Jungtinės Tautos: religija negali būti pagrindas prieštarauti žmogaus teisėms

“Įstatymai, pagrįsti religiniu įsitikinimu, diskriminuojantys moteris ir LGBT + bendruomenę turėtų būti panaikinti, ir reikia spręsti smu...

“Įstatymai, pagrįsti religiniu įsitikinimu, diskriminuojantys moteris ir LGBT + bendruomenę turėtų būti panaikinti, ir reikia spręsti smurtą lyties pagrindu, kurį religijos vardu vykdo nevalstybinės grupės”, pirmadienį sakė nepriklausomas JT ekspertas, pateikdamas ataskaitą Žmogaus teisių tarybai.

„Aš griežtai atmetu bet kokius pareiškimus, kad religiniais įsitikinimais gali būti remiamasi kaip teisėtais moterų, mergaičių ar LGBT + asmenų smurto ar diskriminacijos „pateisinimais”, - sakė JT specialusis religijos ar tikėjimo laisvės pranešėjas Ahmedas Shaheedas, pažymėdamas, kad „teisė religijos laisvei gina pačius asmenis, o ne religijas“.

Savo pranešime JT ekspertas ragina valstybes panaikinti lyties pagrindu diskriminuojančius įstatymus, įskaitant įstatymus, priimtus atsižvelgiant į religinius įsitikinimus, kurie kriminalizuoja neištikimybę; kriminalizuoti asmenis pagal jų faktinę ar suvokiamą seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę; kriminalizuoti abortą visais atvejais; ir palengvinti religines praktikas, pažeidžiančias žmogaus teises.

„Moterys ir LGBT + nariai patiria diskriminaciją ir smurtą, kurį religijos vardu vykdo valstybės ir nevalstybinės grupės, ir tai trukdo jiems visapusiškai naudotis savo žmogaus teisėmis, įskaitant teisę į religijos ar tikėjimo laisvę“, - sakė p. Shaheedas.

Nepriklausomas ekspertas taip pat išreiškė didelį susirūpinimą dėl išaugusių politinių kampanijų ir religinių institucijų bei jų pasekėjų vykdomų kampanijų, kuriose remiamasi religijos laisve siekiant panaikinti žmogaus teises, kurios, jo teigimu, yra pagrindinės lyčių lygybei tiek nacionaliniu, tiek ir tarptautiniu lygiu.

Religinės bendruomenės nėra vienodos

„Religinės bendruomenės nėra vienodos. Daugelyje religijų egzistuoja daugybė skirtingų savęs supratimo lygmenų, kai kurie iš jų gali labiau nei kiti įpareigoti skatinti lyčių lygybę ir nediskriminavimą “, - pridūrė JT ekspertas.

„Kadangi religinės organizacijos turi teisę nevaržomos tvarkyti savo reikalus, tokia pat pagarba turėtų būti pritaikyta atsižvelgiant į holistinę teisių, pagrįstų visų žmogaus teisių universalumu, nedalomumu, tarpusavio priklausomybe ir neatimamumu, sampratą”.

„Valstybių pareiga visiems, įskaitant moteris, mergaites ir LGBT + nariams, garantuoti lygias teises į religijos ar tikėjimo laisvę, be kita ko, sukuriant palankią aplinką, kurioje gali pasireikšti pliuralistinis ir progresyvus savęs supratimas“, - teigė Shaheedas.

Specialusis pranešėjas į Žmogaus teisių tarybą taip pat pristatė pranešimus apie savo ankstesnius vizitus į Nyderlandus ir Šri Lanką.

Specialieji pranešėjai yra Žmogaus teisių tarybos specialiųjų procedūrų dalis. Paskirti ekspertai dirba savanoriškai; jie nėra JT darbuotojai ir negauna atlyginimo. Jie yra nepriklausomi nuo vyriausybių ar organizacijų ir tarnauja individualiai.

versta iš anglų kalbos


Susiję

Šeimos politika 2794937556772337662

Rašyti komentarą

6 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kaip ir žmogaus teisės negali būti pagrindas paminti tautų teises ir sunaikinti tautas. Ką veikia arabų šalys? (čia retorinis, diedas vis tiek negirdi:)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Paulius rašė...

