Žodžio laisvė universitete apginta: kaltinimai akušerijos studentei panaikinti, studijų stabdymas atšauktas

laisvavisuomene.lt Santrauka – ilgus mėnesius trukęs tyrimas buvo pradėtas dėl įsitraukimo į draugiją „Už gyvybę“ – universit...


Santrauka

– ilgus mėnesius trukęs tyrimas buvo pradėtas dėl įsitraukimo į draugiją „Už gyvybę“

– universitetų reikalaujama visiems studentams suteikti žodžio laisvę

Notingemas (D. Britanija) 2020 m. sausio 18 d.

Akušerijos studentė buvo priversta stabdyti studijas, kai dėl jos dalyvavimo draugijoje „Už gyvybę“ buvo pradėtas tyrimas dėl jos tinkamumo būti gydytoja. Julia Rynkiewicz, Notingemo universiteto paskutinio kurso akušerijos studentė, tapo beveik keturis mėnesius trukusio tyrimo objektu po to, kai buvo susirūpinta jos veikla „Notingemo studentai už gyvybę“ draugijoje. Universitetas iš karto sustabdė merginos studijas, kol buvo laukiama tyrimo išvadų; sausio 13 dieną Tinkamumo praktikai komitetas galiausiai tyrimą nutraukė. Tačiau sustabdžius studijas, mergina negalėjo laiku paruošti darbų atsiskaitymui, todėl studijų baigimą turėjo atidėti. J. Rynkiewicz, kurią tyrimo metu rėmė „ADF International“ organizacija, pateikė universitetui skundą ir svarsto tolesnes galimybes.

„Universitete labiau nei bet kur kitur studentai turėtų turėti laisvę diskutuoti ir aptarti idėjas, netgi tas, kurios jiems nepriimtinos. Šiuo atveju Julia’os dalyvavimas už gyvybę pasisakančioje draugijoje lėmė, kad buvo imtasi tirti jos tinkamumas pasirinktai specialybei. Dabar jau panaikinti kaltinimai iš pradžių nuo Julia’os buvo slepiami, vėliau po truputį sunkėjo ir galiausiai pakeisti jai dar nespėjus į juos atsakyti. Universitetai turėtų būti pasiruošę priimti pačias įvairiausias studentų nuomones, tačiau elgesys Julia‘os atveju parodo, kaip nenoriai žodžio laisvę priima universiteto bendruomenė“, sakė „ADF International“ atšakos Londone teisės konsultantas Laurence’as Wilkinsonas. Ši organizacija teikia teisinę pagalbą bylose dėl žodžio laisvės.  

J. Rynkiewicz buvo draugijos „Notingemo studentai už gyvybę“ prezidentė. Ši už gyvybę pasisakanti studentų draugija iš pradžių nebuvo priimta į Notingemo universiteto studentų sąjungą. Abejonės dėl J. Rynkiewicz tinkamumo pasirinktai specialybei iškilo dėl lankstinukų, dalintų per studentų draugijų mugę pirmakursiams, taip pat dėl jos viešo dalyvavimo draugijos veikloje. Vis dėlto dabar, kai kaltinimai jau panaikinti, mergina mano, jog į ją buvo nusitaikyta tik dėl jos įsitikinimų ir atliekant tyrimą buvo padaryta reikšmingų procedūrinių klaidų.

„Tai, kad Julia užteko ryžto užbaigti studijas, rūpintis moterimis ir padėti į pasaulį ateiti naujai gyvybei, daro jai garbę. Dabar ji svarsto tolesnes veiklos galimybes, nes nei vienas studentas neturėtų patirti tokio gąsdinančio proceso neturint aiškių ir įtikinamų argumentų. Tai, kad studentai atitempiami į Tinkamumo praktikai komitetą tik dėl to, jog kiti studentai ar dėstytojai nepritaria jų pažiūroms, yra visiškai nepriimtina ir universitetinę patirtį paverčia niekine“, teigė L. Wilkinsonas.

