Vytautas Sinica. Šventinis žodis Vasario 16-osios deglų eisenoje

propatria.lt nuotrauka  Dalinamės jaunimo sambūrio „Pro Patria“ pirmininko politologo Vytauto Sinicos žodžiu, pasakytu užbaigiant Vasar...

propatria.lt nuotrauka 
Dalinamės jaunimo sambūrio „Pro Patria“ pirmininko politologo Vytauto Sinicos žodžiu, pasakytu užbaigiant Vasario 16-osios proga trečius metus Vilniuje „Pro Patria“ ir „Krypties“ jaunimo organizuojamą liepsnų maršą Vilniaus mero iniciatyva šiuo metu laikinai išniekintoje pirmojo savanorio Kazio Škirpos alėjoje. Linkime visiems ir ateityje renginiuose sakyti trumpas kalbas. 

Ačiū labai visiems susirinkusiems į šią ne oficiozinę valdžios, o pačios visuomenės organizuotą šventę. Ačiū ypatingai Dovydui Katzui, kuris visada su mumis ir šiemet taip pat. Paplokime jam...

Kaip jau supratote iš eisenos šūkių, mes ne tik minime datą, bet ir atsimename tuos žmones, kurie gynė Lietuvos valstybę, kovojo už ją ir šiandien yra nepelnytai pamiršti arba net trinami iš mūsų atminties. 

Vasario 16-oji yra data, gausi sukakčių. 1918 metais mes skelbėme nepriklausomybę Vasario 16-ąją. Nepriklausomybės architektas Jonas Basanavičius mus paliko 1927 metų vasario 16-ąją. 1949 metais partizanai vėl skelbė nepriklausomybę vasario 16-ąją. Visa tai mes stengiamės prisiminti ir pagerbti šia eisena ir šią dieną prisimindami kaip tik sugebame geriausiai. 

Bent mane apima keistas jausmas. Apima matant, kad, nors Kovo 11-ąją turime tik dėka Vasario 16-osios, nes Kovo 11-ąją tik atkūrėme valstybę, kurią sukūrėme Vasario 16-ąją, būtent Vasario 16-oji šiandien įvairių įtakingų, tribūną turinčių žmonių yra bandoma nurašyti į antrą planą ir trinama iš atminties. Ne taip seniai per LRT skambėjo Mariaus Ivaškevičiaus žodžiai, kad jeigu būtų galima pasirinkti, Vasario 16-ąją reikėtų panaikinti kaip šventę. Turėti dvi esą per sudėtinga, per painu ir todėl nereikia. 

Mes čia šiandien būdami sakome „NE“. Mums reikia Vasario 16-osios, ji yra pati svarbiausia – Lietuvos gimtadienis. 

Kaip sakiau, tiek iš skanduočių, tiek eidami čia, jūs tikrai supratote, kad tie, kas švenčia Valstybės atkūrimo dieną čia, šioje eisenoje, kartu švenčia ir gerbia tiek Joną Noreiką, kurio atminimas grįžo į mūsų viešą gyvenimą, tiek Kazį Škirpą, pirmąjį Vasario 16-osios Lietuvos savanorį, kurio vardas į mūsų viešąjį gyvenimą dar negrįžo. Tačiau kieno vardo alėjoje mes šiandien susirinkę? Škirpos alėjoje!

Minėdami šią sukaktį, būdami čia, nesigėdydami ir nesikuklindami savo istorijos, priešingai, ja didžiuodamiesi, jaučiame, kad mūsų šalies elitas neretai gėdijasi mūsų šalies istorijos, atsiprašinėja už mūsų didvyrius ir atsisako juos tokiais laikyti. Mes, šiandien būdami čia, savo buvimu, o ir garsiai balsu pasakome, kad didžiausias mūsų noras ir palinkėjimas vieni kitiems yra, jog Lietuva liktų tautinė valstybė ir kad lietuvių tauta čia gyventų per amžius būtent savo nepriklausomoje valstybėje. 

Ačiū jums visiems!



