimo, pasisakė už pedoeisenas ir dar ten nežinau už ką pasisakė, o jau po kelių metų dalyvavo EP rinkimuose po "radikalo" bei "fošysto" Radžvilo komiteto vėliava.
Kaip sakoma, jei jaunystėje nesi "lieviakas" - neturi širdies, jei iki keturiasdešimties netampi dešiniuoju arba konservu - neturi smegenų. :)

Henrikas Miuleris rašė...

Supratingas, keliu kepurę.

Hm rašė...

Puikus straipsnis. Ačiū, p. Jurga.

Hm rašė...

Pažiūrėjus į bet kokį viruso paplitimo žemėlapį matyti, kaip aiškiai atsiskiria vadinamosios Vakarų Europos šalys (a.k.a. „normalios šalys“ / „senos demokratijos“ / „kapšalys“) ir vad. Rytų Europos šalys (a.k.a. „postsocialistinės“). Žemėlapio atspalvis pasikeičia tiksliai per kadaise buvusios „geležinės uždangos“ liniją. Kyla klausimas, kas tas šalių grupes skiria? Kas yra vienose, ko nebūtų kitose? Gal „rytiečiai“ mažiau keliauja už „vakariečius“? Hm, kad gal net daugiau (atsižvelgiant ne tik į turizmą, bet ir į gastarbeiterius). Tai ką gi tada turi „normalios šalys“, ko neturime mes?

Regis, va ką: leftistines vyriausybes ir pabėgėlių getus.

Žemėlapio pavyzdys: https://news.images.itv.com/image/file/2144191/article_update_2.51175728.jpg Skaičiai jau pasenę, bet principas išlieka nepasikeitęs.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Verta prisiminti, kad italų "raudonieji" ragino italus glebėsčiuoti kinų imigrantus, kad įrodytų nesą "racistaj", Niujorko "liberaliai-tolerantiški" sveikatos priežiūros "vierchai" ragino miestelėnus plūsti į kinų kvartale vykstanti festivalį, kad "mestų iššūkį" epidemijai, o seniai susikompromitavusi PSO reikalavo, kad valstybės neuždarytų sienų (aha, nes gi "racizmas beigi ksinafuobija" būtų) - ir netgi viruso pavadinimą pakeitė grynai dėl politkorektiškumo (kad nebūtų "stigmatizacijos"). Vienžo, f**ing clownworld.
O "bardakas" ir isterija yra netgi labai naudinga: a) purvasklaida už "seubo pasakėles" gauna "klikus", reitingus ir reklamą, b) prekybcentriai ir vaistinių tinklai - didžiulę apyvartą, nes iš baimės nupušę vartotojai mato vienintelę išeitį - dar daugiau vartoti, c) valdžioje sėdintys raudonieji mano (visiškai pagrįstai), kad įbaugintomis masėmis lengviau manipuliuoti ir jas valdyti, nes anie gi norės "stiprios rankos", kad saugumą duotų, tai, žiū, ir virš kadencijos pavyks valdžioj pasėdėti, d) valdžios siekiantieji raudonieji (JAV, Lietuvos atvejai) tikisi, įbauginę mases ir jomis manipuliuodami, sukurti įspūdį, kad situacija nevaldoma, esama valdžia niekam tikusi, ir tik jie, "gelbėtojai", "nusivilks švarką ir įves tvarką" - ir net raudonieji globalistai (pvz. Gordonas Braunas) čia mato šansą sukurti "pasaulinę vyriausybę".

x rašė...

Rytų europiečių sveikatos apsaugos sistemos yra nustekentos, neefektyvios, nepajėgios atlikti didesnio skaičiaus testų, todėl ir nustatytų infekcijų skaičius mažesnis.
Už Verygos "algoritmus" Lietuva taip pat brangiai susimokės.

Unknown rašė...

Kiekvienas, kuris išbando visas blogybes ir iš jų išsikapsto, įgauna geros patirties ir gali sakyti kaip iš tiesų yra. Pavyzdžiui, homoseksualų judėjimas - atrodo nuskriausti, tačiau dabar jie ima skriausti. Tuomet ką ginti reikia?

Unknown rašė...

Gerai pasakyta!

Džina rašė...

Tai ko nepaminėjai, jog Vox (ultradešiniųjų partija) tą pačią kovo 8 surengė mitingą, kuriame dalyvavo tūkstančiai žmonių, ir jos generalinis sekretorius Ortega Smith, užsikrėtęs virusu, visiems spaudinėjo rankas ir glėbesčiavosi?