Žodžio laisvė D. Britanijos universitetuose

Paskutiniu metu Didžiosios Britanijos universitetuose steigiama vis daugiau gyvybę palaikančių draugijų. „Notingemo studentai už gyvybę“ draugijai iš pradžių buvo neleista įsijungti į studentų sąjungą, remiantis tuo, kad jos pažiūros „nesutapo“ su sąjungos pažiūromis. Atsiradus teisinio proceso grėsmei, sprendimas buvo pakeistas ir draugija į sąjungą buvo priimta. Panašiai nutiko ir gyvybę palaikančiose draugijose Glazgo universitete, Strafklaido universitete, Aberdyno universitete, tačiau visoms galiausiai pavyko pakeisti sąjungų sprendimus po to, kai buvo išreikštas susirūpinimas žodžio laisve.

2018-aisiais Parlamento Jungtinis žmogaus teisių komitetas išplatino pranešimą apie žodžio laisvę universitetuose, kuriame kritikuota Jungtinės Karalystės universitetuose galiojanti politika, kuomet varžoma galimybė diskusijoje aptarti „nepopuliarias“ nuomones. Lygybės ir žmogaus teisių komisijos pirmininkas Davidas Issacsas pabrėžė, kad universitetai turėtų būti „tvirtove, saugančia diskusiją ir ginančia laisvą nuomonę“ bei neturėtų kliudyti draugijoms „už gyvybę“ įsijungti į studentų sąjungas tik dėl to, kad kiti studentai nepritaria jų pažiūroms.


Susiję

Pažangos ideologija 3172223397477052395

Rašyti komentarą

27 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Tai, kad universitetai verčiami (tiksliau, JAU paversti), kaip kažkas sakė, "chunveibyno veisyklomis", yra labai rimta problema, nes labai panašu, jog tikslas yra užtikrinti, kad sprendžiamąją galią Vakarų valstybėse turėtų agresyvūs fanatikai, aršiai puolantys bet ką, kas nors per plauką nukrypstą nuo "Partijos Linijos" - t.y. visus, nesutinkančius aklai be išlygų pritarti neomarksistinei ideologijai. O dabar į bendrą paveikslą dar įveskime jėgos struktūras šitų "liberaliųjų beigi tolerantiškųjų" rankose - ir pamatysime, kad, palyginus su tokia "utopija", Gorbačiovo ar net Brežnevo "sajūzas" atrodys vos ne kaip demokratija, o štai Lenino ar Stalino "versijos" jau būtų "arčiau teisybės".

glorija rašė...

Jo, neveltui mūsų vyresnioji karta vis dar jaučia nostalgiją aniems laikams;)

Nežiniukas rašė...

Kaip piderastai mėgsta sakyti: jokios tolerancijos netolerancijai.

Pasirodo, taip jie agituodavo už laisvę pasisakyti piderastams, bei skleisti jų ideologijai.

Kai naivi medicinos studentė, kaip logiškas žmogus, susipažinusi su medicinos mokslo tiesomis, pradeda ginti gyvybę, jos persekiojimo vertinimas patenka ne į kategoriją "jokios tolerancijos netolerancijai", bet į kategoriją "pozityvioji diskriminacija"

Tsakant, "visi gyvuliai lygūs..."

ale, rašė...

Kažinkavičius2020-02-27 22:37:
"Tai, kad universitetai verčiami (tiksliau, JAU paversti), kaip kažkas sakė, "chunveibyno veisyklomis", yra labai rimta problema, nes labai panašu, jog tikslas yra užtikrinti, kad sprendžiamąją galią Vakarų valstybėse turėtų agresyvūs fanatikai, aršiai puolantys bet ką, kas nors per plauką nukrypstą nuo "Partijos Linijos" - t.y. visus, nesutinkančius aklai be išlygų pritarti neomarksistinei ideologijai"

- Drauguži, nuo kada sukčius milijardierius Sorosas darbininkų klasės avangardu patapo? Argi sveiku protu vadovaujantis galima vadinti destrukciją į kairiuosius judėjimus sėjančius mokytojais, kaip dera kovoti prieš apgavikus-išnaudotojus, t.y., prieš tuos pačius "mokytojus"?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Glorija, sprendžiant pagal elgesį, "aniems laikams" (tik ankstyvesnei, bantidiškai-gyvuliškai versijai) pseudonostalgiją jaučia "progresyvus" jaunimėlis. Ir jie stengiasi tuos "anuos laikus" reanimuoti. Tai kur kas pavojingiau, negu vėlyvojo sovietmečio ilgesys (beje, itin stimuliuojamas to paties "progresyvizmo" apraiškų) dalyje vyresnės kartos atstovų populiacijos.

glorija rašė...