Susiję

Vytautas Sinica 2057500749087262194

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Puiku, sveikinimai!

Anonimiškas rašė...

Nuostabu. Taip ir toliau. Pagarba!

Anonimiškas rašė...

Pagarba jaunimui,-tik kur dingo Lietuvos skautai? Neoliberalioji sisteminė žiniasklaida,ypač LRT, apie šias patriotines ,,deglų eitynes" nutylėjo,deja.

Anonimiškas rašė...

Neko tokio, kad nutylėjo - svarbiausia kad susirinko daug žmonių.
LRT meluoja ne kitiems, o sau.
LRT valdžia pamiršo, kad jie nėra vienintelis informacijos šaltinis.

Anonimiškas rašė...

Reikėtų čia įdėti išsamesnį reportažą - fotografijas, video, dalyvių pasisakymus.

Anonimiškas rašė...

Svarbu, kad neužmoršo Dovydo Katzo, bet per mažai jam skyrė malonaus dėmesio. Jis juk angelas sargas, vis saugo PP, kad ko nors negero neiškrėstų.

Steve Hoffman rašė...

Sveiki ponios ir ponai
Sveiki atvykę į „NoviCap“ finansinių paslaugų teikėją

Ar jums reikia greito finansavimo jūsų verslui ar paskolos asmeniniams poreikiams? „NoviCap“ siūlo lanksčią kredito liniją, faktoringo faktūrą ir ilgalaikes bei trumpalaikes paskolų galimybes, pritaikytas jūsų poreikiams.

„NoviCap“ internetinis skolinimas siūlo paskolas automobiliams, būsto remontui ir praktiškai viskam, esant mažoms palūkanoms tiems, kuriems skubiai reikalinga finansinė pagalba. Norėdami gauti daugiau informacijos apie „NoviCap“ paskolos pasiūlymą, atsiųskite laišką per || [email protected] ||

APIE NOVICAP
„NoviCap“, įkurta 2015 m., Yra viena didžiausių paskolų rinkoje pasaulyje. Daugelis žmonių, ypač įmonių savininkai, naudodamiesi nemokama internetine paslauga „NoviCap“, norėdami rasti finansavimą, naršo po kelis paskolų produktus iš mūsų plataus tinklo skolinimo programų. „NoviCap“ teikia finansavimą greitai, lanksčiai ir skaidriai, o profesionaliems investuotojams suteikia galimybę investuoti į trumpalaikį turtą, kurio grąža yra didesnė nei vidutinė.

PASKOLOS RŪŠYS
„NoviCap“ siūlo įvairias paskolų galimybes, įskaitant:
• Verslo kredito linija • Asmeninė paskola
• Ilgalaikė paskola
• Trumpalaikė paskola
• Įrangos finansavimas
• Komercinė hipoteka
• Pradinė paskola
• Verslo įsigijimo paskola

Jei jums reikia finansinių sprendimų, kaip pagerinti savo finansus, „NoviCap“ yra tinkama įmonė, į kurią reikia kreiptis.

PRIEŽASTIS SKOLINTI IŠ NOVICAP
√Gali pasiskolinti nuo 1000 iki 50 milijonų eurų
√ Gaukite užmokestį per 24 valandas be nesklandumų.
√ Apribokite savo banko priklausomybę
√Nėra paslėptų mokesčių ar sąlygų
√ 100 procentų paskolos patvirtinimas
✓Nėra baudų už pavėluotą paskolos grąžinimą.

Daugiau nereikia švaistyti laiko bandant gauti paskolą iš kitų finansų institucijų ar įtemptų vizitų banke. Mūsų paslauga teikiama visą parą - galite gauti paskolą ir atlikti savo operacijas bet kada ir kur jums reikia.

Mes teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką adresu || [email protected] ||

„NoviCap“ yra tinkama įmonė, į kurią reikia kreiptis, kai susiduriate su finansiniais sunkumais, o mūsų prioritetas yra šypsena kiekvienam veidui.

item