Algimantas Rusteika. Milijardo dalybos po koronaviruso dūmų uždanga

Na ką, valstybė pamėtėjo milijardą, prasideda susigrūdimai. Žiniasklaida mirgėte mirgės apie tai, kaip viskas baisu, o mes tokie neatsaki...

Na ką, valstybė pamėtėjo milijardą, prasideda susigrūdimai. Žiniasklaida mirgėte mirgės apie tai, kaip viskas baisu, o mes tokie neatsakingi, taip neteisingai vaikščiojam, kvailai apsiperkam, kokie nepilietiški, ir kaip viską valdžią daro gerai gerai. Štai jau rikiuojasi ir eilutė prie įsisavinimo.

Toje eilutėje pirmoji, aišku, ta pati žiniasklaida, privati ir didele dalimi priklausanti užsienio kapitalui, bet už mūsų pinigus pelningai protus dulkinanti mums. Dangus griūva, sumažės jų pelnai! Nebegalės „brangių Lietuvos žmonių teisingai informuoti“!

Nors nuėjus portaluosna straipsnio nematai per judantį krutantį reklamų mišką, nespėji skaityti Soroso fondų finansuojamų tekstų, parašytų Soroso firmos – Lietuvos žurnalistikos centro – rašeivų ir kalbeivų. O popierinius laikraščius, žurnalus, lengvų panoraminių kryžiažodžių, išbraukymų brošiūrėles neturinti ką veikti karantinuose tauta tai šluote šluoja, nespėja spausdinti.

Štai, pavyzdžiui, 137 DELFI darbuotojai juk vargiai suduria galą su galu – vidutinis atlyginimas 3306,51 €, kitos atlygio formos 274,99 €. Metinės portalo šeimininkų pajamos 69 mln., pelnas 4,2 mln.

Prašo vargšai žurnalistai nei mažai, nei daug – atleisti nuo visų mokesčių, subsidijuoti atlyginimus, t.y. valstybei išmokėti jiems jų algas, duoti reklamos ir viešinimo užsakymų, sukurti net specialią juos remiančią kontorą, su kuria bus paprasčiau susitarti.

Reikalaujama praktiškai dykai spausdinti ir išnešioti popierinius leidinius. Žodžiu, vos ne visas išlaidas valstybė ponams privataus, didžiojo indoktrinacijos verslo atstovams turi padengti, o mūsų pinigais išlaikomi nuomonių formavimo prekybcentriai tik viską kaip reikiant rašys ir pinigus dalinsis. Jei liks keli centai, tai dėl formos gal provincijos laikraštukams pames.

Ir prezidentas, ir premjeras nuolankiai suskubo pritarti tokiam atvirai siūlomam sandėriui. Nors krizės atvejui valstybė pati turi nacionalinį, visuomeninį transliuotoją su portalu, kurį išlaikome mes visi. Mat, kitaip neišeina – reitingus reikia užsitarnauti ir privatų šantažuotojų biznį, kuris veikia kaip pseudoelito politinės reklamos agentūra, finansuoti. Jie tik kitus moka mokyti diržus susiveržti.

Karonavirusas – likimo dovana, bus galima visą valstybinį bardaką dūmų uždangom paslėpti arba paprasčiausiai atidėti. Juk savaitę patylės – ir tikrai, užmiršim VSD skandalą. Užmiršim ir mums ruošiamą žvalgybos įstatymą, privalomus prevencinius pokalbius, sulaikymus ar banko paslapties atskleidimus be teismo ir kitus policinės valstybės atributus.

Jau kalba ir apie Seimo rinkimų atidėjimą – ar kas bent pastebėjot? Pirmyn, ponai, auksinė proga susitvarkyti reikaliukus! Net neabejoju, kad bankai greit ims inkšti, kad reikia uždrausti grynuosius – ir mokesčius, niekšai, nusukam, ir kovai su koronavirusu neužtenka. Juk banknotais koronavirusą platinam kaip pasiutę!

Prekybcentriai neužilgo siūlys uždrausti kioskus ir mažas krautuves, juolab turgus – ten neturi dezinfekantų, kuriuos spekuliantai ir patys prekybcentriai ir supirko. Juk mažiukai, tie neapkenčiami, niekaip neišnaikinami konkurentai, platina koronavirusą!

Niekas ir nepastebėsim, kad mažiausiai susirgimų pas mus nustatyta todėl, kad mažiausiai pasaulyje daryta testų. Ir kad masinės vidinės pandemijos sklaidos „dar nėra“ ir visi atvejai atvežtiniai tik todėl, kad vienus tik tuos atvažiavusius ir tyrėm. Ir kad jokių apsaugos priemonių net gydytojams nepakanka, nors iš visų tribūnų sakė, kad pakanka.