Pikc, viską labai teisingai čia parašėt, viskas gerai.

glorija rašė...

"Argi sveiku protu vadovaujantis galima vadinti destrukciją į kairiuosius judėjimus sėjančius mokytojais, kaip dera kovoti prieš apgavikus-išnaudotojus, t.y., prieš tuos pačius "mokytojus"?"

Skaitau šį sakinį...

Anonimiškas rašė...

"Argi sveiku protu vadovaujantis galima vadinti (destrukciją į kairiuosius judėjimus sėjančius) mokytojais, kaip dera kovoti prieš ... išnaudotojus", t.y., mokančius proletarus BERGŽDŽIAI kovoti prieš... save - buržujus.

Dabar aiškiau?

Pikc Kažinkavičius rašė...

"ale", kaip matau, vis dar nesupranta, kad "pramiegojo" marksizmo "persikvalifikavimą" praeito amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžioje... :)

ale, rašė...

Tame komedijos ir esmė, kad perkvalifikavo marksizmą. Užvaldė milijardieriai ir perkvalifikavo, kad vietoj kovos prieš žmonių eksplotaciją, o jau dabar ir prieš valstybių eksplotaciją, samdomi cirkininkai tarnautų visų rušių eksplotatoriams. O štai niekam neįdomūs "nacionalistai" su visa rimtumo grimasa tikina, kad kovoja prieš tą patį Marksą. Negėda?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Nes nu neomarksizmas NIEKAIP nesusijęs su marksizmu, ir sukurpė jį visai ne marksistai, ir nieko bendro tarp tų dviejų viruso štamų nėra. Tikrai-tikrai! :D

glorija rašė...

Ar TIKRAI?

Pikc Kažinkavičius rašė...

Glorija, čia sarkazmas buvo. :) Tas "ale" yra fanatiškas kruviniausios žmonijos istorijoje ideologijos, pražudžiusios ir gausyb3 mūsų tautiečių, garbintojas, kiekviena proga ir be progos lendantis su savo postringavimais, koks marksizmas esąs geras ir kaip visos jo sukeltos žudynės ir skurdas nesiskaito, nes vis "ne taip" jį įvedinėjo - bet, va, jau kitą kartą tai tikrai pasiseks! Ir dar jis bukai neigia FAKTĄ, kad neomarksizmas tėra dar viena marksizmo forma. Argumentai jam "negroja", todėl ir belieka humoras.

glorija rašė...

:) vakar perskaičiau judviejų komentarus vieną kartą, kitą... sakau, niekaip negaliu įkirsti, apie ką judu čia diskutuojat :) parašiau komentarą su ale suveltu sakiniu, kažkas pataisė... pasikuklinau klausti ir kištis į protingų žmonių pokalbį, taigi, įsitraukiau su nekantrumu laukti atomazgos :D

ale, rašė...

Pikc ...-29 16:35: „Tas "ale" yra fanatiškas kruviniausios žmonijos istorijoje ideologijos, pražudžiusios ir gausybę mūsų tautiečių, garbintojas, kiekviena proga ir be progos lendantis su savo postringavimais, koks marksizmas esąs geras ir kaip visos jo sukeltos žudynės ir skurdas nesiskaito, nes vis "ne taip" jį įvedinėjo - bet, va, jau kitą kartą tai tikrai pasiseks! Ir dar jis bukai neigia FAKTĄ, kad neomarksizmas tėra dar viena marksizmo forma. Argumentai jam "negroja", todėl ir belieka humoras.“