Sėlis rašė...

x 2020-03-27 01:14

Nebekliedi, ok?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai ko nepaminėjai, kad Smitui teigiamas rezultatas gautas kelios dienos PO mitingo, kad mitingas įvyko dėl to, kad visoje Ispanijoje tuo metu buvo "business as usual" (įskaitant ir čia minimą kovo 8 feministinių bobų paradą) (“habría sido irresponsable generar alarma suspendiendo un acto público mientras el resto del país seguía funcionando con normalidad” - https://elpais.com/sociedad/2020-03-10/vox-confirma-que-ortega-smith-tiene-coronavirus-y-piden-perdon-por-su-mitin-del-domingo.html), o karantinas įvestas tik kovo 14 d. ir kad Vox oficialiai pripažino klydę ir atsiprašė (ibid.), ko "lieviakai" nepadarė ir vargu, ar kada padarys - nes taigi jie iš principo visada "teisūs". ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taigi šitas "lakštingala negali nečiulbėti". :)

x rašė...

Naisių oligarcho kumečiai pasijuto įžeisti :)))

Džina rašė...

Ortega Smith mitingo metu kosinėjo ir čiaudėjo, taigi, galėjo profilaktiniais sumetimais nedalyvauti mitinge, ką ir bekalbėti apie rankų spaudinėjimą ir glėbesčiavimą. Atšaukinėti masinius renginius buvo pačių organizatorių arba vietinės valdžios kompetencija, o ne centrinės.

Džina rašė...

Tas faktas, kad vadini moteris bobom, irgi kai ką pasako apie tamstą.

Pikc Kažinkavičius rašė...

MOTERŲ aš bobom nevadinu. Autorė (pati būdama moteris, beje) aiškiai šitą žodį susiejo NE su lytimi, o su ELGESIU: "[...] tūkstančiai BOBŲ Madride ir Barselonoje pasklido su plakatais, kad „mačizmas žudo labiau, nei Corona”." Aš pavartojau tą patį žodį, kad būtų aišku, jog apie tą patį kalbame. Pvz. man šitaip (https://www.youtube.com/watch?time_continue=162&v=fOCD_T9Qqpc&feature=emb_logo) besielgiančių ypatų moterimis pavadinti liežuvis neapsiverstų (kaip ir moteris talžančių budulių - vyrais). DABAR aiškiau? ;)

Džina rašė...

Nėra ko lįsti į kraštutinumus. Tarp kitko, tiek Madrido miestą, tiek La Comunidad Autónoma de Madrid valdo PP (Partido Popular), kuri yra dešiniosios pakraipos.

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Nėra ko lįsti į kraštutinumus." - visiškai pritariu. Apie tai ir straipsnis. ;)

Džina rašė...

O man susidarė įspūdis, kad rašinėlio autorė pilna pagiežos ir nekenčia Ispanijos.

x rašė...

Įspūdis teisingas. Už tai autorė labai myli Naisių kolchoznikų valdžią ir net sako kad Lietuva gerai tvarkosi. Geriausiai verygišką tvarkymasi šiandien pailiustravo Kauno klinikos, kur medikai verčiami vienkartines apsaugines aprangas nešioti tol kol jos suplys (infekciniam skyriuj!).

Pikc Kažinkavičius rašė...

Raudonieji NĖRA Ispanija (jie apskritai prieš tautas ir valstybes) - ir apskritai ideologiją (ypač globalistinę) tapatinti su valstybe yra ydinga, o apie "neapykantą" klykaujanti šutvė dažniausiai patys yra pritvinkę neapykantos kaip "pernokę" inkštirai. ;)

Džina rašė...

Tamsta kažką čia nusipaistei.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Taigi ten tik trys eilutės teksto - neturėtų būti sunku suprasti. ;)
Ar čia atvejis iš serijos "jeigu kritikuoji Europą sunaikinti užsimojusius neomarksistinius fanatikus Briuselyje, tai TU NEKENTI EUROPOS - o kas mano kitaip, tie nusipaisto!"?

Džina rašė...

Atleisk, aš nesidomiu politika, nepriklsusau jokiai „šutvei“, neklykauju, nebent iš džiaugsmo, ir karštai myliu Ispaniją. Užtat.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, karšta meilė SVETIMAI valstybei, mano akimis žiūrint, keistokai atrodo - bet tiek to. O nepagalvojai (keista "tujintis" - bet tenka taikytis prie pašnekovės tono), kad autorei IRGI ne "dzin" - ir BŪTENT todėl ji piktinasi tuo, ką raudonieji su Ispanija padarė? Ir, plačiau žiūrint, būtent todėl, kad NE "dzin", nacionalistai piktinasi briuselinių neomarksistų marazmais, naikinančiais Europą - o NE todėl, kad jie jos nekenčia.