O kiek bus vykdoma viešųjų ekstra skubių pirkimų be konkurso, nes labai kovai su koronavirusu reikia! Kiek tarpininkų atsiras be tų etatinių, kurie jau yra, turi firmeles iš 3 darbuotojų ir gyvena pušynuose su apsaugos kameromis aplink Vilnių.

Dramblių išdalinimas prasidėjo. Pasiruoškit kasdien skaityti ir klausytis, kaip mes netaisyklingai ir neatsakingai čiaudėjam ir esam už viską kalti. Tai feisbuke reziduojantiems deputatams (-ėms) ir rentininkams(-ėms) labai patiks.


Susiję

Žiniasklaida 6641831895794489660

Rašyti komentarą

19 komentarų

Anonimiškas rašė...

Amžinas geismas, tai lobio ieškojimas, o jei jis žinomas geismas tik didėja.

Anonimiškas rašė...

nu ir aš sakau, labiausiai reikia finansuoti kiseliovų delfį, tą sorošinę irštvą. Dar komjaunimo tiesai ir kiseliovų lrt. Nes pinigų niekada nebūna per daug. Seimas jau niekuo nenustebins, bet...
Nelaukiau, kad Nausėda bus lietuviškas orbanas, bet kad toks kolaborantas paprastasis - irgi nesitikėjau.

R rašė...

Prie ko čia Kiseliovas ir Delfis ? Kiek suprantu, tai antipodai.

Anonimiškas rašė...

Vadinami kiseliovai tai Sistemos propagandistai, masinių dezinformacijos priemonių darbininkai, delfis pilnas tokių. O ir LRT taip pat.

Anonimiškas rašė...

Ne milijardo, o dvejų su puse.

Pikc Kažinkavičius rašė...

Kalbant apie policinę valstybę - taigi ta epidemija kaip sykis yra puikus pretekstas, ir "liberaliai-demokratiškieji" jau tuo užsiima: https://summit.news/2020/03/19/martial-law-france-citizens-have-to-fill-out-form-every-time-they-leave-the-home/

Anonimiškas rašė...

sorosas delfis ubagai dvasios su sitais milijardais tauta bukinama pripratinta prie pseudo info kaip ir visos likusios dideles info kompanijos kurioms isnykus tautos protai atsigautu kaip atsigavo venecijos kanaluose vanduo ir zuvys po isisiubavusio stiliaus nes sitie sorosiuksciai ir delfiuksciai tik subtiliai padeda niveliuoti protus prie pseudo vertybiu kur pasnekovas senis daznai kvieciams itikineti tauta kokiu teisingu keliu turime toliau geopolitiskai eiti o vedejas ten ta svirna nusipirkes babkes limonines isisavines toliau sau vegetuoja dvasios ubagystei primesdamas labai jau itakinga kieta zurnaliuga tfu kad juos kur trejos devynerios ir zont ka net jei tas delfis ir suris liktu paskutiniai pasaulio tipai finansuojantys ir informuojantys tauticius kokiais tai projekciuksciais ir straipsniuksciais niekada nesivarginciau nei parasyti nei skaityti nei klausyti situ suskiu

Paulius rašė...

Tiesą sakant milijardus dalinasi po bet kuria uždanga ir sapskrtitai be uždangos - tam tereikia tautiečiams ant akių užtraukti valktį, vėlgi jų yra visokių tipų. Ir ramiai sau daliniesi tuos milijardus, tautiečiams besipjaunant dėl laiku pamesto kaulo. virusų uždangos naudingos nebent tuo, kad jomis naudojantis galima dalybas patiekti kaip „kovą vardan Tos...“ štai ir vienintelis skirtumas tų visų dalybų. liaudies pasaka kaip vilkas lapę nešė.

x rašė...

Išdėstyta viskas teisingai. Bet... vėl gi, labai primena tuos, kurie garsiai šaukia, kad korupcija blogis, bet blogis tik todėl kad vagia "ne tie", t.y ne saviškiai.
Žinant forumo praeitį, kad iš esmės tai buvo AMB gaujos patarnaujantis filialas, kyla klausimas kur Rusteikos ir co. "kovotojai prieš korupciją" buvo 90aisiais kai AMB ir Sleževičiaus chebrytė prichvatizavo Lietuvos turtą?

Paulius rašė...

norite pasakyti, kad Vilniaus forumas - LAF tęsinys? Na, dėl ateities forumo, tai nesakyčiau, kad jie buvo mykoliuko ir raudonosios nomenklatūros aptarnautojai, o antra, kaip čia apskritai pavyko Vilniaus forumą susieti su LAF? Norėčiau faktų ir argumentų. ar tiesiog esate vienas „agipropo eilinių“? Tada, aišku, nei faktų nei argumentų nebus. bet kvalifikacija menka... gal vertėtų į tobulinimosi kursus.....?

x rašė...