- Nesu aš joks fanatas ir jokių kruvinų ideologijų negarbinu. Savo poziciją aš argumentuoju, tuo tarpu tamsta, reikalaujate besąlygiškai tikėti savo, o iš tiesų, velnias žino, kieno - nuostatomis. Piktinatės, jei atsiranda nesutinkančių aklai tikėti... Nesuprantate, kad ne ideologijos yra veikiantys veiksniai ir kad ne jos kruvinos, o tie, kurie siekia savanaudiškų tikslų, prisidengdami, ir jau ne taip svarbu, kokiomis ideologijomis. Svarbu juk pats tikslas.., net jei per neišmanymą nematai, jog jis beprasmis ar visai nerealus. Kai užvaldę aistros, kai nėra šventumo dvasios, tikslai nebūna skelbiami tie, kurių siekiama. Ir ideologija vadovaujamasi ne ta, kuri išstatoma, kaip pretekstas vykdyti „teisingumą“. Argi ne taip? Tik šventieji ir kvailiai sako viską viešai, ką galvoja...
Tamsta, matyt, gyvenate iliuzija, kad neva egzistuoja kažkokie blogiečiai, kurie niekaip negali nieko gero trokšti. Tokie jie statiški, kad... Na, piktinkis ar ne jais, jie vis vien blogi bus. – Jūs taip paikai tikite? Nesuprantate, kad Jūsų pyktis jų atžvilgiu, lygiai toks pat blogis, kaip ir jų pyktis, atžvilgiu Jūsų? Skirtumas vien tik tas, kad jų skleidžiamą blogį jaučiate Jūs, net nesusimąstydamas, jog tą patį jausmą patiria jie, kai Jūs juos dėl tokio paties neišmanymo niekinate. Norėtumėte, kad jie nebūtų Jūsų blogos savijautos priežastimi? Patikėkite, ne jie Jūsų blogos jausenos priežastis. Priežastis Jumyse. Padarykite įracionalų veiksmą – nusišypsokite savo priešui... pirmas – nelaukdamas, kol tas nusišypsos Jums. Supraskite, jis negali nusiplėšti Jūsų klijuojamos etiketės/ideologijos, kurią Jūs tik savo vaizduotėje esate „jam“ priklijavęs. Jis nėra tai, kokią Jūs apie jį esate susidaręs nuostatą. Tas buvęs „priešas“ NEIŠVENGIAMAI atsakys Jums tokia pat šypsena, kai tik Jūs patikėsite, jog jis nėra priešas. Taip, ir tik taip atgimstama, taip naikinamas blogis, o ne užmušant ar paniekinant. Kito kelio nėra. Todėl drąsiai galite atsukti kairįjį skruostą, kai eilinis „blogietis“ trenks į dešinįjį. Pakaks to, jog TU nepasielgsi lygiai taip pat blogai, kaip ką tik buvo (paskutinį kartą) pasielgta su TAVIMI. Tokia žmogiška psichologija, tą turime žinoti, kad nugalėtume blogį.., pradžioj savyje. Tik to pasėkoje blogis sumažėti gali. O piktintis blogiu, reiškia – dauginti blogį. Vėlgi, nepraraskite proto. Be jo, prikrėsite nesąmonių ir kvailysčių.




ale, rašė...

P,S.:
Pikc ...-29 16:35: „Glorija, čia sarkazmas buvo.“

- Deja, sarkazmui pagrindo nėra. Juk pats pripažįstate marksizmo(?) per(si)kvalifikavimo faktą:
Pikc ...-28 23:22 : „"ale", kaip matau, vis dar nesupranta, kad "pramiegojo" marksizmo "persikvalifikavimą" praeito amžiaus ketvirtojo dešimtmečio pradžioje... „

- Reiškia, belieka išsiaiškinti, kas gi lėmė tą marksistų per(si)kvalifikavimą. O gal tai jau visai kiti, visai kitiems tikslams orientuoti? Ir, ar perkvalifikuotuosius galima vadinti marksistais, jei ..? Jei po persikvalifikavimo buvo grįžta prie marksizmo klasikų mokslo ir iš jo sekančių idėjų/tikslų, tai taip - galima.
- Tikrai, tada Rusijoje buvo atsisakyta absurdiško, tik taip vadinamo, Kultūrinio „marksizmo“. Jei atidžiai (ir be išankstinės nuostatos) perskaitytumėte Komunistų manifestą ir, kas yra ten parašyta apie buržuazinės šeimos (paremtos turtiniais išskaičiavimais, o ne laisvu dviejų mylinčių vienas kitą žmonių sutarimu) nunykimą, panaikinus sąlygas žmogui eksploatuoti kitą žmogų , tai toks neo‘marksizmas turi teisę vadintis marksizmu, net gi, be jokio „neo“ priešdėlio. Deja, Rusijoje tuo metu buvo atsisakyta Lenino bolševikinės marksizmo karikatūros, kurią marksizmu vadinti jokio pagrindo nebuvo ir nėra. Tai sąmoningai iškraipytas marksizmas - „marksizmas“ , kad tuo prisidengiant kaip pretekstu, perimti vadovavimą nuskurdintoms ir dėl to sukilusioms masėms, pasėti tarp jų destrukciją.