Džina rašė...

Ispanija man ne svetima šalis, o mano namai - aš jau 35 metus gyvenu Madride.
Rašinėlio autorė išsireiškė, jog „bobos paslikos gulėjo“ praėjus savaitei po kovo 8 demonstracijų, kas neatitinka tiesos, nes užsikrėtusių vyrų yra didesnis procentas. Ir niekas mūsų į lauką nevarė jose dalyvauti, tegul jinai neišsigalvoja.

Pikc Kažinkavičius rašė...

A, tai štai dėl ko tiek piktumo - asmeniniai jausmai užgauti. :D Tai gal nereiktų dangstytis po "ji nekenčia Ispanijos". Ir dar kartelį - egzaltuotų raudonųjų feminisčių "tūsovkės" ne tik nėra Ispanija, bet apskritai su kokia nors konkrečia tauta ar šalimi nieko bendro neturi. Tai grynai globalistinio pobūdžio ideologinė "šyza". Ir autorė visai pagrįstai į tokius reiškinius su sarkazmu žiūri - kaip ir į visą raudonąjį marazmą apskritai.

Anonimiškas rašė...

- Henrikad Navarietis?!.
- O kodėl gi ne?
- Bet juk jis - hugenotas?!
- Jūs pamirštate - jis pakeitė
tikėjimą.
- Bet po to atsižadėjo!
- Tai, ką jis padarė dėl miesto,
padarys ir dėl sosto.

Anonymous rašė...

Kai galų gale radau liudijimų apie šį rašytoją dr. AJAYI, kaip daug kam padėjo susigrąžinti savo meilužius ir sugriautus namus, susisiekiau su juo per savo „WhatsApp“ numerį: +2347084887094, nes mano vaikinas, kurį aš labai myliu iš visos širdies ir jis myli. aš taip pat, bet staiga jis pasikeitė ir atsisuko į mane ir neapykantos manimi nedarė jokios priežasties, kad paliko namus, o vėliau išgirdau, kad jis gyvena su kita moterimi. Šis elgesys buvo labai keistas, tarsi juo būtų manipuliuojama, jis užblokavo mane nuo visas jo kontaktas socialinėje žiniasklaidoje ir aš nesugebėjau su juo susisiekti. Aš norėjau susigrąžinti savo vaikiną. Gyvenimas be mano vaikino man buvo tikra netvarka, nes aš jį labai myliu ir žinau, kad jis mane myli ir aš, ieškau pagalbos iš jo artimų draugų ir šeimos narių, bet man nesiseka sugrįžti. Norėjau dramatiškų pokyčių ir maniau, kad magija gali būti sprendimas. Aptaręs rezoliuciją su DR AJAYI, jis man suteikė vilties, kad jis atkurs mano santykius atgal, nes jis jau mane užmezgė. Jaučiausi įsitikinęs, kad jis iš tikrųjų privers mano vaikiną grįžti namo, ir jis padarė! Fantastiška, ką šis nuostabus rašytojas padarė man, jo pagalba yra neįkainojama! Nežinau, ką būčiau padaręs be DR AJAYI. DR AJAYI atlieka savo darbą taip gerai, kad yra organizuotas ir labai funkcionuojantis, manau, kad jis yra geriausias rašybos žinovas, į kurį galiu pasikliauti, kai kalbama apie bet kokius burtus. Aš esu labai dėkingas, kad jo burtai suveikė, jei jums reikia pagalbos, susisiekite jam el. paštu [email protected] arba „WhatsApp“: +2347084887094. Užtikrinu, kad viskas pasisuks jums.

Džina rašė...

Tu „pikc“, o ne aš, cha, cha, cha!

Pikc Kažinkavičius rašė...

Na, ne aš šiuo atveju pasipiktinimu trykštu - tai klausimas, kaip ten dėl to "cha cha". ;)

Džina rašė...

Nu, šiandien tikrai ne cha cha, nes numirė mano geriausias draugas. Sėdžiu apsipylus ašarom, net atsisveikinti negalima

Pikc Kažinkavičius rašė...

Užjaučiu... Rimtai.

Džina rašė...

Ačiū. Sienom laipioju, nes norisi bėgti į laidotuvės, o laidotuvių nėra. Norisi burtis su jo artimaisiais, bendrai guostis, o negalima. Nežmoniška situacija

Pikc Kažinkavičius rašė...

Gerai dar, kad internetas ir telefonai yra. Nepakeičia normalaus bendravimo -bet jei ir tų nebūtų, tai išvis... Artimiesiems, spėju, irgi ne lengviau. Tokiais atvejais labai skausmingai pasijaučia, kad esam "socialiniai gyvūnai".

item