Pasiskaitykite 1992 metų vasaros spaudą, rasit daug įdomių dalykų. Rasite įdomios medžiagos apie "sąjūdietį" A.Juozaitį, kam jis realiai dirbo ir tarnavo. O dėl LAF taip, jie buvo sovietinės nomenklatūros aptarnautojai, bendru sąrašu su mykoliuko sovietiniais revanšistais dalyvavę 1992m. rinkimuose.

Paulius rašė...

tai kaip dabartinis Vilniaus forumas susijęs su LAF? per Juozaitį?o kaip Juozaitis susijęs su Vilniaus forumu? nematau joių argumentų, tik pasiūlymą pasiskaityti 92 metų spaudą. tai suprasti kaip „argumentą“? Beje, Juozaitis pasirinko mykoliuką raudonąjį kaip alternatyvą Landsbergiui. ir visas LAFas ne tiek rėmė raudonąją nomenklatūrą kiek kilo prieš ryškėjančią kupriuko muzikanto ir jo parteigenossių diktatūrą. Alternatyvos prastos, pasirinkimas abejotinas... tačiau dėl Landsbergio, kaip istorija parodė, jie buvo visiškai teisūs :( Tik prie ko čia Radžvilas ir VF?

Pikc Kažinkavičius rašė...

"Norėčiau faktų ir argumentų. ar tiesiog esate vienas „agipropo eilinių“?" - taip, Pauliau, tai pastarasis variantas. :)
Atkreipkite dėmesį, kaip šitas "x-as": pavarė melo ("Žinant forumo praeitį, kad iš esmės tai buvo AMB gaujos patarnaujantis filialas"), demagogijos ("kyla klausimas kur Rusteikos ir co. "kovotojai prieš korupciją" buvo 90aisiais kai AMB ir Sleževičiaus chebrytė prichvatizavo Lietuvos turtą?"), nepateikė JOKIŲ įrodymų ir nusuko kalbą visai kitur - apie Juozaitį ir LAF, tarsi tai būtų apie tą patį (kas vėl yra melas).
Gana primityvi, nuvalkiota schema - bet iki šiol žemesnio lygmens propagandistų plačiai naudojama (maždaug, "tie lietuviū nacanalystaj, taj, žinokit, su naceis eina - ir pažiūrėkit, ką nacei darė per halakaustą! Seubas gi! Tai va, matot, kokie tie lietuviū nacianalystaj yra!").

Anonimiškas rašė...

Tai kad Radžvilo komitetas bei VF kaip tik ir nerėmė Juozaičio dėl jo LAF ir panašios veiklos (kartu su VL imituodami nesutaikomus priešus sunaikino Sąjūdį, palikdami iš galingos jėgos viso labo 100 deputatų būrelį).

x rašė...

Išsiskirsčius LAFui, jo eiliniai (ne vadovybė), kurie jautė pareigą paloti ant Landsbergio, ar nesulindo į Kauno forumą? Kituose miestuose jų dalis gal ir nereikšminga. Gali būti, kad ir ryšys su VF menkas, nors būtų įdomu sužinoti koks ten nuošimtis tų veikėjų.
Teisinti LAFą su Juozaičiu neva jis nuo kokios tai diktatūros apgynė? Taip, kupriukas buvo ne medus, jo intrigos, kompromato valdymas ir ryšiai su saugumu irgi ne Dievo dovana. Bet koks ten iš jo diktatorius būtų - viskas tik spėlionės.
O štai raudonosios nomenklatūros Lietuvos nusiaubimas 1992 metais yra ne spėlionė, o įvykęs faktas. Kai bankrutavo bankai su žmonių indėliais, bufetavai buvo dovanojamas viešbutis o AMB chebrytės kišenėje buvo atsidūręs net valstybinis bankas...
Citata apie LAF iš visuotinės lietuvių enciklopedijos: "Dalis Forumo veikėjų klaidingai prognozavo, kad SSRS persitvarkys į šiuolaikinę demokratinę valstybę – valstybių sąjungą (nepriklausomų valstybių sandraugą). Dalis veikėjų svarstė galimybę Lietuvai stoti į tą sąjungą su ypatingosios narės statusu.". Na nepanašu čia į "kovą su kupriuku diktatorium". O į išdavystę panašu.

x rašė...

>Tik prie ko čia Radžvilas ir VF?
Šito aš irgi norėjau paklausti, prie ko čia jie ir kodėl juos įvėlėt.
Pirminiam komentare turėtas galvoje autoriaus forumas (Kauno).

Anonymous rašė...