Leninas su savo bolševikų gauja, nebuvo jokie marksistai, ir jokių darbo žmonių interesų ginti ar atstovauti neturėjo tikslo. Tai svetimų, iš Šveicarijos į Rusiją atkomandiruotas, svetimų finansuojamas diversantas, su užduotimi (prisidengiant marksizmo vėliava, o ne vadovaujantis marksizmo ideologija) nuversti carą, sugriauti Rusijos imperiją, užgrobti valdžią, pasėti chaosą, ir taip padaryti Rusiją priklausoma bei pavaldžia tokio projekto autoriams ir finansuotojams. Tai buvo pirmoji, iš dabar taip vadinamų spalvotųjų revoliucijų, svetimų organizuota, savų (parsidavėlių) rankomis įvykdyta RAUDONOJI revoliucija. Kaip ir šiais laikais, taip ir tada daugelis raudonojo teroro dalyvių, o taip pat ir entuziastų, jokio supratimo neturėjo, kieno valią jie vykdė, kieno labui stengėsi.
Stalinas suprato, kieno iniciatyva ir kokiu tikslu buvo padarytas/ATSITIKĘS perversmas. Stalinui nebuvo pasirinkimo kitokio, kaip tik: besąlygiškai pasiduoti raudonąjį perversmą` inicijavusiems vakarams, arba atkurti Rusijos/TSRS valstybės savarankiškumą. Jei mano versija teisinga, dėl visų stalinizmo(?) aukų kur kas labiau kalti raudonojo perversmo organizatoriai, nei stalinizmas atkovojęs Rusijos/TSRS valstybės savarankiškumą. Tiems, kas suvokia, jog ir Lietuvoje nuolankus gyvenimas bet kokios okupacijos režimo sąlygomis nevertas sudilusio skatiko, gali suprasti, kokiais motyvais vadovavosi Stalinas, kai kontrrevoliucionieriai iš vidaus, o ir tarptautinio kapitalo rykliai bet kokiomis priemonėmis stengėsi palaužti laisvės valią. Vakarams savarankiškumą įgaunanti TSRS buvo pavojingas pavyzdys. TSRS (kaip valstybei) tai buvo gyvybės ar mirties reikalas.


Sėlis rašė...

Bet tai kaaai infantiliškumo ir utopijos persunkti komentarai. Na ne veltui sakoma, jog marksizmas ir neomarksizmas infantilinančios, durninančios visuomenę ideologijos.

ale, rašė...

Sėlis -01 08:21: "Na ne veltui sakoma, jog marksizmas ir neomarksizmas infantilinančios, durninančios visuomenę ideologijos."

- Tu, vaikeliuk, ir esi pats tikriausias infantilas. Neturi supratimo, o savo trigrašį stengiesi visur kišti, - kaip paikas vaikas, t.y., infantilas. Sakai, kad neva kožkokios ideologijos, gali vaikiškumą sukelti... Tai yra panaikinti jau įgytą patirtimi supratimą. Ir kaip gi neturinčiais prasmės (o tokius niekus tegali piršti tik neteisinga ideologija) būtų galima panaikinti patirtimi jau įgytą aiškumą, ir taip grąžinti žmogų į tik vaikams (dar neturintiems supratimo) būdingą naivumą.
Jei turėtum bent kokį išmanimą, tai neturėtum jokio kito pasirinkimo, kaip tik bandyti jį perteikti ir kitiems. Nes jei žmogus jau suvokia, jog galimas prasmingesnis gyvenimas visuomenėje, t.y., kai nėbėra infantilas, tai neišvengiamai dės pastangas, kad taip ir atsitiktų. Tai kur gi ta šviesa, neva, iš tamstos brandžios patirties?

glorija rašė...

