Italija: kunigas, atidavęs kitam pacientui savo plaučių ventiliatorių, mirė nuo koronaviruso

ATNAUJINIMAS: pasirodė informacija, jog pasakojimas apie kunigo sprendimą atsisakyti gydymo kito ligonio naudai, neatitinka tikrovės. Pat...

ATNAUJINIMAS: pasirodė informacija, jog pasakojimas apie kunigo sprendimą atsisakyti gydymo kito ligonio naudai, neatitinka tikrovės. Pats kunigo mirties faktas nėra kvestionuojamas.

***

72-jų metų Italijos kunigas mirė nuo koronaviruso, nusprendęs perleisti savo plaučių ventiliatorių jaunesniam nepažįstamam pacientui.

Kunigas Giuseppe Berardelli atliko savo tarnystę Casnigo mieste, esančiame Bergamo provincijoje. Kunigui nustačius koronavirusą, plaučių ventiliatorių savo ganytojui parūpino parapijos tikintieji. Išgirdęs, kad ligoninėje yra kitas, jaunesnis pacientas, kuris ventiliatoriaus neturėjo, kunigas Berardelli jam atidavė savąjį.

„Tėvas Giuseppe Berardelli mirė kaip kunigas“, sakė vienas iš kunigą slaugiusių medicinos darbuotojų. „Esu giliai sujaudintas fakto, kad jis, būdamas Casnigo dekanu, laisva valia atsisakė savo ventiliatoriaus, kad galėtų jį perduoti jaunesniam pacientui.“

Kunigas Berardelli mirė kovo 15-ąją Lovere ligoninėje Bergame, tačiau jo istorija Italijos žiniasklaidoje pradėjo plisti tik šį pirmadienį. Kaip ir daugelis kitų, kurie nuo viruso nepagijo, kunigas turėjo ir kitų rimtų sveikatos bėdų.

Velionis kunigas Berardelli lyginamas su šv. Maksimilijonu Kolbe, lenkų kunigu, kuris, Antrojo pasaulinio karo metu išsiųstas į Aušvico koncentracijos stovyklą, pasisiūlė užimti kito kalinio, nuteisto mirties bausme marinant badu, vietą.

Norėdami nubausti kalinius dėl vieno pabėgėlio, sargai atsitiktine tvarka atrinko dešimt kalinių, kurie turėjo būti numarinti badu. Vienas iš atrinktųjų vyrų prašėsi dėl savo gyvybės išsaugojimo, sakydamas turįs žmoną ir vaikų. Tuomet tėvas Kolbė pasisiūlė užimti nuteistojo vietą. Prašymas buvo išklausytas ir kunigas buvo įmestas į badavimo kamerą, kurioje po kelių dienų kankynės mirė.


Italijoje nuo koronaviruso mirė bent penkiasdešimt kunigų, kurie, sekdami Popiežiaus Pranciškaus raginimu, nesėdėjo užsidarę, tačiau padėjo kitiems šiuo sudėtingu laikotarpiu, taip rizikuodami savo gyvybėmis.

Pirmadienį Italijoje buvo registruotos 6077 mirtys nuo koronaviruso, vidutinis mirusiųjų amžius - 81-eri metai. Beveik visi mirusieji sirgo kitomis sunkiomis ligomis. Nuo kovo 9-osios Italija paskelbė valstybinio lygmens karantiną, kuris nuo tada buvo kelis kartus griežtinamas.

Parengta pagal užsienio naujienų portalų informaciją



Susiję

Religija 8412561529143679941
item