Aš tik noriu, kad visas pasaulis žinotų apie šį burtų tatuiruotę, su kuria susipažinau prieš kurį laiką, negaliu pasakyti visko, ką jis padarė dėl manęs. mano žmona paliko mane prieš 4 metus su vaikais naršydama internete, kai internete sutikau šio nuostabaus vyro parodymus, nusprendžiau tai išbandyti, o mano žmona dabar grįžta ir mes vėl esame laimingi, nes priežastis per daug surašyta raštu viskas, ką galiu pasakyti, labai ačiū, esu labai laiminga .ir jis mane patikino, kad daro daug magijos, įskaitant

Meilės burtai
Galios burtai
Sėkmės burtas
Nėštumo likimas
Santuokos burtai
burtai dėl gerai apmokamo darbo
Apsaugos burtai
burtažodis laimėti teismo bylą
sėkmės rašybos ir kt.

jei jums reikia rašytojo pagalbos dr. Ajayi, susisiekite su juo šiuo el. pašto adresu ([email protected]) arba pridėkite jį whatsapp +2347084887094 ir aptarkite su juo savo problemą. Jis yra geras žmogus ir aš visada jam būsiu dėkingas. Ačiū.

Paulius rašė...

matyt labiausiai įkvepianti ir pamokanti pradžia buvo padaryta būtent kupriuko „sąjūdininkų“ stebuklingas nekilnojamo turto pavertimas „kilnojamu“ ir „Mažeikių naftos“ „sustrategavimas“. tada sėdo berods tik toks kaktys kuris matyt jau seniai mėgaujasi demokratijos suteiktomis gėrybėmis nors ir asilai turėtų suprasti, kad ne tokio peliuko dantims tokios aferos... čia tų „nežinomų“ landsbergių gaujos veiklų pasekmių klausimu. dėl to raudonsnukių siautėjimo. kaip nutiko, kad gavę absoliučią triuškinančią daugumą landsbergistai, išstumdę visus „neteisingai mąstančius“ gavo nuo raudonosios nomenklatūros į kaulus. ar tik ne dėl tų savo „žygių vardan Tos“, apstulbinusių visą Lietuvą? paprasčiausiai naujai užplūdusią hienų gaują išstūmė senoji - dar viena kupriaus dovanėlė - „nepriklausomybės klaidų“ sąraše. konkrečiai dėl LAF. su tomis citatomis reiktų elgtis atidžiau. čia kelintais metais „dalis LAF prognozavo...“ drumsčiate vandenį ponaiti. Net nekalbu apie tai, kad pagal panašų kurpalį visus balsavusius už narystę be jokių sąlygų ir statusų EU jau reiktų sustatyti prie sienos už akivaizdžiai nusikalstamą veiklą prieš Lietuvos nepriklausomybę. Ir sąmoningą, beje. Apskritai tai tiesiog tingiu nurodinėti visas klaidas, netikslumus ar demagogines figūras Jūsų komentare. Gali būti, kad tai tiesiog argumentacijos taisyklių neišmanymas, sofizmo painiojimas su įrodymu (labai dažnas agitpropo apkvailinto jaunimo tarpe), o gali būti sąmoninga demagogija, kurios komentuoti nematau prasmės

x rašė...

Kaži kas tuo turto "kilnojamumu" labiausiai pasinaudojo, jei ne savivaldybese sedintys mykoliuko raudonvirsiai?
"Naftos" istorija tinka visokiems "konservai pola" neadekvatam sukelti ekstazę, bet realiai nieko toje istorijoje įdomaus nebuvo. Taip, TS/LK vadai išsigando ir pakišo Kaktį (dėl visa pikto), pastarąjį patampė po teismus del piktnaudžiavimo tarnyba ir vėliau dėl senaties byla nutraukė. Taip, sutartis buvo nepalanki, bet žinant to meto Naftos stovį ir LT derybines pozicijas... stebuklai ir negalėjo įvykti. Dar pora rytų Europos naftos perdirbimo gamyklų buvo parduotos panašiu metu už neigiamas sumas. Mes gi pardavėm už nulį. Vėliau po modernizacijų gamykla tapo stambiausiu mokesčių mokėtoju į biudžetą, nors tiems kuriuos "konservai pola" dėl to labai pilvą skauda, verčiau AMB chebrytė būtų iki paskutinio varžto išvogus kaip kokią Bangą Kaune.
Apie tai kodėl sovietinė nomenklatūra triuškinančiai laimėjo 1992 metais yra paskelbta daug rimtų darbų.
O dėl LAF nesinervuokit taip smarkiai. Kadangi 1991m. mačiau tuos veikėjus iš arti, žinau tikrai, kad neverti jie tų nervų.

item