"O piktintis blogiu, reiškia – dauginti blogį".

Deja, ale, gyvenimo patirtis mus moko - kirsk gyvatei galvą, kol nevėlu, o tai sušildyta užanty įgels. Ne visi priešai mums šypsosi, o būtent, pasinaudoję mūsų tokiu naiviu "neįgalumu", gali mus sunaikinti visiškai. Ne visi priešai yra tokie intelektualūs ir ne visiems galioja garbės kodeksas. Aš suprantu, kad šiandien yra mums peršama nesmurto prieš smurtą idėja, tačiau ji tarnauja tiems, kieno rankoje pinigai, valdžia ir jėga. To moko ir kairuoliška leftistinė pseudokatalikybė. Priešintis blogiui patapo nusikaltimu, nuodėme. Deja, save gerbiantys krikščionys, turime budėti, kovoti - garbingai kovoti ir neleisti mūsų trypti visokioms pasaulio padugnėms, kurie iš to susikrauna turtus, gauna sau naudą.

ale, rašė...

glorija -01 11:33: "Aš suprantu, kad šiandien yra mums peršama nesmurto prieš smurtą idėja, tačiau ji tarnauja tiems, kieno rankoje pinigai, valdžia ir jėga"

- Paradoksas tame, kad apie jus lygiai taip pat galvoja ir tie, kuriems atleisti jūs neturite noro.

glorija rašė...

"Sakai, kad neva kožkokios ideologijos, gali vaikiškumą sukelti... Tai yra panaikinti jau įgytą patirtimi supratimą. Ir kaip gi neturinčiais prasmės (o tokius niekus tegali piršti tik neteisinga ideologija) būtų galima panaikinti patirtimi jau įgytą aiškumą, ir taip grąžinti žmogų į tik vaikams (dar neturintiems supratimo) būdingą naivumą".

Ne mano reikalas kištis į kitų diskusiją, bet pasakysiu, kad kalbama ne apie vaikišką (prigimtinį) infantilumą, o apie tą, kai jau suaugęs vaikas negali nuo mamos spenio atjunkti. Tokių gatvėse atrasim net 50-ies sulaukusių. Taigi, kalbame apie asmenybę, kuri nesugeba savarankiškai mąstyti, priimti individualius sprendimus. Galiausiai, TOKIO TIPO žmonės tampa ideologijų, netikrų mesijų aukomis.


-" Paradoksas tame, kad apie jus lygiai taip pat galvoja ir tie, kuriems atleisti jūs neturite noro".

Paradoksas, kad niekam nejaučiu neapykantos ir visiems atleidau... Jūs ne aiškiaregys, deja, nežinote mano dvasinio pasaulio būklės :) Bandote mane provokuoti šiuo sakiniu? O kas dėl "kitų nuomonės" apie mane... Tebūnie sau galvoja, neprivalau visiems įtikti ;)

Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Pikc Kažinkavičius rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
ale, rašė...

glorija: "pasakysiu, kad kalbama ne apie vaikišką (prigimtinį) infantilumą, o apie tą, kai jau suaugęs ... apie asmenybę, kuri nesugeba savarankiškai mąstyti, priimti individualius sprendimus. Galiausiai, TOKIO TIPO žmonės tampa ideologijų, netikrų mesijų aukomis"

- Visų pirma, vaikai dėl savo vaikiškumo nelaikomi infantilais. Tai tik apie suaugusius - neturinčius gebėjimo savarankiškai mąstyti - ir tegali būti kalba. Ir turim čia pat gyvų pavyzdžių, kuriems aiškink, argumentuok, ką reiškia konkreti situacija, o tie, kaip užsispyrę ožiai, be jokių argumentų visa tai atmeta.., nes gi, savarankiškai neįpratę analizuoti. Kaip jiems jų ideologai pasakė, taip jie ir tegali kartoti. Visa kita jiems, kaip čia vyr. infantilas sakė, vatnykiški marazmai, kurių "net neverta skaityti - ir taip aišku, kokią "šyzą" jis ten "stums"."
Matote, ką kas bepasakytų, jam NEAIŠKU, bet aišku, kad tai "šyza" net neišklausius.
Archimedas sušūktų: "eurika!", atradau... - patį tikriausią infantilą.

glorija rašė...