Kaži ar toks lozunginių beprasmybių rinkinys vertas viešinimo. Jau vien tipo „Moterys ir LGBT + nariai patiria diskriminaciją ir smurtą, kurį religijos vardu vykdo valstybės ir nevalstybinės grupės, ir tai trukdo jiems visapusiškai naudotis savo žmogaus teisėmis, įskaitant teisę į religijos ar tikėjimo laisvę“ kliedesys ko vertas. Leftistai ruošiasi priversti pakeisti pamatines religines dogmas? Nemanau, kad jie visi neadekvatai, nesuvokiantys ką kliedi, bet aiškiai jų tarpe tokių yra

Pikc Kažinkavičius rašė...

Bėda ta, kad tie kliedesiai virsta įstatymais ir BK straipsniais. Ir apskritai, bolševikai - dabartinių raudonųjų "progresyvistų" pirmtakai - irgi nuo lozunginių beprasmybių pradėjo.
Dėl "Nemanau, kad jie visi neadekvatai, nesuvokiantys ką kliedi, bet aiškiai jų tarpe tokių yra" - aš štai ką galvoju: jei esi adekvatus ir matai, kad tavo tavo stovyklos atstovai visos stovyklos vardu kliedesius skelbia, tai bent jau prieštarauji, ne?

Henrikas Miuleris rašė...

''jei esi adekvatus ir matai, kad tavo tavo stovyklos atstovai visos stovyklos vardu kliedesius skelbia, tai bent jau prieštarauji, ne'' - visiškai teisingai, ir ta reakcija moderastų stovykloje vyksta - visi gi Weinsteinai, Rubenai, Harrisai, iš esmės Petersoniada, Roganas - visi gi jie iš esmės liberalių nuostatų. Aš optimistas šiuo klausimu.

Paulius rašė...

Aš nmet neabejoju kad ta gali virsti bk straipsniais pasitelkus kt mediumus ir moderniausias „tikėjimo laisvės“ interpretacijas. turime gražių pavyzdžių.. lygiai taip pat manau kad galiausiai tai išvirstų į nieką kaip jau 200 metų raudonskūrių vykdomas pasaulio seno ardymas baigiasi didžiuliu šnipštu. jei ko ir gaila tai užzombinamo jaunimo. tačiau dėl to kalti ne kas kitas, o tie jų konformistai tėvai, kurie mano, kad galima gyventi laižant grietinėlę ir būnant „ne prie ko“, kaip sakė panelė burokevičiaus tulpė ant platformos. O dėl to, kad galima išlikti adekvatu matant kliedinčius parteigenosses, ta labai natūralyu - inicialtyvūs kvailiai visais laikais visomis prasmėmis yra labai naudingas dalykas. tik reikia juos tinkamai orientuoti. Adekvatai taigi visiškai netiki tais neadekvačių parteigenossių skeidžiamais kliedesiais apie „žmogaus teisių primatą“, „demokratiją“ „europines vertybes“ ir panašiais niekais. Jie puikiausiai žino, kad valdžia įgyjama ir išlaikoma tik jėga. Karštutiniu atveju ginklu, tačiau jei galima be jo apsieiti - yra daug „humaniškesnių“ būdų - „teismai“, rūmų demagogai - „filosofai“, užsiimantys semantinėmis spekulacijomis, pagaliau labai efektyvus ir rimtas svertas - finansai. Gražiai, elegantiškai efektiingai. be triukšmo ir sutinkamai su „europinėmis vertybėmis“. Tikslas pateisina visas priemones. Ypač jei tas tikslas didingiausias iš visų didingų - „žmonijos gerovė“. kalbu apie vyniojamąjį popoieriuką, o ne jo turinį :)

item