Ai, ale, toks jau tas gyvenimas - kažkam vaikystė, paauglystė, jaunystė-kvailystė, branda, ir... Deja, tam mes visi "pasmerkti" - vieniems anksčiau, kitiems - vėliau tai ateina. Su metais viskas keičiasi. Į tuos pačius dalykus su laiku žvelgiam, reaguojam kitaip, mąstom kitaip. Jaunieji nesupranta vyresnių, o vyresni kraipo galvas, žvelgdami į jaunimą. Bet, gyvenimas yra gražus ir... prasmingas, kad ir koks jis bebūtų, kad ir kokioj jis "stadijoj" suktųsi. Taigi, neleiskim laiko "valgytojams" tuščiai jį eikvoti, juk tiek jo nedaug turim. Aš manau, kad šią gavėnios sekmadienio popietę verta pailsėti, o rytoj vėl su nauja jėga kibt į darbus. Taigi, pailsėkim... Su Dievu!

ale, rašė...

Su Dievu!
P.S.:
glorija: "Paradoksas, kad niekam nejaučiu neapykantos ir visiems atleidau... Jūs ne aiškiaregys, deja, nežinote mano dvasinio pasaulio būklės :) Bandote mane provokuoti šiuo sakiniu? "

- Kažkaip iškart neatkreipiau dėmasio į šį protestą. Patikinu, kad neturėjau omeny konkrečiai Jūsų. Paprasčiausiai, tokia forma bandžiau išreišti bendrą visiems žmonėms būdingą psichologinį dėsningumą. Supraskite, jei tai bendras žmogiškos psichologijos dėsnis, tai ir Jūs lygiai taip pat jam paklūstate.., iki jau sąmoningai-iracionaliai nepasielgsite kitaip.

ale, rašė...

Pikc-03-01 14:31 : "Glorija, be reikalo laukiate - nebus jokios atomazgos. :) Tas "ale" jau seniai demonstruoja buką fanatizmą prie visų temų lįsdamas su savo marksizmą garbinančiais pezalais, ir į diskusijas su juo leistis ar bandyti kažką įrodyti yra beprasmis laiko gaišimas."

- Kad atomazgos nebus, tai tiesa. Deja... Tik štai klausimas, dėl kieno kaltės nebus? Brangūsai kažinkavičiūsai, kada gi tamsta leidaisi į diskusijas? Aš to nepamenu. Juk užsiimi gryna propaganda - aklu brukimu nuostatos, neva, dėl visų nesusipratimų ir tragedijų pasaulyje kaltas vien tik marksizmas, kaip nebūtų keista - kartu su visiška jo priešingybe - neomarksizmu. Kaip tas įmanoma, tu neišduosi, tyli, kaip tipiška marytė melnikaitė. Tiesa yra ir tame, kad bandyti kažką PRIEŠINGA įrodyti, būtų tik beprasmiškas laiko gaišimas. Todėl tamsta to net ir nebandai daryti, apsiriboji buku atmetimu visų įžvalgų, prielaidų bei argumentų, nes pats neturi ko priešpastatyti, išskyrus tragiškų faktų paminėjimą, kuriuos leidi sau interpretuoti, kaip liepta. Juk net nebandai paaiškinti, kodėl juos būtina vertinti būtent taip, kaip kad visa „išrinktųjų“ pasaulinė opinija choru kvarkia.

Jei tai būtų vien tik vieno kažinkokio pikčiūrnos manija, galima būtų į tai nekreipti jokio dėmesio. Bet gi, nuo tokios nuostatos brukimo, dūsta visi "nepriklausomi" ir labai "demokratiški" purvasklaidos kanalai. O gal ir man derėtų tą kakafoniją užskaityti, kaip Pikc'iaus nenuginčijamą, pakankamą bet kokiai kitokiai nuomonei nuneigti, vienintelį visada teisingą argumentą "prieš"?

item